Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אימצתי כלבה... טיפים בבקשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

אף אחד לא אמר שבעלי הכלבה צריכים לעקר אותה אבל כמו שאני אחראי לשמור את הכלב שלי בתוך הבית כך גם הבעלים של הכלבה. אין פה אשם אחד ואין פה אחד שלא אשם. הנקודה היא שלא תמיד ניתן למנוע הכל.

כלבה הייתה בחצר הבית של השכנה או רצה ברחוב? אם בחצר וכלב שלך פרץ לשם אז אתה ורק אתה אשם. מוזר לי שצריך להסביר דבר כזה פשוט וברור לבן אדם כמך. 

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

כלב מסורס לא עושה הכל כדי להגיע לכלבה מיוחמת וכלבה מעוקרת לא עושה הכל כדי להגיע לכלבים.

איך זה שאצלי ב-50 שנה אף כלב/כלבה לא ברחו? ולא שהיה חסר כלבות מיוחמות בסביבה.

לפני שעה, Night Driver כתב:

אתה מסתכל על זה מהמבט העיסקי ולא מטובת הכלב. מבחינתך לכלבים מותר להתרבות רק מתי, איך ועם מי שאתה קובע

עסק שלי הוא אילוף ולא גידול/מכירת כלבים. ב-50 שנה לא מכרתי אף גור. למרות זאת אף פעם לא החזקתי כלב/כלבה מסורס/מעוקרת. שתבין, אין בגוף אברים מיותרים, שחלות ואשכים הם חלק ממערכת אנדוקרינית ויש להם תפקידים מעבר לרבייה. צה"ל (עוקץ) למשל לא רוכש כלבים  מסורסים/מעוקרות למרות שלא עוסק ברבייה. אני מבין את הפואנטה של עמותות, אבל הם כמו סוס עם סכי העיניים שלא רואה שום דבר מסביב. וכדי להסיג את מטרתם הם מוכנים להכל, כולל חוקים הזויים שהם מנסים להעביר.  

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 27 דקות, mikyl כתב:

כלבה הייתה בחצר הבית של השכנה או רצה ברחוב? אם בחצר וכלב שלך פרץ לשם אז אתה ורק אתה אשם. מוזר לי שצריך להסביר דבר כזה פשוט וברור לבן אדם כמך. 

עברת במעבר חציה בלי להסתכל ורכב פגע בך.

הוא אשם אבל לך יש רשלנות תורמת. במקרה הזה זה היה הכלב שלי אבל כאתה גר בשכונה שאתה יודע שכל הכלבים מסתובבים חופשי (מדובר באמצע שנות השמונים בשכונת וילות) אז אתה צריך להיות מוכן לזה.

חוזר בפעם השלישית. לא מוריד מהאחריות שלי אבל מסביר שיש דברים שאתה לא יכול לחזות. גם הכלב הכי ממושמע בעולם יכול לתקוף.

לפני 32 דקות, mikyl כתב:

איך זה שאצלי ב-50 שנה אף כלב/כלבה לא ברחו? ולא שהיה חסר כלבות מיוחמות בסביבה.

כמה כלבים גידלת ב 50 השנים האלה ומאיזה סוגים?

אשתי מורה 30 שנה ועברו תחתיה אלפי תלמידים. אף אחד מהם לא רצח אז בני אדם לא רוצחים. אם הם רוצחים זו אשמת המורה. אתה מבין את הלוגיקה שלך?

לפני 33 דקות, mikyl כתב:

שתבין, אין בגוף אברים מיותרים, שחלות ואשכים הם חלק ממערכת אנדוקרינית ויש להם תפקידים מעבר לרבייה

נכון אבל עדיין אנחנו עושים ברית מילה, גוזרים ציפרניים, מתגלחים ועוד.

יש איברים לא מיותרים אבל שבלעדיהם איכות החיים יותר גבוהה והתועלת עולה על הנזק.

מעניין אם יש סטטיסטיקה של תוחלת חיים של כלבים מסורסים/מעוקרים לעומת כאלה שלא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, Night Driver כתב:

עברת במעבר חציה בלי להסתכל ורכב פגע בך.

הוא אשם אבל לך יש רשלנות תורמת.

הדוגמה לא טובה. לפני חציית כביש אתה חייב להסתכל. אבל אתה לא חייב להפוך את ביתך למבצר אם יש לך כלבה לא מעוקרת. אני אתן לך דוגמה אחרת. גנב שפרץ לביתך טוען לרשלנות תורמת כי לא שמת פלדלת.

לפני 54 דקות, Night Driver כתב:

גם הכלב הכי ממושמע בעולם יכול לתקוף.

בטוח. ואם לא הייתה לזה הצדקה אחריות 100% על הבעלים. זה שכלב שלך נראה מפחיד ולמרות זאת בן אדם עבר קרוב אליו ברחוב לא יתקבל בתור הצדקה.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם
לפני 39 דקות, mikyl כתב:

הדוגמה לא טובה. לפני חציית כביש אתה חייב להסתכל. אבל אתה לא חייב להפוך את ביתך למבצר אם יש לך כלבה לא מעוקרת. אני אתן לך דוגמה אחרת. גנב שפרץ לביתך טוען לרשלנות תורמת כי לא שמת פלדלת.

לא להפוך למבצר אבל לשמור אותה בתוך הבית.

במקרה הזה הכלב שלי נכנס לחצר (בלי לשבור כלום אצלה. בחוץ היתה חומה אבל בינה לבין השכן גדר של מטר והוא קפץ מעליה) אבל כמעט כל עונת ייחום היו לה ריבים עם כל השכונה כשבלא מעט מקרים הכלבה שלה היתה בורחת מהחצר.

לפני 39 דקות, mikyl כתב:

בטוח. ואם לא הייתה לזה הצדקה אחריות 100% על הבעלים. זה שכלב שלך נראה מפחיד ולמרות זאת בן אדם עבר קרוב אליו ברחוב לא יתקבל בתור הצדקה.

האחריות היא תמיד של הבעלים אבל גם הבעלים הכי אחראי לא יכול למנוע 100% מהתקיפות.

רצועה נקרעת, מחסום נקרע, הבעלים החליק על בננה ו 1001 דברים אחרים.

הנקודה היא שכלב הוא בעל חיים עם רצונות וצרכים וכמה שתאלף אותו אתה אף פעם לא תדע מתי הוא ינצל או יצור פרצה שלא חשבת עליה או לא הצלחת למנוע וזה קורה המון גם עם בעלים מיומנים וכלבים מאולפים. זה שלך זה עדיין לא קרה לא אומר שזה לא יקרה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תעזוב, כבר חפרנו יותר מדי במקרה שלך. אני לא עורך דין, אבל אם אחד יכנס לכאן הוא יסביר לך הרבה יותר טוב ממני מי הוא האשם במקרה הזה. באופן כללי אני לא רואה ב"יצר רבייה" תירוץ מוצדק לסרס או לעקר את הכלב. ישנם גם יצרים אחרים לא פחות חזקים. בנוסף לניסיוני האישי רוב מוחלט חובבי כלבים בסביבתי (לא מדבר על לקוחות) לא מסרסים אתם ולא שמעתי מהם על בעיות בריחה. זה לא אומר שאין, אבל מראה שאפשר למנוע.

לפני 34 דקות, Night Driver כתב:

האחריות היא תמיד של הבעלים אבל גם הבעלים הכי אחראי לא יכול למנוע 100% מהתקיפות.

נכון. אבל אותו דבר אני יכול להגיד גם על הנהגים. גם נהג הכי זהיר ואחראי יכול לגרם לתאונה. נפסול מראש לכולם את הרישיונות? אתה כבר מכרת את הרכב שלך? 

פורסם

היי לא קראתי את כל התגובות אבל מאוד חשוב שלא יתפספס זה לשקול ביטוח רפואי לכלב בעיקר על דברים לא צפויים(את הביטוח שכולל את מכירי החיסונים אישית מצאתי כפחות משתלם) אבל כן אם הוצאה של כמה אלפי שקלים בנקודות אקראיות בחיים של הכלב נראלך פחות מתאימות אז תבטח את עצמך... הכלבה שלך רשמת בת 6 אז יש לשים לב כי ממה שזוכר יש חברות שמבטחות עד גיל מסויים וזה נראלי 7..

• אהבתי 3
פורסם

אכן שווה לשקול ביטוח, ואם כן, אז לא לדחות, כי לגיל יש משמעות בעלות. בחלק מהחברות החל מגיל 8 הם מבטחים נגד תאונות בלבד אבל אם היית מבוטח קודם כן ימשיך כיסוי למחלות גם.

מצאתי לא מזמן אתר שערך השוואה בין רוב הביטוחים. יש לשים לב שמרפאט זה יותר כמו קופת חולים, המחיר כולל גם חיסונים, אבל אתה מוגבל ללכת לוטרינר שעובד איתם וצריך לבדוק אם יש לך אחד טוב באיזור. לגבי עלות חיסונים, רוב הוטרינרים מציעים הנחה בתשלום מראש על חבילת חיסונים לשנה (כלבת, משושה, ו3-4 זריקות נגד תולעת הפארק).

לגבי וטרינר, גם פה יש טובים יותר ופחות, לנסות למצוא המלצות על אלה שבאיזור שלך.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...