Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

מתגורר בספרד, הגיע הזמן להחליף מצבר 60A ברכב לאחר שבדיקה שגרתית במוסך הראתה כושר טעינה נמוך. הזמנתי מאמאזון מצבר Yuasa שנמכר בהנחה של כמה יורו. הנ"ל נראה מקורי ותקין, מדדתי 12.7 וולט איך שהגיע אליי וחיברתי למטען חכם של Noco. כאן מתחילה הבעיה, כי לאחר מספר שעות טעינה הסטטוס לא עובר את ה-75%. למי שמכיר את עקרון הפעולה של מטענים חכמים, הנורה של ה-100% אפילו לא מהבהבת, הוא פשוט נשאר ב-75% קבוע. עם זאת, מדידת מתח לאחר טעינה מראה כעת 13.6 וולט.

אני חושד שהמצבר ישב על המדף יותר מדי זמן ולכן נמכר בהנחה. על התווית שלו אין expiration date אבל יש recharge due בינואר 2025. כמובן שזה נתון שאף אחד לא מתחייב אליו ולא חושף ברכישה אונליין.

מה דעתכם, האם להחזיר ולנסות למצוא סחורה טריה יותר או להתקין באוטו ולא לבלבל במוח?

פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, Derish כתב:

בדיקה שגרתית במוסך הראתה כושר טעינה נמוך.

בדיקה כזאת לא מעידה על אלטרנטור שמתקשה לטעון? 

אם החשמלאי קבע אלטרנטור תקין אז תתקין, המצבר בסדר למרות ה 75% שהמטען החכם.

אני מבין מכל הסיפור  שהחלפת המצבר לא נובעת מקשיים בהתנעה. אל מהרצון שלך לאחזקה מונעת?

איזה מוסך עושה בדיקה שגרתית שכזאת?

אצלנו בארץ עושים בדיקת עומס למצבר ואז ממליצים להחליף. כושר טעינה נמוך לא מכיר. (אלא אם הכוונה לאלטרנטור).

למה החשמלאי לא הציע לך מצבר על הדרך.

איזה מוזרים שם בספרד. (בעלי המקצוע והלקוחות) (;

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם

מתח בסיום טעינה 13.6 לא אומר כלום.

2 בדיקות בסיסיות שתעשה.

אחרי סיום טעינה תשאיר את המצבר 24 שעות ותמדוד את המתח אחרי. אמור להיות 12.65-12.7

ותנסה להניע את הרכב איתו ותראה מה מתח אחרי ההתנעה (גם אמור להיות מעל 12.5 אם המצבר היה מלא לפני כן)

• רעיון טוב! 1

.

פורסם
לפני 21 דקות, IsraCar כתב:

איזה מוסך עושה בדיקה שגרתית שכזאת?

האוטו נכנס לטיפול 90 אלף במוסך עצמאי סטנדרטי שעובד לפי הגדרות היצרן. בקילומטרז' הנ"ל המפרט כולל החלפת טיימינג והרבה בדיקות קטנות על הדרך, כולל בדיקת טעינה וקיבולת מצבר. כשאחת הבדיקות הלא-קריטיות נכשלת הלקוח מקבל עדכון והצעת מחיר לתיקון, אבל רק אחרי שהטיפול הראשוני הסתיים והחשבונית נחתמה. כך למשל המפרט כלל בדיקה של מצב רצועת האביזרים, עליה עדכנו אותי בזמן אמת והציעו להחליף על הדרך כשהכל גם ככה מפורק. אבל כשמצאו שהדיסקים ורפידות הבלמים ב-30% והסוללה לקראת סוף חייה - הוסיפו את זה כהמלצה בלבד ונתנו לי הצעה לתיקון של שניהם אם ארצה לעשות אותו בהמשך.

את הבלמים כנראה שבאמת אעשה בקרוב (האוטו בקושי נוסע אז זה סובל דיחוי), אבל החלפת מצבר במוסך הזה תעלה כמעט כפול מלעשות את זה לבד והם מתקינים איזה noname פשוט במקום המותגים החביבים עליי, גם כן ללא שום התחייבות על הטריות שלו. יחד עם ההמלצה להחליף קיבלתי את התדפיס הזה שמפרט את המתח המדוד והקיבולת. נתון הקיבולת הנמוך (245 בפועל לעומת 360 נומינלי) היה הטריגר, כמו גם קשיים בהנעה שהתחלתי לשים לב אליהם אחרי שהאוטו עמד שבוע-שבועיים:

image.png.fec5fc9c57553ff8342e94c916eb6982.png

פורסם

צרף לינק לפרטים נוספים של המצבר שרכשת.

מצברים תוצרת Yuasa נחשבים לטופ של המצברים בעולם ולדעתי מצבר שהיה שנה על המדף לא נראה לי שזה יזיק לו. עובדה המתח

שמדדת על קטבי המצבר כאשר קיבלת את המצבר היה 12.7 מה שמצביע שהמצבר טעון ב-100 אחוז. הבדיקה של מתח הקטבים

למצבר חדש שלא היה בשימוש היא אינדקציה מספיק טובה לגבי מצב המצבר.

אתה יכול לבצע ניסוי קטן. לפני שאתה מתקין את המצבר ברכב חבר אליו מנורה של רכב בהספק של 10 וואט או 25 וואט למשך שעתיים בכדי לפרוק מעט את המצבר ולאחר מכן נסה שוב פעם להטעין את המצבר.

לדעתי המטען שלך כנראה מזייף או בחרת במצב טעינה לא נכון.

• אהבתי 2

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

זה המצבר: https://www.yuasa.co.uk/batteries/automotive/ybx5000-silver-high-performance-smf-batteries/ybx5027.html

המטען הוא NOCO G3500 בן עשור וקצת, יתכן שמזייף אבל נמצא בשימוש תדיר ולא הראה התנהגות דומה עד כה על מצברים חדשים. חיברתי אותו במצב 12V NORM:

image.png.adec8e7217888f80bdbbaf9c2f3bf687.png

אנצל את זה שאתה פה כדי לשאול: האם יש פוטנציאל לנזק מכך שהמצבר קצת overspec'd? למיטב הבנתי ה-5Ah הנוספים לא קריטיים ובסופו של דבר הצרכנים יקחו רק את מה שהם צריכים גם אם אשים שם 100Ah, אבל יתכן שאני זוכר משהו לא נכון.

ועוד שאלה של מכניקר שלא עשה בגרות בחשמל ואלקטרוניקה: לאחרונה הוספתי מודול BT סיני למערכת הסטריאו העתיקה של אלפיין שהגיעה עם האוטו. הוא מתחבר עם פלאג אודיו יעודי ושני כבלי מתח דקיקים (אדום-שחור). חיברתי את השחור ל-ground ואת האדום למתח קבוע (כלומר המודול עובד גם כשהרכב ויחידת הראש כבויים), משום שלחבר אותו אחרי הסוויץ' היה מצריך עבודת חיווט קצת מסובכת. עד כמה אני צריך להיות מודאג מזליגת מתח ופריקת המצבר ע"י צרכן כזה?

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, Derish כתב:

אנצל את זה שאתה פה כדי לשאול: האם יש פוטנציאל לנזק מכך שהמצבר קצת overspec'd? למיטב הבנתי ה-5Ah הנוספים לא קריטיים ובסופו של דבר הצרכנים יקחו רק את מה שהם צריכים גם אם אשים שם 100Ah (נכון), אבל יתכן שאני זוכר משהו לא נכון.

לא יקרה שום נזק וגם לא פוטנציאל לנזק בגלל מצבר בעל קיבולת גדולה יותר.

לפני 34 דקות, Derish כתב:

מצבר מצויין. חבל שלא ניתן לרכישה בארץ.

חשבתי שרכשת מצבר AGM או אולי EFB לכן ביקשתי קישור לדף הנתונים של המצבר.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Derish כתב:

ועוד שאלה של מכניקר שלא עשה בגרות בחשמל ואלקטרוניקה: לאחרונה הוספתי מודול BT סיני למערכת הסטריאו העתיקה של אלפיין שהגיעה עם האוטו. הוא מתחבר עם פלאג אודיו יעודי ושני כבלי מתח דקיקים (אדום-שחור). חיברתי את השחור ל-ground ואת האדום למתח קבוע (כלומר המודול עובד גם כשהרכב ויחידת הראש כבויים), משום שלחבר אותו אחרי הסוויץ' היה מצריך עבודת חיווט קצת מסובכת. עד כמה אני צריך להיות מודאג מזליגת מתח ופריקת המצבר ע"י צרכן כזה?

מזל שיש עוד 5Ah :) ויותר ברצינות - כמה זה ישפיע על זליגת זרם (לא מתח) ופריקת המצבר תלוי במודול. צריך למדוד את צריכת הזרם שלו כשאינו בשימוש, ולפי זה תוכל לדעת האם זה משמעותי או לא. אבל לא כל כך הבנתי למה חיברת אותו למתח קבוע ולא ל-ACC. היכן בוצע החיווט - לא מאחורי מערכת הסטריאו?

עריכה אחרונה על ידי chrono
פורסם

החיווט אכן בוצע שם, אבל התחברות ל-ACC הייתה דורשת חיתוך של כבל קצר למדי והלבשה של מחברים חדשים, בעוד שהכבל עם המתח הקבוע היה ארוך יותר וכבר כלל מספר מחברים פנויים שיכולתי לנצל. תיארתי לעצמי שצרכן כ"כ קטן לא ישאב יותר מדי זרם.

פורסם (נערך)

קשה לי להאמין שהמטעינם האלו באמת יודעים להעריך את אחוז הטעינה של הסוללות
לא הייתי מסתמך על כך יותר מידי, אבל אם הזמנת מאמאזון אתה יכול להחזיר בקלות 
אם אתה ממש רוצה לוודא אם המצבר תקין, צריך למצוא ניירת של המצבר
לראות שם גרפי טעינה ופריקה, אפשר בקירוב היה להעריך את המצב שלו.

עריכה :  דוגמא
image.png.9a0917a445abfafbc3c72050d3463e27.png
בהגדרות המטען שלך כנראה נורית חיווי הטעינה של ה100% תדלק שהמבצר יגיע לערך גבוהה יותר (אולי 14v)
אבל לפי הגרף שהוספתי (גרף טעינה של דגם X מבצר ) , 13V זה 100% טעינה (כדוגמא)

מה שאומר שאין להסתמך על החיווי שהמטען מציג
צריך לבדוק ערכים נומינליים לפי הניירת של היצרן פר דגם מצבר/סוללה

עריכה אחרונה על ידי Alberrto
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, Derish כתב:

החיווט אכן בוצע שם, אבל התחברות ל-ACC הייתה דורשת חיתוך של כבל קצר למדי והלבשה של מחברים חדשים, בעוד שהכבל עם המתח הקבוע היה ארוך יותר וכבר כלל מספר מחברים פנויים שיכולתי לנצל. תיארתי לעצמי שצרכן כ"כ קטן לא ישאב יותר מדי זרם.

למה לא להתלבש עם כזה מתאם על אחד הקווים
https://www.aliexpress.com/item/1005006250975399.html?spm=a2g0o.productlist.main.5.5c73iPvgiPvgIb&algo_pvid=e589c53d-036d-4998-8b08-5a2e84b92ac8&aem_p4p_detail=2024032202435685932991966680000948597&algo_exp_id=e589c53d-036d-4998-8b08-5a2e84b92ac8-2&pdp_npi=4%40dis!ILS!23.52!19.99!!!46.14!39.22!%40211b61d017111006360718063e27d4!12000036470364343!sea!IL!168055311!&curPageLogUid=zhSY9CPNAegN&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A&search_p4p_id=2024032202435685932991966680000948597_3

• פיתרון
פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Derish כתב:

מודול BT צריכת הזרם שלו משתנה בין 9-20 מיליאמפר ובזמן צימוד כ-40 מיליאמפר לזמן קצר.

בקיצור צריכת הזרם עשוייה להיות כ-20 מיליאמפר כלומר אם תשכח לכבות את המודול צריכת הזרם לא תגרום לפריקה של המצבר גם אחרי שבועיים.

לדעתי המודול כנראה מתנתק אוטומטית אחרי פרק זמן מסויים כאשר אין צימוד בין המודול למערכת השמע.

סע לשלום :happy:

לפני כשעה, Alberrto כתב:

אם אתה ממש רוצה לוודא אם המצבר תקין, צריך למצוא ניירת של המצבר
לראות שם גרפי טעינה ופריקה, אפשר בקירוב היה להעריך את המצב שלו.

על-סמך המדידות שבוצעו המצבר בהחלט תקין.

מדובר על מצבר התנעה רטוב חומצת עופרת ללא טיפול ככה שאין צורך לחפש גרפים של המצבר המסויים תוצרת Yuasa כי ההבדלים

בין מצברים תוצרת ייצרנים שונים מאותה טכנולוגיה לא שונים בהרבה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • רעיון טוב! 2

• תוכן חדש...