Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר ארבעה חודשים שהמנוע נכבה באמצע נסיעה פתאום ככה. זה קורה באופן ספורדי - יכול להיות פעם בשבוע - עשרה ימים, ויכול להיות פעמיים ביום. עם הזמן למדתי לזהות את התבניות פחות או יותר מתי זה קורה ויש לי חשד שמדובר במשאבת הדלק או בהזרקה (אינג'קטורים). חשוב לציין שלא נדלקת נורה אף פעם.

הסטוריה מקוצרת: החלפתי מד סל''ד ועשיתי ניקוי תיבת מצערת - לא הועיל. הסטוריה מורחבת כאן. (חשוב לציין שמאז אותו שרשור המקרה חזר על עצמו שוב ושוב כך שכיום ברור לי מה בדיוק קורה, רק לא ברור למה).

המחשבה שלי היא שמדובר במשאבת דלק תקולה שגורמת לכך שלא תמיד היא מצליחה לעבור בין לחץ נמוך לגבוה, מכמה סיבות: 1. כשהרכב נכבה ואני מניע שוב המנוע "מגמגם'' על סל''ד נמוך ונכבה תוך חמש שניות, אם בחמש השניות האלה אני לוחץ על הגז ומעלה את הסל''דים הרכב לא נכבה ואני יכול להמשיך לנסוע. לדעתי זה בגלל שאני מכריח את המשאבה לפעול בלחץ גבוה יותר ואז היא עובדת ומעבירה דלק למנוע והוא לא נכבה; 2. הסל''ד לא יציב ויש איבוד כוח לרכב, גם כשאני בpark הסל''ד לא מצליח להישאר על אותו גובה וצונח לאחר כמה שניות/דקות תוך כדי רעידות; 3. אני מרגיש שהרכב חלש יותר ואני צריך ללחוץ את הגז יותר חזק כדי שיגיב.
הבעיה היא שמדובר בהליך יקר ואני רוצה לוודא שאכן הבעיה במשאבת דלק. מוסך מומלץ בפורום שלא הצליח לעלות על הבעיה המליץ לי ללכת למוסך יבואן, שם יש יותר היכרות עם התקלות (לא העליתי את האפשרות של משאבת דלק תקולה בפניו והוא לא ציין אותה).

האם יש לכם מחשבות נוספות? אם הבעיה במערכת הדלק, איך אני יודע אם זה במשאבה או באינג'קטורים? יש המלצה למוסך שיכול לבדוק את תקינות המשאבה ולא להחליף ''על עיוור" באלפי שקלים? כל רעיון או עצה יתקבלו בברכה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מתי בדיוק קורית התקלה?  בעתה נסיעה רגילה - אתה בשיוט עם לחיצה קבועה על דוושת הגז או כשאתה עוזב את דוושת הגז?

פורסם

משאבת הדלק עובדת בלחץ קבוע.

מרגע שהמנוע נדלק היא עובדת באותו לחץ ואין לה מצבים.

מה שמשתנה זה זמן הפתיחה של המזרקים.

בשביל לבדוק את המשאבה צריך להפעיל אותה, לחבר מד לחץ לקו יציאה ולראות אם הלחץ עומד בדרישה של היצרן.

אתה יכול לקנות מד ולבצע את זה בבית.

יש עוד רכיבים שמשפיעים על הלחץ כמו ווסת לחץ דלק שיכול להיות חלק אינטגרלי ב assembly של המשאבה.

ניסית לבדוק את החיישן של גל הארכובה?

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, dani666 כתב:

מתי בדיוק קורית התקלה?  בעתה נסיעה רגילה - אתה בשיוט עם לחיצה קבועה על דוושת הגז או כשאתה עוזב את דוושת הגז?

אני די בטוח שזה קורה כשאני עוזב את דוושת הגז, כשהסל''ד והמהירות יורדים.

לפני כשעה, tribel כתב:

ניסית לבדוק את החיישן של גל הארכובה?

החלפתי חיישן גלגל תנופה, זה לא אותו הדבר?

לפני כשעה, tribel כתב:

בשביל לבדוק את המשאבה צריך להפעיל אותה, לחבר מד לחץ לקו יציאה ולראות אם הלחץ עומד בדרישה של היצרן.

אתה יכול לקנות מד ולבצע את זה בבית.

יש עוד רכיבים שמשפיעים על הלחץ כמו ווסת לחץ דלק שיכול להיות חלק אינטגרלי ב assembly של המשאבה.

תודה! אין לי בעיה לשלם למוסך שיעשה את הבדיקה, השאלה האם אתה או מישהו אחר מכירים מוסך שיבצע עבורי את הבדיקה. אם לא, תוכל לסייע במה אני בדיוק אמור לקנות?

---

בנוסף, זה בדיוק קרה לי לפני כמה דקות ושמתי לב שכאשר המנוע מגמגם ממש לפני שהוא נכבה, נדלקת הנורה של המצבר. לא יודע אם זה בגלל שהמנוע לא מייצר מספיק מטח למערכת הטעינה בשלב זה או שזה יכול לרמוז למקור התקלה.

עריכה אחרונה על ידי ברז
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, ברז כתב:

אני די בטוח שזה קורה כשאני עוזב את דוושת הגז, כשהסל''ד והמהירות יורדים.

היתה לי תקלה דומה, אם כי ברכב אחר (c4 פיקסו).  התקלה היתה במשאבת לחץ נמוך (המשאבה שבמיכל הדלק).  רק חיבור פיזי של מדי לחץ לנקודות שונות במערכת הדלק וודא את מהות התקלה.

• תוכן חדש...