Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות - אלנטרה 2018 - החלפת נוזל קירור

מעבר לפיתרון נפתר ע"י chrono,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, 

ברשותי אלנטרה 2018 עם 150K. 
אני עומד לעשות טיפול סטנדרטי (שמן/פילטר אוויר ושמן) ואני מתלבט האם להחליף גם את נוזל הקירור. 

הרכב נקנה ב82K מליסינג ואני מאמין (אבל לא יודע בוודאות) שלא עבר החלפת נוזל קירור אף פעם. 
מהזמן שהרכב ברשותי, היה חסר מספר פעמים בודדות מים במיכל העודפים והוספתי מעט 
מים מזוקקים (בפעם האחרונה הסמן במיכל היה על קצת מעל המינימום והוספתי מים עד סימון המקס) 

כאן נכנסת ההתלבטות. ע"פ ספר הרכב יש להחליף כל 210K או 10 שנים ואני כמובן רחוק 
מהמצב הזה. מצד שני, אני מעט חושש משינוי היחס של נוזל הקירור והמים המזוקקים וההשפעה של זה על המנוע בטווח הארוך. 

מה דעתכם? האם כדאי להחליף? 
במידה וכן, מכיוון שאני קונה את החלקים ומביא למכונאי שלי יש לי מספר שאלות:

• האם נכון ללכת אך ורק על נוזל קירור מקורי? ראיתי את זה: קישור לאתר
    מעבר לעובדה שהוא מקורי, אני לא בטוח שהוא תואם לחלוטין, אבל אין פירוט בספר רכב לגבי תקנים נדרשים כמו בשמן מנוע.
  • אני מבין שבחלק גדול מהמקרים צריך לדלל עם מים מזוקקים. האם יש דגשים שאני צריך להשים לב אליהם (לרכוש מים מסוימים / לגבי הערבוב) 

אני נוסע המון ברכב ומתכנן להחזיק בו בשנים הקרובות, לכן חשוב לי לוודא את הדברים בעצמי (מולכם :)) מכיוון שלא פעם

אני מרגיש שבארץ נוטים להתעלם או לא מקפידים על התקנים וההוראות של יצרני הרכב

אשמח לכל הבהרה וייעוץ בנושא, תודה!

פורסם

אישית, מכיוון שהנסועה גבוהה ואתה מתכוון להחזיק את הרכב גם לאחר המועד שיש צורך להחליף, הייתי מחליף לנוזל קירור מקורי.

ההחלפה היא לשנים רבות ומחיר הנוזל המקורי שהוא תרכיז, שאף מכפיל את הכמות, מקטין את העלות בינו לחליפי תואם לסכום יחסית קטן.  

תפנה לחנות בווטסאפ עם צילום רשיון רכב והם יאמרו לך איזה נוזל קירור מתאים לרכב ותוכל לרכוש מהם גם מים מזוקקים בהנחה ומדובר בנוזל שצירפת שדורש יחס של 1:1 עם מים מזוקקים. לא כל נוזל קירור דורש מהילה. 

תעקוב אחר מפלס המים בימים שלאחר ההחלפה, בהרבה מקרים לא מבוצע ניקוז אוויר כראוי ויש צורך להשלים חוסרים.  

פורסם

מבחינת הצורך בהחלפה - לדעתי לא צריך, היות ואתה אכן רחוק מהמרחק/גיל שבו זה נדרש (אם כי אני מופתע שזה מגיע עד 210K בארץ - בארה"ב מציעים להחליף ב-193K, אז אולי לא כדאי למשוך עד 210K). שים לב, ששם גם ממליצים לאחר ההחלפה הראשונה להחליף כל שנתיים או 48K - כנראה מתוך הנחה שתשתמש בנוזל קירור שאינו long life, ו/או לא תבצע החלפה מלאה וחלק מהנוזל הישן יישאר...

מה שמוביל אותי לשאלה הבאה שלך - באיזה נוזל קירור להשתמש? בהוראות בארה"ב (ולדעתי תוכל למצוא את זה גם בהוראות בארץ), הם לא נותנים תקן ספציפי, אך אומרים שנדרש נוזל קירור מסוג Phosphate-based Ethylene glycol coolant for aluminum radiator. או בקיצור - נוזל PHOAT. נוזל הקירור של Valvoline (ZEREX) לרכבים אסיאתיים אמור להתאים ויעלה פחות מהמקורי, רק תדאג להתאים את הצבע (לא באמת חובה להתאים את הצבע, אבל אם לא תתאים - יהיה לך קשה להבחין בבעיות בנוזל הקירור בהמשך, כי הוא לעד ייראה פשוט בצבע מגעיל).

* הדברים שאני אומר על רכבים בארה"ב מתייחסים למנועי 1.6/2.0. אם יש לך מנוע 1.4, זה יכול להיות שונה - אבל הסיכוי לכך די אפסי (יצרנים אוהבים אחידות, והמנועים הם לרוב מאותה משפחה - זה לא שה-1.4 יהיה מנוע שונה בתכלית, מחומרים אחרים, וכד').

מבחינת החשש שלך לדילול - הנוזל מגיע מהמפעל ביחס של 50:50 (תרכיז קירור:מים מזוקקים). בעקרון, בריכוז כזה, הרכב מותאם לעבודה בתנאי קור די קיצוניים (כשמו כן הוא, מדובר ב-antifreeze). אם לא נדרשת עבודה בתנאי קור כאלה (ובארץ - בהצלחה למצוא טמפרטורה מתחת לאפס), אפשר בכיף להגיע לריכוז של עד 30 אחוז נוזל קירור ו-70 אחוז מים מזוקקים (אלה מספרים של LL-22 של מזדה, שהוא נוזל מאוד דומה במאפייניו לזה של יונדאי). כך שלדעתי אם לא מילאת כמה ליטרים של מים מזוקקים לאורך השנים (שזה אגב בפני עצמו שווה בדיקה, לאן הנוזל הולך?), אין לך מה לחשוש מהריכוז הנוכחי.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, netanel1014 כתב:

אם נעלם לך נוזל קירור יש לך נזילה. תאתר אותה ותתקן ותצטאך גם ככה להחליף נוזל קירור. לא חייב מקורי - תחפש נוזל מחברה ידועה עם תקן. יש המון.

לי בקודיאק חדשה בתוך שנה נעלם חלק מהנוזל קיררו ואמרו לי שזה טבעי

פורסם

שמע, תגדיר טבעי... סה"כ, זו מערכת סגורה ולא אמור להיעלם נוזל. אז אם הכמות פוחתת - יש נזילה איפשהו. בפועל, אם כמות הנוזל פוחתת באופן שאינו משמעותי לאורך זמן (נגיד, אם אתה נאלץ להוסיף מאות בודדות של מ"ל אחת לכמה חודשים), וזה גם לא משתנה ומחמיר - לא שווה להתעסק בחיפוש ותיקון הנזילה. קצת כמו צריכה של שמן - יש רכבים שאומרים כי צריכה של עד ליטר שמן ל-1000 ק"מ זה תקין (לא צוחק - רנו קליאו 2020, שחור על גבי לבן בספר הרכב). בפועל, אני מכניס כמות מסוימת של שמן, והמפלס לא יורד אפילו קצת לאורך שנה/12K קילומטר... אז אם כן היה צריך להוסיף שמן, זה אומר שהוא היה הולך לאנשהו - פשוט זה לא נחשב בעיניי היצרן לתקלה שיש טעם בלתקן אותה, אלא עדיף להשאיר כמו שזה ולמלא שמן בהתאם לצורך.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה על כל התגובות. 

אני חושב שאני אשלב את העצות שלכם.

אני אקדים את ההחלפה אבל לא אבצע את זה עכשיו, אלא בטיפול השוטף הבא (169K). 

chrono, השכלת אותי. לא ידעתי שצבע המים הוא לאיתור הנזילה ותיאורטית ניתן לערבב צבעים שונים, חשבתי שהוא גם מייצג התאמה לתקן/רכב מסוים. 

כנל לגבי יחס המים והנוזל (אגב, הרכב שלי 1600) ולסיבה שהספר רכב ממליץ אחרי החלפה ראשונית לעבור לתדירות של 30K. 

מבחינת נוזל הקירור, אני נוטה ללכת על העצה של משה, כי באמת זו נסועה גבוהה וזה מוביל אותי להחליף לנוזל מקורי. 

אני צריך להבין מה הפער המחיר. 

אם אני אראה שהפער גדול (שיוכל לגרום להוצאה מצטברת גדולה עקב החלפה תדירה יותר) האם יש לכם המלצה ליצרנים ספציפיים?

chrono הזכיר Valvoline, אני מכיר את Prestone. אשמח לשמוע עוד על יצרנים איכותיים. 

כנל לגבי מים מזוקקים, אם מצריך דגש.. 

לגבי ירידת מפלס המים, גם אני תהיתי לעצמי האם זה בסדר, או דורש בדיקה מעמיקה יותר.

הסתכלתי בעצמי וגם ביקשתי מהמכונאי שלי ולא ראינו משהו. מה גם שכמו שתיארת מדובר 

בכמות קטנה, אחת לכמה חודשים ולכן קיבלתי את זה כמשהו "טבעי". 

• פיתרון
פורסם

אם זה אכן כמות קטנה אחת לכמה חודשים (ואתה מקפיד לבדוק מדי פעם, וזה לא מחמיר), לא הייתי מבזבז זמן וכסף על לאתר את הנזילה, חבל על המאמץ.

מבחינת נוזל קירור - אין בעיה ללכת על המקורי. וככל שתעשה את ההחלפה בצורה טובה יותר - תוכל, כנראה, להאריך את מרווחי ההחלפה. לדוגמא, במאזדה ממליצים להחליף בפעם הראשונה כמו אצלך (10 שנים), ולאחר מכן כל 5 שנים (ולא כל שנתיים). אני לא חושב שיש הבדל משמעותי בין המנועים (גם נוזלי הקירור של מאזדה ויונדאי דומים מאוד בהרכב ותקנים), אלא יותר הציפיה - באיזה נוזל קירור יחליפו, ועד כמה ייסודי יעשו את ההחלפה.

כאמור - החלפה "רגילה" שעושים במוסך מחליפה בפועל רק כשני שליש מהנוזל, מכיוון שלאחר ריקון הנוזל מהרדיאטור אתה כשליש מהנוזל עדיין נותר במנוע. תיאורטית, אם אתה רוצה להחליף את רוב הנוזל - תמלא את הכל במים מוזקקים, תפעיל את המנוע ותביא אותו לטמפ' עבודה (כדי שהנוזל שהיה תקוע במנוע יתחיל לנוע דרך הרדיאטור), תרוקן שוב כמה שאפשר, וכך כמה פעמים - עד שבפועל מה שנשאר בתוך המנוע זה בעיקר מים מזוקקים חדשים, עם שאריות של הנוזל הישן - ואז תמלא נוזל חדש בהתאם. אבל הרוב לא טורחים לעשות זאת (גם בהוראות הטיפול למוסכי מאזדה אומרים לרוקן רק פעם אחת), ולכן הפתרון הוא פשוט החלפות תכופות יותר... אם אתה עושה את ההחלפה לבד, אתה יכול לטרוח לעשות את זה בצורה יסודית יותר, ואז לא לדאוג מזה עוד הרבה שנים. ולדעתי, אם תלך על נוזל long-life (מקורי של יונדאי או תואם של Valvoline/Zerex), אתה בהחלט יכול למשוך 4-5 שנים כמו במאזדה, ולא להחליף כל שנתיים. אני חושב שביונדאי פשוט מניחים שתשתמש בנוזל שאינו long-life, מכיוון שזה לא נדרש בספר הרכב (ובמאזדה כן). אם אתה רוצה להרגיש שאתה חוסך, תבדוק כמה עולה נוזל קירור FL-22 של מאזדה (בפועל, שוב - פחות או יותר אותו נוזל כמו ביונדאי). בהשווה אליו, הנוזל של יונדאי זול כמו מים :)

אם אתה רוצה ללכת על Prestone - תוודא היטב שאתה לוקח נוזל שמתאים לך. אין לי שום טענות כלפי האיכות שלהם, אבל למיטב ידיעתי הם יותר מתעסקים בנוזלי קירור שמיודעים לרכבים אמריקאיים. עכשיו, זה נשמע כמו שטות גמורה בהתחלה - מה הקשר בין ארץ הייצור של הרכב לבין נוזל הקירור שהוא צריך? אבל מסתבר שאכן יש הבדל בסוגי החומרים שמשתמשים בהם בייצור המנוע, שדי אחידים בין מנועים אסייתיים (יפנים/קוריאנים), אירופאיים, ואמריקאיים - וישנם הבדלים בין שלושתם. כל אחד מהאזורים האלה מותאם לסוגים שונים של תוספים בנוזלי קירור. סוג נכון של תוספים שומר על המנוע, וסוג לא נכון יכול במקום זה להרוס אותו. ולכן, בגדול, אפשר להשתמש בנוזל קירור של מאזדה לכל רכב אסיאתי, אבל לשים אותו בקדילאק יכול להיות מאוד בעייתי, ולהיפך.

לבסוף, לגבי מים מזוקקים - זה מים מזוקקים. זה H2O ללא שום תוספות. תמצא את הזול ביותר ולך על זה.

• תוכן חדש...