Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיב אופטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, borsood כתב:

לא חותר לשום מקום, בקושי יודע לשחות... אני עדיין קצת מופתע שלמרות שהשימושים שלך הם לא ביתיים, עדיין בסביבה ביתית CAT6 לא מספיק לך... אבל אם אתה מודד אז אתה בוודאי יודע מה הצרכים שלך.

ברור ש-CAT6 היה מספיק, אבל אם הייתה לי הזדמנות לשים סיב בין מתגים, אז למה לא? (-;

עכשיו מה זה מודד? אני לא מסתכל על PRTG כל היום כי כיף לי, אבל כן מעניין למשל כשיש לי ניתוק מהאינטרנט, PRTG מאפשר לך "להציב" סנסורים בכל DEVICE או סתם למדוד HOST באינטרנט או DNS ואז אם יש בעיה, אתה מבין היכן היא. זה כמו צנרת עם חיישנים שנותנת לך את האפשרות היכן יש דליפת מים או סתימה. כשקניתי את הטאבלט S6 של סמסונג יחד עם עוד מוצרי IOT לפני מספר שנים, הייתה לי בעיה שכל שעה היה לי פיק מטורף בניצול הרוחב פס אך לא ידעתי מהיכן זה מגיע. מדדתי באמצעות פרוטוקול NETFLOW את המתג ואז זיהיתי שמי שמעמיס כל שעה זה היה הטאבלט שהיה מעלה גיבוי לענן.

צירפתי דיאגרמת רשת בסיסית שמציגה את הרשת שלי (אם זה ייתן למישהו השראה)

mynetwork.vpd.jpg

• אהבתי 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

היתרון של סיב הוא קיבולת ומרחק בבית

אם אין לך נתב-סו של 10G אז חבל על הציוד שהוא יותר יקר - אלא אם כן כסף זה בכלל לא שיקול.

מעבר לזה לעשות ממד חדר עבודה לא הכי אידיאלי

פורסם
בתאריך 5.11.2023 בשעה 06:45, Shmulik_Miata כתב:

וזה בדיוק מה שבאתי גם לשאול. מה הצורך?

אצלי למשל יש שני סיבים.

1. הסיב שמגיע מארון התקשורת - נכנס לארון התקשורת הדירתי שהקבלן התקין ומשם מגיע לממ"ד ששם נמצא ארון התקשורת שלי.

2. סיב גמיש LC-LC שמחבר בין מתג עם חיבור אופטי שנמצא בארון התקשורת המרכזי בממ"ד לבין ארון התקשורת בכניסה לדירה שבה נמצא מתג עם חיבור אופטי ואליו מחוברים שאר החדרים (למעט הממ"ד כמובן)

ניתן להשחיל סיב גמיש עם המחברים שלו, זה יהיה לא פשוט ודרושה זהירות רבה.

אבל שוב, מה בדיוק בצורך ולמה משמש הסיב?

מתקין מסודר משתמש בסיב ״משוריין״ ( כלאמר outdoor) לחיבור מארון הרחוב עד לדירה /ארון תקשורת וכבל פנים (indoor) שהוא קטן קוטר לסלילה בתוך הבית.
אם אתה רוצה להתקין לבד תוכל להשקיע בקיט ביתי למשל - כזה https://a.co/d/8B6d9oK  שכולל את ה cleaver , מד עוצמה, מקור אור  וכלים לחשיפה ולחיצה של המחברים האופטיים .  

אבל זה כבר הסחפות לעולם התשתיות. 

מצד שני, כשאני רואה את ההתקנות המזלזלות של חלק מהקבלנים שעובדים עבור בזק למשל, וגם עבור אחרים , שפורסים כבל indoor על גבי ביניינים מבחוץ, אולי שווה לפרוס לבד. 

הנה דוגמא לזילזול , בזק, כבל כחול והמתקין סולל ברחוב כבל לבן אל הבית , ללא גומיית אטימה ביציאה מקופסת הפיצול , כבל לבן חשוף שנועד לסלילה רק בתוך הבית.

A8A9ED3D-3229-470D-B779-6D2574DFB112_1_105_c.thumb.jpeg.b849ed84a128c1f154407e65f7802347.jpeg

82E53E88-5C17-420C-9533-A31930A3523E_1_105_c.thumb.jpeg.ef9737380741703edbad1e27e94fc349.jpeg

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...