Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 20 דקות, topop כתב:

בשבת אמורים לעבור 60 יום מהגשת הבקשה שלי. התקשרתי היום לראות אם יש משהו חדש. 

אמרו לי שהם עכשיו סורקים בקשות מה11.10, נשמע לי מאוד מוזר בהתחשב בעובדה שאחותי הגישה ב11.10 וכבר עם אקדח שבועיים בערך.

נראה שאקדח לא יהיה לי בקרוב...

אגב, מישהו פה הגיש אחרי ה11.10 וכבר קיבל אישור?

הגשתי ב 15/10 , אישור שהתקבל ב 17/10, שיחה ב 13/11 הדרכה ב 30/11.

פורסם
לפני 11 שעות, topop כתב:

תודה לכם. 

נקווה שזו אכן תשובה אקראית חסרת ביסוס.

מהיכרות שלי אחרי שעבדתי בעברי במוקד שהתמקד במתן עזרה ותפעול של הגשת בקשות (אין קשר למשרד הבט"פ או רשיונות לנשקים).

כשהדד ליין היה כבר ידוע לכל המגישים (אנחנו מדברים על שנה קדימה, כן?), העברנו הדרכה וגם עזרה במילוי הטפסים, עדיין היינו מגיעים לשלב האחרון שיש כמה מאות אנשים שלקח חודש וחצי חודשיים בשביל לסגור את הפער של מיון, בדיקה ואישור סופי של הטפסים שלהם. התחום הוא לא היה ברומו של עולם ולא משהו אקוטי שצריך לדאוג לגביו יותר מדי כמו נשקים. למה הגענו למצב שלקח חודש וחצי או יותר בשביל לאשר את כל הבקשות? כי היו אנשים שהיו מגישים ביום שלפני הדד ליין או ביום עצמו.

אז כשמוקד עם מספר מועט של אנשים שמאשרים רישיונות שהתרגלו לאשר עשרות רישיונות ביום. להגיע למשרד ולקבל באזור ה100-200 אלף בקשות תוך שבוע שבועיים. זה קצת overwhelming ולוקח די הרבה זמן לצאת מהשוק הזה. והשוק הזה כמו שאתה רואה עדיין לא יצאו ממנו לפי התשובות המאוד לא קוהרנטיות שקיבלת.

מה גם האחריות של שר הבט"פ, היא לדאוג שכל המחלקות שלו עובדות ונותנו שירות טוב.

בוא נגיד ששר הבט"פ הוא לא הוופל לימון הכי לימוני שבחבילה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

תאמת לא הרגשתי צורך בנשק אחרי המעבר להייטקס, סיום הפרק הביטחוני בחיי והתרחבות המשפחה.

היום, כשאני רואה שמחלקים אקדחים לכל אחד, וקבוצות הקניות(עלי-ביי,דילים…) בטלגרם מעלות ״שיפצורים״ מדוד עלי כאילו זה איזה משחק, אני שוקל לקבל אקדח מכול מיני רמבואים ומופרעים שיתבלבלו עם זה בוויכוח רחוב פשוט.

היום כשאיזה ז׳ יוצא באמצע הדרך מהרכב כדי להפגין גבריות אתה כבר לא יודע למה לצפות…

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 22 שעות, RK כתב:

לא בטוח עד כמה זה מדויק. לא היו חסרים פיגועים גם בלב תל אביב וערים גדולות אחרות. אתה אף פעם לא יודע איפה זה יגיע. 

זה נכון, פיגועים היו בכול הארץ. והיו גם מקרים שאזרחים חיסלו או השתתפו בחיסול מחבלים. אבל היו הרבה יותר מקרים כאשר אנשים השתמשו בנשק ברישיון בצורה לא חוקית והסתבכו עם החוק. לכן סטטיסטית יש הרבה יותר סיכויים שבן אדם ישלוף שלא לצורך מאשר להיקלע למקום הפיגוע. במיוחד בלהתחשב בהדרכה אפסית נדרשת לקבלת רישיון.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, mikyl כתב:

זה נכון, פיגועים היו בכול הארץ. והיו גם מקרים שאזרחים חיסלו או השתתפו בחיסול מחבלים. אבל היו הרבה יותר מקרים כאשר אנשים השתמשו בנשק ברישיון בצורה לא חוקית והסתבכו עם החוק. לכן סטטיסטית יש הרבה יותר סיכויים שבן אדם ישלוף שלא לצורך מאשר להיקלע למקום הפיגוע. במיוחד בלהתחשב בהדרכה אפסית נדרשת לקבלת רישיון.

אני לא בטוח עד כמה הקביעה הזאת נכונה, לאור העובדה שבשנים האחרונות כל הפיגועים שלא היו בשטחים/במחסומים נעצרו על ידי אזרחים חמושים או חיילים/שוטרים בחופשה (משול לאזרח חמוש למעשה, שכן לא היו שם במסגרת תפקידם), בעוד רוב העבירות נעברות בנשק לא חוקי מלכתחילה, והמקרים בהם נשק חם חוקי משמש לביצוע עבירה נדירים ביחס (שניים שעולים לי בזיכרון, הסכסוך על חניה וירי אחד בחיפה שחבר ייצג את היורה).

כשהבעיה היא הדרכה וסינון, פותרים את עניין ההדרכה והסינון, לא מונעים מכולם. זאת עוד תסמונת מק פורק, כשאונסים פתרון כולל מבחוץ ולא נכנסים לשורש העניין.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני שעה, RK כתב:

אני לא בטוח עד כמה הקביעה הזאת נכונה, לאור העובדה שבשנים האחרונות כל הפיגועים שלא היו בשטחים/במחסומים נעצרו על ידי אזרחים חמושים או חיילים/שוטרים בחופשה (משול לאזרח חמוש למעשה, שכן לא היו שם במסגרת תפקידם)

לא הייתי קורא לשוטר בחופשה אזרח חמוש גם אם הוא על אזרחי ולא בתפקיד. זה בן אדם שמאומן ומודרך להפעיל נשק בסביבה אזרחית ורגיל לשת אותו ביום יום. אין מה להשוות עם 4 שעות הדרכה וכמה מחסניות במטווח. 

לפני שעה, RK כתב:

בעוד רוב העבירות נעברות בנשק לא חוקי מלכתחילה, והמקרים בהם נשק חם חוקי משמש לביצוע עבירה נדירים ביחס (שניים שעולים לי בזיכרון, הסכסוך על חניה וירי אחד בחיפה שחבר ייצג את היורה).

אני בטוח שרובם לא מגיעים לתקשורת אם אין נפגעים. זה לא מבטיח שלא יפתחו לך תיק.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 36 דקות, mikyl כתב:

לא הייתי קורא לשוטר בחופשה אזרח חמוש גם אם הוא על אזרחי ולא בתפקיד. זה בן אדם שמאומן ומודרך להפעיל נשק בסביבה אזרחית ורגיל לשת אותו ביום יום. אין מה להשוות עם 4 שעות הדרכה וכמה מחסניות במטווח. 

הוא נחשב אזרח חמוש כי הוא לא בתפקיד.

אומנם לשוטר יש סמכויות 24/7 בכל מקום והוא גם מחויב להגיב בניגוד למאבטח למשל שיש לו סמכויות רק בזמן תפקיד ובמקום העבודה, אבל עובדתית באותו רגע הוא לא הוצב בנקודה הזאת על ידי משטרת ישראל והוא בכלל היה בדרך לקצבייה לקנות בשר לארוחת ערב. 

כמו שרשם רומן, יש מקום לדבר על רמת ההכשרה, יש מקום לדבר על אורך ההכשרה וגם על הדרישה המקצועית בסופה, זה לגיטימי ומומלץ. כשסיימתי את המטווח ביום שני יצאתי משם בפחד כי היו אנשים שהרמה שלהם, מבחינתי לפחות, היא מתחת לנדרש בהחזקת נשק.

אגב אם זה גם מעניין מישהו - המטווח שיגר את המסמכים בשני בערב, לפני שעתיים קיבלתי את הרישיון הסופי מהבט"פ. דיי מרשים.

פורסם
לפני 40 דקות, mikyl כתב:

הוא אזרח חמוש לכל דבר כי הוא לא נמצא שם מתוקף תפקידו. זה שהוא מאומן זה מעולה (לא בציניות), אבל שוב, הוא לא שם כי הוא שוטר, הוא שם כי הוא במקרה שם ועם נשק עליו. לכן מבחינת הימצאותו במקום כגורם חמוש, הוא אזרח לכל דבר.

לפני 41 דקות, mikyl כתב:

אתה בטוח, כי אתה מדבר מתוך אג'נדה. לא מעבר. אין שום אינדיקציה לתחזיות הבלהות מעבר לצרחות של האקדח על שולחן המטבח ודומיהם. יש כאן בכל רגע נתון מאות אלפי חמושים בגיל הכי מטומטם שיכול להיות, גיל שבו אנשים הולכים לקרב בסבבה, עם נשק אוטומטי (ולא אקדח מסכן), ואין שום מאס-שוטינגס או פתרון סכסוכי כביש עם מיקרו-תבור. בפועל אנחנו לא ארה"ב ולא קרובים לשם, וכל ההשלכות מהמרחב המאד ספציפי שיש שם פשוט לא רלוונטיות לכאן.

לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

כמו שרשם רומן, יש מקום לדבר על רמת ההכשרה, יש מקום לדבר על אורך ההכשרה וגם על הדרישה המקצועית בסופה, זה לגיטימי ומומלץ. כשסיימתי את המטווח ביום שני יצאתי משם בפחד כי היו אנשים שהרמה שלהם, מבחינתי לפחות, היא מתחת לנדרש בהחזקת נשק.

זה בדיוק זה - חייבים להגביר את רמת ההכשרה הבסיסית, וגם לצמצם את שגרת ההדרכות ולהעלות את איכותה. זה רק ייטיב עם כולם.

לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

אגב אם זה גם מעניין מישהו - המטווח שיגר את המסמכים בשני בערב, לפני שעתיים קיבלתי את הרישיון הסופי מהבט"פ. דיי מרשים.

במקרה שלי ביום 27/10 מכרתי את האקדח הקודם לבית העסק וקניתי אחר במקומו, ביום 29/10 קיבלתי מייל אישור על המכירה, ביום 01/11 מייל עם רישיון לאקדח החדש, ואתמול אספתי מהדואר כבר את כרטיס הפלסטיק. בלוחות הזמנים של היום זה נחשב לטוב. בפועל מטורף שהעסקה הראשונה, שאמורה לקחת חצי שעה כולל הכל, לקחה כמעט שבוע, ושהמתנתי לכרטיס פלסטיק מסכן כמעט חודשיים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא לשכוח שכרטיסי פלסטיק זה דפוס בארי, גם לא עבדו תקופה, גם נמצאים סמוך לאיזור לחימה וגם לא ידוע עד כמה ניזוק ב-7.10.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, RK כתב:

אתה בטוח, כי אתה מדבר מתוך אג'נדה. לא מעבר. אין שום אינדיקציה לתחזיות הבלהות מעבר לצרחות של האקדח על שולחן המטבח ודומיהם. יש כאן בכל רגע נתון מאות אלפי חמושים בגיל הכי מטומטם שיכול להיות, גיל שבו אנשים הולכים לקרב בסבבה, עם נשק אוטומטי (ולא אקדח מסכן), ואין שום מאס-שוטינגס או פתרון סכסוכי כביש עם מיקרו-תבור. בפועל אנחנו לא ארה"ב ולא קרובים לשם, וכל ההשלכות מהמרחב המאד ספציפי שיש שם פשוט לא רלוונטיות לכאן

אם כבר זה הפוך. בארצות הברית ילד בן 12 יכול להחזיק נשק בפעם הראשונה בחצר של הבית בזמן מטווח עם אבא שלו, פה יש בערך 60-70 אחוז מהאוכלוסיה, שהם אלה שגם יקבלו את האישור להחזיק נשק, שהמפגש הראשון שלהם עם נשק יהיה בצבא ושם יפחידו להם את הצורה עם כל הסיפורים של "הוראות אלה נכתבו בדם".

הגישה שלנו לנשק שונה מאוד, אם שם כולם קונים נשק לכיף ומשווים כוונות אופטיות פה הרוב מחביאים אותו.

פורסם

לפני שעתיים, RK כתב:

אתה בטוח, כי אתה מדבר מתוך אג'נדה.

כולם כאן מתוך אג'נדה😉

לפני שעתיים, RK כתב:

יש כאן בכל רגע נתון מאות אלפי חמושים בגיל הכי מטומטם שיכול להיות, גיל שבו אנשים הולכים לקרב בסבבה, עם נשק אוטומטי (ולא אקדח מסכן), ואין שום מאס-שוטינגס או פתרון סכסוכי כביש עם מיקרו-תבור.

מאות אלפי חמושים רוב הזמן נמצאים בצבא וכאשר יוצאים הביתה רובם המוחלט משאירים את הנשק בבית. חוץ מזה אני מפחד הרבה יותר מאקדח המסכן ולא מנשק הארוך.

לפני שעתיים, RK כתב:

זה בדיוק זה - חייבים להגביר את רמת ההכשרה הבסיסית, וגם לצמצם את שגרת ההדרכות ולהעלות את איכותה. זה רק ייטיב עם כולם.

אבל בינתיים מחלקים את הנשק ואני בספק שמישהו הולך להגביר את רמת ההכשרה. כי זה זמן, כסף ובינתיים בקושי מצליחים לעמוד גם בדרישות המינימליות.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

פה יש בערך 60-70 אחוז מהאוכלוסיה, שהם אלה שגם יקבלו את האישור להחזיק נשק, שהמפגש הראשון שלהם עם נשק יהיה בצבא ושם יפחידו להם את הצורה עם כל הסיפורים של "הוראות אלה נכתבו בדם".

הם באמת נכתבו בדם. רק מניסיוני - בטירונות אחד מחברי חטף רסיס של כדור ברגל באימון פרט בזמן שהתקילו אותנו באש. כאשר הגעתי לגדוד מטומטם אחד החליט לפרוק את המחסנית בדריכות ופיצץ את הראש של זה שישב ממול. אני בעצמי חטפתי רסיס של רימון יד באימון, חבר שלי גם באימון חטף זרחן מרימון זרחן. אחד אחר חטף כדור בתחת באימון יד מבוצר. לסמ"פ מלאנו את היד ברסיסי כדורים כאשר תרגלנו מארב נ"ט. ראיתי נגמש מול הקנה של המאג שלי בזמן שהינו שופכים תחמושת לתוך היד. פלוס כל מני פליטות של "כמעט". בטח שכתי משהו בדרך.

פורסם

יופי, אז אני עברתי כמעט 3.5 שנים בקרבי בלי כל התקריות האלה, ובשירות מילואים גם לא ירינו אחד על השני. חוץ מזה שכל המקרים שרשמת פה קרו במסגרת צבאית ולא אזרחית שממנה אתה מפחד. אפשר לנשום.

פורסם

סיכום עלויות אם יעזור למישהו:

אגרה ל3 שנים: 195.

הכשרה במטווח: 450 עם רכישה, 650 בלי.

נשק: הלקט פרו, 4200, מגיע עם 50 כדורים ונרתיק.

כספת: מksp, במבצע של ביי ביי סביבות 160, דיגיטלית עם מפתח גיבוי של yale. 

כובע זיהוי: 35.

ערכת ניקוי מלאה שמספיקה בערך ל5-6 נקיונות: 130.

50 כדורים אקסטרה: 2.3 שקל לכדור רגיל FMJ 124 גריין.

הערות:

1. מחיר ההכשרה, נשק וכדורים משתנים ממטווח למטווח. בתאכלס יש פה סוג של תיאום מחירים והכל נע סביב אותו מחיר, מאה לפה מאה לשם. יש חריגים כמו דני היי בחדרה שהבנתי שלוקח 1000 על הכשרה בלי רכישה אז תבדקו מראש.

2. יש נשקים זולים יותר כמו המצדה סלים שעלה 800 שקל פחות ויש נשקים יותר יקרים כמו הגלוק 43 איקס, תעשו סקר שוק.

מבחינת מחירים מה שאני זוכר שילד פלוס 4200, גלוק 43 איקס 4300, מוסברג mc2sc ומצדה סלים 3400, גלוק 19 סביבות 4800 (לא סגור על הגלוק בוודאות).

3. כשבוחרים אקדח ומסתכלים על העלות כדאי להסתכל על המסביב - גלוק 43 איקס למשל מגיע עם 2 מחסניות, כוונות פלסטיק והדק שלא עפים עליו יותר מדי, ההלקט פרו ב100 שקל פחות מגיע עם 3 מחסניות, כוונת קדמית זוהרת, הכנה לאופטיקה+פנס וקיבולת כדורים גבוהה של 15+17.

4.אף כספת לא באמת עומדת בתקן של הבט"פ ואף אחד לא יבדוק אתכם. רק שתהיה כספת מקובעת.

5. כשקונים את הנשק שווה לקנות את ה50 כדורים אקסטרה  כי אחר כך אי אפשר להשלים. אני קניתי את הפשוטים אולי בעתיד אחליף להולופוינט כשהמחיר יירד. העיקר לצאת עם 100 כדורים מהחנות.

6. המחיר של הנשק כלל 50 כדורים ונרתיק פנימי, אם במטווח שקונים בו זה לא מגיע צריך להוסיף את העלות שלהם, עוד איזה 200-300 שקל.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...