Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוסק [מורשה/פטור], שמזדכה על רכישת רכב, האם חייב לקנות רכב חדש מהחברה?

יעקב כלפה

פוסטים מומלצים

היי.

כל העוסקים לכאן.

בשביל להזדכות ממס הכנסה של ה-15% פחת לשנת מס [מתוך 45% הכרה כהוצאה], הרי לכאורה צריך חשבונית רכישה...

בשביל זה חייבים לרכוש רכב חדש מהחברה?

מה האלטרנטיבה בעצם?

האם ישנה איזשהי אפשרות של רכישת רכב יד2 עם חשבונית, או לחילופין אפשרות זיכוי ממס הכנסה על רכישת רכב יד2?

עריכה אחרונה על ידי יעקב כלפה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לך למגרשי הטרייד של היבואנים הגדולים.

הנסיון האישי שלי, פעם עם 208 מלובינסקי טרייד, ולאחרונה i20 מכלמוביל טרייד אין, היה סה"כ מוצלח למדי.

שקיפות מלאה, ענו לכל שאלה, ובסוף גם המחיר היה טוב.

נכון להיום חברות הליסינג מלאות במכוניות שהן רוצות למכור, וגם שם אתה יכול לקבל קבלה מסודרת על הרכישה. 

• רעיון טוב! 1
כמו שאומרים ברוסית, כל אדם הוא הפיזדץ של המזל שלו.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה לא חייב לרכוש ממקום שמנפיק חשבוניות (ממילא על המעמ לא מזדכים) מספיק שתכתוב הסכם בינך לבין המוכר המפרט את התמורה שנתנה עבור הרכב + מס' רישוי.

שמור את האסמכתא על העברת התמורה למוכר - זה יספיק.

קח בחשבון שאם בעת מכירת הרכב יסתבר שהפחת של הרכב היה נמוך מהפחת שהורדת בפועל - תצטרך לשלם מס רווחי הון על ההפרש.

אני (גם) עצמאי כבר יותר מ-30 שנה, ואני מזמן הגעתי למסקנה שהסכומים (שאולי) "ארוויח" מהפחת הזה - לא שווים את ההתעסקות החשבונאית - ולכן אני לא מתעסק עם זה.

• רעיון טוב! 1

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, zvit כתב:

אתה לא חייב לרכוש ממקום שמנפיק חשבוניות (ממילא על המעמ לא מזדכים) מספיק שתכתוב הסכם בינך לבין המוכר המפרט את התמורה שנתנה עבור הרכב + מס' רישוי.

שמור את האסמכתא על העברת התמורה למוכר - זה יספיק.

קח בחשבון שאם בעת מכירת הרכב יסתבר שהפחת של הרכב היה נמוך מהפחת שהורדת בפועל - תצטרך לשלם מס רווחי הון על ההפרש.

תודה על העיצה. מעניין שהיוע"מ לא אמר לי את זה.

אגב, איך הם ידעו כשאני מוכר את הרכב?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רשות המיסים רואה העברת בעלות. לרשות המיסים יש רשימה של כל כלי הרכב שהיו או עודם בבעלותך.

כמובן שגם במכירה אתה צריך לעשות הסעה מסודר עם הרוכש, ולשמור אסמכתאות של העברת הכסף.

• רעיון טוב! 1

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...