Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מחפש לקנות רכב ראשון לעצמי בתקציב 14K+-, כולל יישור קו.

פרמטרים רצויים (לפי סדר החשיבות):

נכנס בתקציב (הרכב והיישור קו, כן?). אוטומטי.

חשוב שיהיה נוח לבעלים גבוהים (1.89 מטר) + נוח בכללי (כמה שפחות כאבים אחרי שעה-שעה-וחצי על ההגה) ומבודד רעשי נסיעה ומנוע.

אמינות. בטיחות.

עלויות אחזקה ודלק נמוכות.

מיועד לנהיגה שהיא בעיקר בין עירונית. צריך גם לעשות מידי פעם נסיעות ארוכות ורחוקות (אפילו 200-300 קמ).

אשמח להצעות של דגמים + שנתונים שמתאימים לדרישות כדי שאוכל להתמקד.

עד עכשיו שמתי לב לדגמים: סוזוקי אלטו, דייהטסו סריון, יונדאי i10/20, וטויוטה קורולה; אבל אין לי באמת מושג אם הם עומדים בקריטריונים.

השאלה גם האם בכלל קיים רכב בתקציב הזה שעומד בדרישות שלי?...

פורסם

בעצם התקציב באזור ה 10 אלף מניח, הייתי מחפש פורד פיאסטה 1.4, דייהטסו סריון כמו שציינת.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתקציב תכנס גם פורד פוקוס 2010 או 2011 (דגם ישן - הדגם החדש לא מומלץ) היא לא חסכונית אבל עונה לכל שאר הפרמטרים בצורה טובה.

יש גם היצע גדול של מכוניות במצב סביר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 5 שעות, yulianx כתב:

בעצם התקציב באזור ה 10 אלף מניח, הייתי מחפש פורד פיאסטה 1.4, דייהטסו סריון כמו שציינת.

איזה ייתרונות אני מקבל בדגמים האלה? יש עדיפות לשנתונים מסויימים? או לחילופין, שנתונים שכדאי להתרחק?

לפני 3 שעות, zvit כתב:

בתקציב תכנס גם פורד פוקוס 2010 או 2011 (דגם ישן - הדגם החדש לא מומלץ) היא לא חסכונית אבל עונה לכל שאר הפרמטרים בצורה טובה.

יש גם היצע גדול של מכוניות במצב סביר.

לגבי הפורד פוקוס שמעתי ככה: הגיר האוטומטי מהנה ואמין יותר מיפניות, הגיר הרובוטי (מ2012) - לברוח, יידרוש הוצאות מוסך מטורפות.

פורסם
לפני 5 שעות, חשמונאי כתב:

אהלן,

מחפש לקנות רכב ראשון לעצמי בתקציב 14K+-, כולל יישור קו.

פרמטרים רצויים (לפי סדר החשיבות):

נכנס בתקציב (הרכב והיישור קו, כן?). אוטומטי.

חשוב שיהיה נוח לבעלים גבוהים (1.89 מטר) + נוח בכללי (כמה שפחות כאבים אחרי שעה-שעה-וחצי על ההגה) ומבודד רעשי נסיעה ומנוע.

אמינות. בטיחות.

עלויות אחזקה ודלק נמוכות.

מיועד לנהיגה שהיא בעיקר בין עירונית. צריך גם לעשות מידי פעם נסיעות ארוכות ורחוקות (אפילו 200-300 קמ).

אשמח להצעות של דגמים + שנתונים שמתאימים לדרישות כדי שאוכל להתמקד.

עד עכשיו שמתי לב לדגמים: סוזוקי אלטו, דייהטסו סריון, יונדאי i10/20, וטויוטה קורולה; אבל אין לי באמת מושג אם הם עומדים בקריטריונים.

השאלה גם האם בכלל קיים רכב בתקציב הזה שעומד בדרישות שלי?...

יכול להתייחס לאלטו-

מבחינת אמינות וחסכון - מעולה, וגם נכנס לתקציב בלי בעיה במצב טוב ושנתון לא רע אם תחפש קצת.

אבל לגבי נסיעות בינעירוניות של שעה-שעה וחצי + עניין בידוד הרעשים + נוחות וחוסר כאבים - 
זה אולי לא הבחירה הכי טובה( זה כמובן אפשרי, אבל לא מפנק/נוח/כיף בתדירות קבועה).

לכן לסיכום הייתי מחפש משהו אחר במקומך(אבל עלות תועלת אין על אלטו,פשוט לא לנסיעות שלך לדעתי).

פורסם

תראה, אתה רוצה לשלב רכב זול מאוד עם נסועה גבוהה ונוחות ישיבה לאדם גבוה מאוד. שילוב בעייתי מאוד.

לנסיעות ארוכות אתה זקוק לרכב יותר גדול, רצוי משפחתי, אפשר להסתפק בסופרמיני אם היא מספיק מרווחת. השיקול הוא בטיחות - גם כיוון שככל שהרכב יותר כבד וגדול הוא יותר בטיחותי, וגם כיוון שיהיה לך יותר נוח, ותהיה יותר רגוע ומרוכז בנהיגה.

הבעיה הגדולה הנוספת היא שתרכוש רכב שחוק - זה מה שתשיג במחיר הזה - ואם לא יהיה לך מזל חריג אתה עלול למצוא עצמך מבלה יותר מידי במוסכים, על העלויות שנגזרות מכך. האם חישבת את עלויות החזקת הרכב? האם הבאת בחשבון שכל ביקור במוסך עולה לך שעות וימי עבודה?

לדעתי, אם אין דחיפות, כדאי לך לדחות את הרכישה בכמה חודשים ולחסוך כל פרוטה, כדי שתוכל לרכוש רכב יותר אמין, בטיחותי, נוח וזול באחזקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 59 דקות, חשמונאי כתב:

איזה ייתרונות אני מקבל בדגמים האלה? יש עדיפות לשנתונים מסויימים? או לחילופין, שנתונים שכדאי להתרחק?

לגבי הפורד פוקוס שמעתי ככה: הגיר האוטומטי מהנה ואמין יותר מיפניות, הגיר הרובוטי (מ2012) - לברוח, יידרוש הוצאות מוסך מטורפות.

לפיאסטה 7 כריות אוויר חריג לאותם שנים,סלון ניראה מודרני בטח בהשוואה לסריון,הבריון נחשבת לאמינה אם כי בכול זאת, הרכב כבר ישן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

פורד פיאסטה 1.4 (עד 2012) עונה על הדרישות.

זה רכב נוח גם לנסיעות ארוכות, עשיתי איתה (יש לי את הדגם הידני 1.25) נסיעות של 4 שעות לכיוון ולא כאב לי הגב בכלל.

הרכב גם אמין ויחסית מאוד בטיחותי (7 כריות אוויר).

לגבי הגובה - אני 1.78 ואין לי בעיה שם.

עריכה אחרונה על ידי שחר 1
  • אהבתי 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

תודה רבה למגיבים!

בעקבות ההיצע הגדול בלוחות, התמקדתי בחיפוש דייהטסו סיריון ולאחר חיפושים סבלניים נרכשה סריון 2010 CX. המחוג עומד על 160 אק"מ.

כמה שאלות קצרות:

1) האם קיים במזגן הרכב פילטר אוויר שאפשר להחליף אותו?

2) המידה של הגלגל החלופי שבבגאז' קטנה יותר מהמידה של ארבעת הגלגלים עליהם נוסע הרכב. רק כדי לוודא: זה תקין, נכון?

3) מתחת לספסל מאחור בצד הנהג (הצד של מיכל הדלק), מתחת למושב ומתחת לשטיח שמתחתיו - יש שם חור אליפטי סגור, בקוטר 15 ס"מ בערך - מישהו יודע מה יש שם?

4) איפה אפשר להשיג חלקים חלופיים לחלקים שבורים שיש בסלון: מראה מרכזית, חלק פלסטיק של הדשבורד וכדו'?

תודה על העזרה ויום טוב.

• תוכן חדש...