Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בכביש 6 אני נוסע כמו שתיאר דובצע, בימני בערך ב130 קמש. מגיע לקבוצת מכוניות שנוסעת פחות מזה, עוקף, חוזר ימינה וממשיך לקבוצה הבאה. בחיים לא מצאתי את עצמי צופר למישהו או חותך ומזגזג בכביש 6 כשאני עוקף קבוצת מכוניות שנוסעות לאט יותר ממני.

אם אי אפשר לעקוף בבטיחות ממתינים ושומרים מרחק עד שמתאפשר. 

המטרה היא לשמור על מהירות שיוט יחסית אחידה ולא גז ברקס.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שלא יהיה - אני לעולם לא אנהג בדיוק במהירות של הרכב של צידי, או טיפה מהר יותר או לאט. אחרת זה מתכון להיות שטח מת שלו ומשם הדרך לתאונה קצרה.

• אהבתי 5
פורסם

שאלה טובה.

יכול להיות שזה לא לגמרי עניין של מהירות, אלא החלטיות, או "מה אתה משדר".

יש בנסיעה מהוססת משהו שמשדר/מקרין חוסר ביטחון בעיני הנהגים האחרים, וכאילו "מזמין סיטואציות", בעוד שנהיגה החלטית (שהיא לרוב גם מהירה יותר) משדרת "פחות הפתעות". אני לא מצליח לנסח את זה כמו שצריך.

זה גם תלוי בכביש, יש כבישים או מקטעים מסוימים שמשום מה דווקא הורדת מהירות בהשוואה לשאר המשתמשים עובדת טוב יותר.

• אהבתי 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא טוב לנסוע יותר מדי זמן במקביל לרכב אחר. זה גם מפריע לאחרים. אז אם אני מימינו אני מאט ואם משמאלו - מאיץ. ואם ֶצריך גם מחליף נתיבים על מנת לעקוף משמאל (עקיפה מימין רק במצבים קיצוניים ובנקיטת אמצעי זהירות נוספים).

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי זה תלוי בעיקר ברמת הנוכחות של הרכב על הכביש.

עם האופנוע אני מרגיש ממש מחויב להיות מהיר מהתנועה.

ברמה כזו שאני דווקא יותר מהיר כשיש עומס, מאשר על כביש פנוי...

ככה אני שולט בסיטואציות שנוצרות, ולא נגרר לתגובה על טעויות או התנהגויות של אחרים.

כמובן שמדובר על עקיפות הגיוניות, משתדל שהרכב הנעקף יהיה מודע אלי, ולא מזגזג ומשתולל.

בעבר הייתי מתנייד הרבה עם ואנדורה גדולה וחבוטה.

תמיד בנתיב הימני ולרוב במהירות המותרת.

הרכב היה מספיק גדול כדי שרכבים אחרים יזהו מרחוק, ויעקפו בנחת.

היה לו מספיק כוח כדי לנוע מהר יותר, אבל זה הרגיש לי קצת חוליגני להיות איתו מהיר בשמאלי.

אם ניקח דוגמאות קיצוניות -

1. קטנוע 125 שנוסע עם 90 בכביש מהיר, הוא אבן נגף גם כשהוא בימני, אם התנועה זורמת על 110

והוא מסכן את עצמו כי הוא נתון לחסדיו של כל נהג שעוקף אותו, שבאמת יראה אותו ויתחשב.

2. משאית גדולה שנוסעת באותו כביש במהירות גבוהה יותר מהתנועה - היא סכנה לציבור,

ואני חושב שכל נהג יכנס ללחץ כשמשאית גדולה עוקפת אותו, ועלול לסטות מהנתיב וכדו'.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

אוסיף גם שמנגנון שמירת המרחק משחק תפקיד בפסיכולוגיה של התנועה, מסוג הדברים שלומדים מניסיון לעומת החוק היבש.

אם התנועה יחסית איטית אך זורמת, שמירת מרחק "בינוני" (לא רחוק מאוד מהרכב ממול ולא קרוב מידי) כמעט תמיד תזמין משתלב מהיר להכנס בין הרכבים, לכן החוק היבש במקרים כאלו יכול אפילו לסכן ולהכניס סיטואציה של כמעט תאונה. במקרים כאלו אני מעדיף לשמור מרחק בטווח הקטן שלא יתן בטחון למישהו לחתוך ולהכנס ביני ובין הרכב מלפני ועדיין יספק לי מספיק זמן תגובה במידה וצריך לבלום. אלה בדרך כלל המקרים שמצריכים הכי הרבה ריכוז על הכביש.

בשאר המקרים, מעדיף לנסוע בימני עם CC ולעקוף במידת הצורך.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מזכיר קצת את השאלה על מתי נרטבים יותר כשרצים או הולכים.

בשאלה של ניקו לפחות, התשובה שלי היא שאין תשובה כללית שתהיה נכונה תמיד.

אם כולם היו נוסעים במהירות קבועה אז התשובה אולי הייתה פשוטה.

יש אומנות של התקדמות והתמקמות נכונה על הכביש שמצמצת סיכונים וזו כאמור תלוית מצב.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 37 דקות, מיץ פטל כתב:

מזכיר קצת את השאלה על מתי נרטבים יותר כשרצים או הולכים.

כשיורד גשם.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אני יוצא לרוץ עכשיו, אני חד משמעית אהיה הרבה יותר רטוב ממה שהייתי כל החורף...

לגבי נושא השרשור המקורי, עברנו לא מזמן לרכב איטי ושתיין, אז אנחנו גם נוהגים לאט יותר. ההרגשה שלי היא דווקא שאני מוצא את עצמי בהרבה פחות סיטואציות בעייתיות בגלל נהגים אחרים. גם כשחותכים ברגע האחרון על איי תנועה ביציאה מדרכים מהירות, אני פחות מתרגש כי אני עדיין מתגלגל לאיטי בימין. לרכב כן יש הרבה יותר נוכחות מכל קודמיו, אז אולי זה גם משתנה תורם, כפי שנכתב פה לפני.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפשר לסכם שבגדול זה או שאתה נותן למטומטמים לעבור אותך, או שאתה בורח מהם.

זה תלוי גם ברכב, באיזה מהירות הכי מרגיש נח לשייט בו.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 5.7.2024 בשעה 23:28, ניקו פ. כתב:

האם גם אתם מרגישים כך? 

לא

בתאריך 6.7.2024 בשעה 14:27, SlowRide כתב:

לדעתי כן. שאתה נוסע מהר יותר משאר התנועה אתה:

1. מגיע מהר יותר ולכן פחות זמן על הכביש, כלומר פחות חשוף לסכנות.

לפעמים, כדי להמנע מהסכנות של המעלית, כשאני יוצא מהבית אני קופץ מהחלון

• מצחיק 5
פורסם
לפני 7 דקות, razi_pazi כתב:

לפעמים, כדי להמנע מהסכנות של המעלית, כשאני יוצא מהבית אני קופץ מהחלון

אם אתה עדיין כותב כאן אז או שזה עובד או שאתה גר בקומת קרקע.

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ניתוח התמונה שאתה מתאר מביא למסקנה ברורה, ממש לא.

איך נוצר מצב בו התנועה זורמת במהירות X ואתה נוסע במהירות X*1.1 

חייבים להיות 2 נתיבים ומעלה אחרת תתנגש בזה שלפניך.

אם נתיב שמאלי פנוי ובימני יש עגלות, סע בשמאלי חופשי. מניח שזו לא התמונה.

אם יש N נתיבים והשמאלי פנוי, כנל

אחרת, יש N נתיבים שבהם נוסעים במהירות X ואתה מעוניין לסוע מהר יותר - תתחיל לזגזג בעצבנות. תופעה זו לצערי נפוצה ופסולה ומאוד מיותרת. תכלס, הרווחת 5 דקות ואז אתה מבזבז אותם על שיטוט אווילי באתרי החדשות => לא הועלת לעצמך בכלום

• תוכן חדש...