Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חרדות מפני טיסה ארוכה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור לך שקלסטרופוביה היא רב מימדית?
יש כאלו שיש להם חרדה משהות ארוכה בגליל מתכת, בלי קשר לגודל הפיזי שלו אלא לאובדן היכולת "לצאת ממנו"
אלו לא בהכרח חרדים מכניסה למעלית שאופק "היציאה" ממנו הוא הרבה יותר קצר
ואגב אין שום קשר בין פחד גבהים לטיסה, בטח לא במטוסי נוסעים גדולים.

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

טיסה לחוף המערבי הרבה יותר ארוכה מאשר לחוף המזרחי, מדובר  כ-6 שעות טיסה נוספות ויותר, תלוי במסלול. 

לא צריך להיסחף. כ-3-3.5 שעות יותר בטיסה ישירה.

לפותח השרשור - מעבר לטיפולים בבעיה עצמה, יש כמה אופציות ברמת הטיסה:

1. לטוס ביזנס. מעבר לעובדה שיהיה לך הרבה (הרבה) יותר מרחב ופרטיות מאשר באקונומי, גם היחס מהדיילים יהיה הרבה יותר אישי (אולי אפילו ילטפו לך את היד אם תרגיש צורך). אתה יכול לבקש מהמעסיק/מהסוכן לשלם את ההפרש (או לבקש מהמעסיק לקנות כרטיס ביזנס, אם אפשר).

זה גם יאפשר לך לעלות אחרון (או אפילו ראשון, אם תסביר לדייל הקרקע את המצב), בלי דאגות.

בנוסף, תקבל כניסה לטרקלין (אם זה אל על, אז מדובר בטרקלין מצוין), בו תוכל להירגע, לאכול משהו, ואולי ללגום כוס יין או שתיים.

2. לטוס עם קונקשן. מצד אחד זה יקצר את הזמן במטוס בכל טיסה, אך מצד שני יאריך את הדרך, וכמובן יוסיף גם עוד תהליך בורדינג, עוד בידוק בטחוני ועוד זמן בשדה, כך שלא בטוח שזה הפתרון האופטימלי.

3. אם תחליט לטוס, תפנה אל חברת התעופה מראש, ותבקש סיוע (שוב, אם זה אל על, אז זה אפשרי בוואטסאפ/פייסבוק וכדומה).

4. לקחת תרופת הרגעה ללא מרשם לפני הטיסה. חשוב לבדוק איך זה משפיע עליך לפחות כמה שבועות לפני.

5. גם סתם להגיע לנתב"ג או לקחת טיסה לאילת וחזרה יכול אולי לעזור, חלקית, אבל אני מבין שזה פחות רלוונטי.

פורסם

תלוי בין איזה שני יעדים, אבל הטיסה חוצת היבשת מערבה סביב 6 שעות ומזרחה כשעה פחות (תמיד הטיסות מזרחה יותר קצרות, עניין של רוחות). כמובן להוסיף אם טסים "באלכסון".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכל המגיבים היקרים, קראתי ואקרא שוב בעיון את כל מה שנכתב, אני מודה שרעיון המחלקה העסקית הוא ממש מצא חן בעיניי, מאידך אני עוד עם שלושה איש שכפי הנראה לא ישבו שם אז שוב יתרון וחיסרון.

מכל מקום היום כבר הודיעו לי שבקרוב אוזמן לראיון וגם רשימת המועמדים לא ארוכה ואין שם מישהו שמככב כמועמד רציני, היום גם נודע לי שזה יתקיים בארה''ב עם קונקשן של כמה שעות, אגב גם בטיסה הקודמת היה לנו קונקשן לאורלנדו שזה עוד 3 או 4 שעות לא זוכר.

לצורך העיניין, קבעתי תור בפברואר לפסיכיאטר, מה שאנני מתכוון בשום אופן לקחת כדורים פסיכ' עם מרשם, יש לי מספיק כדורים גם ככה כולל משכחי כאבים (סובל מפציעה בינונית בצואר מת''ד) וכדורי שינה שלא עוזרים במיקרי קיצון, כמו טיסה, מלחמה, חרדה בינונית ומעלה.

פורסם
לפני שעה, Be roo כתב:

ממש לא, לפחות לא ביעד הנפוץ הזה:
image.thumb.png.f96801edd358e0bd07c15f82fed9dd01.png

הוא דיבר על זמן טיסה לחוף המערבי מישראל, ביחס לטיסה לחוף המזרחי, ולזה התייחסתי.

זמן הטיסה בין החוף המזרחי למערבי לא רלוונטי.

• אהבתי 2

פורסם

בין בית שמש לבית גוברין יש אתר ארכיאולוגי בשם חורבת מדרס שפתוח לקהל הרחב ללא תשלום ומיועד לכל המשפחה.

האטרקציה העיקרית של האתר היא מערכת מנהרות מתקופת מרד בר-כוכבא (בסגנון בית גוברין רק יותר ״אינטימי״). צריך להביא פנסים ומפה מודפסת של המחילות כשמובטח לך שאחרי שתגיע ליציאה כבר לא תהיה לך קלסטרופוביה ממטוסים רחבי גוף (וגם לא מצרי גוף).

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם

קודם כל מומלץ לפצל את הטיסה לשני מקטעים עם עצירה בנקודה מרכזית יחסית דוגמת לונדון. 

שנית, אין שום סיבה לפחד מלקחת כדור במרשם. כדור Lorivan 1mg יעשה פלאים ויעזור לצלוח את המסע. אתה לא הראשון ולא האחרון עם חרדות ופחדים כאלה ואחרים. 

אתה תגלה שהכדור הרבה יותר זול מלטוס בביזנס 😉

• אהבתי 1
  • אחראי פורום
פורסם

מחזק מאוד לגבי CBT.

עזר לי מאוד מול סוג אחר של חרדות אמנם, אבל חרדה היא חרדה. אני משתמש בכלים האלה בהצלחה גם 6-7 שנים אחרי.

היתרונות בשיטה שהיא פרקטית והכלים ברורים די מהתחלה, כך שאין צורך בטיפול ארוך טווח.

לאחר מכן בהחלט הייתי משקיע בביזנס.

הנינוחות והמרחב, היכולת לישון כמו בנאדם, ממש יקלו עליך.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

קודם כל חשוב מי האנשים שנוסעים איתך. הם מהסוג המלחיץ או המרגיע?

שנית, ביזנס מאוד ירגיע אותך.

ושלישית, תחשוב אם האירוע שווה עבורך את החרדה ואת זה רק אתה יכול לדעת.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מניסיון, תבקש מרופא המשפחה ציפרלקס, זה לוקח 3 שבועות עד שזה משפיע אז תתחיל כבר עכשיו. לי זה עזר מאוד בכל החרדות שהיו לי אחרי ניתוחים וסיבוכים רפואיים בעקבותם, היה לי פחד שלא הכרתי מבדיקות MRI, זה יעזור ל לתפקד היטב. מעבר לזה תשדרג לביזנס, עדיף במצבך לא לעשות עצירה באירופה כי זה יעביר אותך פעמיים צ'ק אין.

אין לך מה לחשוש מטיפול תרופתי - יש כאלה שמספרים שהם מטופלים ויש כאלה שמטופלים בלי לספר. אם יעשו מחקר בישראל לגבי השימוש בתרופה, אתה תופתע.

* יש אפשרות גם לקחת כדורי שינה או כדור הרגעה חד פעמי לפני הטיסה, תתיעץ עם רופא שמכיר אותך. בהצלחה

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

לא יודע אם זה רעיון טוב, אבל מה שקצת עזר לי להתמודד עם חרדות, זה שעליתי מספר פעמים עם חברי הטייס על ססנה 172 משנות ה-70.

בנוסף, אני גם חובב טיס ותעופה אז ההבנה והלמידה של התחום הקלה עליי.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)

יש כל מיני דברים שאתה יכול לנסות, שמעתי על אנשים שזה עזר להם:

https://alonpereg.co.il/אלון-פרג/

ואני מניח שיש גם דברים אחרים, אולי בהתייעצות עם פסיכולוג, אפשר אולי לקבל תרופות וכו'.

אולי כדורי שינה יכולים לעזור?

לא יודע אם זה יעודד אותך, אבל הייתי בקנדה לפני קצת יותר משנה ונהניתי מאוד. ברמה שאני ואשתי שוקלים לחזור לשם שוב.

הטיסה לקנדה אמנם ארוכה אבל יכולה לעבור בסבבה, יש לך מערכת בידור ואפשרות לרכוש חבילת גלישה.

לפני 12 שעות, stas12 כתב:

קודם כל מומלץ לפצל את הטיסה לשני מקטעים עם עצירה בנקודה מרכזית יחסית דוגמת לונדון. 

השאלה איך זה פותר לו את הבעיה אם הוא סובל מהנושא של בורדינג וכאלה. זה מעצים לו את החוויה רק.

הוא גם לא כתב לאן הוא צריך להגיע בקנדה, אם הוא לא מגיע בטיסות הישירות (טורונטו ומונטריאול (בעונה)) אז הוא יהיה חייב קונקשיין בכל מקרה.

עריכה אחרונה על ידי dorsht
  • רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני תוהה אם בעידננו, אין משהו שקשור ל-VR שיכול לעזור קצת בנושא, בין אם לפני כהכנה למצבים בהם תידרש להיות ובין אם תו"כ (טיסה) כדי למסך אלמנטים שמפריעים לך.

בנוסף ל-CBT שהוזכר כבר אולי גם EMDR עשוי לעזור. 

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...