Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים
ברשותינו כיום הונדה סיוויק 2014 שמשרתת אותנו נאמנה כבר 3 שנים ואנחנו מאוד אוהבים אותה.
עד עכשיו זה היה הרכב השני בבית שנסע לפיזורי ילדים בתוך העיר וחייתי בשלום עם זה שהוא בסטנדרט בטיחות של לפני 12 שנה(כשהיא נבחנה ביורו קאפ)
עוד מס' חודשים אנחנו עוברים דירה ליד ירושלים(הר אדר) והרכב יעשה נסיעות של כ40 קמ ביום בתוואי של כביש מהיר+כביש מפותל(עם נהגים ה' ירחם לעיתים)
הדבר גורם לי לחשב את הסיכונים שלי מחדש ולרכוש רכב מודרני יותר מהדור של 2017+ וגם שיהיו בו מערכות בטיחות אוטונומיות.
חשבתי על תקציב של סדר גודל 80K לרכישה, משתעשע במחשבה של אקליפס קרוס/CX5(שקיבלו ציון מאוד גבוה ביורו קאפ) ובאקליפס יש את כל חבילת הבקרות.
החיסרון במאזדה שהיא מאוד יקרה לקניה וביטוח ורק מ19 קיבלה מערכות אוטונומיות.
מלבד מערכות אוטונומיות וציון גבוה ביורוקאפ(שהוחמר עם השנים) האם הקפיצה ברמת הבטיחות בין הסיוויק לאקליפס\CX5 אכן תהיה משמעותית במקרה של תאונה?

קשה לי לאסוף נתונים אמפיריים חוץ מציון יבש ביורוקאפ

פורסם

הציון היבש במבחני  NCAP מורכב מכמה סעיפים. חלק יותר רלוונטי לך, וחלק פחות.

באופן ראשוני הציון שכנראה מעניין אותך מעבר לכוכבים הוא chlid occupant.

לדוגמה במיצובישי פה הציון הוא 78% (לא יודע אם זה הדגם שנמכר בארץ).

image.png.ae017db7cad4d694ab22676b1043ed07.png

אם תרצה להבין יותר יש שם את הדו"ח המלא שמציין על סמך מה הציון מבוסס.

כמה כסף להשקיע בשיפור הבטיחות זה כבר שיקול שלך שהוא בוודאי לא רק כלכלי.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

אם הבחירה בין שני הרכבים האלו קח את המאזדה האקליפס יותר בעייתי מבחינת תחזוקה.

אגב קח בחשבון שאתה עובר ממשפחתי לSUV ההנחה שSUV הוא בטוח היא הנחה כלל לא נכונה, הסיכוי להתהפכות הוא יותר גבוה מאשר רכב משפחתי רגיל בגלל מרכז הכובד היותר גבוה של הSUV.

הסיביק זה רכב מצויין אני אישית לא הייתי ממהר להחליף

עריכה אחרונה על ידי xdmanxd99
פורסם

לגבי מערכות בטיחות - העסק מתעתע.

כל מערכת כזאת יש מהירות מינימלית ומקסימלית שהיא פועלת בו.

כאתה מקבל רכב כזה, שולחים אותך לספר רכב, במקום שיהיה ברושור שמסכם את הנושא.

למשל, נראה שברכבי פגו סיטרואן, אם יש רק בלימת חירום אוטונומית ואין שמירת מרחק, אז יש רק מצלמה וחסר רדאר, ואז הבלימה אוטונומית עובדת רק  עד 87 קמש. אני מניח שזה לא רק בפיזו סיטרואן. המידע הזה לחלוטין מתחבא בתוך הספר רכב ובאותיות הקטנות שלו. 

והרבה פעמים צריך את הבלימה הזאת שתעבוד עד נניח 120 קמש. 

ממה שראיתי ברכבי פיזו הבלימת חירום עובדת עד 140 אם יש רדאר, למיטב הבנתי אם יש שמירת מרחק אוטונומית כנראה יש רדאר, ברכבי psa שנהגתי בהם השמירת מרחק חכמה עבדה עד 160.

עוד דברים שאין לי מושג - נהג  ברכב כזה, לוחץ על הברקס ב130 קמש, אבל קרוב מדי, בולם עוד, אבל זה לא מספיק, האם ב87 קמש המערכת תתערב ותגביר בלימה למרות שזה באמצע בלימה?

באלנטרה במפורש היה לי מקרה כזה, שלחצתי על הבלמים ואז זה צפצף והגביר את הלחיצה על הבלמים למרות שלחצתי, כי לא לחצתי מספיק חזק והרכב שלמפני הגביר בלימה פתאום ממש ממש חזק ואני למעשה התחלתי להתקרב אליו עוד תוך בלימה. לא יודע באיזה מהירות זה קרה.

פורסם

הסיבה שאני חושב שאקליפס יותר בטוח מסיוויק היא לא הג'יפוניות שלו.
אלה ציון במבחן ריסוק ופער של 5 שנים בין המבחנים(הסיוויק נבחנה ב2012 ומיצי ב2017).

פורסם

כלל אצבע בבטיחות פאסיבית היא ככל שהרכב גדול וכבד יותר, כך הוא בטוח יותר.
זה לא נכון בהכרח לכל רכב ולכל מאסה, חשוב לבדוק את הפרטים הקטנים של child occupant ו-adult occupant.
יחד עם זאת, 5 כוכבי בטיחות של סופר מיני הם לא אותם 5 כוכבי בטיחות של רכב 7 מקומות.

פורסם

הבטיחות האקטיבית הזאת כמו שחצי נאמר מעלי - יחסית שטויות… הסיוויק בטיחותי מאוד מבחינה פאסיבית וזה בעיקר מה שמשנה

~הונדה ג׳אז הייבריד 2014~ ז״ל

כרגע ~ הונדה סיוויק האצ׳באק 2016 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...