Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות לכולם, 

עברתי בהצלחה את המבחן האחרון שלי (הגנה על הפרוייקט). אני הנדסאי מכטרוניקה, סוף סוף, בגיל 44 (ההגנה הייתה ביום הולדת, מכל התאריכים האפשריים...). 

מה עכשיו?

הבנתי שיש הקלת מס למחזיקי תעודה, זה אני יודע. 

מה שאני רוצה לדעת, זה- מה אני לא יודע? :LOL:

האם יש טעם להירשם בפנקס ההנדסאים (משהו שגיליתי עליו רק לאחרונה ואני עוד לא יודע מה זה אפילו)? 

האם הנדסאי מכטרוניקה יכולים לעסוק בעבודות חשמל, כמו טכנאי בקרה ואוטומציה (40 אמפר תלת פאזי, אאל"ט), תלוי הרשמה ב- איפה?

אודה לעצות וכיוונים... 

*כרגע לא מעוניין להחליף מקום עבודה, מרוצה איפה שאני.

תודה לעונים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קודם כל מזל טוב.

לגבי כל השאר, אין לי מושג😅

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 29 דקות, ברווז כתב:

הבנתי שיש הקלת מס למחזיקי תעודה, זה אני יודע. 

לדעתי זה רק לאקדמאים, תבדוק את זה

לפני 29 דקות, ברווז כתב:

האם יש טעם להירשם בפנקס ההנדסאים

כמה שידוע לי זה לא נותן כלום.

לפני 29 דקות, ברווז כתב:

האם הנדסאי מכטרוניקה יכולים לעסוק בעבודות חשמל

כמה שידוע לי לא. זו זכות שמורה להנדסאי חשמל בלבד.. וגם זה מותנה במעבר מבחן של משרד העבודה. זה פשוט מקצר את הדרך

לפני 29 דקות, ברווז כתב:

*כרגע לא מעוניין להחליף מקום עבודה, מרוצה איפה שאני.

אז לא הבנתי למה עשית את כל זה.
אם לא תמצא עבודה במקצוע בזמן הקרוב, אתה יכול לזרוק את התעודה הזו. סליחה על הבוטות אבל זו המציאות בשוק העבודה.

גילוי נאות, סיימתי הנדסאי אלקטרוניקה לפני הרבה מאוד שנים (20 שנה), וחלק מהשאלות הללו עלו לי אז. יתכן ומשהו השתנה מאז.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

מזל טוב ברווז, וכנראה שמגיעה לך נקודה.

עכשיו חפש בעל מקצוע שיאמת זאת וידריך אותך. יודע מה? תתחיל במדור שכר אצל המעסיק שלך. ואולי עדיף לדחותֶלשנת המס הבאה. אבל עדיףֶלשאול מקצוען.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מזל טוב ברווז, יש את מועדון הוט אבל בטח יש לך את הכרטיס שלהם..

יש להם הסתדרות 

https://handesaim.org.il/

בפירוק ההסתדרות העובדים ננוחם..

קרן ההשתלמות וקופת הגמל שלהם, עם דמי ניהול סבירים 0.3-0.5 אחוז.

הלוואות נחמדות עם פריים מינוס 0.5%

ללא ספק הייתי ממליץ להעביר לשם חלק מהכסף/הלוואות בהינתן וזה אפשרי עבורך (גם להעביר כסף וגם להעביר הלוואה).

מה שכן, אני לא יודע לגבי כמה כסף יקחו לך מהמשכורת. לא הצלחתי להבין מהאתר שלהם, ראיתי שיש 447 שקל לאגודות המקצועיות אבל לא ברור אם זה תשלום הסופי או שיש עוד כספים שתצטרך לשלם.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מס אירגון

אני לא יודע מה הרלוונטיות למקום העבודה של פות״ש.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 שעות, ברווז כתב:

האם יש טעם להירשם בפנקס ההנדסאים (משהו שגיליתי עליו רק לאחרונה ואני עוד לא יודע מה זה אפילו)? 

מדובר ברגולציה של התחום - אסור לעבוד כהנדסאי ללא רישום בפנקס ההנדסאים. בדיוק כמו פנקס הקבלנים, המהנדסים, עו"ס, פסיכולוגים וכד'. סך הכל מדובר בתהליך חד פעמי של רישום ואין בו עלות כספית.

מבחינת אגודות מקצועיות - בדרך כלל זה נעשה בשיתוף עם המעביד כך שהוא משלם את זה כהטבה/חלק מהסכם שכר - האגודות מאפשרות החזר שכ"ל בקורסים מקצועיים וכמו כן "השתלמויות" ברחבי הארץ והעולם... כמובן, שכאן מדובר בעלות חודשית של השתייכות לארגון ההנדסאים והטכנאים (לא חייב לשלם להסתדרות עצמה).

• מעניין 1
פורסם

מברוק ברווז,

קודם כל תירשם בפנקס ההנדסאים. מה אכפת לך?

ואין לך רישיון לעסוק בשום דבר שדורש רישוי.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 14 שעות, DareDevil כתב:

יש להם הסתדרות 

https://handesaim.org.il/

קרן ההשתלמות וקופת הגמל שלהם, עם דמי ניהול סבירים 0.3-0.5 אחוז.

הלוואות נחמדות עם פריים מינוס 0.5%

ללא ספק הייתי ממליץ להעביר לשם חלק מהכסף/הלוואות בהינתן וזה אפשרי עבורך (גם להעביר כסף וגם להעביר הלוואה).

בכנות, בולבלתי עוד יותר...

אין לי כרגע קרן השתלמות. אם ארשם בהסתדרות הזו, תיפתח עבורי אחת? לא מבין בזה כלום ושום דבר... 

לפני שעתיים, גור אדם כתב:

מדובר ברגולציה של התחום - אסור לעבוד כהנדסאי ללא רישום בפנקס ההנדסאים. בדיוק כמו פנקס הקבלנים, המהנדסים, עו"ס, פסיכולוגים וכד'. סך הכל מדובר בתהליך חד פעמי של רישום ואין בו עלות כספית.

אני לא מחפש עבודה כהנדסאי בתחום שבו למדתי, המקצוע שלי הוא בכלל רכש ועובד כמנהל רכש כרגע. 

אבל כמו שאמר נהג לילה, 

לפני שעה, Night Driver כתב:

קודם כל תירשם בפנקס ההנדסאים. מה אכפת לך?

אכן לא אכפת לי :LOL:

לפני שעה, Night Driver כתב:

ואין לך רישיון לעסוק בשום דבר שדורש רישוי.

ממה שראיתי, קורס טכנאי בקרה ואוטומציה מאפשר להירשם לקבלת רישיון חשמל 40*3. ממה שאני מבין, מדובר על רישיון לחשמל במתח נמוך (ביתי). 

הנדסאי עובר קצת יותר חומר בלימודיו מאשר טכנאי, אך לא ראיתי אזכור לזה על המקצוע שלמדתי, לכן שאלתי פה (עד שמקבלים תשובה מהמכללה שלמדתי בה אפשר למות- מילולית- אני עדיין מחכה שיענו לי אם יש שם מרחב מוגן, למשל. יש, גיליתי בעצמי, אבל הם עוד לא ענו). 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 8 דקות, ברווז כתב:

אין לי כרגע קרן השתלמות. אם ארשם בהסתדרות הזו, תיפתח עבורי אחת? לא מבין בזה כלום ושום דבר... 

דבר ראשון - תיגש למעסיק ותדרוש קרן השתלמות. תנאי בסיסי לעובד מעל המינימום האפשרי. 7.5% הפרשת מעסיק 2.5% הפרשת עובד.

כבר חוסך לך כמה אלפים ממס הכנסה + תוספת עקיפה למשכורת. מה רע?

פורסם

בהמשך לכך, אם המעסיק לא נותן לך קרן השתלמות, עדיין כדאי לך לפתוח גם עצמאית כדי לקבל זיכוי מס.

מה שארגון ההנדסאים והטכנאים נותן לך הוא אופציה לקרן ההשתלמות שלהם שמאפשרת דמי ניהול וצבירה יחסית נמוכים.

פורסם

מה שרע הוא שרואים פחות בנטו.

מה שטוב הוא שכעבור 6 שנים רואים פטור ממס.

@ברווז, האם קיבלת אי פעם ייעוץ פנסיוני? כי אם לא, הגיע הזמן, ויפה שעה אחת קודם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...