Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תחליף כבל ספידומטר, אי אפשר ככה...

כמה תיקונים לסרטון - ה BX יובאה לארץ גם לפני מתיחת הפנים, החל מ 1985. שנתונים 85-86 היו לפני מתיחת הפנים עם לוח השעונים היחודי,  פגושים זוויתיים יותר שהיו יצוקים בצבע הרכב ולא צבועיים, נדמה לי שהיום גם המנועים הישנים עם קרטר משותף לגיר ולמנוע. 

מ 1987 מתיחת פנים בה הורגשה יותר ההשפעה של פיז'ו בעלת הבית והרכב הפך ל"נורמלי" קצת יותר. 

סובארו היו בראש טבלת המכירות כל הזמן, גם לפני וגם אחרי, ה BX הצליחה לעבור את סובארו ב 87 או ב 88 או גם וגם. 

מ 1989 התחילה ירידה במכירות. 

אומרים שגרסת 1.6GTI הייתה יעודית לישראל ולעוד מדינה (יוון או ספרד?), כל יתר העולם קיבל רק את 1.9GTI ואת הדגמים הרגילים.

היו בארץ גם מוניות BX דיזל 1.9.

הייתה לפחות אחת BX סטיישן ביבוא אישי.

צמיגי אליאנס עדיין קיימים רק לא מייצרים יותר צמיגים לרכב פרטי אלא צמיגים מיוחדים לנישות ספציפיות. 

נראה שאתה יותר נהנה מאשר סובל. אולי ממש קצת יותר :-)

• אהבתי 4
  • מעניין 1

פורסם

כרגיל, יודע לפרט ולתקן את כל הפרטים השגויים שלי. סחטיין.

לגבי ה1.6 לזכרוני מדובר על פורטוגל

פורסם

תיקון נוסף: גם סובארו DL אין כבר על הכביש אז אין במה ל- BX להתבייש 😁

אני ממחנה האוהבים של ה- BX וסיטרואנים ישנים בכלל, אהבה שדעכה בנוגע לדורות החדשים שהפכו לפיז'ו בתחפושת (היו לי 2 gsa ו- 2 ויזה).

ואכן גם לי היה חבר עם BX כזאת ואני זוכר שכל הדשבורד וכיסוי לוח המחוונים התפרק והרעיש יותר מההפצצות בצפון היום.

אצלך הדשבורד תקין ומורכב היטב?

שומעים איזה רעש במעבר על מהמורות מה המקור שלו?

• אהבתי 3
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

תגיע למפגש שבועי/חודשי של רכבי אספנות, תוכל לספור 10 dl על כל ביאיקס (אם מגיעות בכלל)

הרעש הוא מתא הכפפות, הריבוע החלול שאמור לתפוס את הלשונית נשבר בכל אלו שראיתי. החתיכה המסכנה הזו עולה כמה מאות שקלים לפני מיסים ושילוח

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יש עוד הרבה (באופן יחסי, כן?) סובארו DL אצל אנשים בשימוש רגיל, אנשים שלא שמעו מה זה אספנות ומה זה מפגשים...

האמת BX רגילה לא GTI זה מחזה סופר נדיר במפגשי אספנות, לא מצליח לזכור מתי ראיתי.

GTI ראיתי אולי פעמיים - שלוש.

הסיבה לזה, כמובן הערכה שלי בלבד אבל אני לא חושב שאני טועה: 

רוב ה BX הרגילות ירדו מהכביש אחרי משהו כמו 13-15 שנה, בשביל להגיע לאספנות הן היו צריכות לעמוד "בחצרות" עוד 15 שנה וזה זמן ארוך מידי אז כולן נזרקו. 

לעומת סובארו מאותם שנים אשר לא מעט מהן נשארו  25 שנה פלוס אז גיל האספנות כבר היה מאוד קרוב. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 5 שעות, Buki כתב:

צמיגי אליאנס עדיין קיימים רק לא מייצרים יותר צמיגים לרכב פרטי אלא צמיגים מיוחדים לנישות ספציפיות

הם מייצרים (או לפחות ייצרו עד לא מזמן) גם צמיגים לרכב פרטי.

את הפיאסטה שלי קניתי לפני פחות משנה כשהיא נועלת צמיגי אליאנס, היו עם תאריך ייצור איפשהו ב2021.

החלפתי לרביעיית פאלקן לאחרונה, אז לא יכול לצלם אותם.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

חשבתי שהרכב הכי שנוא בישראל זה מיצובישי אטראז' 😜

ובנימה קצת יותר רצינית: סיטרואן BX היא בשבילי זיכרון ילדות משנות ה-80. בתור ילדים ראינו אותה בתור חללית עתידנית לעומת הנוף המוטורי שסביבה. תמשיך להנות ממנה!

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אחרי 30 שנים

אולי תפתור לי תהיית ילדות.

איך מחליפים גלגל אחורי ברכב הזה?

הכיסוי נשלף? שמרימים את הרכב המתלה נפתח? או כמו צרפתיה מסורתית יש דרך מסובכת יותר?

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

.

פורסם (נערך)

איפה שהוא קראתי פעם שבניגוד למסורת הצרפתית של לסבך כמה שיותר, להחליף גלגל דווקא יותר פשוט מרכב רגיל. לא צריך ג'ק, אתה מרים את הרכב עד למעלה דוחף בלוק שעומד במיקום שבו אמור לעמוד הג'ק, מוריד את הרכב, הגלגל באוויר.

עריכה אחרונה על ידי - XM -
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

היה לנו במשפחה כמה כאלה ולי יצא לנהוג על אחד כזה ממש שהוצאתי רישיון . 

חוויה של רכב , מרוב שאהבתי את הדגם הכרתי כל פרט ברכב הזה .

כמוש אמרו תחילת ייבוא היה ב 85 למרות שיצא לי לראות bx מודל 84 .

הBX יובאו עם מנועי 1.4 בגרסת איבזור E 

מנוע ה 1.6 הגיע בגרסות RS ו TRS 

שההבדלים ביניהם בנוסף לחלונות חשמל ונעילה מרכזית היו גם כיסאות שונים , קורת C עם חלון זכוכית , דיפוני דלתות שונים , תאורת קריאת מפות ופתיחת תא מטען בעזרת הנעילה המרכזית .

כמו כן היו מנועי 1900 שיובאו החל משנת 90 

ואפילו יש BX עם מנוע 1100 ששווקו רק באיטליה 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 11 שעות, Buki כתב:

תחליף כבל ספידומטר, אי אפשר ככה...

כמה תיקונים לסרטון - ה BX יובאה לארץ גם לפני מתיחת הפנים, החל מ 1985. שנתונים 85-86 היו לפני מתיחת הפנים עם לוח השעונים היחודי,  פגושים זוויתיים יותר שהיו יצוקים בצבע הרכב ולא צבועיים, נדמה לי שהיום גם המנועים הישנים עם קרטר משותף לגיר ולמנוע. 

מ 1987 מתיחת פנים בה הורגשה יותר ההשפעה של פיז'ו בעלת הבית והרכב הפך ל"נורמלי" קצת יותר. 

סובארו היו בראש טבלת המכירות כל הזמן, גם לפני וגם אחרי, ה BX הצליחה לעבור את סובארו ב 87 או ב 88 או גם וגם. 

מ 1989 התחילה ירידה במכירות. 

אומרים שגרסת 1.6GTI הייתה יעודית לישראל ולעוד מדינה (יוון או ספרד?), כל יתר העולם קיבל רק את 1.9GTI ואת הדגמים הרגילים.

היו בארץ גם מוניות BX דיזל 1.9.

הייתה לפחות אחת BX סטיישן ביבוא אישי.

צמיגי אליאנס עדיין קיימים רק לא מייצרים יותר צמיגים לרכב פרטי אלא צמיגים מיוחדים לנישות ספציפיות. 

נראה שאתה יותר נהנה מאשר סובל. אולי ממש קצת יותר :-)

ה-BX הוליכה את טבלת המכירות ב-1988.

ב-1989 הגיעה כבר מיצובישי.

אני זוכר את מוניות ה-BX שנסעו על הכביש עד אמצע שנות ה-90.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 12 דקות, itsik170 כתב:

ב-1989 הגיעה כבר מיצובישי.

נכון אבל לפי מה שאני זוכר היא לא הגיעה לראש טבלת המכירות בשנה הראשנה ונראה לי גם בשניה. ב 1989-1990, עדיין סובארו לאונה הובילה, אחרי זה הלנסר עקפה אותה. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...