Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביום ראשון גיליתי שאני הנדסאי מכונות! מה עכשיו?

ברווז

פוסטים מומלצים

קודם כל מעסיק לא חייב לפתוח לך קה"ש וזה לא תנאי בסיסי בשום מקום.

את המעסיק גם לא מעניין איך הסכום שאתה עולה לו מתחלק. כמעסיק לא אכפת לי אם אתה הולך הביתה עם 5 ומרצדס או 18 וחופשי חודשי.

@גור אדם שכיר לא יכול לפתוח קה"ש עצמאית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

קודם כל מעסיק לא חייב לפתוח לך קה"ש וזה לא תנאי בסיסי בשום מקום.

תופתע. לא יודדע איך זה אצלך אבל בכל מקום שהייתי בו (גם כעובד זוטר מאוד מאוד) פתחו לי קה"ש. לא תמיד מיד על ההתחלה אבל פתחו.

אז כנראה שלעובד במקדונלדס לא יפתחו אבל כל עובד שטיפונת חשוב למעסיק שלו יקבל.

כמו כל דבר בחיים - הכל נתון למשא ומתן. ובאופן יחסי להטבות סוציאליות אחרות - זו אחת המקובלות שבהן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

@גור אדם שכיר לא יכול לפתוח קה"ש עצמאית.

טכנית יכול, אבל ללא הטבות המס המיידיות כי הנפקדה היא מהנטו. אז אין טעם בכך אלא אם מדובר בחסכון שאתה מייעד לפנסיה לקבלת הטבות תחת קיבוע זכויות (שזה, בעצם, פטור ממס רווחי הון).

@taranta תלוי בהסכם העבודה, גם אישי ובעיקר קיבוצי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, taranta כתב:

תופתע. לא יודדע איך זה אצלך אבל בכל מקום שהייתי בו (גם כעובד זוטר מאוד מאוד) פתחו לי קה"ש. לא תמיד מיד על ההתחלה אבל פתחו.

אז כנראה שלעובד במקדונלדס לא יפתחו אבל כל עובד שטיפונת חשוב למעסיק שלו יקבל.

כמו כל דבר בחיים - הכל נתון למשא ומתן. ובאופן יחסי להטבות סוציאליות אחרות - זו אחת המקובלות שבהן.

הרבה מאוד מקומות לא פותחים וזה לא קשור לזוטר או לא אלא למדיניות ארגונית.

@sperial לא ניתן לפתוח קרן באופן עצאי או להפקיד לקרן קיימת אם המעסיק לא מפקיד את חלקו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ספר לי את זה, יש לי לפחות חצי תריסר קרנות השתלמות שנפתחו בלי כל קשר למעסיק חלקן על שם אשתי שלא הייתה עצמאית דקה אחת בחייה. זה בדיוק כמו לפתוח קופ״ג ולהפקיד בה  מהנטו שלך. טכנית אין בעיה, האם זה כדאי זו שאלה אחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, גור אדם כתב:

מדובר ברגולציה של התחום - אסור לעבוד כהנדסאי ללא רישום בפנקס ההנדסאים. בדיוק כמו פנקס הקבלנים, המהנדסים, עו"ס, פסיכולוגים וכד'. סך הכל מדובר בתהליך חד פעמי של רישום ואין בו עלות כספית.

הרישום רלוונטי רק במקצועות שדורשים רישוי (אדריכלות חשמל וכו'). במכונות אין שום משמעות רגולטורית לרישום.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

1. MAZDA 3 ACTIVE 08 1.6

2.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

נפרדנו בצער מהטריוס הקשישה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, ברווז כתב:

בכנות

תתקשר לקרן השתלמות, ותשאל לגבי המצב שלך. האם זה אפשרי ומה התנאים הנדרשים.

לדעתי הם לא נושכים..

• מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 30.9.2024 בשעה 14:23, ברווז כתב:

הבנתי שיש הקלת מס למחזיקי תעודה, זה אני יודע. 

יש נקודת זכות ממס הכנסה, בתנאי שלא ניצלת זאת בעבר בגין לימודים קודמים.

ניתן לנצלה רק בשנה הבאה.  אני ממליץ לפנות לפקיד שומה ולקבל ממנו אישור על זכאות (במיוחד רלוונטי למקומות עבודה בהן החשב שכר/ משאבי אנוש הם לא העפרון הכי מחודד בקלמר.. :-) )

https://www.kolzchut.org.il/he/נקודות_זיכוי_ממס_הכנסה_בגין_לימודי_מקצוע

האם יש טעם להירשם בפנקס ההנדסאים 

זה רלוונטי רק למי שעובד בתחום. אם אין לך כוונה לעבוד בתחום זה, אז אין צורך...

מאידך, אגרה של 97 ש"ח... 

https://www.gov.il/he/service/registration-certified-practical-engineers-and-technicians

לפני 11 שעות, sperial כתב:

טכנית יכול, אבל ללא הטבות המס המיידיות כי הנפקדה היא מהנטו. אז אין טעם בכך אלא אם מדובר בחסכון שאתה מייעד לפנסיה לקבלת הטבות תחת קיבוע זכויות (שזה, בעצם, פטור ממס רווחי הון).

שכיר אינו יכול להפקיד לקרן השתלמות אם אין לו הפקדה מהמעסיק.

אתה מדבר על קופת גמל להשקעה (חסכון המיועד לפנסיה).  אפשר להתייחס לקופת גמל להקעה בתור סוג של חסכון, אך בניגוד לקרן השתלמות - יש תשלום מס רווחי הון כאשר מבצעים משיכה (אלא אם מעבירים את הצבירה לקופת הפנסיה)

עריכה אחרונה על ידי guya72
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי, 

אתה חושב להחליף מקום עבודה? 

אם כן, התעודה יכולה לעזור במידה ותחפש תחומים קשורים. 

אם אתה לא חושב להחליף מקום עבודה, תבדוק אם במקום העבודה יש משרה שהתעודה יכולה לקדם אותך. 

במקום עבודה חדש יבקשו ניסיון, 

לעומת לשנות תפקיד במקום עבודה נוכחי ששם יש יתרון של היכרות. 

רשמו פה לא מעט על הזיכוי מס, 

אני אישית עשיתי לבד. 

האתר של מס הכנסה עבר שינוי ונוח יותר מבעבר, ניתן לשלוח את הבקשה / הטופס דרך האתר שלהם. 

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מזל טוב

גם אני הנדסאי מכטרוניקה ואני מיד אגיד לך מה זה נותן.

כלום

סליחה על הפסימיות אבל אם אין לך במקום העבודה גמושים (כסף על השתלמויות) אז אולי זה בקטנה ירשים יותר בקורות חיים אבל לא הרבה מעבר.

בצבא זה נותן אבל רק ברמה של להקפיץ את השכר משכר רעב לשכר מעליב מאוד יחסית לשוק האזרחי (לפחות בחיל האוויר)

אני יכול להגיד לך שעבדתי בארגון גדול מאוד והייתי בדיוק באותו חוזה כמו עם מכונאים רגילים (והמיקוח לא עזר אבל המרחק מהבית היה שווה את זה) וזה לא ממש עניין מישהו.

היה שלב שאני ועוד הנדסאי ניסינו לפנות להסתדרות לגבי גמושים (כי ככה אמרו לנו במשאבי אנוש) ואחרי שהעבירו אותנו איזה 10 טלפונים ותבענו בבירוקרטיה הבנו שזה מסובך בכוונה ולא באמת קיים.

נרשמתי בפנקס ההנדסאים אבל זה לא נתן לי כלום בנתיים.

וכן תנצל את ההטבת מס זה דווקא נחמד.

מבחינת ידע מקצועי לא הרגשתי שזה תרם כל כך אבל היה לי הרבה ידע טכני עוד לפני אז יכול להיות שזו לא דעה אובייקטיבית.

מה שכן הרגשתי בעבודה זה שבקיאות בבקרה וחיישנים נתנה יתרון משמעותי וגרמה לי להבין את הפערי ידע שיש בתחום למכונאים.

הייתי מציע לך להתמקד בזה.

באיזשהו שלב הבנתי שזה לא נותן הרבה ונרשמתי ללמוד מהנדס מכונות

חוץ מפטור מפסיכומטרי (במוסד שלי)

וממה שדיברו ועוד לא ראיתי, פטורים מ2 או שלושה קורסים שזה לא ממש מקצר כמעט כלום.

מה שכן החומר בהנדסאי נותן הקדמה נחמדה לכמה קורסים.

אם תרצה עוד שאלות אתה יכול לפנות בפרטי.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אנחנו בפוסט פריקה על תארים שלא שווים כלום.

תגידו תודה שלא התחלתם בתחום הביולוגיה/מעבדות רפואיות.

רוצים לדעת מה 5 שנים של לימודי דוקטורט בביוכימיה נתנו ?

300₪ תוספת במשכורת.

למען הגילוי הנאות בזמן הלימודים הרווחתי יותר מאשר בעבודה שהייתי צריך לעזוב בשביל התואר (תואר מחקרי זה פול טיים ג'וב מהבוקר עד הערב, אי אפשר לעבוד בעוד עבודה בזמן הזה) בגלל המלגה וכסף מהתירגולים, אבל מצד שני על מלגות אמנם לא משלמים מס והנטו יוצא גבוה, אבל גם אין חיסכון לפנסיה, חוץ מקישקוש של הפרשה ממשכורת של 2500₪ כמתרגל בקורס.

בסך הכל היה שווה...

• משעמם 1
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם הנדסאי מכטרוניקה יכולים לעסוק בעבודות חשמל, כמו טכנאי בקרה ואוטומציה (40 אמפר תלת פאזי, אאל"ט), תלוי הרשמה ב- איפה?

בדקתי את העניין הזה יחסית לא מזמן, לפני 3 שנים.

יש לי תעודת הנדסאי במגמת חשמל אלקטרוניקה התמחות מחשוב ובקרה מלפני המון שנים, הייתי עתודאי. 

כשרציתי רישיון לעסוק בעבודות חשמל הלכתי  לקורס ערב של שנתיים לחשמלאי מוסמך, סיימתי אותו בשנה שעברה. 

תעודת הנדסאי לא נתנה כלום. 

רק אם אתה הנדסאי חשמל/מערכות הספק זה כן נותן משהו.  

מזל טוב על התעודה!

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 שעות, bobi כתב:

תגידו תודה שלא התחלתם בתחום הביולוגיה/מעבדות רפואיות.

אתה צוחק?

את התיכון סיימתי במגמת כימיה תעשייתית. 

אי שם בשנת 2008 ניסיתי ללמוד כימיה באו"פ (אפיק מעבר לטכניון). 

ממבחן למבחן הציונים שלי עשו צלילה חופשית. באותה נקודת זמן הנחתי שאני פשוט לא מסוגל ללמוד. 

לקח לי לא מעט שנים להבין שפשוט האו"פ לא מתאימה לכל אחד, והייתי צריך מסגרת שונה. 

אבל, אם יכלתי, הייתי הולך ללמוד כימיה ולא מכונות. דווקא אנאורגנית, יותר מושכת אותי. 

נו שויין, לפחות עשיתי רבע מהדרך לתואר B.SC... אולי יום יבוא ואני אהיה מדען. נשנה את הכינוי מברווז ל DUCKTOR...

• מצחיק 4

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מאתר הסתדרות ההנדסאים והטכנאים

עד כמה שזכור לי, חוק ההנדסאים מאפשר להנדסאים להתמודד על משרות שמצריכות תואר אקדמי

ממתי קיים הזיכוי במס ? חבל שלא ידעתי על זה כשקיבלתי את הדיפלומה (לפני כ-20 שנה...)

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...