Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איתות בפנייה

פוסטים מומלצים

פורסם

קבל תיקון - במדינות אלה חובה לאותת ביציאה ממעגל תנועה. ההבדל הוא באיתות בכניסה למעגל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 16.9.2024 בשעה 20:06, taranta כתב:

בגדול - אני מאותת בכל המצבים שתיארת מלבד בחניה וכאשר אני לבד על הכביש (=אין למי לאותת).

אני מאותת תמיד.  גם בחניה הפרטית של הבנין כשאני הרכב היחיד.  זה צריך להיות הרגל אוטומטי ולא משהו שחושבים אם לאותת או לא.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 2
פורסם

קודם כל אני מאותת תמיד. מבין אלה שלא מאותתים, הכי אני שונא את אלה שבאים לצומת T, אני נותן להם זכות קדימה ובסוף מסתבר שהם בכלל לא חוצים את הדרך שלי - ואם היו מאותתים לא הייתי צריך להמתין.

סיפור על האיתות בBMW, שאולי יעזור למישהו בעתיד: לפני חצי שנה החליפו לי במוסך תותב במסרק ההגה מקיט שיפוץ מקורי.

האוטו יצא מהמוסך, ומיד שמתי לב שאחרי פניה האיתות לא נכבה לבד.

יצוין שבBMW מדור שילדות F אין לחצן מכאני שנלחץ על ידי סיבוב ההגה ומבטל את האיתות כמו בדורות ישנים יותר וברוב המכוניות. ביטול האיתות נעשה על ידי חיישן זוית ההגה שמוטמע בתוך המסרק החשמלי.

חזרתי למוסך והמכונאי לא ידע איך לפתור את זה. בדקתי שכל השטקרים מחוברים כמו שצריך למסרק החשמלי. הפכתי את האינטרנט - אין זכר לתקלה. בדגמים ישנים יותר עם מסרק מכאני התקלה נפתרה ע"י החלפת סליל הגה וכרית אויר עם ידיות האיתות/מגבים. בייאוש קניתי 2 סלילי הגה והחלפתי פעמיים, לא עזר. ניסיתי כיול של חיישן זוית הגה דרך המחשב - לא עזר.

כבר התרגלתי לכבות ידנית את האיתות אחרי פניות, וזה די משגע כשעוברים לנהוג במכוניות אחרות.

ואז - לפני שבועיים עשיתי כיוון פרונט. מיד כשיצאתי מהפרונט הרגשתי שהכיבוי איתות חזר לעבוד!

לקח זמן להתרגל לא לכבות.

• אהבתי 1
  • מעניין 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אף פעם לא הבנתי את הסלידה של נהגים מאיתות. בעיקר בלתי נסבל בעיניי חוסר האכפתיות שלהם כשהם פונים ימינה ואני נותן להם זכות קדימה לשווא, כי הנחתי שהם ממשיכים ישר.

הלוואי והיו אוכפים את זה. מעולם לא ראיתי שנאכף.

לא ברור לי בכלל למה יש נהגים שעסןקים במאמץ מחשבתי על "מתי לאותת וכמה"

זו פעולה שהופכת תוך 3 ימי נהיגה לאוטומטית, כמו להעביר הילוך, להסתכל במראות, להפעיל את הוישריםכ שיש גשם (טוב את זה גם הרבה לא עושים) וגם לסובב את ההגה.

בתאריך 19.9.2024 בשעה 18:34, רועי5 כתב:

לא מגדילה את צריכת הדלק

יש כאן בפורום לפחות אדם אחד שירד איתך למיקרו ויטען שנורות האיתות מושכות זרם, שמצריך עבודה רבה יותר מהאלטרנטור, ובנוסף פולטות חום שבתורו עובר דרך המתכת של גוף הרכב, לתא המנוע ומתוך כך מאמץ יותר את מערכת הקירור ומפעיל את המאוורר עוד כמה אלפיות שניה כדי לפצות על הפרשי הטמפרטורה

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, amosbmw כתב:

קודם כל אני מאותת תמיד. מבין אלה שלא מאותתים, הכי אני שונא את אלה שבאים לצומת T, אני נותן להם זכות קדימה ובסוף מסתבר שהם בכלל לא חוצים את הדרך שלי - ואם היו מאותתים לא הייתי צריך להמתין.

גם אם הרכב מאותת, אינך יודע בוודאות - 1. האם הוא מאותת בשביל לפנות ולא חוצה את דרכך 2. האם האיתות נשכח ואז הוא חוצה את דרכך.

לכן, תמיד רצוי להמתין.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אני לא מבין למה זה צריך להיות נושא לדיון. עומד לשנות נתיב/לפנות ימינה/שמאלה/לצאת מהחניה?

תאותת.

תאותת כדי שכולם ידעו ולא תפתיע אף אחד במהירות 150/100/50/20 קמ"ש.

מזכיר לי דיון עם בת דודה שהתעקשה לעולם לא לאותת כי "היא יודעת מה היא עושה והיא בודקת אז למה צריך את זה?" יאוש.

• אהבתי 1
פורסם

ברור. העולם ישר אז לא פונים ולא צריך לאותת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 21.9.2024 בשעה 22:48, EliC25 כתב:

אף פעם לא הבנתי את הסלידה של נהגים מאיתות.

פעם קראתי הסבר שהישראלים רואים באיתות "בקשת רשות" לפנות או לעבור נתיב ומכיוון שהם "לא פראיירים" הם לא יאותתו. אולי יש בזה משהו. 

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 8 דקות, motior כתב:

פעם קראתי הסבר שהישראלים רואים באיתות "בקשת רשות" לפנות או לעבור נתיב ומכיוון שהם "לא פראיירים" הם לא יאותתו. אולי יש בזה משהו. 

אני חושב שהמוטו כאן בארץ הוא:

אני אהרוג את כולנו לפני שאתן לך להשתלב!

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...