Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בפירוש דוח סליקה

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הוצאתי דוח סליקה של רכב שאני מעוניין בו (g37), והייתי שמח להבין קצת יותר את המשמעות של התאונה שאהי רואה. 

כל השורות הן על אותה תביעה. ב3 רשום ניזוק כצד ג ובאחת נזק לרכב מבוטח. יש שם תגמולים של מעל 50k, ובשורה אמרת ירידת ערך של 6 אחוז. לא ברור לי של מי הנזק והירידת ערך. אני גם רואה ש2 תביעות (כולן זה אותו מספר תביעה) פתוחות, כצד ג, ואחת סגורה, גם כן כצד ג, וזו שלרכב המבוטח גם כן סגורה.

אני יודע שהדוחות האלה לא הכי מדויקים וזה אמור לתת תמונה כללית, אבל הייתי שמח לדעת האם כל הנזקים המתוארים הם לרכב שאני מעוניין בו. נראה לי שכן, אבל בגלל כל הבלגן שם אני לא בטוח ואשמח לחוכמת הפורם 🙂

Screenshot_20240822_125303_Samsung Notes.jpg

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם

הרכב נפגע ע"י מישהו שהיה מבוטח בחברת ביטוח חקלאי, קיבל סך של 51241 שקל (הסכום כולל את ירידת הערך שנקבעה על 6%). פתוח/סגור, זה כבר ממש לא מעניין, זה מקרה מלפני יותר מ-6 שנים. מכיוון שהרכב היה אז חדש יחסית, מניח שכל התיקון בוצע במוסך היבואן ולכן גם הסכומים גבוהים למדי, אם ההנחה של נכונה אז תוכל לקבל את כל מה שנעשה לרכב במוסך היבואן. 

פורסם (נערך)

כמו שחשבתי. 6 אחוז זה לא מעט ואני לא בטוח שזה מסתכם בכמה דברים שפשוט המוסך ניפח. בכל מקרה שלחתי אותן לבדוק את פרטי התאונה עם הביטוח. בעבר כשפניתי למוסך מרכזי כדי לקבל פרטים על רעב לא מסרו לי כי הוא לא היה בבעלותי...

תודה לעוזרים 

עריכה אחרונה על ידי GaT

• ספונסר פורום
פורסם

אכן מדובר באותה התביעה בכל השורות.

בשורה של "נזק לרכב המבוטח" - זו פתיחת התביעה של בעל הרכב מהביטוח שלו (מנורה), אך התשלום בפועל

נעשה כולו ע"י צד ג' (ב.חקלאי).

ריבוי שורות לאותה תביעה מעיד בעיקר על הכנסת נתונים רשלנית של מרכז הסליקה.

ברגע שכתוב בשורה של הכסף שהתביעה סגורה - זה אומר שהעניין נסגר ב-51K ש"ח - וזה (יחד עם ירידת ערך 6%) כבר סכום

מספיק נכבד כדי לרדת מהעסקה או להשיג דו"ח השמאי ולהבין מה גרם להצטברות של 6%, אולי היתה פגיעה בשלדה?

בכל מקרה - אם תחליט ללכת על הרכב (המצויין בפני עצמו), ממליץ לך להציע סכום שנמוך מהמחירון בהרבה מעל 6%,

שכן ההפסד המסחרי בתאונה כזו הוא תמיד גבוה (נניח 15-20%) יותר מקביעת השמאי, הרי אין הרבה קופצים על רכב שעבר

תאונה משמעותית.

במקרה של G37 - הייתי מתחיל בקצת מעל 50% ממחירון - כמובן על מנת שתכסה את עצמך ביום שתחליט למכור אותה.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

תודה רבה על התשובה המפורטת. כבר די ירדתי מהאוטו, אבל כבר ביקשתי מהמוכר להוציא דוח שמאי מחברת ביטוח, אם יצליח, אז מסקרן לראות מה העניין של 6 אחוז.

פורסם
בתאריך 22.8.2024 בשעה 13:45, GaT כתב:

כמו שחשבתי. 6 אחוז זה לא מעט ואני לא בטוח שזה מסתכם בכמה דברים שפשוט המוסך ניפח. בכל מקרה שלחתי אותן לבדוק את פרטי התאונה עם הביטוח. בעבר כשפניתי למוסך מרכזי כדי לקבל פרטים על רעב לא מסרו לי כי הוא לא היה בבעלותי...

תודה לעוזרים 

קח טיפ להבא לעקוף את הטמטום הזה של המוסכים - כבר יש לך את כל הפרטים כדי להיות בעל הרכב בטלפון, מרישיון הרכב, תעשה עם זה מה שצריך 😉 

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...