Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם, רוצה להתייעץ בקשר לרכישת קורקינט חשמלי.
הדרישות הן נסיעה בית - רכבת כ 2 ק"מ ורכבת משרד כ 2 ק"מ.
היה לי שיומי 365 פעם שנגנב, אין לי יותר מידי תלונות לגביו חוץ מהמחסור בבולמי זעזועים ושכן הייתי רוצה קצת יותר כוח.

הסתכלתי על האופציות שיש בעיקר על קורקינטים קומפקטיים ולא יקרים (עד 2,000 ש"ח) מכיוון שלפעמים אני נוסע בשעות העומס וצריך למהר להחלפת רכבת לכן צריך לקחת את הקורקינט ביד ולרוץ איתו בכל המדרגות. אני מעדיף גם משהו נפוץ\מיצרן אמיתי כדי שיהיה אפשר להזמין חלפים במידת הצורך מדוד אלי במקום לקנות בחנויות בארץ פי 10 יותר יקר.

בהתחלה שמתי עין על INNOKIM LIGHT, אבל במהלך שיחות עם אנשים שיש להם אותו הבנתי שיש לו המון מחלות חוזרות ואין איפה לטפל חוץ מהחנות הרשמית מה שגם יקר וגם לוקח זמן.

אז עכשיו אני בהתלבטות ומחפש המלצה לקורקינט טוב ולא יקר עד 2,000 ש"ח לחדש או יד שניה כמו חדש..

פורסם

אל תקח אינוקים. אם אתה רוצה איכותי לך על סקוטאיר,יש עוד כמה טובים.

אני במקומך לוקח שיאומי. תרצה בולמים יש חברות צד ג כמו מונורים שמייצרות בולמים מעולים. אין לך צורך ביותר מפאת המרחק. אם היית אומר 10-15 קמ עם עליות וכו הייתי אומר שהשיאומי לא בשבילך. אבל פשוט חבל להשקיע.

Miata ND2

פורסם

הייתי עושה את אותו המסלול עם שיומי ואפילו הייתה עלייה קטנה בדרך הביתה.
הייתי מטעין אותו פעם ביום והיה מספיק אחלה.

תיקח בחשבון שלהיסחב עם קורקניט ברכבת זה סיוט בשעות עומס עוד יותר.

פורסם

אני עם אותו מסלול (בית רכבת משרד > משרד רכבת בית), 4 ק"מ בין כל יעד (כלומר 16 סה"כ). 
קניתי בהתחלה סקוטאייר ווידבורד שעשה את העבודה, אבל המחסור בבולמי זעזועים היה קשה מדי עבורי ועברתי לקאבו מאנטיס 10 שאני מרוצה ממנו עד השמיים.

בגלל שזה מחוץ לתקציב אני לא בא להמליץ לך על אחד כזה או אחר, רק קח בחשבון שעם קורקינט צריך לתת באפר קל לעבור בין רציפים ברכבת.
אם גם מתזמנים נכון אפשר למצוא רכבות פחות עמוסות (רכבת של 8:03 ואין מקום אפילו לעמוד, רכבת של 8:10 ריקה למצב שאני יושב ברביעייה לבד)
נסיעה עם רכבת בשעה מאוחרת לוקחת לי 50-60 דק' מהבית למשרד, עם קורקינט קבוע 70 דק', ככה שמתאפשר לי לצאת ולהגיע למשרד מתי שארצה מבלי להיות תלוי בפקקים.
המעבר לקורקינט שינה לי את כל הגישה של ההגעה למשרד ובכללי הפך את היום להרבה יותר נעים :)

פורסם

לי יש Xiaomi Mi Electric Scooter 1S

יתרונות: משקל נמוך, אפשר לקפל אותו ולהרים בקלות, מחיר קנייה לא גבוה, אפליקציה די שימושית.

חסרונות: בולמים לא להיט, מתחת ל60% סוללה הוא מתחיל להתקשות בסחיבה (מורגש בעיקר בעליות), ומשם זה רק מחמיר. 

אם אתה נוסע ברכבת הייתי ממליץ באמת לקחת משהו בסגנון שיהיה קל לנשיאה ולקיפול. 
מניסיון, קורקינטים יותר רציניים יגיעו עם בולמים עדיפים וסוללה יותר חזקה, אבל יהיו פחות פרקטיים. 

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם
לפני 22 דקות, Aviv943 כתב:

אני עם אותו מסלול (בית רכבת משרד > משרד רכבת בית), 4 ק"מ בין כל יעד (כלומר 16 סה"כ). 
קניתי בהתחלה סקוטאייר ווידבורד שעשה את העבודה, אבל המחסור בבולמי זעזועים היה קשה מדי עבורי ועברתי לקאבו מאנטיס 10 שאני מרוצה ממנו עד השמיים.

המסלול שלך כפול באורך. לנסיעה של עד 2 ק"מ בכל לג, אפשר בהחלט להסתפק בקורקינט קל בלי בולמים רציניים וכבדים, שישאירו את ההתניידות ברכבת לנוחה יותר ואת התקציב נמוך יותר.

פורסם
לפני 55 דקות, Be roo כתב:

המסלול שלך כפול באורך. לנסיעה של עד 2 ק"מ בכל לג, אפשר בהחלט להסתפק בקורקינט קל בלי בולמים רציניים וכבדים, שישאירו את ההתניידות ברכבת לנוחה יותר ואת התקציב נמוך יותר.

יתכן שאתה צודק, רשמתי שלא באתי להמליץ לו על דגם כלשהו אלא להסביר על החוויה שלי מהמעבר לקורקינט והשארת הרכב בבית.
מאז שקניתי את הקורקינט הראשון (לפני כשנה בדיוק), הספקתי לנסוע כ 1500 ק"מ במצטבר בשניהם, והרכב שלי עבר לאשתי מחוסר שימוש בו, פשוט תענוג.

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, Or05230 כתב:

אני במקומך לוקח שיאומי. תרצה בולמים יש חברות צד ג כמו מונורים שמייצרות בולמים מעולים. אין לך צורך ביותר מפאת המרחק. 

יש lenovo/rider m2 ב1200 שקל באושר עד, חיקוי של השיומי עם בולמי זעזועים. מה אומרים עליו?

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

נשמע כמו עסקה טובה על הנייר.

אישית לא מוצא סיבה לטרוח עם בולמי זעזועים בטווח כזה מזערי שתיארת, אבל אם המחיר כזה נמוך, למה לא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

2 קמ זה כלום מרחק. למה לא שני זוגות אופניים וזהו?

אתה יכול לקנות אופניים משומשים בכ 1000 שקל. 2 זוגות כאלה ואתה לא צריך לסחוב כלום ברכבת.

פורסם
לפני 9 שעות, Gavrik כתב:

יש lenovo/rider m2 ב1200 שקל באושר עד, חיקוי של השיומי עם בולמי זעזועים. מה אומרים עליו?

לא. חיקטיים זולים ומסוכנים

Miata ND2

פורסם
לפני 8 שעות, Or05230 כתב:

לא. חיקטיים זולים ומסוכנים

למה? הריידר נמכר בחנויות במחירים שקרובים ל2,000 שקל וראיתי הרבה אנשים שנוסעים איתם, במיוחד ברכבת.

לפני 10 שעות, Ooga כתב:

2 קמ זה כלום מרחק. למה לא שני זוגות אופניים וזהו?

אתה יכול לקנות אופניים משומשים בכ 1000 שקל. 2 זוגות כאלה ואתה לא צריך לסחוב כלום ברכבת.

לא רוצה להגיע לעבודה מזיע, אולי חשמליים עם סוללה נשלפת היו עובדים לי, אבל יפרקו מהם חלקים.

פורסם
לפני כשעה, Gavrik כתב:

למה? הריידר נמכר בחנויות במחירים שקרובים ל2,000 שקל וראיתי הרבה אנשים שנוסעים איתם, במיוחד ברכבת.

לא רוצה להגיע לעבודה מזיע, אולי חשמליים עם סוללה נשלפת היו עובדים לי, אבל יפרקו מהם חלקים.

אמנם שיאומי הם מותג סיני אבל עדיין מאחורי הקורקינט תהליך בקרת איכות מסויימת, ושימוש בחלקים איכותיים.

תבדוק מי יצרן הסוללה של ריידר, זה נושא חשוב. בנוסף מי החברה שעומדת מאחורי הכלי. זה שקונים אותו זה לא אומר כלום, דוחפים אותו לאנשים שרוצים שיאומי ואומרים להם שזה יותר טוב.

אתה רוצה להמנע מחברה שכל מה שעשתה זה לייצר חיקוי של יצרן אחר. 

Miata ND2

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חזור לשרשור עם טיפה מידע נוסף.

בסוף אני חשוב שהתמקדתי ב2 דגמים, MII2 ו8TEV A12
הMII2 (הדגם הישן) נראה לי מאוד "קניה בטוחה" הוא מאוד נפוץ ולכן אני דיי בטוח שמכירים את התקלות שלו ויש הרבה חלפים, ביד 2 אני רואה הרבה קורקינטים למכירה שעברו כמה אלפי קילומטרים ועדיין נוסעים מה שגורם לי להיות קצת יותר בטוח במותג הזה - המשקל גם דיי טוב 15 ק"ג בלבד. - החסרון זה המחיר קורקינט עם 500 ק"מ +- עולה באזור ה2000 ש"ח ביד2, מצד שני כנראה שהסחירות תהיה טובה.

אופציה ב 8TEV A12 - הבניה נראית מעולה לטעמי, גלגלי 12 אינץ מסיביים חדש עולה עכשיו בחנויות 2,200 ש"ח במקום 3,000 כי נראה שמחסלים מלאי, לכן ניתן למצוא אחד יד2 כמו חדש ב1,800 ש"ח, מצד שני הדגם לא כ"כ נפוץ והמשקל קצת יותר גבוהה (באזור ה17 ק"ג) בהשוואה לMII2 והסוללה 48V במקום 36V באחרים מה שכנראה יספק יותר כוח.

INNOKIM LIGHT - ירד מהפרק בגלל הרבה תלונות על תקלות.

פורסם

*מעדכן*

בסוף נקנה הMii2 דור 2, עם 600 ק"מ על השעון - בעיקר בגלל המותג והמשקל (13 ק"ג)

הופתעתי מכמה הוא מהיר באמת, תוך כמה עשרות מטרים הוא צובר מהירות ומגיע ל40-50 קמ"ש. צריך להחזיק את הכידון לא ליפול אחורה. לא חשבתי שקורקינט 36 וולט יהיה שונה מהותית משיומי אבל הוא הפתיע.

הופתעתי לטובה גם מאיכות הבניה וההרכבה, הקורקינט מרגיש מאוד יציב, יש לי חבר עם קורקינט סיני כלשהו ואינוקים, הם מתנדנדים ומרגישים כאילו אוטוטו יתפרקו בנסיעה.

הבנתי שיש גם אחריות לשנתיים שזה עד מרץ 24, בערך עוד חצי שנה.

עד כה הדברים הטובים ועכשיו לפחות:

- המנגנון קיפול של הכידון מאוד מאוד מסורבל, צריך לפתוח שתי חובקים + את הפרפרים שלהם ואז להעלות את כל המנגנון למעלה מה שכמובן לא עובד בלי כוח וכמה ניסיונות כושלים.

אחרי זה צריך להחזיר אותו ולכוון כל פעם את החובקים.

- הקורקינט לא נראה חדש כמו שציפיתי מקורקינט בן שנה עם 600 קילומטר.

- הבלם האחורי בלם תוף ודיי חלש לקורקינט שסוגר 50 קמ"ש.

-----

עכשיו שאלה לחברי הפורום - כשאני נוסע עם אצבע על הגז פול, חיווי הסוללה יורד 2-3 פסים ממלאה לחצי+- זה תקין? או שקניתי קורקינט עם סוללה רגל אחת בקבר?

• תוכן חדש...