Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 דקות, שליקו99 כתב:

לחשוב שלפני 50-60 שנה, היו פרסומות בטלוויזיה עם רופאים שממליצים על סיגריות,

הרבה פחות... לפני 60 שנה לא היו שידורי טלוויזיה בישראל.

אני עוד "זכיתי" לעשן באוטובוס, במטוס, בקולנוע ובעצם בכל מקום. סוף ה-70 תחילת ה-80'.

פורסם
Just now, BoazB11 כתב:

הרבה פחות... לפני 60 שנה לא היו שידורי טלוויזיה בישראל.

אני עוד "זכיתי" לעשן באוטובוס, במטוס, בקולנוע ובעצם בכל מקום. סוף ה-70 תחילת ה-80'.

הכוונה בארצות הברית, כל הפרסומות המטורפות האלה, מלבורו, קאמל

פורסם

מוצרי עישון זו רק דוגמה אחת לפעילות פנאי שלא באמת מקדמת אותנו לשום מקום כבני אדם, אבל נותנת תחושת הקלה/הסחת דעת ומשייכת אותנו לשבט. אין טעם לחפש את הרציונל או לכמת חווייה כזאת במספרים - מי שיש לו מטרה נעלה יותר בחיים לא צריך את השיט הזה, ומי שמחפש שבט או חווייה להשתייך אליהם בד"כ יהיה מוכן לשלם כל מחיר תמורתם.

• אהבתי 2
פורסם

@BoazB11 נזקי העישון כל כך גדולים עד שהפסקת עישון היא ההמלצה הראשונה בכל ייעוץ רפואי - גם אם גוררת עליה במשקל. רשימת נזקי העישון ארוכה מאוד, לדעתי גורם המוות מס׳ 1 הניתן למניעה, אם כי אין לי מקור סטטיסטי תומך. אז תמיד יימצא מישהו שיספר על הסבתא המעשנת שהגיעה לגיל 96 - סטטיסטית היא ה-outlier, בממוצע העישון מקצר את תוחלת החיים בכמה שנים. הנה, למשל, מחקר שהראה קיצור תוחלת החיים של המעשן הממוצע ב-7 שנים , אז אם התענוג הזה שווה לך קיצור תוחלת החיים וקיצור תוחלת החיים הבריאים בכמה שנים - תהיה לי בריא (pun intended).

@שליקו99 חיסכון של 1,000-2,000 אולי לא ישיג לך את הפרארי כי ידרש להתאפק 20 שנה, אבל בהחלט ישפר לך את איכות החיים, למשל עוד נסיעה או שתיים לחו״ל כל שנה, או סתם הסרת הדאגה מהצטברות האוברדראפט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני נמצא בתקופה האחרונה בשנגחאי, כמות המעשנים כאן מזכירה את ישראל של שנות ה-70. ממש אי אפשר ללכת על המדרכה בלי לנשום עשן של סיגריות (עשן המכוניות לא מפריע כמו זה כי חצי כבר חשמליות). יש המון חנויות לטבק וסיגריות.

מצד שני הייתי בטוקיו ושם אסור לעשן אפילו בחוץ, ברחוב (לא סגור שבכל מקום), יש פינות עישון בחוץ על המדרכה.

כך שלדעתי ישראל נמצאת יחסית במקום טוב.

מי שכן בוחר לעשן בארץ, כבר משלם מחיר חברתי ויחסית (יחסית!) לא מעשן על אחרים ובד"כ מודע לנזק לגוף.

• אהבתי 1
פורסם

היה לי קרוב משפחה שבזמנו היה מעשן כבד. שתי רפליקות קומיות ששמעתי ממנו: 

"אני לא באמת נהנה מהסיגריות, אבל שנים שאני מנסה להרוג את אשתי בעזרתן" 

"כל סיגריה מורידה חמש דקות מחיים של אנשים, אבל אני יוצא מורווח כי אני מעשן כל סיגריה משך שבע דקות" 

• מצחיק 2
פורסם

יש לי בעבודה משהוא ששואף, מאדה..את האלקטרונית, שזה בדרך שלו להפסיק מהרגילות שעישן,

ואז לפני חודש ראיתי אותו הולך עם שורש ליקריץ בפה, והבנתי שזה טרנד כזה, שגורם למוח להפסיק לרצות לעשן, כי הקיבוע האורלי מסופק.

בפועל זה נראה כאילו לקח חתיכת מקל מהריצפה ותקע בפה.

הסביר שגם ליקריץ זה דבר בריא. זה נכון, ההסברים שלי שצריך לעבור סוג של תהליך כימי כדאי להוציא ממנו את הדברים הבריאים. בפועל לצרוך ליקריץ בצורה הטבעית, זה לא ממומלץ, מעלה לחץ דם.

בכל מקרה אתמול ראיתי אותו חזרה עם הסיגריה האלקטרונית, אמר שלא הצליח לפצות על הרעב.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• אחראי פורום
פורסם
לפני 15 שעות, BoazB11 כתב:

מעשן כבד. 30 וקצת סיגריות (קטנות) ביום. עלות חודשית כ- 80₪.

טעיתי לחשוב שמדובר בסיגריות רגילות, כלומר קופסה וחצי ביום.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 32 דקות, itaysamurai כתב:

טעיתי לחשוב שמדובר בסיגריות רגילות, כלומר קופסה וחצי ביום.

ההגדרה של "קופסה" לא כל כך רלוונטית היום, כשיש הרבה מגלגלים

וגם סיגריות מסחריות מגיעות בכל מיני גדלים (המיסוי בהתאם למשקל הטבק).

בעבר כשעישנתי נובלס, היה הולך לי פאקט בשבוע = באמת 1.5 קופסאות ביום.

כשעברתי לטבק מסחרי צרכתי 5 שקיות של 40 גרם לשבועיים = 450 גרם בחודש,

וזה בערך מה שאני צורך היום עם טבק מקומי, שהוא משמעותית חלש יותר מהמסחרי,

כלומר פחות ניקוטין וללא תוספות כמו שבכתבה שצילמתי למעלה.

עדיין מכור... אבל משלם פחות ומשתעל פחות.

• אחראי פורום
פורסם
לפני 12 דקות, BoazB11 כתב:

ההגדרה של "קופסה" לא כל כך רלוונטית היום

הניסיון שלי רלוונטי לשאכטה בודדת שלקחתי בגיל 13 ב-92' 😅

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בקיצור, אתה מעשן חרא של פרות.

בתקופה שעישנתי הכי הרבה הגעתי לכמעט קופסא ביום. כבר 11 שנים לא מעשן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

כבר 11 שנים לא מעשן.

הכי טוב. רק בריאות!

לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

בקיצור, אתה מעשן חרא של פרות.

😂 אם כבר, אז של חמורים או סוסים (זה נשרף יופי)

אצל מעלי גרה לא נשאר הרבה מה לעשן בחרא...

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • תוכן חדש...