Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר שנים שעברתי להשתמש בסוללות נטענות ליום-יום (AA AAA).
יש לי כמה בשימוש במכשירים שונים וקניתי ספייר כדי להחזיק טעונות למקרה הצורך.

הבעיה היא שהן כנראה נפרקות בזמן ההטענה, ואז לא זמינות לשימוש מיידי כשצריך.

לא שזה נורא, תמיד יש מכשיר שממנו אפשר ״ללוות״ סוללה שעובדת, אבל תהיתי אם יש דרך לנהל זאת טוב יותר.

האם לשים תזכורת להטעין אותן אחת לכמה שבועות ולהחזיר לאחסון? או שזה יקצר את חייהן? הן נשמרות במקרר אבל אולי המיתוס הזה לא נכון ועדיף במקום אחר?

תובנות אחרות?

פורסם (נערך)

מוזר שאת אומרת שהסוללות נפרקות בזמן הטענה (אני מניח שהכוונה שאת פשוט משאירה אותן במטען לאחר שההטענה הסתיימה). בגדול כשסוללות NiMH (רוב סוללות ה AA ו AAA הנטענות) טעונות במלואן, אפשר להעביר אותן למצב טעינה איטית (אם אני זוכר נכון, מצב שבו זרם הטעינה הוא לכל היותר עשירית מהקיבולת) והאנרגיה העודפת משוחררת בתהליכים הפנימיים של הסוללה ללא נזק. מטען חכם אמור לדעת לבד לעבור למצב כזה ולהשאיר את הסוללה מלאה. מטען טיפש טוען רק במצב הזה והמשמעות היא שהטעינה לוקחת המון זמן (יצא לי להשתמש במטען כזה שלפי החישוב שלי יקח לו יומיים למלא לגמרי סוללה ריקה). בכל מקרה, אם המטען תקין הסוללה אמורה לצאת ממנו מלאה (אם נטענה מספיק זמן, כמובן).

שמירה של הסוללות במקרר אמורה להפחית את הפריקה העצמית שלהן במידה מסוימת, לדעתי זה לא ממש רלוונטי בסוללות מודרניות.

עריכה: אם את משאירה את הסוללות במטען ומנתקת אותו מהחשמל, יכול להיות שיש זליגת מתח מהסוללות לאלקטרוניקה הפנימית שלו וזה מה שמרוקן את הסוללות.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

גם אני עברתי לשימוש בסוללות נטענות עקב ריבוי צעצועים ושטויות אלקטרוניות של הילדים, שצרכו כמות בלתי הגיונית של סוללות. בדרך כלל אלה סוללות NiMH, ויש איתן שתי בעיות:

1. פריקה עצמית מאוד מהירה.

2. מתח נומינלי 1.2V, ויש מכשירים שלא אוהבים את זה, ומהר מאוד יתריעו על "סוללה ריקה" למרות שהסוללה כלל לא ריקה.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, RedLabel כתב:

אני מניח שהכוונה שאת פשוט משאירה אותן במטען לאחר שההטענה הסתיימה

נראה שלא הובנתי.

הסוללות לא נשארות במטען, אחרי שהמטען מראה שהן מלאות, הן עוברות לאחסון במקרר, לשימוש עתידי.

ֿרק שמתברר שכאשר רוצים להשתמש בהן, הן ריקות לגמרי או כמעט. מה שהופך את נוה ה״טעינה ואחסון״ למיותר, כי ממילא צריך לטעון שוב ממש לפני השימוש.

המטען חדש למדי, בן שנתיים. משהו פשוט של GP, נותן אינדיקציה לרמת טעינה, מזהה סוללות בעייתיות שלא ניתנות לטעינה יותר.

לפני 8 דקות, קורן בן אשר כתב:

פריקה עצמית מאוד מהירה.

תודה על הסרטון. הם ממליצים לא לאחסן במקרר. מצד שני ממליצים לאחסן בבמקום קריר. השאלה אם דירה לא ממוזגת בקיץ ישראלי עונה על הדרישה.

אנסה להוציא אותן מהמקרר ולראות אם יש השפעה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

אני מבין שמדובר במטען חכם.

אם יש לך כוח, הייתי צופה בסרטון (המאוד טכני) הבא, שמסביר למה מטען חכם הוא לא תמיד הרעיון הכי טוב:

אמ;לק: מטענים חכמים לא תמיד ממלאים את הסוללה עד הסוף ולפעמים לא טוענים בכלל סוללות תקינות, שמטען "טיפש" יטען כמו שצריך. היתרון היחיד שלהם הוא זמן טעינה. אולי שווה לקנות מטען טיפש בכמה שקלים ולראות אם יש שינוי במצב הסוללות.

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)

תודה אבל אין לי אפשרות כרגע להתעמק, אני אדם מהרחוב, שמחפש לעשות שימוש יומיומי סביר.

בסרטון שהועלה קודם הועלתה בעיתיות עם מטענים מהירים. אין לי מושג אם שלי נחשב למהיר, הוא טען 4 אצבע ב-3 שעות. 

אוכל לחפש מטען איטי, השאלה אם מוכרים כאלה עדיין. לא רואה סיבה לנבור ברחבי איביי לחפש איזה מטען עלוב שכבר לא מייצרים. אם הכל קונספירציה לגרום לי לקנות יותר סוללות, אני אתמודד.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 48 דקות, Be roo כתב:

רק שמתברר שכאשר רוצים להשתמש בהן, הן ריקות לגמרי או כמעט

יש לי סוללות eneloop שכבר בשימוש שנים.  מחזיקות טעינה פחות או יותר (לצרכים ריאליים) ללא הגבלת זמן, ומעולם לא הוחזקו במקרר.

אז -

- או שהסוללות שלך מחורבנות

- או שהקירור לא עושה לכימיה של הסוללות האלו טוב (לא בדקתי את הנושא אז אין לי מושג.  אבל אפשרות).

לפני 49 דקות, Be roo כתב:

משהו פשוט של GP,

הייתי קונה משהו טוב יותר, למשל זה

פורסם
לפני 4 דקות, dani666 כתב:

שהסוללות שלך מחורבנות

מדובר על מגוון מותגים ודגמים הנפוצים בשוק (GP, Varta...)

לפני 5 דקות, dani666 כתב:

יש לי סוללות eneloop שכבר בשימוש שנים

לפני 3 דקות, yuvk כתב:

קני סוללות LSD - low self discharge

ננסה, תודה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 19 דקות, Be roo כתב:

מדובר על מגוון מותגים ודגמים הנפוצים בשוק (GP, Varta...

GP מניסוני לא ברמה של eneloop, אבל גם לא כמו שאת מתארת.

פורסם

ננסה את eneloop, לא צלצל מוכר כשקראתי את השם, אבל מחיפוש קצר הלוגו כבר הפעיל איזה עצב במוח של הכרות מרוחקת.

פורסם (נערך)

eneloop נחשבות כבר הרבה שנים הבנצ'מרק לסוללות אצבע נטענות.

שימי לב שישנם שני דגמים:

לבנות עם הספק של 1900mAh ואמורות להחזיק 2100 מחזורי טעינה/פריקה

שחורות, שנקראות גם PRO, עם הספק גדול יותר של 2500mAh ופחות מחזורי טעינה/פריקה (500).

עריכה אחרונה על ידי אורי מ.
  • רעיון טוב! 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

למי שזוכר, עד לפני 30 שנה לערך הנטענות היו ניקל קדמיום.

החברה המובילה הייתה סניו.

החיסרון שלהם לעומת חד פעמיות - קיבול קטן ומתח 1.2v לעומת 1.5v בחד פעמיות.

ואז נכנסו לשוק הניקל מטאל - שהיו עם קיבול יותר גדול אבל פריקה עצמית מהירה יותר. המתח עדיין נשאר 1.2 ולכן נטענות לא מתאימות לשימושים שמחייבים 1.5v.

בהמשך סניו פיתחו את הeneloop שמובטח שלא יפרקו לפחות מ80%, אבל עם טיפה פחות קיבול מהמתחרים.

משימוש של עשרות שנים אני יכול להעיד שהeneloop אכן עומדות בהבטחה ולא הייתי מנסה מותג אחר לשימוש מקצועי. 

המותג נקנה בהמשך על ידי panasonic ונמכר על ידם עד היום.

לאורך חיים מיטבי של הסוללות, ממליץ להשתמש במטען powerex/maha. ההבדל משמעותי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 5 שעות, Be roo כתב:

תודה אבל אין לי אפשרות כרגע להתעמק, אני אדם מהרחוב, שמחפש לעשות שימוש יומיומי סביר.

בסרטון שהועלה קודם הועלתה בעיתיות עם מטענים מהירים. אין לי מושג אם שלי נחשב למהיר, הוא טען 4 אצבע ב-3 שעות. 

אוכל לחפש מטען איטי, השאלה אם מוכרים כאלה עדיין. לא רואה סיבה לנבור ברחבי איביי לחפש איזה מטען עלוב שכבר לא מייצרים. אם הכל קונספירציה לגרום לי לקנות יותר סוללות, אני אתמודד.

אם הוא טוען ב 3 שעות הוא מטען מהיר. כמו שכתבתי, מטענים איטיים מטעינים בזרם נמוך מאוד כדי שיוכלו לטעון ללא הגבלה מבלי לפגוע בסוללות. למטען איטי יקח לפחות 12 שעות לטעון סוללה (ועוד אחת עם קיבול קטן).

בוודאי שמוכרים מטענים איטיים, אבל בדרך כלל יחד עם סוללות. לדוגמא:
https://ksp.co.il/web/item/61169

יש לי כזה בעבודה ואני יכול להעיד שהוא הכי טיפש ואיטי שיש 😄

• אהבתי 1

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...