Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, איציק נ. כתב:

אז רולניק צדק ???

נשמע שכן. 

לדעתי הנתון הנכון יותר הוא מה המחיר החציוני ולא מחיר ממוצע.

עריכה אחרונה על ידי דור--
  • אהבתי 1
  • תגובות 159
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 22 דקות, EliC25 כתב:

מחיר הרכב החדש הכי זול - 40 אלף ש"ח

מה קונים ב 40 אלף?

אני מבין שפשוט עשית ממוצע על כול המחירונים?

אני מתאר לעצמי שאם נשחק עם המספרים, ונכפיל בכמות המסירות, הממוצע יהיה שונה (ואז זה יהיה "המחיר הממוצע של רכב שעולה על הכביש בישראל"). אבל כמו תמיד, זאת סטטיסטיקה, ואפשר לשחק איתה כדי לייצר תוצאות שונות שמתאימות לאג'נדה שלך.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 18 דקות, דור-- כתב:

לדעתי הנתון הנכון יותר הוא מה המחיר החציוני ולא מחיר ממוצע.

עובדה שכשהוא דיבר על השכר, הוא הזכיר את החציון. לעומת זאת במחיר, הלך על הממוצע, שזה נתון חסר כל משמעות.

מה שאומר שמטומטם הוא לא, והכתבה אכן מוטית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 7 דקות, David32 כתב:

אני מבין שפשוט עשית ממוצע על כול המחירונים?

אני מתאר לעצמי שאם נשחק עם המספרים, ונכפיל בכמות המסירות, הממוצע יהיה שונה (ואז זה יהיה "המחיר הממוצע של רכב שעולה על הכביש בישראל"). אבל כמו תמיד, זאת סטטיסטיקה, ואפשר לשחק איתה כדי לייצר תוצאות שונות שמתאימות לאג'נדה שלך.

לא הבנת נכון

בדקתי את כל הרכבים שעלו לכביש, כלומר לכל שורה כזו - הוספתי את המחיר שנתון עבר אותו דגם בטבלה השניה (כמובן עם פונקציה, ולא ידנית).

קח בחשבון שלא נכנסו לשם רכבם ביבוא אישי (יש רק כמה עשרות מתחילת השנה אז זה לא קריטי) ומחירם בדרך כלל יהיה ברף הגבוה יותר. 

לפני 10 דקות, David32 כתב:

מה קונים ב 40 אלף?

image.thumb.png.f15aad6e4410c1b2da9c94d4002002a3.png

ככה הנתונים בטבלה נראים, רכבסיני כלשהו ב40 אלף, ופרארי ב3.65

מה שמוזר זה שאותו רכב מפורסם ב85 אלף שקל בכלל. אז כנראה ישנה טעות בכלל

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 5.7.2024 בשעה 13:02, RK כתב:

אנחנו מאד רחוקים. הטענות הן לרגולציה בהיבטים שונים. אני מלין על נטל המס, הוא על היעדר תחרות, כאילו שפתיחת תיק לעשרות יבואנים קטנים ונטולי כח מיקוח, שכל אחד מהם יצטרך לפתח מאפס מערך שיווק ושירות, תתבטא בירידת מחירים משום מה. זאת דרך מחשבה מאד נאיבית.

מקבל, אם כי גם מס הוא סוג של כלי לרגולציה בידי המדינה. מניח ששניכם הייתם רוצים לראות מיסוי נמוך יותר על רכב, כל אחד מסיבותיו שלו? 

לפני 3 דקות, EliC25 כתב:

לא הבנת נכון

בדקתי את כל הרכבים שעלו לכביש, כלומר לכל שורה כזו - הוספתי את המחיר שנתון עבר אותו דגם בטבלה השניה (כמובן עם פונקציה, ולא ידנית).

קח בחשבון שלא נכנסו לשם רכבם ביבוא אישי (יש רק כמה עשרות מתחילת השנה אז זה לא קריטי) ומחירם בדרך כלל יהיה ברף הגבוה יותר. 

image.thumb.png.f15aad6e4410c1b2da9c94d4002002a3.png

ככה הנתונים בטבלה נראים, רכבסיני כלשהו ב40 אלף, ופרארי ב3.65

מה שמוזר זה שאותו רכב מפורסם ב85 אלף שקל בכלל. אז כנראה ישנה טעות בכלל

תוכל לחשב לנו חציון לצד הממוצע? 

סתם מסקרנות. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 12 דקות, RK כתב:

עובדה שכשהוא דיבר על השכר, הוא הזכיר את החציון. לעומת זאת במחיר, הלך על הממוצע, שזה נתון חסר כל משמעות.

חציון 169900

שכיח 175900

image.thumb.png.77963224d4c66ca191ed8d66cb3dbcf5.png

מי שמעניין אותו ההתפלגות נראית ככה 

• אהבתי 5
פורסם
לפני שעתיים, Fraysa כתב:

הדבר היחיד שהתחברתי אליו בסרטון זה מה שהוא אמר על כפיר ובועז, שמלבד הרכבים הדי משעממים שהם מסקרים, מרגיש שהם לא מחדשים שום דבר וההתלהבות שלהם מדברים לא אותנטית, לפחות עבורי.

אני מניח שזה משום שמשלמים להם לביקורות הללו. במקום באמת לנצל את היכולת שלך לסקר רכבים מעניינים ולא להסכים לכל יבואן שדוחף לך קיה. מזכיר לי לפני כמה חודשים שיצא איזה דגם של קיה (סלטוס?) וכל הרשת מפוצצת כתבי רכב ישראלים שמזיעים להגיע לשם. פשוט מביך. 

לא חושב שהם מסקרים רכבים משעממים - לדעתי הם פשוט מנגישים את הביקורת לאדם הממוצע, שעבורו האוטו זה לנסוע מ א ל - ב או לחזור עם הקניות מהסופר.

התאכזבתי מאוד. 

לפני שעתיים, menir1 כתב:

מסתכלים על כפיר ובועז כעיתונאי רכב, וזאת הבעיה. הם לא. הם מגישי תוכנית בידור על רכבים. 

המידע שהם מנגישים לא מחדש דבר על מה שכתוב בברושורים של היחצנים. 

(זה לא סותר שהם אנשים נחמדים)

לחלוטין צודק. 

ואני אישית לא מוצא חשיבות באורות אמביינס או כל אי אילו אופנות שהתחילו להיות ברכבים המסוקרים (מודה שאני עוקב אחרי סקירות שלהם) כמו שומר מסך במולטימדיה. בעיניי, פשוט מיותר (והם מתלהבים מרמות האבזור..). 

יש אנשים שרמת אבזור חשובה להם. 

שהיצרן ידאג שהאוטו יהיה בטיחותי, אמין וחסכוני... זה יותר חשוב בעיניי. 

לפני 37 דקות, איציק נ. כתב:

אז רולניק צדק ???

עבורי, 115K שקלים לרכב חדש זה יקר.  

אבל כשאמרתי לקולגה בעבודה שזה המחיר של האוטו אז נעניתי בתגובה "וואיי, איזה זול!".

רולניק צודק. 

הצליחו לנרמל לציבור הרחב שאוטו חדש ב-150K זה מצוין, ודירת ארבעה חדרים ב1.5 מיליון זה גם מחיר סבבה. 

לפני 13 דקות, ניקו פ. כתב:

קבל, אם כי גם מס הוא סוג של כלי לרגולציה בידי המדינה. מניח ששניכם הייתם רוצים לראות מיסוי נמוך יותר על רכב, כל אחד מסיבותיו שלו? 

נראה לי שרוב האנשים יסכימו שהם מוכנים לשלם יותר מס, ובתמורה לקבל יותר שירותים ציבוריים שאינם יכולים לספק לעצמם...

בריאות, חינוך, ביטחון וכו'. אבל זה קצת אופ טופיק.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 15 דקות, saar5555 כתב:

ודירת ארבעה חדרים ב1.5 מיליון זה גם מחיר סבבה. 

איפה מצאת?

• מצחיק 1
פורסם
לפני 4 דקות, EliC25 כתב:

איפה מצאת?

לא מצאתי. זה היה סתם להמחיש את דעתי.

באיזור הדרום אני חושב שיש דירות 4 חדרים במחיר הזה, אבל לא חדשות מהקבלן..

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 34 דקות, EliC25 כתב:

חציון 169900

שכיח 175900

וה חתיכת הבדל מ-200K.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 59 דקות, EliC25 כתב:

חציון 169900

שכיח 175900

סתם מתוך עניין, אפשרי לעשות את אותה התפלגות רק ברכבים שנרשמים בתור פרטיים ולא רכבי חברה? 

פורסם

אבל זה בדיוק הקטע.

לך תוריד רכבי חברה/ליסינג, לך תורידשיט אקזוטי שממנו נמכרות יחידות בודדות בשנה, ממוצע על זה, או חציון, יתן תמונה שונה לגמרי. עכשיו גם תחליט לפקטר פנימה הבדים באחזקה של חשמלי/היברידי פלאג אין. 

המספרים יכולים להראות מה שאתה רוצה אם תשחק איתם מספיק, בטח אם רוצים לקבל ממוצע.

אולי תצא מנקודת הנחה שמי שקונה רכב ספורט שהוא לא הוט האצ' מחזיק עוד רכב והוא עושה את זה כתחביב, מה אז? הרי לא הוגן להשוות תחביב של רכב שני/שלישי לרכב יחיד...

ואם תוציא מהמספרים של היבואנים את כול הרכבים האקסטרא אקסטרא יקרים. מה זה אומר אז על הרווחיות שלהם?

נניח שייבואן פורשה טוחן את הלקוחות שלו ומוכר להם רכבים בפי 2 עלות להם אחרי מיסים, מה זה אומר?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

בדיוק כך. בשביל מה הציגו את הכלוב של בווריאן? הרי כל תכולתו אינה מיועד לקהל של סוזוקי. אז מה הטעם להציג נקודת קיצון שמושכת את הממוצע למעלה? 

אני בהחלט עם אלי בנושא הצגצ הדברים. 

צבי נטע הוא איש עסקים חכם אבל הוא זה שהפסיד זכיונות של פורד ופורשה, ולא בגלל המשפחות שאוחזות היום בזיכיון, אלא כי הם היו עדיפים על פניו. 

את זיכיון פורשה הוא לא הפסיד לאותם ארבעה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אתה באמת שםבאותה סקאלה השפעה של מכירות רכבים אקזוטיים שנמכרים בעשרות בודדות, לעומת ההשפעה שיש לשוק הליסינג שקונה 50-60 אחוז משוק הרכבים בישראל( ובחלק מהמותגים זה עומד על אפילו 70-80 אחוז) ?

זה לא לחפש בפינצטה, אלא ממש גורם שיכול להטות את כול הממוצע/ חציון 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...