Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור הסאחים הגדול - שתפו אותנו בספריות שלכם או של בית הוריכם

avargel

פוסטים מומלצים

בתאריך 20.6.2024 בשעה 10:22, avargel כתב:

שלושה בסירה אחת

וכלב 😉

• אהבתי 1

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ברמות האלו יש לי כבר בבית אחר המעבר לארה״ב :) (בחדר משחקים של הילדים יש ספריה 2.5 מטר גובה על 4 בערך לרוחב כל הקיר + בחדרים של הילדים יש לכל אחד ספריות של כמה מאות ספרים + ארגזים של מה שכן העברנו מהארץ ועדיין 9 שנים אחרי חלקם לא פרוקים …. )

גם בארץ היה בסלון 5 מטר רוחב כפול 6 מדפים מהרצפה לתקרה של ספרים - לא כולל החדר עבודה … (״לצערי״ רק ספרי ״חול״ - מד״ב , פנטזיה , היסטוריה , אומנות וספרות טכנית של מדעי מחשב , מתמטיקה והנדסה. אחרי המעבר אבל -> כל מה שהיה באנגלית הועבר לאבא שלי כמעט , והשאר נמסר / נמכר - חוץ מבערך 10-20% שעברו איתנו במכולה)

היום זה הרבה יותר ספרי ילדים

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 22.6.2024 בשעה 08:01, אורי מ. כתב:

לכל המתגעגעים לאנציקלופדיה העברית מומלץ לשמוע את הפרק "האנציקלופדיה הבלתי גמורה" של הפודקאסט "התשובה" על יצירתה:

https://www.osimhistoria.com/theanswer/ep155_encyclopedia

מצחיק, שמעתי אותו באופן מקרי בשבוע שעבר.... כשהייתי בן פחות 10 ההורים שלי קנו אותה והייתה תקופה שבה פשוט הייתי קורא אותה (ומדלג על הערכים הלא מענינים)

בכל מקרה הייתי רוצה לציין את הסיפרייה שלי הכוללת כיום כ 1500 ספרים, רובם מד"ב ומדע. ב 10 שנים האחרונות הפסקתי לרכוש ספרים מודפסים עקב ווטו של אישתי ("ארבע סיפריות זה מספיק, כבר אין מקום בבית הזה") כך שכיום אני קורא כמעט אך ורק במחשב/רידר.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשלאבי קטעו את הרגל בגלל סכרת 

אמא נתנה אישור לצמצם מקום בבית. 

תרמנו מעל 1000 ספרים בערך לסיפריה מקומית ולחנות יד 2 שמתמחה בספרים ברוסית. 

אנציקלופדיות, ספרי כלכלה, היסטוריה, חקלאות ועוד ועוד..... מכל הנושאים שיש. 

ברוסיה היו המון ספרים בתחום ה "עקרת בית" 

שהיה נמצא בכל בית כמעט, בספר היה קצת מכל נושא שחובה לאישה לדעת. 

השארתי איזה ספר או 2 רק בגלל הנוסטלגיה. 

היום אני קורא, מעביר הלאה, אם רוצה לקרוא שוב מחפש תורם לספר. 

שומר בעיקר ספרים על ידע טכני כלשהו. 

נתתי לאחיין של חבר שחגג בר מצווה 

קטלוגים של אוטו רצופים משנת 95 או 96

עד 2010 נדמה לי הילד היה מאושר בטירוף. 

לחבר נוסף הבאתי גיליונות של בלייזר

15 שנים מלאות כולל הוצאות מיוחדות. 

אני ממש נהנתי לקרוא את בלייזר. 

אוייש אוייש אנג'לינה ג'ולי כמה שנים ברציפות... 

הבת של השכן כמובן....

שכמה פעמים היא הייתה אחות או בת דודה של מישהו מהגדוד...... 

חודשים היינו תולים מודעות של דרושה ברחבי הבסיס אם אותה האחות 😁😁

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 4 חודשים מאוחר יותר...
בתאריך 22.6.2024 בשעה 19:15, yohai71 כתב:

אז ביקרתי היום את אמא, וצילמתי. התמונות הבאות הן מה שאמא לא הייתה מוכנה לוותר עליו בשום פנים במעבר מהבית הקודם (שהיה ב-1996). בנו את המדפים שאתם רואים ושם סודרו הספרים האלו. לא הודתי רזולוציה כדי שתוכלו להגדיל ולקרוא את שם הספרים (בערך):

...

והנה ספרים שהיו שייכים לאחי הבכור - הם בעצמם בני חמישים ויותר, והוא רכש אותם קודם כל מתוך עניין, כמו גם ההזדמנות ללמוד אנגלית באופן אוטו-דידקטי. @Buki, אתה מבין מאיפה הידע שלו מתחיל? הוא קרא את הדברים האלה בגיל טיפש-עשרה, החל מאמצע שנות השבעים:

image.thumb.jpeg.81c9b458b86c8ec714416c3421f094db.jpeg

...

אמנם שייך לשרשור אחר, אבל אחרי שסיימתי עם הלגו, עברתי לבניית דגמי פלסטיק - רובם מאוחסנים בחדר הזה בארגזים שאתם רואים, למרות שאין סיבה לשמור אותם. פשוט אין לי לב לזרוק. והנה דגמים שמחכים לי ליום שאוכל להקדיש להם זמן ולהתחיל הכל מחדש (את אלו רכשתי עד לפני בערך עשרים וחמש שנה):

...

בתאריך 22.6.2024 בשעה 22:02, yohai71 כתב:

...

בסוף כל מה שמורכב כנראה ייזרק, בעיקר כי זה לא לגו- אי אפשר לפרק אותם ולבנות טוב יותר. את רמת האיכות (הנמוכה) שידעתי בצעירותי אי אפשר לתקן. אבל הדגמים שבקופסאות? אקח גם אקח, ולו רק משום שיש שם כמה שאי אפשר למצוא בחנויות , כי לא מייצרים אותם. אני כבר לא מדבר על הערך הכספי של מה שלא קיים לרכישה כבר כמה עשורים טובים. 

בתאריך 23.6.2024 בשעה 07:32, yohai71 כתב:

...

עדיין, אין ממש סיכוי שכל הדגמים האלו יעברו אלי לדירה כשיגיע הזמן. כאמור, ה"חדשים" בקופסאות כן, מכל השאר אאלץ להיפרד לשלום.

טוב, למי שלא יודע או כן יודע - אמא נפטרה לפני כחודש מסרטן שהתגלה בשלב האחרון. סה"כ מרגע האשפוז (בכלל בגלל חוליה שבורה בגב) ועד למוות בהוספיס עברו בדיוק חודשיים. 

לא אלאה אתכם בזה, ממילא פה לא המקום לכך אבל כן בהקשר הנ"ל; מסתבר שכן הצלחתי להעביר אלי את (כמעט) כל הדגמים. בדירה מצאתי מקום לדגמים הלא-מורכבים, ובמחסן הדירתי יש מקום לדגמים המורכבים שבאיכות טובה, עד שאוציא אותם להראות לילדים (ואולי לצלם לפני שנפטר מהם). הדיורמות נשארו מאחור בינתיים, ואת השבורים שילחתי בדרך כל חי, כמו שאומרים.

הספרים של אמא (ראו תמונות בהודעה המקורית למעלה) - בגדול, כל ספרי העיון אמורים להגיע ל"סיפור חוזר", שאחותי סגרה איתו על איסוף. האנציקלופדיות וספרי האמנות כנראה ייתרמו לספריות או כדומה, עוד לא יודעים. מה שכן, את הספרים של אחי הבכור שציטטתי בהודעה זו, הבאתי איתי, כי חשבתי שאולי מישהו בפורום הזה מעוניין. אשמור אותם כשבועיים ואם לא יהיה דורש - אתרום\אעביר לספריה העירונית כאן בקריית אונו.

הנה כולם:

image.thumb.jpeg.8ba846c126c386fd7b0614999bef2e80.jpeg

פלוס עוד אחד:

image.thumb.jpeg.a53ffd3d327491f9d5f1cab6aa14be46.jpeg

דוגמאות מתוכן שני ספרים:

image.thumb.jpeg.8e6215182de1f806b64fcf1208de6cd7.jpeg

image.thumb.jpeg.a4fdc7aa226898d5695740c8125eccb2.jpeg

יכולים לפנות כאן, למי שמעוניין.

• מבאס 8
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

משתתף בצערך.

פינוי ספריות מבית ההורים זה עניין כאוב. כפי שציינתי בתחילת השרשור, בבית הורי היו אלפי ספרים. כאשר אימי עברה לבית אבות הייתי צריך לפנות אתה הדירה, ומה לעשות, רוב הספרים היו לא רלוונטיים לאף אחד. מה לעשות, ספרי לימוד מלפני 55 שנים במקצועות שכנראה כבר לא נלמדים בישראל מצאו דרכם לפח הכחול. נשמרו כמה ספרים שנראים בעלי איזה ערך, כמו תיזת הדוקטורט של אבי אימי מלפני 100 שנה (ויותר) או הכרך הראשון של ״הארץ לילדים״ בעריכת יעקב פיכמן, מסביבות שנות ה-30 של המאה הקודמת.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, yohai71 כתב:

טוב, למי שלא יודע או כן יודע - אמא נפטרה לפני כחודש מסרטן שהתגלה בשלב האחרון. סה"כ מרגע האשפוז (בכלל בגלל חוליה שבורה בגב) ועד למוות בהוספיס עברו בדיוק חודשיים

מצטער מאוד לשמוע 

לא קל בכלל

לאמא אין גיל

• אהבתי 4
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...