Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת, בגדול. 

הכשילו אותי על צמיגים (קדמיים). 

ידעתי ותכננתי מראש להחליף, קיוויתי בנובמבר, הקדימו לי את הלו"ז... 

אחליף את כל ה-4 (כנראה היום, אם יגיעו בזמן לפנצ'ריה המועדפת עלי, כבר הוזמנו הרביעייה). 

מה התהליך בטסט עצמו? מה אני צריך להביא איתי- צילום רישיון וביטוח כמו לטסט מלא, או רק את המסמכים של הטסט שנכשל? 

והאם אני רק צריך להגיע למשרד, להירשם, לצאת החוצה, לתפוס עובד בדש מעילו (מעיל? בספטמבר?!), לומר לו "בונז'ור מון אמי, לוגייארדה- צמיגים חדשים" וזהו, או שאני צריך לעבור את כל המסלול שוב? 

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אותי הכשילו על 4 צמיגים, שלטענת חברי הפורום- יכלו לשמש אותי עוד תקופה.

התהליך: קיבלתי אישור נסיעה זמני ל- 7 ימים, ישבתי, התייעצתי בפורום והזמנתי צמיגים, נסעתי להרכיב אותם, משם נסעתי ישר לטסט חוזר.

בטסט החוזר חיכיתי את כל התור מחדש וזה גם עלה לי 19 שקלים "עלות טסט חוזר" לדבריהם. לא הסכימו לוותר על זה. 

במסלול עצמו הבוחן ראה במחשב שמדובר בטסט חוזר, אז התייחס רק לצמיגים. בדק את המידות מול מה שכתוב ברישיון הרכב ואמר לי שאני יכול לגשת למשרד.

במקרה שלי הטסט החוזר לקח הרבה יותר זמן מהטסט המלא שנכשלתי בו. התור, עד שהתייחסו אלי, התשלום, הכל התארך והתעכב.

לפחות יש רביעיית צמיגים טריה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

תלוי במכון.

יש מכונים בהם אתה משלם אגרת מסלול, יוצא בוחן - רואה שהחלפת, חותם לך ואתה נגש למשרד ומסיים את התהליך (זה ברוב המכונים)

ויש מכונים בהם צריך לחכות את כל התור.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 10 דקות, Pavlik כתב:

התהליך: קיבלתי אישור נסיעה זמני ל- 7 ימים, ישבתי, התייעצתי בפורום והזמנתי צמיגים, נסעתי להרכיב אותם, משם נסעתי ישר לטסט חוזר.

טוב, זה בערך מה שצריך לעשות לפני הטסט החוזר... 

בטסט החוזר חיכיתי את כל התור מחדש וזה גם עלה לי 19 שקלים "עלות טסט חוזר" לדבריהם. לא הסכימו לוותר על זה. 

מבאס להמתין את כל התור מחדש, אבל אין הרבה מה לעשות. תור זה תור, לרוב. גם אני אצטרך להמתין עד שמישהו יגש אלי כנראה. 

וכן, לטסט חוזר יש עלות- מה לעשות... זה מרתיח רק אם פוסלים אותך על פארש, בלי סיבה אמיתית. כל עוד יש סיבה, אין לי בעייה עם זה.

במסלול עצמו הבוחן ראה במחשב שמדובר בטסט חוזר, אז התייחס רק לצמיגים. בדק את המידות מול מה שכתוב ברישיון הרכב ואמר לי שאני יכול לגשת למשרד.

במקרה שלי הטסט החוזר לקח הרבה יותר זמן מהטסט המלא שנכשלתי בו. התור, עד שהתייחסו אלי, התשלום, הכל התארך והתעכב.

לפחות יש רביעיית צמיגים טריה.

תודה על התגובה. 

אוקי, הבנתי שזה תלוי במכון (וטכנית, גם בעצלנות של הבוחנים :lol:). 

תודה רבה לכם.

פורסם

שמע, בגדול כל מה שהוסבר לך נכון, מניסיון בעצמי בדיוק באותן הנסיבות לפני חצי שנה.

אממה - כשחזרתי למכון כדי לקבל את האישור לאחר ההחלפה לצמיגים חדשים, לא נסעתי כמו ילד טוב דרך הכניסה הראשית עם התור, אלא נכנסתי למכון מהדרך בא יצאתי ממנו וניגשתי לבוחן שבדק לי את הצמיגים. הוא בא אלי לרכב, בדק הכל ואמר לי ללכת למשרד לסיים (אגב לא ביקשו ממני שום תשלום נוסף).

גם במכון אחר כמה טסטים קודמים כשהייתי צריך לבצע איזשהו תיקון, פשוט החנתי את הרכב וניגשתי עצמאית למשרד, שם הפנו אותי ישירות לבוחן עצמו.

• מעניין 1
פורסם

התשלום על טסט חוזר מבוצע במעמד התשלום הראשון. 
במעט הפעמים שנכשלתי על סעיף כלשהו, אמרתי זאת בהתחלה עוד לפני שנכנסתי למסלול, ותמיד אחד הבוחנים/ זה שמנהל את התור כיוון אותי "מחוץ לתור" לאישור זריז של הסעיף ולשחרור במשרד.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לפני כמה שנים פסלו לי זוג צמיגים קדמיים, הלכתי להחליף וחזרתי למכון כמה שעות אחר כך. אמרו לי רק ללכת לאחד הבוחנים בשביל שיאשר וכאן זה נגמר. לא תשלום נוסף ולא לעמוד בתור, ראה זוג טרי על הרכב שם חותמת ונגמר הסיפור.

• מעניין 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

עניין מקומי ותלוי גם בבוחן.

כשנכשלתי על צמיגים הבוחן הסתכל על החדשים. היו מקרים אחרים כמו ליטוש פנסים או החלפת מגבים, ואפילו כיוון פרונט, שהסתפקו בהעפת מבט על הקבלה של חשמלאי/פרונטיסט החצר.

המסמכים הם המקוריים של הטסט ראשון וכן או לא לשלם אגרת טסט חוזרהלפי מצב הרוח של הפקידה, תלוי אם הגעתי כעבורב עה ומי נתן לי חשבונית תיקון.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני די בטוח שאדרש לשלם טסט חוזר, ממש לא קריטי בעיני, לא מתלונן. 

הדבר היחיד שמעצבן אותי פה זה הטירטור והפסד זמן העבודה שבגינו, הרי ממילא תכננתי להחליף את הצמיגים. יצאתי מהעבודה מוקדם כדי לעשות את הטסט, ועכשיו אצטרך לצאת שוב מוקדם או לאחר בבוקר (חושב ביני לבין עצמי, מעניין מה עקומת התור באמצע השבוע, בשעות הבוקר? ביום שישי כולם חושבים לעצמם "אגיע ראשון ולא יהיה תור" ואז כשאתה מגיע, אתה מגלה עוד 100 אנשים לפניך שחשבו אותו הדבר בדיוק :lol:)

פורסם

חצי שעה לפני הסגירה, התור מתקדם בקצב מאוד מהיר , לפחות במקרים שאני העברתי טסט בשנים האחרונות. אמנם לא נכשלתי אבל ראיתי את אלו שחזרו מטופלים ללא תור על ידי אחד הבוחנים. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מבין שעניין התור מטריד אותך. תנסה לפחות לעשות מהצד שלך אם יצליח יצליח. מה הכוונה. תגיע עם קבלה על רכישת הצמיגים החדשים.

תיגש עם הקבלה לאחד הבוחנים ותציג לו הנה קבלה, נכשלתי על צמיגים, החלפתי. 

יש מצב הוא בעצמו יגיד לך גש למשרד. 

מאשר שתיגש בלי קבלה ותגיד לו שהחלפתי צמיגים, ולך תדע אם תדלק לו נורה של איך אני יודע שהוא לא משקר? 

גם קבלה אפשר להביא של חבר. אבל רוב האנשים לא באמת יעשו את זה. תגיד לו הנה קבלה עם תאריך מהיום/אתמול צמיגים חדשים. תצביע על הרכב אם בטווח ראייה. תשאל אם הוא רוצה להציץ על הצמיגים או יש מצב לשחרר אותך.

ה 19 ש"ח אין מה לעשות מן הסתם לא תלוי בהם.

• אהבתי 1
פורסם

באיזה מכון?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, sperial כתב:

באיזה מכון?

בכל המכונים בארץ,,אלה המחירים העדכניים לכל השירותים במכוני הטסטים כפי שהעלה קונפי לפני כשלושה שבועות 

IMG_0059.png

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם

אניניודע.

השאלה היתה מכוונת לברוטז, היכן עשה טסט

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...