Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 שעות, TZR84 כתב:

אמור להגיע גם דגם היברידי מתון שהוא כנראה יהיה עיקר המכירות כך לפי דף ההשקה.

מועד הגעה והמחיר שלו טרם ידועים לפי הנציג ששוחחתי איתו. 

פיג'ו 3008 SUV | עכשיו בגרסה חדשה | פיג'ו ישראל | Peugeot Online

הרמיזות שקיבלתי מנציג מכירות הן החל מ190-200 לדגם המיקרו-היברידי, כנראה לרמת גימור Allure. תהיה גם רמת גימור GT יותר גבוהה.

פורסם
לפני 3 שעות, Dan___ כתב:

עובדתית לא נכון. גם אם זה היה נכון, לשלם 50,000 שח יותר על מוצר נחות בכל פרמטר זה טמטום.

עובדתית? מה ההוכחה לעובדה הזו? או שהיום מספיק לכתוב משהו כדי שהוא יחשב כאמת...

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

למה ככה. 

סתם חיפה אילת מבחינת הזמן יקח יותר זמן מנסיעה מניו יורק לוושינגטון הבירה ברכב בנזין 😉

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 6 שעות, TheArcane כתב:

הרמיזות שקיבלתי מנציג מכירות הן החל מ190-200 לדגם המיקרו-היברידי, כנראה לרמת גימור Allure. תהיה גם רמת גימור GT יותר גבוהה.

לדעתי זה מחיר סבבה בהשוואה לטיגואן החדשה שמתחילה ב217 אלף ש״ח לגרסא הכי פשוטה.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני 8 דקות, Jeka88 כתב:

לדעתי זה מחיר סבבה בהשוואה לטיגואן החדשה שמתחילה ב217 אלף ש״ח לגרסא הכי פשוטה.

אני מניח שככה זה המחירים היום... אני בעלים של 3008 כזאת או אחרת מאז 2017 ואז פרימיום דיזל עלתה לי 165 אלף, מחיר שמרגיש מצחיק ביחס להיום. למרות שאם מתחשבים באינפלציה זה שקול ל-188 אלף היום, אם כי לא לגרסת בסיס.

פורסם
לפני 9 שעות, CX25GTI כתב:

רוכשי טסלה זו כת , אתה לעולם לא תצליח לשכנע אותם ש 3008E זה רכב שאפילו מתקרב לטסלה שלהם...

למרות ההגה שמתקלף , למרות איכות הרכבה של רכבים של שנות ה 90  למרות זאת טסלה היא קטגוריה בזכות עצמה...

אתה צודק, יש לטסלה הרבה מגרעות, אבל השלם גדול מסך חלקיו :)

וברצינות - כבעלים של מודל Y ו3008 בנזין, אם תוציא לרגע את החשמל מהמשוואה, הטסלה רכב הרבה יותר נח ונעים לנהיגה החל מרמת המושבים, רמקולים ועד להתנהגות. האם זה שווה הגה מתקלף? לכל אחד תשובה משלו. 

פורסם
לפני 8 דקות, TheArcane כתב:

אני מניח שככה זה המחירים היום... אני בעלים של 3008 כזאת או אחרת מאז 2017 ואז פרימיום דיזל עלתה לי 165 אלף, מחיר שמרגיש מצחיק ביחס להיום. למרות שאם מתחשבים באינפלציה זה שקול ל-188 אלף היום, אם כי לא לגרסת בסיס.

תלוי אם המנוע שלך עוצמתי או לא

אצלי ב508 המנוע עוצמתי ולכן הדגם ב2013 עלה 460 אלף שקל

• אהבתי 1
  • מצחיק 5
פורסם
לפני 8 דקות, GTאי כתב:

אתה צודק, יש לטסלה הרבה מגרעות, אבל השלם גדול מסך חלקיו :)

וברצינות - כבעלים של מודל Y ו3008 בנזין, אם תוציא לרגע את החשמל מהמשוואה, הטסלה רכב הרבה יותר נח ונעים לנהיגה החל מרמת המושבים, רמקולים ועד להתנהגות. האם זה שווה הגה מתקלף? לכל אחד תשובה משלו. 

ומבחינת הנדסת אנוש? 

שואל ברצינות,

הרי הצרפתים ידועים בהנדסת אנוש משובחת, מנגד טסלה לא בדיוק מובילה בתחום.

פורסם

ההרגשה יותר טובה מהקוראניות, גם התכנון הפנימי טוב ויעיל הוא גם נח ונעים מהם בנסיעה ועדיף עליהם.

בדגם היום המסך מגיב בצורה איטית מאוד, וכמעט כל התפעול דרכו. אני באופן אישי ממש לא סובל את הרכב בעוד שאשתי מתה עליו.

למי שמחפש רכב בטווח של 180-190 זו אופציה טובה מאוד.

220-250K? טסלה תתן לך יותר

פורסם

פשוט בושה שרכב חדש ומודרני משנת 2024 בקטגוריה הזאת ובמחיר הצפוי לו, עדיין חסר בפונקציית אוטו הולד כמו ששאר אחיו לפלטפורמה חסרים בפונקציה הזאת (אופל, סיטרואן, ds ואפילו דגמי אלפא).

מיותר לציין שכל הרכבים בקטגורייה הזאת של כל היצרנים האחרים מצויידים בפונקציה הזאת, משום מה היצרנים האחרים חושבים שזה דבר חשוב ומוכנים להשקיע בכך כסף (וגם ברכבים שעולים הרבה פחות).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לפני 9 שעות, CX25GTI כתב:

רוכשי טסלה זו כת , אתה לעולם לא תצליח לשכנע אותם ש 3008E זה רכב שאפילו מתקרב לטסלה שלהם...

למרות ההגה שמתקלף , למרות איכות הרכבה של רכבים של שנות ה 90  למרות זאת טסלה היא קטגוריה בזכות עצמה...

כל אחד עושה את החשבון שלו.

הרי בכל קבוצת פייסבוק אתה תוך כמה ימים נחשף לכל תחלואי הדגם, ולא משנה איזה דגם של רכב יש לך.

הצטרפתי לקבוצה של טסלה וראיתי ש: גגות נסדקים במודל Y זה עניין שכיח (תפעיל ביטוח שמשות, היצרן לא מכיר בזה), הגה מתקלף (לא הייתי פוסל את האוטו בידיעה שתפירה עצמית של כיסוי זה עניין של עשרות שקלים או כמה מאות אצל בעל מקצוע) זה עניין זניח לטעמי, והוונטיל של הגלגלים\צמיגים נשבר כמו פלסטיק פריך מאליאקספרס (אם היה דגם ממתכת משופר, הייתי רואה במחלה כעניין זניח שניתן לפתור בכמה שקלים ומשדרג אותם לפני שזה תופס אותך בקטסטרופ) זה משהו דיי מאכזב.

יחד עם צריכת הסוללה שעולה ברגע שהפעלת מזגן על עוצמה 2 וטמפ' של 22 מעלות, לא השתכנעתי שכדאי לי למכור את ה 3008 ולהוסיף עוד 100-150 אלף שח בשביל זה - למרות היתרונות של: תאוצות מעולות, התנהגות כביש (ביחס לחשמליות) מהטובות בקטגוריה אם לא הטובה ביותר, פלוס העובדה שמדובר במוצר שיש לו ערך מוסף גם בעניין הטעינה (סופרצ'רג'רים רק של טסלה).

יום אחד כנראה שתהיה לי טסלה, אבל אני מרגיש שעכשיו זה לא הזמן. לא בפער המשמעותי בין הרכב הקיים לטסלה מהמודלים החדשים (אלו שכבר עברו מתיחה ב 2024) ובטח שלא הטווחים שעדיין לא משכנעים אותי לגמרי (לצערי לא שמעתי מספיק בעלי רכבים מדגם 3 עם סוללה LR [על הנייר WLTP של 629 ק"מ] על איך זה עובד אצלם). כל היתר (מודל Y LR וכו') מדווחים על טווחים של בין 350 ק"מ במקרה הטוב ל 250 ק"מ במקרה הרע, ולעיתים גם פחות (חום+מזגן+עליות). 
תוסיף לכל זה את הדעיכה הטבעית של הסוללה (הכי הרבה זה בד"כ בשנה הראשונה, לאחר מכן זה אחוזים בודדים ונמוכים מאוד בכל שנה שעוברת) - עדיין לא השתכנעתי שהסוללות בקיבולת השכיחה של 60-70KWH יכולה להוות תחליף מצויין לאורך טווח כרכב משפחתי "על מלא" בכל הנסיעות. יש לזה יתרונות ויש לזה חסרונות, צריך להכיר בשניהם.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הכל שאלה של שימושיות ואם יש לך מטען בבית.

אם אתה עושה ביום עד 200-250ק"מ ויש לך מטען בבית החיים טובים, ואם לא אז לא כדאי להחליף.

עם כמה נסיעות ארוכות בשנה (אילת, רמת הגולן) אפשר להסתדר בלי בעיה עם פז/סופרצארגרים {רק בחול המועד יש עומס על העמדות}, ואתה מקבל רכב משפחתי "על מלא" הרבה יותר נח ונסיעה הרבה יותר נעימה.

פורסם
לפני 33 דקות, GTאי כתב:

הכל שאלה של שימושיות ואם יש לך מטען בבית.

אם אתה עושה ביום עד 200-250ק"מ ויש לך מטען בבית החיים טובים, ואם לא אז לא כדאי להחליף.

עם כמה נסיעות ארוכות בשנה (אילת, רמת הגולן) אפשר להסתדר בלי בעיה עם פז/סופרצארגרים {רק בחול המועד יש עומס על העמדות}, ואתה מקבל רכב משפחתי "על מלא" הרבה יותר נח ונסיעה הרבה יותר נעימה.

השאלה\אימרה\תשובה "אם אתה עושה ביום עד 200-250 ק"מ ויש לך מטען בבית אז החיים שלך תותים" היא למעשה הנשק האולטימטיבי של כל הדיונים שמסתובבים סביב שאלת הטווח של הסוללה ברכבים חשמליים.

ברור שהתשובה היא אינדבידואלית. הנסיעה לאילת זה לא בהכרח ה ISSUE (כן, פעם אחרונה שהייתי באילת היתה לפני שנתיים וחצי, אז למה שלאחד כמוני יפריע הטווח של הסוללה ?).
נושא הטווח בחשמליות הוא עניין קריטי ולא סתם הוא אחד הנושאים הכי חמים כשמדברים על חשמליות, אם לא החם ביותר. מהבחינה הזו אי אפשר לעשות השוואות ברמת האופן של צריכת החשמל אל מול רכב מנוע בעירה וצריכת הדלק שלו, ויש לזה השלכות בזמן השימוש.
אין פה תשובה חד משמעית, שחור או לבן, בכל מה שקשור לנושא הטווח בחשמליות - מה שגם שלא כולן מתנהגות בדיוק על המילימטר באותו האופן כאשר מדברים על טווחים, טמפ' חיצוניות, "לחיצות" או השפעת החום על הטווח.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...