Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם

כבר די נסגרתי על רכישת מיצובישי ספייס סטאר חדשה, אחרי שקיבלתי אותו כרכב חלופי למשך מספר שבועות וממש אהבתי אותו.
כן כן, יודע שהדעות לגביו חלוקות אבל די עונה לי על הצרכים. אבל זו גם פחות הנקודה.
אחרי שעברתי תאונת דרכים עם הרכב הקודם, הבנתי בדרך הקשה כמה הבטיחות היא שיקול רציני במיוחד. ומעבר לאבזור בתחום זה, הציון במבחן הריסוק.

אבל רק עכשיו אני מבין שמבחן הריסוק האחרון של ספייס סטאר הוא מ-2013?
האם זה נכון?
אם כן זה די פוסל אותו מבחינתי.

פורסם (נערך)

זה אותו הדגם מבחינת המרכב ( עם כמה מתיחות פנים). 

לכן אין מה לקחת אותו למבחן ריסוק חוזר .

הנקודה החלשה מבחינת ההגנה על הנהג היתה איזור הרגל ימין.

בארצות הברית דווקא כן לקחו את הרכב למבחן ב 2022, עם תוצאות לא מזהירות  לרגליים של נהג:

https://www.iihs.org/ratings/vehicle/mitsubishi/mirage-4-door-hatchback/2022#small-overlap-front-driver-side

השאלה מה האלטרנטיבות מבחינתך באותו סדר גודל של מחיר?

לרכוש סופר מיני משומשת עם 5 כוכבים במבחן ריסוק מהשנים האחרונות?

לבדוק האם הגיר הרובוטי חד מצמדי של פיקנטו /I0 החדשות מקובל עליך? הבעיה שב 2023 פיקנטו קיבלה 3 כוכבים במבחן הריסוק....

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

במחיר של ספייס סטאר חדשה אפשר לקנות סופרמיני משומשת קלות (אולי אפילו לקראת סוף האחריות). תקבל כנראה גם אבזור עדיף ורכב שמרגיש קצת יותר "רכב".

פורסם
לפני 15 דקות, vladclar כתב:

לבדוק האם הגיר הרובוטי חד מצמדי של פיקנטו /I0 החדשות מקובל עליך? הבעיה שב 2023 פיקנטו קיבלה 3 כוכבים במבחן הריסוק....

תיבה רובוטית חד-מצמדית לא באה בחשבון. אחרי שרכשתי יונדאי I10 חדש מהניילונים עם תיבה כזו וכל כך תיעבתי את חוויית הנהיגה שמכרתי אותו אחרי חודשים ספורים. וגם אותה רכשתי רק כי רמת הגימור הבסיסית עם התיבה הידנית לא הייתה זמינה במלאי. ובינתיים I10 ידנית חדשה היא לא אופציה בגלל משבר היבוא הטורקי הידוע...

לפני 9 דקות, nadavd4 כתב:

במחיר של ספייס סטאר חדשה אפשר לקנות סופרמיני משומשת קלות (אולי אפילו לקראת סוף האחריות). תקבל כנראה גם אבזור עדיף ורכב שמרגיש קצת יותר "רכב".

זה די נכון רק שאני לא כל כך מכיר את השוק ולומד תוך כדי.
הייתי מאוד קרוב לרכישת אופל קורסה בת שנתיים עם קילומטרז' נמוך, שמורה ומטופלת ובאחריות יצרן לעוד שנתיים. עד שראיתי את נורות האזהרה לגבי הדגם.

פורסם

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. תחליט על מה אתה מתפשר.

אם אני הייתי בצומת הזאת הייתי לוקח את הקורסה, עושה לה טיפול כל 10K ומחליף באופן יזום את הרצועה אחת ל-60K.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 12 דקות, zvit כתב:

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. תחליט על מה אתה מתפשר.

אם אני הייתי בצומת הזאת הייתי לוקח את הקורסה, עושה לה טיפול כל 10K ומחליף באופן יזום את הרצועה אחת ל-60K.

זו די הייתה הנטיה שלי ועדיין הבנתי שכדאי להתרחק מאופל בגלל שוק די לא קיים, ביטוח יקר, נטיה לתקלות ועוד. זה הרתיע אותי מדי.

פורסם

אופל משתמשת במכלולים של פיגו/סיטרואן ודווקא למעט עניין הרצועה הצרפתיות לא מבלות במוסכים כול שני וחמישי כמו שנהוג היה לחשוב.

מבחינת הרכב, הקורסה פי כמה וכמה עדיפה.

כן השוק אולי לא חזק, אבל מצד שני בתור קונה לך זה גם טוב.

ואם כבר מיני, אז לבודק ספארק כמעט חדשה, היא חזקה מהספייס סטאר,שקטה יותר, ואחרי מתיחת פנים מגיעה עם 10 כריות אוויר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 9 דקות, davemustaine87 כתב:

יש עוד רכבים בעולם חוץ מספייסטאר ואופל קורסה. 

באופן אישי בחיים לא הייתי משלם 95 אלף על פאקינג ספייסטאר. גם לא 20 אלף למען האמת. ואני ממש לא אחד שרגיל לרכבי פאר. 

ברור שיש, אני רק לא בקיא בשוק ואת ספייס סטאר כאמור הכרתי ואהבתי.
והקורסה נראתה כמו מציאה בהתחלה.
אז לא בטוח לגבי אופציות נוספות.

פורסם

מאזדה 2 אנמם מיושנת, אבל אין סימני שאלה לגבי האמינות.

טויוטה יאריס מהדור החדש, במיוחד היברידית - רכב מוצלח,  חסכוני ואמין ( אבל יקר ).

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני שעתיים, vladclar כתב:

זה אותו הדגם מבחינת המרכב ( עם כמה מתיחות פנים). 

לכן אין מה לקחת אותו למבחן ריסוק חוזר .

הנקודה החלשה מבחינת ההגנה על הנהג היתה איזור הרגל ימין.

בארצות הברית דווקא כן לקחו את הרכב למבחן ב 2022, עם תוצאות לא מזהירות  לרגליים של נהג:

https://www.iihs.org/ratings/vehicle/mitsubishi/mirage-4-door-hatchback/2022#small-overlap-front-driver-side

מעניין. אז למעשה ארבעת הכוכבים מהמבחן האירופאי האחרון אמורים להיות תקפים לגרסת 2024?

האמת שלגבי פגיעה ברגליים זה גם די מדאיג. שם הייתה מהפגיעות היותר משמעותיות בתאונה שעברתי (אמנם גם יחסית לא רצינית כן? סה"כ יצאתי בזול אבל הברך נחבטה בעוצמה)

לפני שעתיים, vladclar כתב:

השאלה מה האלטרנטיבות מבחינתך באותו סדר גודל של מחיר?

לרכוש סופר מיני משומשת עם 5 כוכבים במבחן ריסוק מהשנים האחרונות?

מיני או סופר מיני, כן עדיפות לאותו סדר גודל מחיר בין אם חדשה או משומשת עם כמה שפחות קילומטרז'.
תיבת הילוכים העיקר לא רובוטית חד-מצמדית כאמור.

על דו-מצמדית לא יצא לי לנהוג והבנתי שהיא משמעותית נוחה וחלקה יותר. ויודע שהיא הופכת יותר ויותר נפוצה.

פורסם

לא סביר שספייס סטאר כמו שהוא היה מקבל עכשיו 4 כוכבים במבחן הריסוק.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 6 דקות, vladclar כתב:

לא סביר שספייס סטאר כמו שהוא היה מקבל עכשיו 4 כוכבים במבחן הריסוק.

גם אני בספק. עם כמה שאהבתי את חוויית הנהיגה, דבר עיקרי שבלט לי לרעה בו זה מעטפת שהרגישה מאוד דקה וקלה.

פורסם (נערך)

למרות ההרגשה של קופסת שימורים על גלגלים במימובישי הזאת.,  הבטיחות לא קשורה  למעטפת דקה או לא דקה.

לכולם עכשיו הפח באותו העובי. 

אבל יש אזורי קריסה ( למשל, בתאונה חזיתית המנוע נופל על הכביש, כדי שלא ייכנס לתוך הרכב ), יש חוזק השלדה, כריות אוויר, מערכות בטיחות אקטיבית.

גם משקל עצמי משפיע. 

מבחני ריסוק עכשיו קשוחים מאוד, הרבה דגמים שפעם היו בקלות מקבלים 4-5 כוכבים, לאחרונה מקבלים תוצאות גרועות.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 2

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, vladclar כתב:

מאזדה 2 אנמם מיושנת, אבל אין סימני שאלה לגבי האמינות.

טויוטה יאריס מהדור החדש, במיוחד היברידית - רכב מוצלח,  חסכוני ואמין ( אבל יקר ).

מאזדה 2 מאוד מוצאת חן בעיניי למען האמת. אם זכור לי נכון יש טענה כלפיה לגבי צריכת דלק.
תוהה כמה זה נכון כי אולי זה מתקזז עם קיבולת מיכל יותר גדולה?

עריכה אחרונה על ידי moleculo

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...