Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מד חום לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, CiUiK כתב:

התכנות הוא מול האפלקציה אם אתה משתמש בסורק בלותוס

וזה לא נוח כי אתה צריך כל הזמן להסתכל בטלפון ואם אתה שם וויז אי אפשר

כנס לקישור שצירפתי ותראה שאני מדבר על מכשיר קבוע באוטו, לא אפליקציה בטלפון.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

כנס לקישור שצירפתי ותראה שאני מדבר על מכשיר קבוע באוטו, לא אפליקציה בטלפון.

אני חשבתי שאתה מדבר על קורא OBD בלותוס

שמע, מה ששלחת זה מהמם ! אני מזמין

פורסם

אין צורך להמציא את הגלגל, בוקי נתן את הפתרון ה(כמעט) מלא, יש היצע של טריליון צגים כאלה שמחליפים את הצורך בהתעסקות עם סלולרי ובדרך כלל ניתן להגדיר בהם התראות על כל הפרמטרים ( כולל זה שבקישור של בוקי). 

חזיר דיזל

פורסם
Just now, CiUiK כתב:

שמע, מה ששלחת זה מהמם ! אני מזמין

אין לי ניסיון עם הדגם הזה ספציפית. יש כמה סוגים כאלה. תבחר לך מה שהכי נראה לך, לאו דווקא את זה.

פורסם
לפני כשעה, BassDriver כתב:

אולי לשים בנוסף סמארטפון ישן? 

שים, עדיין תצטרך להסתכל
אני גם אעשה את זה או שאקנה את מה שבוקי שלח ב 80 שח
הבעיה שראיתי שזה לא מצפצף במקרה של התחממות - פיצר כלכך פשוט ועדיין לא עושים את זה. כמה חבל

פורסם
לפני 48 דקות, CiUiK כתב:

שים, עדיין תצטרך להסתכל

לשם מה? הדבר הזה מחליף סמארטפון עם טורק/קארסקאנר וכו' + סורק גנרי פשוט.

לפני 48 דקות, CiUiK כתב:

הבעיה שראיתי שזה לא מצפצף במקרה של התחממות - פיצר כלכך פשוט ועדיין לא עושים את זה. כמה חבל

לפי מה שכתוב, יש שם התראה! ואם בדגם הזה ספציפית לא קיים, אז יש אינספור כאלה עם התראה קולית.

חזיר דיזל

פורסם
לפני 18 דקות, קורן בן אשר כתב:

לשם מה? הדבר הזה מחליף סמארטפון עם טורק/קארסקאנר וכו' + סורק גנרי פשוט.

לפי מה שכתוב, יש שם התראה! ואם בדגם הזה ספציפית לא קיים, אז יש אינספור כאלה עם התראה קולית.

שווה את השמונים שקל?

פורסם

רצית בהתחלה לחבר חיישן ושעון, כמה אתה חושב שזה היה עולה לך? אני בכלל לא הייתי עושה כלום הרי יש לך התראה על התחממות וכל השאר רק שלך יהיה על מה להיסתכל בנוסף לכביש.

פורסם

איזה אוטו זה?

יש מכוניות שיש התראה קולית מקורית.

אפילו ברנו אקספרס 1994 לא היה שעון טמפ' אבל כן היה זמזם שמופעל במקביל לנורה. 

פורסם

ההצעה של בוקי נהדרת, אבל תרשו לי לשדרג אותה קצת

אני שמתי אצלי מקרן HUD לשמשה
כזהhttps://www.aliexpress.com/item/1005003697685759.html?spm=a2g0o.detail.0.0.66f9mkQomkQohG&gps-id=pcDetailTopMoreOtherSeller&scm=1007.40050.281175.0&scm_id=1007.40050.281175.0&scm-url=1007.40050.281175.0&pvid=9d7ac044-5a2a-486f-936f-0378f5c814f8&_t=gps-id:pcDetailTopMoreOtherSeller,scm-url:1007.40050.281175.0,pvid:9d7ac044-5a2a-486f-936f-0378f5c814f8,tpp_buckets:668%232846%238115%232000&pdp_npi=3%40dis!ILS!134.97!89.07!!!!!%40211b442216894109871956114e87bb!12000026845164457!rec!IL!174155543

מותקן אצלי כבר 3 שנים ועובד ללא דופי.

מציג מגוון נתונים, כולל אפילו לחץ גדישה,

ניתן לתכנת מגוון התרעות קוליות, דוגמת טמפרטורה, מהירות ועוד.

הבהירות משתנה אוטומטית בהתאם לעוצמת התאורה בחוץ.

החיסרון בדברים האלו זה חיווט שרץ מהשמשה ועד השקע OBD, וגם השקע תפוס כל הזמן ודרוש שהפנל שמכסה אותו יהיה מפורק כל הזמן (תלוי ברכב).

אני פתרתי את זה על ידי הלחמה של חיווט הOBD אל החוטים שהולכים מהBSI אל השקע דיאגנוסטיקה, וכך יש לי חיווט מוסתר לגמרי. על מנת לא לוותר על שקע הOBD, הוספתי מפסק פשוט שמנתק את קווי הCANbus מהHUD כאשר אני רוצה לחבר סורק לשקע OBD. זה פתרון שהוא קצת ל"מטיבי לכת" שמנוסים בהתקנות חשמל ברכב, אבל אני זורק את זה פה כרעיון..

יום טוב גם לך

פורסם
בתאריך 14.7.2023 בשעה 08:58, BassDriver כתב:

באיזה רכב מדובר?
יש רגש ("סנסור"/"יוניט") שמורכב בד"כ במערכת הקירור או על הרדיאטור. אם בנורית בלוח השעונים היא מסוג "on/off" - אזי גם הרגש כזה. כתלות ברכב, ניתן להחליף את הרגש המקורי בכזה דינמי שיכול לתת מנעד מדידות (מותקן בו רכיב אלקטרוני מסוג טרמיסטור - רכיב אלקטרוני שמשנה את התנגדותו כתלות בטמפרטורה).

בדקתי היום חיישן טמפ' של דייהטסו סיריון מודל 2007 ללא שעון חום אלא רק לד שנדלק כאשר טמפ' נוזל הקירור נמוכה מ-40 מעלות צלזיוס ולד שני נדלק כאשר הטמפ' גבוהה.

להפתעתי החיישן הוא לא מסוג ON/OFF אלא חיישן NTC או כפי שאתה מכנה אותו חיישן דינמי שמדווח למחשב ניהול מנוע וגם למחשב בקרה של לוח השעונים את הטמפ' של נוזל הקירור.

מחשב לוח השעונים הוא זה שמדליק את המנורות בהתאם למידע הצרוב בתוכנת לוח השעונים או מחשב ניהול מנוע.

בדייהטסו סיריון יש טריק שניתן להציג לזמן קצר את הטמפ' האמיתית בלוח השעונים על--ידי התקנת חוט קצר בין שני פינים בקונקטור המתחבר ללוח השעונעם.

איזה כייף לי :)

פורסם

סליחה אני רק שאלה.
מה עוזר לנו נוריות אם אין התראה קולית? כנ"ל הנורית של המד דלק.
כשאנחנו נוהגים, אנחנו מסתכלים קדימה ולא תמיד שמים לב לנוריות האלה.
ברכב שלי יש התראות קוליות על כניסה לשטח מת, התראת סטיה מנתיב, עייפות נהג ומה לא. למה להתחממות/מיכל ריק אין? רעיונות נוספים?

פורסם
לפני 14 דקות, BassDriver כתב:

סליחה אני רק שאלה.
מה עוזר לנו נוריות אם אין התראה קולית? כנ"ל הנורית של המד דלק.
כשאנחנו נוהגים, אנחנו מסתכלים קדימה ולא תמיד שמים לב לנוריות האלה.
ברכב שלי יש התראות קוליות על כניסה לשטח מת, התראת סטיה מנתיב, עייפות נהג ומה לא. למה להתחממות/מיכל ריק אין? רעיונות נוספים?

תתפלא אבל אין התראה קולית בסיריון כנראה מטעמי חיסכון. אני זוכר במעורפל שהצבא בזמנו (שנת 2002) רכש יונדאי גטס שנמכרו ללא חיווי או התראה כאשר

הדלק במיכל עומד להתרוקן.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...