Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חרדות מפני טיסה ארוכה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

פורום יקר, משתף את כבודכם מלבטים חוזרים ונשנים לגבי חרדת טיסה ארוכה, פחד מטרמינל ובורדינג בעיקר.

🤔

בחברתנו מתקיימת נסיעה לקנדה בחודשי האביב, הגשתי בקשה מתוך הנחה מסויימת שהסיכויים קטנים, אבל

מתחוור (תרתי משמע) שאין הרבה קופצים, וגם אותם קופצים לא כ''כ בעלי כישורים נדרשים, לתת הרצאות, להכיל

ולהעביר חומר שנרכש שם.

פה בעצם מתחילה הבעיה, אני מוצא את עצמי מתלבט ומתחבט בעיקר בליל ולא מצליח להחליט, היום בבוקר קמתי עם

החלטה, לבטל את המועמדות (שזה ניתן ללא בעיה) מאידך מאד חשוב לי להיות שם, אני חובב הרצאות מובהק וזה אמור להיות מרתק.

אח''כ חשבתי שרעיון טוב יהיה לפנות לפורום המנוסה שכותב על טיסות חדשות לבקרים.

לפני 9 שנים בערך טסנו כל המשפחה (שני ילדים ) לארה''ב, אורלנדו ניו יורק וקנדה. גם אז היו לי חרדות איומות, אבל להבדיל מכאן, הייתי מוכרח כי הטיול היה במסגרת של טיפול רפואי לילד שהיה חולה (מחלה סופנית), ומומן ע''י גורם אחר, וגם מומן ממשפחת אשתי מארה''ב היקרים מכל.

הפחד שלי זה טיסה ממושכת. אני קלסטרופובי, בן 58, אחרי בערך שעה באויר אני מרגיש פחד שלא יודע אם כדורי הרגעה יוכלו לסייע, מרגיש חרדות איומות עקב קלאוסטרופוביה קלה עד בינונית, בנוסף יש לי חרדת בורדינג (תהליך עליה למטוס) וגם ירידה מהמטוס, שאינני יודע לייחס את פישרה, כנראה מבדיקה מאד משפילה שעברנו, קבוצת ישראלים בנמל תעופה בורנה לפני כ 12 שנה, לא בטוח. אגב גם בטיסה פנימית בארץ לאילת הרגשתי חרדה לא מוסברת מרגע ההגעה לטרמינל, בטיסה הקצרה לא היתה לי כמעט שום בעיה.

*היה בשרשור סיפורים מפחידים  סיפור על מנועים שכבו באמצע טיסה, זה ממש מוסיף לי lol ☹️🤣

סליחה על האורך, הייתי חייב לפרוק מעט, אשמח מאד לשמוע מכם איך אתם מתגברים על חרדות של טיסה ארוכה, ואם יש איזה שהיא דרך שתיתן לי טיפה רוגע וביטחון. 

🤗

עריכה אחרונה על ידי yossy
שכחתי פסיק קטן

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 26 דקות, yossy כתב:

אחרי בערך שעה באויר אני מרגיש פחד שלא יודע אם כדורי הרגעה יוכלו לסייע,

ניסית פעם כדורי הרגעה או כדורי שינה בטיסות הקודמות?

הייתי ממליץ לנסות לעשות קונקשן קצר באירופה ומשם לקנדה.

בכל אופן אני ממליץ אולי לנסות לחשוב אם מתאים לך לקחת כדורים ולעלות לטיסה קצרה לאירופה לסיבוב התנסות עם כדורי הרגעה/שינה בהתאם למה שהרופא המטפל מציע.

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

יש תרופות שהן בדיוק לזה. אי אפשר לדעת עד שמנסים.

הרבה פעמים הטיפול לפוביה ספציפית הוא חשיפה הדרגתית באמצעות (ועוד) באמצעות CBT למשל. צריך לגשת לאיש מקצוע במידה ויש רצון לטפל בזה. זה לוקח זמן. 

אם אתה רוצה להתגבר הייתי פונה לרופא/ת המשפחה ומבקש להתייעץ. הם יכולים גם לתת את התרופות. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תתחיל בקבלת עצתו של ניקו. חוץ מזה, יש תוכניות ייעודיות להקלה על פחד מטיסה. חפש ברשת ״חרדת טיסה״ ותמצא אינסוף פעילויות, חלקן חינם וחלקן בתשלום. אין לי מושג מה יעילותן.

לגבי טיסה ישירה או עם קונקשן - נכון להיום החברה היחידה שטסה ישירות לקנדה - אייר קנדה - אינה פעילה בקווים לישראל (עד המלחמה הפעילה קווים בין ת״א לבין טורונטו ומונטריאל). חפש קונקשן לא צפוף באירופה והמנע מקונקשן בארה״ב, זו חוויה ממש לא מרנינה, לא צריך להחמיר את החרדה שלך. ואם אפשר, סיים את הטיסה מאירופה ביעד המבוקש, כדי לחסוך טיסת פנים בקנדה ועוד חווית ירידה מהמטוס, בדיקה ביטחונית ובורדינג.

היחס לישראלים הוא בעיה בכל העולם, מקובל להפריד את הנוסעים לישראל עוד בתוך הטרמינל ולבצע בדיקת ביטחון מיוחדת. מה לעשות. אנחנו בעייתיים. צריך לקבל את זה.

אגב, סדר כבר עכשיו את ה-ETA לקנדה, ולמד על תהליך ביקורת הגבולות שלה. מדובר בתהליך אוטומטי לחלוטין, משהו שבו ללא נתקלתי עדיין בשום מדינה אחרת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התיקון.

אלה ייעוצים של 5 בבוקר...

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מכיר את הנושא והאם זה מעשי, זה אורך לא מעט זמן ומזג האוויר יכול לחרבש את התענוג.

פורסם (נערך)

כמה הערות

ביררתי ועדיין לא ברור אם הכנס יתקיים בקנדה או בארה"ב [חוף המערבי].

הנסיעה היא באל על בלבד קונקשן אחד כנראה מן הסתם יש זמן עד אפריל.

כדורי הרגעה הקלו עלי טיפה אבל לא פתרו בעיה. הפחד שלי יותר קלסטרופובי מאשר משהיה באויר. דומה לפחד ממעלית למשל. אין לי פחד גבהים.

עצות לגבי טיסת מבחן לאירופה, או שייט לא רלוונטיות בעליל.

תודה מקווה לעוד תגובות ואסכם.

עריכה אחרונה על ידי yossy
תיקון מילה

פורסם

אם מדובר בטיסה מטעם העבודה קרוב לודאי שמעורב סוכן נסיעות, הוא יוכל לייעץ הן לגבי מבנה הטיסה (ישירה או קונקשנים, והיכן), וסביר שמכיר גם את בעיית החרדה מטיסות ויוכל לייעץ לגבי התוכניות להקלה מפניה. תרופות, כמובן, מצריכות ייעוץ של רופא. בכל מקרה, טיסה לחוף המערבי הרבה יותר ארוכה מאשר לחוף המזרחי, מדובר  כ-6 שעות טיסה נוספות ויותר, תלוי במסלול. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

בכל מקרה, טיסה לחוף המערבי הרבה יותר ארוכה מאשר לחוף המזרחי, מדובר  כ-6 שעות טיסה נוספות ויותר, תלוי במסלול. 

ברור. זה בעצם הסיבה שפתחתי את הטופיק

פורסם

אולי הדעה שלי לא תהיה מאוד אהודה
אבל לדעתי הלא מקצועית, טיפול שכזה במידה והוא אפשרי לוקח זמן.
זה תרגול ארוך למשך תקופה ארוכה עם חשיפה משתנה לקלסטרופוביה וטיסות (שהם לא בכרח קשורת אחת לשניה)
הכנס שלך באפריל ושום נס לא יקרה לך עד אפריל, אולי אפשר לטפל ברמות החרדה ע"י טיפול פסיכיאטרי, אבל גם לתרופות האלה לוקח זמן להשפיע ולהתאזן
בנאדם צריך להבין את המגבלות של עצמו ואני בלו"ז וברמת המורכבות הייתי שוקל על לוותר על הרעיון (הפעם)
כמובן שאין תחליף לייעוץ של בעל מקצוע (בהצלחה בלמצוא תור לפסיכיאטר), שרק אתה ביחד איתו תוכלו לבנות תוכנית ולתאם ציפיות על סיכויי ההצלחה שלה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 14 שעות, yossy כתב:

לפני 9 שנים בערך טסנו כל המשפחה (שני ילדים ) לארה''ב, אורלנדו ניו יורק וקנדה. גם אז היו לי חרדות איומות, אבל להבדיל מכאן, הייתי מוכרח כי הטיול היה במסגרת של טיפול רפואי לילד שהיה חולה (מחלה סופנית), ומומן ע''י גורם אחר, וגם מומן ממשפחת אשתי מארה''ב היקרים מכל.

הפחד שלי זה טיסה ממושכת. אני קלסטרופובי, בן 58, אחרי בערך שעה באויר אני מרגיש פחד שלא יודע אם כדורי הרגעה יוכלו לסייע, מרגיש חרדות איומות עקב קלאוסטרופוביה קלה עד בינונית, בנוסף יש לי חרדת בורדינג (תהליך עליה למטוס) וגם ירידה מהמטוס, שאינני יודע לייחס את פישרה, כנראה מבדיקה מאד משפילה שעברנו, קבוצת ישראלים בנמל תעופה בורנה לפני כ 12 שנה, לא בטוח. אגב גם בטיסה פנימית בארץ לאילת הרגשתי חרדה לא מוסברת מרגע ההגעה לטרמינל, בטיסה הקצרה לא היתה לי כמעט שום בעיה.

אם אני מבין נכון, כן הצלחת לשרוד טיסה טרנס-אטלנטית. אמנם מלווה בחרדות, אבל צלחת אותה. והאישיו העיקרי כאן הוא פחד, זה לא שאתה נכנס לאיזה התקף או משהו חמור שעלול לסכן אותך/אחרים, תקן אותי.

דעתי הלא מלומדת היא שחבל לוותר על חוויות משמעותיות כמו זו שתיארת בגלל פחד. אמרת שזו נסיעת עבודה, אולי רלוונטי לבקש שיטיסו אותך בביזנס? החוויה היא הרבה פחות קלסטרופובית.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, yossy כתב:

הפחד שלי יותר קלסטרופובי מאשר משהיה באויר. דומה לפחד ממעלית למשל. אין לי פחד גבהים.

אני מאוד מפחד ממעליות (במיוחד לבד) פשוט לא סומך על הטכנולוגיה הזאת, בכל הזדמנות שיש לי לעלות במדרגות אני יעלה אפילו בבנין בו אני גר, אבל בטיסה אין לי את הפחד הזה יש לך מרווח מספק ואתה עם הרבה אנשים,
בנוסף יש לי פחד גבהים וזה ממש לא מורגש לי בטיסה, קח בחשבון שטיסות הם מאוד בטוחות, אפילו יותר ממעלית, או סתם ללכת באיזה רחוב סואן. 

• תוכן חדש...