Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי המפה טיל מאירן למרכז עובר מעל ירושלים אז מיירטים יוצאים כדי ליתפוס אותו בדרך

נכון נפל אחד בכביש אבל לא יודע אם בגלל ירוט או מה  

שוב זה תאוריה שלי. מה שבטוח מי שסובל אני ממליץ שיגיע לירושלים-יותר קל פה

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כיוונו לירושלים לטענתם, למקום שעדיף לא לציין. לא בהכרח כביש 9, אבל הטילים שלהם לא עד כדי כך לא מכוונים - שהם כיוונו לצפת ופגעו בירושלים.

• רעיון טוב! 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום חברים אז שנתיים עברו

אני עגורנאי חופשי מאחר שסיימתי את השנתיים התחייבות

מה שאני מתכנן זה מדיי פעם לעבוד ולא יום יום כי אין לי סיבה לבזבז את הזמן שלי שם לבד בקבינה בשאר הזמן אני יעבוד עבודות אחרות או יתעסק בתחביבים

במבט לאחור היה שווה מהתחלה להיות עצמאי אבל החבר שהמליץ היה מרוצה מהחברה הזו מהסיבות שלו - מה שלי לא היה טוב - אבל בסדר שטיויות- אני עם הפנים קדימה

• רעיון טוב! 3
פורסם

ראשית, בהצלחה בדרכך החדשה.

שנית, כל הכבוד על שעמדת על שלך במקרים בהם היה מדובר בעניין בטיחותי מובהק ובעבודה בניגוד לנהלים שנכתבו בדם.

שלישית, וחשוב מאוד, אני מקווה (בשבילך) שברמת התקשורת התקינה וההתנהלות הבינאישית הפקת כמה לקחים איך לא להתנהל הלאה.

לא חשוב אם תהיה שכיר או עצמאי, היכולת לדעת להתנהל באלגנטיות ובפיקחות היא יכולת קריטית בשוק העבודה, כמו בכל מערכות היחסים אחרות בחיים

• אהבתי 3
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 11 שעות, avargel כתב:

שנית, כל הכבוד על שעמדת על שלך במקרים בהם היה מדובר בעניין בטיחותי מובהק ובעבודה בניגוד לנהלים שנכתבו בדם.

אני בורג קטן במערכת. בשביל שינוי משמעותי זה צריך להגיע מלמעלה שהאחריות תהיה 

גם על הפועלים ומנהל העבודה

ועל זה הייתה השביתה על בטיחות תנאים ומשכורת-שלא התחילה גם היו מלחמות וגם כניראה ענייני כוח 

ככה שלמעשה עמדתי על שלי אבל שילמתי מחירים כבדים גם מאתרים שהעיפו אותי וגם מהחברת כוח אדם שלא גיבתה אותי ולהפך נסתה להפוך אותי לשפוט ומוחלש

תקופות שנישארתי בבית-שזה בעיה בכסף בנפשי ובמישקל שעליתי 

למעשה אני מתכנן להיות מחליף  מטעם עצמי יום פה יום שם ככה שלאף אחד לא יהיה שווה להתעסק איתי פשוט קובע מחיר )סביבות ה1000 ליום( וזהוא. תודה רבה תודה רבה

פורסם

לעבוד כפרילנסר מצריך פתיחת תיקי מס כעצמאי. משהו שצריך ללמוד. ואתה צריך להבין ש-1,000 ש״ח כעצמאי הם הרבה פחות מ-1,000 ש״ח כשכיר.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהצלחה בדרך החדשה!

וכמו שספריאל אמר, עכשיו כשאתה עצמאי תתמחר את השירותים שלך כמו עצמאי שצריך לשלם על עצמו ביטוח לאומי, ופנסיה, וכל המסביב. זה יכול להשתלם אם מתמחרים נכון, ובהנחה שיש מי שמוכן לרכוש את השירותים האלו.

פורסם

תודה רבה. החלפות זה או לעצמאי שצריך יום חופש או בחגים כמו חג הקורבן. (או קבלן שהעיף את המנופאי כי לא רצה להרים באלות וכדומה)

בגלל שאני רוצה לעבוד פה ושם זה אמור להתאים לי-אני יראה אך זה במציאות  ואצל מי שווה להחליף ואצל מי לא-נחיה וניראה

• רעיון טוב! 1
פורסם

החיים כעצמאי שונים מהחיים כשכיר. אין שכר חודשי, אין חופשה בשכר, אין תנאים סוציאליים, אין שום מחוייבות של המעסיק כלפיך (אלא אם יש חוזה עם התחייבויות הדדיות) - אתה צריך לדאוג להכל בעצמך. מס הכנסה, מע״מ, ביטוח לאומי, פנסיה ושאר חסכונות, ללמוד להתנהל מול רשויות המס (או להעזר בבעל מקצוע).

יש עניין של קביעת סוג עוסק - פטור לעומת מורשה - יש הבדל בהיקף הפעילות (המחזור העסקי השנתי) וכן בדרך ניהול הספרים.

אתה צריך להתחיל בבחינת האפשרות לעסוק במקצועך כעצמאי בהיקף שיספק את שאיפותיך, כי הביורוקרטיה משמעותית וחבל להיכנס אליה אם לא צפויה לךמעבודה בהיקף מספק.

אני ממליץִ לך לפנות לרואה חשבון או ליועץ מס כדי להבין מה נדרש ממך, ואולי להיעזר בו להערכת כדאיות המהלך. ייתכן שעדיף לך ללכת לעבוד כשכיר, אפילו בהיקף משרה חלקי.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
ציטוט
לפני 16 דקות, sperial כתב:

יתכן שעדיף לך ללכת לעבוד כשכיר

מה שכתבת כל מילה בסלע,

אבל צריך לקחת בחשבון שלהיות עצמאי זה גם (אולי בעיקר) עניין של אופי.

יש כאלה שנובלים כשהם ת.פ. מישהו אחר,

ומעדיפים להיות עצמאים עם כל חוסר היציבות, הסיבוך המנהלי,  והסיכון הכלכלי הכרוך.

מצטרף בחום להמלצה ליצור קשר עם איש מקצוע, רו"ח וכדו'.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם

יכול להעיד שלפני כ-28 שנה איבדתי חצי מהמשרה שלי. הפתרון היה להתחיל לעבוד כעצמאי (למעשה התחלתי קודם בהיקף קטן מאוד, כמעין כסף כיס). מה שהכנסתי (נטו) ב-3.5 ימי עבודה ארוכים כעצמאי היה פחות ממה שהכנסתי מ-2.5 ימים נוחים כשכיר. צריך להוסיף שהתעריף כעצמאי נקבע על ידי הגורם שנתן לי את העבודה, ולא יכולתי אפילו לנהל עליו מו״מ. 10 שנים אחר כך חזרתי שוב למשרה מלאה (וגם כמה שעות כעצמאי, מה שאני עושה עד היום), והשיפור במאזן המשפחתי היה מיידי.

אני מסכים איתך לגבי עבודה בלי או עם מנהל, ולפי הסיפורים דובצע אמור להיות ציפור דרור, אבל זה לא אמיתי, וכדי להתפרנס כעצמאי הוא יצטרך להוריד ראש לא מעט. אם הוא יעשה יותר מידי צרות הקבלנים ומנהלי העבודה לא ירצו אותו והוא לא יקבל עבודה. אני לא יודע איך מתנהל הענף שבו הוא נמצא, אבל אני חושש שהשמועה תעשה לה כנפיים ( @דובצע, אתה יכול לאשר או לשלול זאת).

פורסם

יוריד את הראש מבחירתו. לא יורידו לו... יש הבדל.

אפשר להוסיף גם קורטוב של אופטימיות.

מקצוע מבוקש ובחור בעל אופי טוב שנותן עבודה אם רק מתייחסים אליו בהגינות.

אני מאמין שימצא כמה מעסיקים עם חיבור טוב ויעשה חיל.

פורסם

מאחל לו שיצליח. אבל התיאורים שלו בשנתיים האחרונות די מדכאים. לא היה אתר שבו לא נכנס לתאקלים תוך שבועיים. אז לזכותו לומר שחלק מהתאקלים היו בגלל נושאי בטיחות שעליהם הוא הקפיד, אבל חלק כנראה שלא.

• תוכן חדש...