Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה יכול להיות הגיוני כלכלית רק אם אתה מוצא רכב משובת זהה ידני ממנו אפשר להעביר את כל החלקים. 

מכייון שאין בארץ מאזדה 3 ידנית, זה לא מעשי.

הסבה בהנתן אין רכב תורם זה פרוייקט יקר ומסובך, כשאר את החלקים אתה תצטרך לארגן בעצמך. 

תמכור את במאזדה ותקנה רכב ידני מקורי, בשנתונים האלו עדיין יש מבחר טוב. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם

ראיתי ביוטיוב שיש מאזדה דיזל ידנית 2003-2009 מהדור הישן יש לו גם הרבה מומנט וגם חסכוני בדלק , הגיעו לארץ כמה יחידות כאלה בודדות אבל הקילומטראג' שלהם מטורף 400-500,000 ומעלה ...

פורסם

בחיים לא היו מאזדה דיזל ידני בארץ.

היו הונדה סיוויק\אקורד, טויוטה קורולה\אוונסיס אפילו 

מה שכן, יש מאזדה 5 ידני דיזל למכירה ביד 2, במחיר של 50 אלף שקל, זה הכי קרוב שתמצא :)

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, EliC25 כתב:

בחיים לא היו מאזדה דיזל ידני בארץ.

היה גם היה , ראיתי באתר יד 2 בעבר מאזדות 3 דיזל ידני אבל קילומטראג' ענק 400-500 אלף ומעלה , היה כתוב שהם מייבוא

עריכה אחרונה על ידי Schweppes
פורסם

אם בכל זאת אתה מתעקש להכנס לפרויקט כזה, מה שהייתי עושה זה לנסוע לחו"ל, למצוא פירוקיה, להתעקש שכל המכלולים שקשורים לגיר יפורקו ואז לשלוח את הכל לארץ במשטח.

אחד הדברים הבעייתיים הוא המחשב מנוע הנוכחי שמתוכנת לעבוד עם הגיר הנוכחי שלך, במקרה הזה לא הייתי שולל להביא את המחשב מנוע יחד עם הגיר, אבל סביר מאוד להניח שתצטרך להביא גם את הלוח שעונים המקורי איתו.

בקיצור, כמו שאתה רואה, זה מסובך ואתה תצליח רק אם תגיע לרמת ידע מאוד גבוהה לאחר מחקר רציני.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 23 שעות, Shmulik_Miata כתב:

אחד הדברים הבעייתיים הוא המחשב מנוע הנוכחי שמתוכנת לעבוד עם הגיר הנוכחי שלך, במקרה הזה לא הייתי שולל להביא את המחשב מנוע יחד עם הגיר, אבל סביר מאוד להניח שתצטרך להביא גם את הלוח שעונים המקורי איתו.

לאו דווקא חייבים להחליף מחשב ניהול מנוע. מספיק להשיג תוכנה ממחשב המיועד לרכב ידני. לפחות במיאטות מאותם שנתונים אנשים עושים את זה בלי בעיה.

היות ואנחנו מדברים באוויר והדבר הזה לא הולך לצאת לפועל, אני מרשה לעצמי לזרוק הערות לא מבוססות :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ראיתי מאזדה 3 דור ראשון ידנית בישראל, ברישיון היא אוטומטית, כך שהיא מוסבת. הרכב נוסע, אבל לא יודע באיזה מצב הוא.

אם בכלל הייתי נכנס לזה, הייתי מתחיל מדגם ה- 2 ליטר. שלפחות יהיה יותר מעניין. 

זה לא מעט עבודה, אבל נשמע אפשרי. במחירי החלקים והעבודה אתה תעבור את המחיר של רכב כזה נוסע (אוטומטי) לפחות פעמיים.

אם תעבוד בעצמך, כנראה שתחסוך הרבה כסף.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

יש. ערוץ יוטיוב שאני נחשפתי אליו לאחרונה שנקרא RedLine Ranch

בחור אמריקאי צעיר diyer רציני. הוא הסב היילקס ענתיקה אוטומטית לידנית, זה הצריך ממנו ריתוך של תושבות בגשר המקורי כדי שיתאים למבנה התיבה.

אז גם אלו מחשבות שצריך לקחת בחשבון

ותיקי הפורום בוודאי זוכרים את הבחור שעשה הסבה של c5 לגיר ידני.

כזכור לי הוציא עשרות אלפי שקלים והמסקנה הייתה "הייתי עושה את זה שוב רק בשביל החוויה והידע" מאחר וההסבה לא עבדה טוב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני 10 שנים ויותר, היה כאן בחור עם פולקסוואגן בורה 5 צילינדרים מאוד מושקעת, בין שאר הפרוייקטים הוא הסב אותה לגיר ידני. בזמנו קראתי הרבה בשרשור ההוא.

הוא הביא בשביל זה לא מעט חלקים, אם אני זוכר נכון מגולף GTI.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

חברים, אני עשיתי בעצמי הסבה לגיר ידני עוד בשנת 2007 ללנטיס F שהייתה לי.

היו מעט אתגרים שהיו עם הציריות בגלל שהגיר היה מסדרת G של מאזדה (המקוריים שהגיעו עם הלנטיס דור שני היו מסדרת F) והוא היה קצת יותר מחוזק, אבל בסוף הצלחנו והרכב נסע כשנה עד שמכרתי אותו בגלל מכלול שנשבר בגיר/דיפרנציאל עצמו. לא טרחתי לברר, אלא תוך יומיים נפטרתי מהאוטו. בקשר למחשב, לפני שניתקתי את הקונקטור החשמלי של הגיר, דאגתי שהמחשב ילמד שהגיר נמצא במצב P ואז ניתקתי. במקרה הזה זה היה פשוט למדיי.

במקרה של רכבים מודרנים יותר, יכול להיות שהעניין קצת יותר מורכב ולכן רשמתי שאולי שווה יהיה להביא מחשב גיר וגם לוח שעונים (בגלל האימובלייזר).

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...