Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל השכנים בצד שלי פתחו חניה לרכב בשנים הקודמות, עובדים מהעיריה ביצעו הנמכה של אבני השפה והכל סודר. אין לי מושג אם זה דורש תשלום כלשהו או שלא. יש הרבה שמכניסים את הרכב לחניה ויש גם כמה חוכמולוגים שרק חוסמים לעצמם את השער ובכלל לא מכניסים את הרכב. לי זה לא הפריע עד היום כי לא היתה מצוקת חניה, כעת השכונה מתפתחת מאוד ויש הרבה בניה ותמ"א שונים בבנינים, וכמובן שאין מספיק חניה לכל השכנים.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

נאמרו כאן המון דברים שהם, בלשון המעטה - לא מדוייקים. 

מאחר ואין לי שום עניין לתקן את הנאמר, רק אסכם:

1. לפי חוק התכנון והבניה יש חובה, כן- חובה, לאפשר לכל יחידת מגורים צמודת קרקע 2 מקומות חניה בתחום המגרש.

2. תוספת של מקום חניה, בבית שאין בו כזה, דורשת היתר. המורכבות של הוצאת ההיתר משתנה לפי המצב הסטטוטורי הקיים, ולמרבה הצער- גם לפי המצב הקיים בשטח (כלומר, אם נניח ישנו איזה שהוא ארון תשתיות שמפריע בדיוק בכניסה שלך- ישלחו אותך לחפש).

3. היתר כזה, שאינו כולל בקשה לקירוי הוא היתר בסמכות מהנדס- כלומר זה לא משהו שיידון במליאת הוועדה, אלא הליך שהוא (לכאורה...) יותר פשוט.

למה לכאורה? כי בגלל שזה כרוך ב"שינוי תעבורתי" (...) זה צריך לקבל אישור של יועץ התנועה של הוועדה, שיכול בתורו להחליט שזה מצדיק אסקלציה לועדת תנועה עירונית. 

הסיבות לכך יכולות להיות, כמו שציינו כאן, שגריעת החניה מפרה את מאזן תקן החניה של התב"ע, ואז יתחיל הליך שהוא ברובו משפטי ולא תכנוני, לגבי מה גובר- התקן העירוני או חת"ב בעניין הזכות של בעל המגרש. לא נכנס מעבר חזה לעניין, יש ויכוח שמתנהל במקביל בפורום הכללי, עם טיעונים ילדותיים ורקורסיביים, שאין טעם להתווכח עליהם 

4. יש מצב, שבתיק הבניין המקוון אפשר לראות כבר תכנית בינוי מעטדכנת, הכוללת סימון עקרוני לחניה פרטית 

במגרש.  מצב כזה הוא אידאלי למבקש, שכן אז, אם מבצעים לפי המופיע שם, אין לוועדה שום תירוץ לשום אסקלציות משום סוג, כי זה בהתאם לתכנית מאושרת.

4. העלות היא בעיקר למתכננים שיערכו את הבקשה הזו, האגרה כאן תסתכם במקרה הגרוע בכמה מאות שקלים. 

ההמלצה לגשת למחלקת ההנדסה ולהתחיל לשאול שאלות נראית לי מצויינת. 

יש להם שם בדרך כלל גם איזה שהוא עורך בקשה ספציפי שהם "ממליצים עליו", ואיתו, באורח פלא, הבקשות מאושרות ביעילות ובמהירות.

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 6
  • מעניין 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני שעתיים, arik100 כתב:

מעניין. האם מאשרים כזה דבר?

בסוף זה גריעת משאב עירוני לטובת הפרט

תשמע אצלנו רק ב 25 שנה האחרונות נהיה בלגן עם החניות. תחשוב שעד לפני 30 שנה לא היו בעיות כאלה בכלל כי לא לכולם היה רכב. פתאום המצב הכלכלי השתפר והתחילו לקנות רכב ואפילו שניים לכל משפחה. תוסיף שבבתים פרטיים (כמו של השואל) הבנים ממשיכים לגור בחצר ואז נוספו עוד 1-2 רכבים. ואם הבנים לא גרים בחצר אז משכירים לזוג צעיר וככה נוספו עוד מכוניות לרחוב הצר והמנומנם.

אצלנו למשל רק לפני 20 שנה הפכו את הרחוב לחד סטרי.

בקיצור יכול להיות שמגיע לו כניסה לחניה אבל היא לא מיושמת בפועל (לכל השכנים יש ורק לו אין?). רק השואל יוכל לדעת. לי נראה שגרים שם 2 משפחות שונות ואחת מנצלת את הכניסה לחצר שלה. ככה זה אצלנו ובמקומות אחרים שאני מכיר.

לפני שעתיים, SurfHigh כתב:

אבל גם הפרט מחזיר חניה אחת לרחוב... 

ולפעמים גם יותר, אם חונה שניים בטור

עברנו כבר את הרעיון הפילוסופי והמתחשב כמו עם החניות בקרוסלה. גם אם מגיע לי חניה אני לא מחוייב להשתמש בה ואם בא לי לחנות בחניה ציבורית אז זאת זכותי גם אם יש לי כבר חניה על שמי בטאבו. 

פורסם

אני השואל, מיכה, מדובר על בית פרטי דו משפחתי, לשכנה יש חניה ולי מעולם לא היתה. עכשיו אני רוצה לפתוח חניה גם אצלי. הלכת רחוק עם התזה של בנים ממשיכים ומה לא, כולה 250 מ"ר לכל דו.

הבית שלי.JPG

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, Michazzz כתב:

אני השואל, מיכה, מדובר על בית פרטי דו משפחתי, לשכנה יש חניה ולי מעולם לא היתה. עכשיו אני רוצה לפתוח חניה גם אצלי.

האמת מעניין אותי איך הסיפור הזה יסתיים. תעדכן פה או אפילו בפרטי.

הסיפור נשמע לי מוזר כי אני גר בבית פרטי ויש לי מלא מכרים בכל צורות היישוב (קיבוץ/מושב/יישוב קהילתי/עיר) וכל מי שיש לו בית פרטי יש לו גם כניסה לחצר ולכן לא ברור למה אצלכם אין. העצה שלי תברר טוב טוב אם מגיעה לכם כניסה לחצר , ואם לא - האם אפשר לפתוח. מכיוון שמדובר בחוק עירוני לא נוכל לעזור פה יותר מדי. עדכן פה איך התקדמת.

למען האמת כל שניה נוספת שאני חושב על המקרה אני לא מבין מה עשיתם כשרציתם לשפץ? איך הכנסתם משטח קרמיקה? איך הכנסתם מרצפות אקרשטיין או משאית בטון? איך הכנסתם מזרנים ומקררים? וכשעשיתם קניות לא שמתם לב שאתם נכנסים ויוצאים לחינם כשאפשר להיכנס עם הרכב עד הדלת הראשית במקום מחוץ למגרש? מילא כל אלה אבל כשעשיתם על האש או אירוע חברתי כזה אף אחד לא הפנה את תשומת לבכם לעניין הכניסה לחצר? שער כניסה להולכי רגל בד"כ צר ועדיף להיכנס דרך שער למכוניות. מי שיש לו בית פרטי לא יוותר על זכויות כאלה ולא ישכח שמגיע לו. באמת מעניין ומסקרן אם מגיעה לכם כניסה ולא ניצלתם אותה כל השנים אבל רק בעיריה יוכלו לתת תשובה. במקרה הגרוע תנסה לעשות טריק ולבקש להרחיב טיפה את השער הקיים בשביל כניסת אופנוע ונראה איך יגיבו (בהנחה ולא יאשרו כניסת רכבים אבל אני לא מאמין שלא יאשרו)

פורסם

אבא שלי בנה את הבית בשנות השישים, בתור ניצול שואה שהגיע לבדו לארץ והיה חלק מהקמת הקיבוץ, הוא למד בקיבוץ מקצוע (נגרות) והחליט להקים בית ומשפחה בעיר.

הוא השקיע את כל שעות הפנאי בגינון ובגינה מרשימה, ברחוב הוא היה בעל הרכב היחיד סוסיתא והעדיף עוד שטח לשתילת עצים מאשר להכניס את הרכב - גם לא היה צורך. השכנים העריכו אותו ותמיד ידעו שהחניה הראשונה בבית הפינתי שמורה לו, גם בלי שהיה מאיים. סתם כבוד של פעם. השכונה נצבעה בכחול לבן לפני שלוש שנים בערך.

• אהבתי 5

פורסם

ידעתי. יפה מאוד שאבא השקיע בגינון אני זוכר בילדות שהחצרות של רוב השכנים היו מוזנחות וברור לי שכך המצב במקומות נוספים (פשוט לאדמה לא היה ערך). עם השנים למדו להעריך את היתרון של בית קרקע בגוש דן והתחילו לבנות, להרחיב ולהשכיר וכך התחילו הצרות עם משאב החניה. 

לגבי היחסים עם השכנים בנוגע לחניה - זכור לי שהעלו פה בפורום בעבר בעיה דומה על שכן בבניין שבמשך שנים החנה במקום קבוע בבניין דירות למרות לא היה לו רישום בטאבו עד שבאו דיירים חדשים שלא התחשבו בהסכם הג'נטלמני. מרגיז אבל אין מה לעשות עם מקרים כאלה והחוק הוא הקובע. לצערי אם היה הסכם ג'נטלמני עם השכנים אין לו שום תוקף חוקי. לכן הגיע הזמן לממש את החלק שלכם בנכס.

עדיין, אנחנו לא נוכל לדעת אם מגיעה לכם גישה לחצר מהרחוב או לא. אם מגיעה לכם אז לא משנה שאבא העדיף לטפח גינה במקום חניה, זכותכם לקבל גישה לחצר כי זה חלק אינטגרלי מהנכס. למעשה אסור היה לעיריה "לחסום" עם כחול לבן (במקום אדום לבן) את החלק שממנו אמורים להכנס וזה מה שמוזר (האם עשו טעות או לא. יכול להיות שבאמת נפלה טעות). בדוק זאת בעיריה

• אהבתי 1
פורסם

תלוי באיזו מערכת.

יש כמה שהן תקניות, כל עיריה בוחרת ממשק קצת שונה.

בעקרון, אמור להיות לך איפה שהוא סליידר שמשנה את התצוגה ממפה לתצ"א, ולחלק מהעיריות (העשירות)  יש תצא תלת מימדית ברזולוציה גבוהה, כמו פה

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
בתאריך 31.3.2024 בשעה 00:33, ArikB כתב:

@Michazzz מאיפה מצאת תמונה אווירית באיכות כזו? מה שיש בגוגל מפות הרבה יותר מפוקסל.

יש גם את gov map למרות שזה לא בדיוק איכותי כמו שיש בGIS של העיריות.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...