Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אימצתי כלבה... טיפים בבקשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

כלב חתיך!
הרבה סבלנות הרבה טיולים וקריאה של תכנים וצפיה בסרטונים ולא להתבייש לפנות לבעלי מקצוע (מאלפים) אם מרגישים שצריך.
תקנה גם רתמה טובה לכלב שתחזיק אותו ורצועה כי מה שיש בתמונה נראה לא תואם למשקל ולגודל של הכלב.

אני מתנדב בכלביה 90% מהאימוצים שלא מצליחים כושלים בגלל בעיות תקשורת עם הכלב ו\או חוסר סבלנות, לאנשים יש בעיה להבין שפה ולדבר בשפת הכלבים ויש כמה "אמונות" שנוגעות לתקשורת ופעילות\אילוף כלבים.
לכן מה שקורה הוא שאנשים מנסים לתקן התנהגויות של כלבים בצורה לא נכונה שהכלב לא מבין ואז הכלב לא משתפר כי הוא לא מבין מה רוצים ממנו ולכן בהמשך שאנשים מקצינים עוד יותר וגורמים לכלב להיות אומלל או אפילו אגרסיבי.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 4
פורסם

אלוף אתה! היא נראית מדהימה ונראה ששניכם זכיתם!!

תן לך ולה זמן התאקלמות.

כמה שיותר זמן ביחד במיוחד בהתחלה.בבית ובעיקר בחוץ.

נראה שהיא מתאקלמת בצורה מעולה.

חשוב -

1. תעקר (למנוע ייחומים, הריונות, גורים ושאר מרעין בישין..)

2. שים שבב ככה שאם תלך לאיבוד, יידעו שהיא שלך

3. חיסונים, תוודא שרשום לך ושקיבלה מה צריך

4. תמצא וטרינר טוב - רצוי קרוב לבית. ממליץ לעשות ביקור ראשוני רק להכרות, לשקול אותה וכד.

5. כדור נגד קרציות ופרעושים, אני משתמש פעם בשנה לכלבה שלי ועושה עבודה אחלה (סביב 200-250 שח)

6. תתחיל להקשיב להרצאות של CEZAR MILLAN הלוחש לכלבים

• אהבתי 1

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם
לפני 6 דקות, Gavrik כתב:

כלב חתיך!
הרבה סבלנות הרבה טיולים וקריאה של תכנים וצפיה בסרטונים ולא להתבייש לפנות לבעלי מקצוע (מאלפים) אם מרגישים שצריך.
תקנה גם רתמה טובה לכלב שתחזיק אותו ורצועה כי מה שיש בתמונה נראה לא תואם למשקל ולגודל של הכלב.

אני מתנדב בכלביה 90% מהאימוצים שלא מצליחים כושלים בגלל בעיות תקשורת עם הכלב ו\או חוסר סבלנות, לאנשים יש בעיה להבין שפה ולדבר בשפת הכלבים ויש כמה "אמונות" שנוגעות לתקשורת ופעילות\אילוף כלבים.
לכן מה שקורה הוא שאנשים מנסים לתקן התנהגויות של כלבים בצורה לא נכונה שהכלב לא מבין ואז הכלב לא משתפר כי הוא לא מבין מה רוצים ממנו ולכן בהמשך שאנשים מקצינים עוד יותר וגורמים לכלב להיות אומלל או אפילו אגרסיבי.

לגמרי מסכים

מוסיף גם -

חשוב לא להתרגש במיוחד בהתחלה אם היא מפספסת.

נסה לשים לב לסימנים שלה - קולות, התנהגות ועוד.

אם תוציא אותה 2-3 ביום מאמין שיהיה בסדר. אם יותר מעולה.

• אהבתי 1

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם

היא בת 6, סביר שהיא מאומנת לצרכים.

כשלקחתי את שלי כגור, הוא כמעט לא יצא 3 ימים מהמלונה, איים לנשוך אותי.

הזמן עושה את שלו והנה, כעבור 11 שנה, הוא עדיין היה מאיים לנשוך אותי כשלא הסכמתי לו לאכול שטויות ברחוב חח

הלך לפני שנה מסרטן, כבר היה קשה לגדל אותו כשיש ילדים, ידע מתי ללכת

• מבאס 2

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

תתחדשו!

קודם כל, להיות זהיא בימים האלה, הרבה כלבים בורחים לאחר אימוץ כי הם חוששים ונבהלים ממשהו. לוודא שהקולר הדוק מספיק ולא מאפשר הוצאה של הראש. עדיף לעבור לרתמה, אבל גם היא צריכה להיות מותאמת לגודל. להשתדל ללכת באיזורים שקטים יחסית, להכיר לה לאט לאט את האיזור. לוודא שהטלפון שלכם רשום עליה. אפשר בתג, ואפשר פשוט עם טוש על הקולר/רתמה עצמם (תג גם יכול ליפול)

לוודא שהוטרינר מעדכן את הפרטים בשבב. לצערי יש המון כלבים אבודים עם שבבים לא מעודכנים.

אםשר לבדוק פה, זה לוקח כמה ימים https://dogsearch.moag.gov.il/#/pages/pets

אצטרף לממליצים על מאלף. לא לחכות שיתחילו בעיות, הרבה יותר קל למנוע אותן מאשר לתקן אותן.

ושכל בני הבית יקחו חלק בשיעורים, בעיקר אם אין לכם נסיון עם כלבים, אבל גם אם יש, המון בעלי כלבים חוזרים על טעויות ולא בונים תקשורת נכונה.

צריך ללמוד לקרוא את שפת הגוף שלה בתגובה לטריגרים שונים.

זאב והאסקי הם שני גזעים פעילים, אז תצטרכו לבלות מספיק זמן בפריקת אנרגיה, גם פיזית וגם מנטלית (ופה שוב נכנסים שיעורי האילוף ובנית תקשורת).

להמנע מגינות כלבים, בטח בשלב הזה כשאתם עוד לא מכירים. להכיר לה כלבים חדשים באחד על אחד (גם פה, הנחיה של מאלף תעזור למנוע מפגשים לא טובים משני הצדדים). רק בהמשך להכנס לגינה, ורק עם עוד 2-3 כלבים שאתם מכירים כבר. להמנע מגינה מלאה כלבים, זו דינמיקה בעייתית שיכולה להדרדר מהר.

למקם את המיטה שלה בבית במקום שבו היא תרגיש בטוחה, שהיא יכולה לראות את רוב חלקי הבית ואין מישהו שפתאום יגיח מעבר לקיר ויבהיל אותה.

לא לכפות עליה אינטראקציה, לתת לה  קצת מרחב, תנו לה לבוא אליכם ואז לחזק עם משחק ו/או חטיף.

אפשר לתת לה לאכול מהיד, לפחות בהתחלה, עדיף שכל בני הבית יתרגלו את זה. בונה אמון, מונע רכושנות וחשש מיד שמתקרבת פתאום.

לעבוד הרבה עם חטיפים בהתחלה, לקחת איתכם גם בטיולים. לחזק התנהגויות רצויות.

לגבי מזון, יש היום כל מיני אופציות של תזונה טבעית, הרוב עדיין מאכילים מזון יבש מסחרי, אבל גם שם המבחר גדול וקשה לדעת מה לקחת. מזון איכותי יכיל מקור חלבון איכותי. הכי טוב זה בשר טרי אבל זה יקר, אז חלק "מדלדלים" עם בשר מיובש, שזה גם בסדר. אבל כדאי להמנע ממזונות שמכילים "קמח" חלבון (באנגלית זה מופיע ברכיבים כ-meal), זה אומר שהחלבון מאוד מעובד ומחלקים לא איכותיים.

יש היום טרנד למזונות ללא דגנים, לא ברור מאיפה ומה היתרונות שלו, אבל יש לגביו אזהרה מה-FDA לגבי חשד שהוא עלול לגרום לבעיות לב אצל כלבים שיש להם מראש רגישות. זו אזהרה בלבד, ולא איסור, אבל שווה לקחת בחשבון.

ואני מאלה שמגוונים, אחת לשני שקים להחליף למשהו אחר (יש לי כ-4 ברוטציה), מכמה סיבות: גיוון לכלב, בעיות אספקה אפשריות, ומניעת מקרה "רמדיה" במידה ויש חוסר ברכיב מסויים באחד המזונות. רק לציין שכל החלפה צריכה להתבצע בהדרגה לאורך כ-10 ימים.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

דיי בכוונה כיוונתי לכלב פעיל. אין לי בעיה לצאת כמה פעמים ביום למסלולים של שעה פלוס.

מתכוון אכן לקנות רתמה, לא אהבתי שצריך למשוך על הצוואר.

יש לי טלפון של הויטרינרית ומתכוון ליצור קשר ביום ראשון כדי לקבל מידע היסטוריה וכדומה.

האימוץ בוצע דרך הוטרינריה של העיר, כך שלקחו כבר פרטים כדי לעדכן שבב.

רעיון טוב לצרף גם תג עם טלפון.

יש לך המלצה לסוג אוכל מומלץ?

כאמור מתכוון מחר לעבור דרך חנות למוצרי עבור בעלי חיים.

מתכוון כאמור לקנות ריתמה.

אולי צעצוע שתיים/כדור טניס?

לקנות מיטה? כרגע ארגנתי לה שמיכה.

לא מתכוון להתפרע יותר מדיי בקנייה, מה שצריך.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

חם לה. בגלל זה היא נושמת ככה.

כשמישהו מתקרב החא מוותרת על הקירור לטובת התמקדות במי שמתקרב. הסביבה עדיין חדשה לה 

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, Ron Poh כתב:

דיי בכוונה כיוונתי לכלב פעיל. אין לי בעיה לצאת כמה פעמים ביום למסלולים של שעה פלוס.

מצויין. רק כך בחשבון שגם שעה של הליכה איטית לא מספיקה לכלב מאוד פעיל. נסה לפחות חלק מהמסלול לעשות בהליכה נמרצת. בעיקר כשרגע אפשרויות המשחק האינטנסיבי עם כלבים אחרים מוגבלות קצת.

לפני 16 שעות, Ron Poh כתב:

מתכוון אכן לקנות רתמה,

רתמה זה מצויין מונע עומס על הצוואר ומרכז אותו על החזה החזק. חשוב להתאים טוב את הגודל.

יש סוגים שונים של רתמות, כאלה שעשויות רצועות בד בלבד, וכאלה שהן ממש "אפוד" שיושב על הכלב. אני בעד הקלות יותר מרצועות, כי הם פחות מורגשות, אבל לא בטוח שלכלב זה משנה.

מה שחשוב הוא להרגיל לרתמה בהדרגה, אם הכלבה מעולם לא לבשה אחת זה עלול להרתיע אותה. לא ישר לבוא ולשים לה, לתת לה להריח, לחזק עם חטיפים, להניח אותה עליה לרגע, לתת חטיף ולהסיר בלי לסגור. ככה פעמים עד שאתה בטוח שהיא לא נרתעת ממנה. בשלב הבא לסגור, לחזק שום עם חטיף, להשאיר כמה שניות ולהסיר. ואחרי זה לשים, לסגור ולצאת לטיול. ככה היא תקשר את הרתמה למשוה חיובי מההתחלה.

לגבי צעצועים, יש סוגים שונים ולכל כלב יש העדפות.

שווה לקנות לפחות צעצוע אחד מכל סוג ולנסות. כדורים זה טוב אם היא אוהבת לרדוף ולהביא. יתכן שצריך ללמד אותה להחזיר.

סוג אחר הוא צעצועי משיכה, משחק אינטראקטיבי מצויין לבנית קשר ופריקת אנרגיה. גם פה יש דברים לשמור עליהם, דבר ראשון, ללמד אותה לעזוב לפי פקודה, מתחילים בהחלפה תמורת חטיף ואז להחזיר לה אחרי 2-3 שניות. בהמשך החטיף ניתן רק אחרי שהיא עוזבת. במשחק עצמו, לא להחזיק בזוית חדה מידי לגובה כדי לא לפגוע בצוואר. להזיז רק לצדדים, לא לטלטל למעלה ולמטה, מאותה סיבה. מידי פעם לתת לה לנצח, ותראה שהיא חוזרת למשחק נוסף.נסה לקנות משחק לא מסורבל מידי כדי שתוכל לקחת לטיולים, תוכלו לעצור מידי פעם בגינה מוצלת ולשחק קצת תוך כדי טיול.

עוד סוג, זה משחק האכלה. כל מיני משחקים עם חללים שמכניסים לתוכם אוכל, חטיפים וכו' והכלב צריך להתאמץ כדי להשגיע אליהם. יש דרגות קושי שונות, תתחילו ממשהו פשוט. יש גם משחקים שאפשר להכניס להם כל מיני ממרחים ושייקים, להקפיא ולתת לה כשיוצאים מהבית כדי להעסיק אותה. לא חייבים לקנות, אפשר לאלתר בבית מבקבוקי פלסטיק. יש מדריכים בגוגל.

והסוג האחרון הוא משחק לעיסה, בעיקר כל מיני עצמות שונות שהכלב יכול ללעוס לאורך זמן, מעסיקות וגם טובות לשיניים. יש המון סוגים שונים, עמידים יותר ופחות. ממליצה להתרחק מכל העצמות שעשויות עור מקופל ו/או דחוס. הן מתרככות ומתחסלות מהר, ועלולת לגרום לעצירות. יש עצמות מלאכותיות בטעמים שעושות עבודה טובה למשל של BENEBONE. יש גם עצמות טבעיות, אבל אותן אסור לתת ללא השגחה, יש סיכוי שהכלבה תפרק ותבלע חתיכות מסוכנות.

אין חובה לקנות מיטה, שמיכה מקופלת זה לגמרי מספיק, בטח בחום הזה. ואם אתה באיזור המרכז, יש לי מזרן פעוטות משומש 130*70 שאתה מוזמן לאסוף, יחד עם שלל צעצועים שהכלב שלי כבר לא מתעניין בהם. ואפשר גם להזמין משהו בעלי אקספרס, זה עולה שם גרושים.

עלי בכלל טוב לציוד בעלי חיים במחיר זול. זה נכון שהאיכות בהתאם, אבל אם כל מה שצריך זה 10 כדורים זולים כי הם הולכים לאיבוד ממילא, או בובות שממילא יפורקו תוך 15 דקות, זו הכתובת.

לגבי מזון איכותי, הנה דוגמה לשני מזונות, שהם מקור החלבון הוא לפחות בחלקו טרי והיתר מיובש, בלי חלקים טחונים:

https://www.pandapets.co.il/חנות/מוצרים-לכלבים/מזון-יבש-לכלבים/כלבים-בוגרים/טייסט-prey-הודו-לכלב-detail

https://www.pandapets.co.il/חנות/מוצרים-לכלבים/מזון-יבש-לכלבים/כלבים-בוגרים/מונז-ברווז,-אורז-ותפו-א-לכלב-detail

הראשון הוא מזון ללא דגנים (אם נתעלם מהזהרת ה-FDA שבנתיים אין לה עוד מידע), והשני עם דגנים.

אם רוצים ממש להשוות, יש אתרים שעושים השוואות של עשרות סוגים. חלקם לא משווק בארץ אז צריך קצת להתאמץ למצוא מה כן.

אפשר להוזיל עלויות עם מזונות שמכילים גם MEAL, אבל להקפיד שזה לא יהיה מקור החלבוון העיקרי.

דרך נוספת להוזיל היא למצוא חנות שנותנת אפשרות למנוי. יש חנויות שנותנת מחיר טוב אם מתחייבים מראש על כמה שקים (לפעמים מאפשרים שינוי בסוג ולפעמים לא, חשוב לברר, בעיקר עם כלבה חדשה שלא ידוע מה היא תאהב), לאחרות יש מועדון כללי שמציע הנחות על כל החנות.

לגבי הנשימה, היא אכן מהירה יחסית למנוחה ויכולה לנבוע משתי סיבות, חום או לחץ מהסביבה החדשה. היות וכתבת שהיא מאטה כשאתם מתקרבים, אני אסכים עם נהג הלילה ואהמר שמדובר בחום. אם זה היה מלחץ לדעתי נוכחותכם לא היתה משפיעה. האם היא נושמת כך גם במזגן? יכול להיות שיש סטרס מסויים מעצם השינוי, בשלב הזה פשוט לתת לה זמן להתאקלם.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

כלבה מדהימה, השילוב של העין החומה וכחולה פשוט מהמם 😁

בעיני כלב זה חלק מהמשפחה, וזה גם הטיפ הכי חשוב בעיני - להתיחס אליה ככה ואני מבטיח לך שהיא תחזיר המון אהבה, כמו שרק כלב יודע.

שיהיה לך הרבה שנים מאושרות איתה.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 16.6.2023 בשעה 16:37, oriporat כתב:

1. תעקר (למנוע ייחומים, הריונות, גורים ושאר מרעין בישין..)

אני מכיר את המנטרה ויודע מאיפה זה בא, אבל בשביל מה להשחית כלב ברי? בגוף אין עברים מיותרים.

בתאריך 16.6.2023 בשעה 16:37, oriporat כתב:

6. תתחיל להקשיב להרצאות של CEZAR MILLAN הלוחש לכלבים

אני בטוח שהוא יודע לאלף כלבים, אבל זה קודם כל הצגה 🙂

בתאריך 16.6.2023 בשעה 19:05, Be roo כתב:

עדיף לעבור לרתמה

אפשר לדעת למה?

אצטרף לממליצים על מאלף. לא לחכות שיתחילו בעיות, הרבה יותר קל למנוע אותן מאשר לתקן אותן.

אם אין בעיות ובן אדם לא מרגיש את הצורך חבל על הזמן ועל הכסף.

אפשר לתת לה לאכול מהיד, לפחות בהתחלה, עדיף שכל בני הבית יתרגלו את זה. בונה אמון, מונע רכושנות וחשש מיד שמתקרבת פתאום.

מיותר אם אין צורך. ובמקרים מסוימים יכול להיות גם מסוכן.

אבל כדאי להמנע ממזונות שמכילים "קמח" חלבון (באנגלית זה מופיע ברכיבים כ-meal), זה אומר שהחלבון מאוד מעובד ומחלקים לא איכותיים.

הרבה מזונות איכותיים מכילים meal, חשוב שלא יהיה במקום הראשון.

ואני מאלה שמגוונים, אחת לשני שקים להחליף למשהו אחר (יש לי כ-4 ברוטציה), מכמה סיבות: גיוון לכלב, בעיות אספקה אפשריות, ומניעת מקרה "רמדיה" במידה ויש חוסר ברכיב מסויים באחד המזונות. רק לציין שכל החלפה צריכה להתבצע בהדרגה לאורך כ-10 ימים.

מיותר ומקשה על מערכת עיכול (אם הוא מסתדר טוב עם מזון הקיים).

בתאריך 16.6.2023 בשעה 19:26, Ron Poh כתב:

מתכוון אכן לקנות רתמה, לא אהבתי שצריך למשוך על הצוואר.

לא נבון.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 36 דקות, mikyl כתב:

אני מכיר את המנטרה ויודע מאיפה זה בא, אבל בשביל מה להשחית כלב ברי? בגוף אין עברים מיותרים.

גם זו מנטרה.

העיקור מונע תסכול של חוסר היכולת לממש את האינסטינקט הטבעי, מקטין סיכוי לבריחה עקב הרצון לממש אותו, בריחה שיכולה להסתיים באובדן הכלבה שלא תמצא את דרכה הביתה, דריסה בדרך, מעורבות בקרבות (לפעמים גם הנקבה נפגעת בריב בין זכרים), הריונות מדומים, והריון אמיתי לא רצוי וגורים שעכשיו צריך למצוא להם בית. העיקור גם מעלים סיכוי לסרטן הרחם ומקטין סיכוי לסרטן השד.

לפני 27 דקות, mikyl כתב:

אפשר לדעת למה?

הצוואר הוא איזור רגיש, משיכה חזקה של כלב גדול יכולה לגרום לפגיעה בחוליות, בקנה הנשימה ובוושט. 

עם רתמה העומס נוחת על החלק החזק של החזה והשכמות, מקום עם שרירים חזקים.

לפני 30 דקות, mikyl כתב:

עד שהוא מוציא יותר כסף על בעיות שהיה ניתן למנוע. רובנו לא נולדים עם היכולת הטבעית לתקשר עם כלבים בצורה נכונה, ולימוד של עקרונות בסיסיים מונע בעיות התנהגות ויוצרת קשר חזק בין הכלב לבעלים. מי שמאמץ בעל חיים והולך לחלוק איתו כמה שנים, חבל שלא ישקיע מינימום כדי ללמוד איך המוח שלו עובד ואיך להתנהל איתו ביום יום כדי לחיות יחד בהרמוניה לכולם. אנחנו פונים לאנשי מקצוע כדי ללמוד להיות הורים, לשחות, לבשל, לנהל, להתאמן...  ואין סיבה לא לעשות זאת כאשר לוקחים כלב.

לפני 32 דקות, mikyl כתב:

הצורך הוא בדיוק הרצון למנוע מזה להיות מסוכן. עצם התרגול של ההאכלה מהיד מונע מזה להיות מסוכן. 

אם הוא חושש לעשות זאת עם כלבה חדשה, זו סיבה נוספת לפנות למאלף.

לפני 34 דקות, mikyl כתב:

זה נכתב בהודעה נוספת בהמשך.

לפני 35 דקות, mikyl כתב:

הסברתי בדיוק מה היתרונות של זה, והקושי נמנע בבמעבר הדרגתי.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, mikyl כתב:

אני בטוח שהוא יודע לאלף כלבים, אבל זה קודם כל הצגה 🙂

אפשר לדעת למה?

לא נבון.

לא כתוב פה דבר אחד שהוא מומלץ נכון או מצביע על איזושהי הבנה בגידול כלבים. להתעלם.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...