Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזדה 6 2006 נורית 171check engine

מעבר לפיתרון נפתר ע"י meirl1,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, אני בעל מזדה 6 2006 . (כמעט 350 אלף ק״מ) לפני כחודש הופיעה לי תקלת מנוע קוד 171bank 1   ברכב באופן מיידי מיד לאחר מילוי דלק.

למחרת הכנסתי את הרכב למוסך מזדה ידוע(לא רלוונטי כרג) לבדיקת התקלה. היה זה יום שישי כלשהו והרכב נבדק במחלקת חשמל ע"י העוזר של אחראי מחלקת חשמל. האחראי לא היה במקום. הבחור לא הצליח לאבחן את את התקלה למרות נסיונות וטיפולים שביצע והקוד לא נעלם. בסוף הוא קיבל הנחיה , ממנהל המוסך לאפס את הקוד והנחיה שאני אמשיך לנסוע ולעקוב מלווה במשפט המרגיע ״ואל תדאג אתה לא תתקע...״

מאז לפחות פעמיים מילאתי דלק ברכב  בתקווה שדלק נוסף מתחנת דלק אחרת הרכב ישפר את המצב אבל לא. הרכב לא נוסע באופן תקין! יש כל הזמן "קירטועים" מהמנוע. בכל מהירות שאני נמצא ברגע שאני מרפה מעט מדוושת הדלק אני מקבל במיידי 2-3 קירטועים עדינים. אדם אחר לא היה חש בהם אבל אני מכיר טוב את הרכב ומזהה שזה בעיה. אתמול זה היה כל כך חזק שחששתי שאתקע באמצע איילון בשיא העומס. למזלי הצלחתי להגיע הבייתה. אני רוצה להכניס את הרכב למוסך שוב ולבצע בדיקה מקיפה ויסודית עד לאיבחון מקור התקלה ותיקונה! לא משנה זמן ועלות התיקון.

מה לדעתכם מקור התקלה (תחום הדלק ברור כי זה התחיל מיד לאחר מילוי דלק בתחנה) ומה הדרכים לאיבחונה ולפתרון.

בינתיים נורית ״תקלת מנוע״ לא נדלקה שוב (הבנתי שזה מחזורי והיא תדלק מתישהו שוב ) אבל התקלה הפיזית בנהיגה אכן קיימת.

תודה לרעיונות והצעות לטיפול ופתרון.

ואם מישהו מכם מכיר מקום/מוסך שממש ממש מעולה בטיפול בדברים האלו בבקשה רישמו את שמו או בפרטי אם אסור כאן באתר... [email protected]

פורסם

נראה שהתערובת דלילה מדי. כמו שרפי כתב זה יכול לנבוע מכניסת אוויר למערכת, בעיה בצינורית ואקום, אפילו חיישן תקול. אכן יכול לנבוע גם מדלק באיכות ממש גרועה אבל כתבת שכבר מילאת פעמיים מאז אז אני תוהה אם דלק גרוע עוד נמצא במערכת. אולי תוסף מוכר כגון ה-44 יעזור לנקות שאריות. 

מוזר שבמוסך לא עלו על הקוד מייד (להבדיל מהסיבה יצריך כאן איזו אלימינציה).  

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

תודה לתגובה jack. חשבתי על 44, אלך מחר לקנות. כדאי לחכות לירידת מפלס הדלק ולהוסיף למיכל לפני המילוי או שאפשר

להוסיף למיכל בכל מצב?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • פיתרון
פורסם

היי לכולם. בהמשך לתאור הבעיה שנוצרה החלטתי להוסיף את התוסף K44 למיכל הדלק. הוספתי פחית שלמה כשהיה רק שליש דלק במיכל ויצאתי לנסיעה של כ 20-30 ק״מ. חברים, התופעה נעלמה!! פשוט נעלמה. התוסף הזה הוא ״שיקוי פלא״. חובה להשתמש בו על בסיס קבוע.

אמנם ההנחיות הם כל 10K קילומטר אבל מכיוון שהמזדה 6 שלי כבר גמעה כ 350,000 ק״מ אני אוסיף כל 3-4 אלף ק״מ.

תוסף נפלא בעלות של 80 ש״ח שעושה פלאים למנוע ולמערכת הדלק.

• אהבתי 1
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שבת שלום לחברי הפורום

עידכון לגבי הנושא שפתחתי כאן:

***שמעתי שמועות שלפני מספר חודשים תחנות דלק מכרו (מאמין שלא בידיעתן) דלק מהול במים והתופעה שקרתה לי היא כתוצאה מזה

ותופעה זאת הופיעה אצל נהגים רבים...האם יש אמת בשמועה הזאת?***

אז מאז הוספת התוסף k44 האוטו נוסע (כמעט) טוב.

כל התופעות כמעט ונעלמו אבל עדיין אני מרגיש מדי פעם שהמנוע לא פועל כמו תמיד.

אין יותר קירטועים אבל לפעמים הסל״ד עולה ויורד ללא סיבה מיוחדת או שינוי במהירות הנסיעה ואפילו באותו ההילוך.

2 שאלות בבקשה:

1. תוסף  k44 נועד להוספה למיכל הדלק בממוצע כל 10 אלף ק״מ. האם אני יכול לקצר את טווח הק״מ ולהוסיף כל 5 אלף ק״מ או אפילו כל 3 אלף?

2. בעל מוסך שהתייעצתי איתו בנושא (לא מוסך הקבוע שלי) המליץ במקום התוסף למלא מיכל או 2 בדלק 98 אוקטן באופן זמני.

זה עשוי לשפר את הנסיעה.

אודה לתגובות מלומדות. שבת שלום.

• תוכן חדש...