Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אימצתי כלבה... טיפים בבקשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, falou כתב:

לא כתוב פה דבר אחד שהוא מומלץ נכון או מצביע על איזושהי הבנה בגידול כלבים. להתעלם.

לא אפרט יותר מדי, אבל אני בעסק הזה יותר מ-50 שנה, בתחומים שונים כמו גידול גורים, אילוף ביתי, ספורט ועבודה עם כוחות הביטחון. עברו דרכי מאות וכנראה יותר כלבים. מה הוא הניסיון שלך? אולי גם תפרט מה בדיוק לא נכון?

עריכה אחרונה על ידי mikyl
  • תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, mikyl כתב:

לא אפרט יותר מדי, אבל אני בעסק הזה יותר מ-50 שנה,

ענו לך כבר.

כנראה הגיע הזמן להתעדכן.

מעניין אותי, איך מישהו שעוסק ״באילוף גורים״ ממליץ למי שאימץ כלב בוגר, האסקי מעורב בזאב, שהוא לא צריך אילוף.

כשמתקשר לקוח, אתה ממליץ לו לא לקחת אילוף?

למי שלא מבין כלום בכלבים, ללמוד לאלף את הכלב זו הדרך לחיים טובים עם הכלב. אם מישהו שמגדיר את עצמו ״מאלף״ לא מבין את זה, הוא מבין ביחסים בין אנשים לכלבים כמו שאני שחקן נבא, לא משנה מה הוא יודע לגרום לכלב לעשות בשביל כוחות הביטחון.

כמובן שאפשר לחכות עד שההאסקי-זאב תביא ביס למישהו, כי לבעלים אין מושג איך לקרוא אותה.

אם זה המקצוע שלך וזו העצה שלך, אתה צריך בעיקר להתבייש בה.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

אתה מתאר כלבי עבודה. לא כלבי מחמד.

שני דברים שונים.

מעניין איך הגעת לזה? ולמה אתה מתכוון, כאשר אומר "כלבי עבודה". 
אם כוונתך לכלבי ספורט, אני לא מכיר אף מאלף מקצועי שחי מזה. במקרה הטוב משלים את הכנסותיו. ברוב המקרים זה בשביל הנשמה, נטו תחביב. את הלחם מרוויחים בעבודה עם כלבי בית.
אם כוונתך לשירותי הביטחון, אז הגעתי לשם כאשר כבר היה לי ניסיון בסביבות 25 שנים באילוף של "כלבי מחמד", הכנת כלבים לתחרויות ומבחנים OKD/ZKS/Schutzhund/IPO/CAL וייצוג של ישראל באליפות עולם. ורק אחרי הרבה שיחות עם קצין כלבנים ראשי דאז ג'קי לוגסי ז"ל פלוס עבודה מעשית עם אחד מכלבי מג"ב בעייתיים הזמינו אותי בתור מרצה/מדריך חיצוני. יותר מאוחר על סמך המלצות של משטרה עבדתי כמאלף ראשי בחברה שהכינה כלבי חנ"מ, ואחר כך כמדריך חיצוני בעוקץ. אף פעם לא הפסקתי לעבוד עם "כלבי מחמד", לכן יש לי מושג מה זה 🙂

לפני 4 שעות, falou כתב:

ענו לך כבר.

גם אני עניתי 🙂

לפני 4 שעות, falou כתב:

כנראה הגיע הזמן להתעדכן.

שכחת לענות על שאלתי מהו הניסיון שלך כדי שאני אבין מאיפה הביטחון לתת עצות מהסוג הזה.

לפני 4 שעות, falou כתב:

מעניין אותי, איך מישהו שעוסק ״באילוף גורים״ ממליץ למי שאימץ כלב בוגר, האסקי מעורב בזאב, שהוא לא צריך אילוף.

כתבתי "גידול גורים" ולא "אילוף גורים", אבל אתה כנראה לא מבין את ההבדל. גם לא כתבתי "לא צריך אילוף" אלא "אם אין בעיות ובן אדם לא מרגיש את הצורך". אבל גם כאן אתה כנראה לא מבין את ההבדל. אין גם משמעות אם זה רועה גרמני/האסקי או רוטוויילר מעורב באסייתי, אי אפשר לדעת כלום בלי לראות את הכלב. כלל מס' 1 שאמור לדעת כל מאלף. 

לפני 4 שעות, falou כתב:

כשמתקשר לקוח, אתה ממליץ לו לא לקחת אילוף?

אם מדובר בגור אני ממליץ לחכות עד גיל 1/2 שנה בערך. אם כלב בוגר שואל אותו מה היא הבעיה או מה הוא צריך.

לפני 4 שעות, falou כתב:

למי שלא מבין כלום בכלבים, ללמוד לאלף את הכלב זו הדרך לחיים טובים עם הכלב.

זה גם עולה כסף ודורש זמן. הרבה אנשים מסתדרים יפה מאוד בלי, תלוי בכלב ובבן אדם.

לפני 4 שעות, falou כתב:

אם מישהו שמגדיר את עצמו ״מאלף״ לא מבין את זה, הוא מבין ביחסים בין אנשים לכלבים כמו שאני שחקן נבא, לא משנה מה הוא יודע לגרום לכלב לעשות בשביל כוחות הביטחון.

אתה יודע איך זה נשמה? כמו בן אדם שחושב שהוא יכול ללמד מתכנת לכתוב קוד רק בגלל שיש לו מחשב בבית והוא יודע להשתמש באינטרנט אקספלורר 🙂

לפני 4 שעות, falou כתב:

כמובן שאפשר לחכות עד שההאסקי-זאב תביא ביס למישהו, כי לבעלים אין מושג איך לקרוא אותה.

מצד אחד הוא לא חייב להביא ביס, מצד שני הוא יכול לעשות את זה גם אחרי אילוף. עוד פעם תלוי בכלב ובעליו.

לפני 4 שעות, falou כתב:

אם זה המקצוע שלך וזו העצה שלך, אתה צריך בעיקר להתבייש בה.

עדיין לא הזכרת מאפה הידע ומה הניסיון שלך 🙂

פורסם
לפני 13 שעות, Be roo כתב:

העיקור מונע תסכול של חוסר היכולת לממש את האינסטינקט הטבעי

שטויות, אין שום "תסכול של חוסר היכולת לממש את האינסטינקט הטבעי". בטבע בלהקת זאבים רק זוג השליט מתרבה, כל השער איכשהו מתגברים על התסכולים 😄

מקטין סיכוי לבריחה עקב הרצון לממש אותו

מי שמקטין את הסיכוי הבריחה זה הבעלים. שום דבר מיוחד, בכלבנות מתועדת איפה סירוס/עיקור פוסל כלב מהשתתפות בתערוכות כל אחד עושה את זה. פעמיים בשנה, לא סיפור.

הריונות מדומים, והריון אמיתי לא רצוי וגורים שעכשיו צריך למצוא להם בית. העיקור גם מעלים סיכוי לסרטן הרחם ומקטין סיכוי לסרטן השד.

לנשים מגיל 40 ממליצים כל שנה לבצע בדיקה ממוגרפיית בגלל חשד מסרטן השד. אולי נחתוך וזהו, ככה נקטין את הסיכוי. כדאי לך לקרוא:

Long-Term Health Risks and Benefits Associated with Spay / Neuter in Dogs 

הצוואר הוא איזור רגיש, משיכה חזקה של כלב גדול יכולה לגרום לפגיעה בחוליות, בקנה הנשימה ובוושט. 

עם רתמה העומס נוחת על החלק החזק של החזה והשכמות, מקום עם שרירים חזקים.

בדיחה גרועה. כמו שכתבתי בידיים שלי עברו מאות ואולי הרבה יותר כלבים, לא ספרתי. אצל קולגות ווטרינרים שאני מכיר עוד הרבה פי כמה. לא נתקלתי ולא שמעתי מאף אחד מהם את השטויות האלה. רתמות נועדו כדי לעזור לכלבים למשוך (כלבי מזחלות, אימוני תקיפה וכו'), לשאת ציוד או סימון. אם יש לכלב קצת רצון חיים וטמפרמנט קשה לשלוט עליו בלי קולר. אבל אם ברצונך שכלב 30/40 ק"ג יגרור אותך בטיול זה יופי של פטנט 😀 

עד שהוא מוציא יותר כסף על בעיות שהיה ניתן למנוע.

ישנם מלא כלבים בלי שום בעיות שדורשות התערבות מיקצועית.

רובנו לא נולדים עם היכולת הטבעית לתקשר עם כלבים בצורה נכונה, ולימוד של עקרונות בסיסיים מונע בעיות התנהגות ויוצרת קשר חזק בין הכלב לבעלים. מי שמאמץ בעל חיים והולך לחלוק איתו כמה שנים, חבל שלא ישקיע מינימום כדי ללמוד איך המוח שלו עובד ואיך להתנהל איתו ביום יום כדי לחיות יחד בהרמוניה לכולם.

אתה מדקלם מאיזה קורס שעברת או מאינטרנט? 🙂

אנחנו פונים לאנשי מקצוע כדי ללמוד להיות הורים, לשחות, לבשל, לנהל, להתאמן...  ואין סיבה לא לעשות זאת כאשר לוקחים כלב.

זה בערך כמו לשלוח בן אדם למוסך כדי להחליף מנורת ברקס. אבל זאת גם אפשרות.

הצורך הוא בדיוק הרצון למנוע מזה להיות מסוכן. עצם התרגול של ההאכלה מהיד מונע מזה להיות מסוכן. 

שטות נוספת. אין שום צורך להאכיל כלב שאין לו בעיות  מהיד. לא עושים את זה במקומות עם כלבים הרבה יותר חזקים ולא פעם גם אגרסיביים. ואם יש בעיות זה לא הפתרון.

הסברתי בדיוק מה היתרונות של זה, והקושי נמנע בבמעבר הדרגתי.

זה שאתה עושה הכל בהדרגה כבר מרעה על בעייתיות. במערכת עיכול של הכלב מתפתחת אוכלוסיית החיידקים הנדרשת לפירוק מזון ספציפי. עם החלפת מזון מתחלפים גם החיידקים וזה לוקח זמן. אים מזון מתאים לכלב אין מה להרוויח מהחלפתו ללא צורך, חוץ מסיכוים לשלשולים. ואם במזון יש הכל מה שנדרש אין שום צורך "לגוון".

• אהבתי 1
פורסם
לפני 32 דקות, mikyl כתב:

זה שאתה עושה הכל בהדרגה כבר מרעה על בעייתיות. במערכת עיכול של הכלב מתפתחת אוכלוסיית החיידקים הנדרשת לפירוק מזון ספציפי. עם החלפת מזון מתחלפים גם החיידקים וזה לוקח זמן. אים מזון מתאים לכלב אין מה להרוויח מהחלפתו ללא צורך, חוץ מסיכוים לשלשולים. ואם במזון יש הכל מה שנדרש אין שום צורך "לגוון".

אתה מתאר את זה כאילו בטבע כלבים היו אוכלים רק חתולים ג'ינג'יים ואם היו אוכלים חתול אפור הם היו משלשלים למוות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בטבע זאבים אוכלים פחות או יותר אותו סוג של מזון. אם אתה במשך זמן באופן קבעו תערבב מספר של מזונות גם מערכת עיכול של הכלב תתאים את עצמה אליהם. חוץ מזה לא מתים משלשול אם הוא לא נמשך הרבה זמן (התייבשות). אבל זה לא נעים ובעיקר בשביל מה? 

פורסם (נערך)

מסכים כמעט עם כל מילה שכתב mikyl למעט עניין הצורך בהתייעצות עם מאלף כבר כעת ולא דרך עיצות כאן באינטנט. ממליץ בחום שתיפגש עם מאלף בשיטה המאוזנת ולא מאלף בשיטה "החיובית בלבד" שפשוט יאבחן את הכלבה, יאבחן אם יש בעיות התנהגות שדורשות תשומת לב וילמד את פותח השרשור הדרך הנכונה להבין את הכלבה ומה היא משדרת ואיך לתקשר אתה בדרך הנכונה.

בכל מקרה הטיפ הכי הכי גרוע (על פניו) שקיבלת כאן הוא להתאים לכלבה רתמה ולא להשתמש בקולר זה פשוט ביג נו נו...

במיוחד כשמדובר בתערובת של האסקי ורועה גרמני- מדובר בשני גזעים מאד אנרגטיים, מאד חזקים פיזית ובעלי אופי שונה - הרועה הגרמני מאד קשוב ונהיג ורק מחכה להוראות הבעלים ולרצות את הבעלים האסקי מאד עצמאי ובעל רצון משלו. קשה לדעת מה האופי שקיבלת הכלבה הספציפית.

מה שבטוח זה - האסקי פותח כגזע שנועד לגרירת מזחלות- שים על האסקי רתמה ולא קולר וכל טיול וטיול הוא יגרור את בעליו לאורך כל הטיול באופן בלתי נשלט- אני לא יודע איך הכלבה הספציפית של פותח השרשור מתנהלת אבל משער שבקטע הזה של הליכה נכונה עם רצועה היא מושכת כאילו אין מחר בגלל החלק של האסקי הטבוע בה. 

בכל מקרה כלבה יפהפיה תתחדש ותהנה המון

עריכה אחרונה על ידי KOOKE
פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

בטבע

כלב הוא לא חיה שנוצרה ע״י הטבע והוא גם לא חי בטבע.

מילא האסקי, אבל מצחיק אותי שאני רואה טיעוני ״אבל בטבע״ בקבוצות של בעלי שיצו, כלב שלא ישרוד בטבע יותר משעה וחצי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני שעה, mikyl כתב:

שטויות, אין שום "תסכול של חוסר היכולת לממש את האינסטינקט הטבעי". בטבע בלהקת זאבים רק זוג השליט מתרבה, כל השער איכשהו מתגברים על התסכולים 😄

ננסה לענות לענין למרות הזלזול המיותר שלך.

נתחיל מזה שכלבים אינם זאבים, והם לא חיים בטבע או בלהקות.

ואצל זאבים, נכון שלרוב רק הזוג הבכיר מתרבה (וגם זה לא תמיד, אבל דיון אחר), אבל זה מושג באמצעות מנגנונים טבעיים, שבהם לפרטים האחרים יש רמות הורמונים נמוכות יותר מה שמקטין את הצורך שלהם להזדווג. אלה שבכל זאת מנסים להזדווג זוכים להתערבות פיזית של האלפא. זה עולה להם באנרגיה ופציעות מיותרות ולכן הטבע כאמור דאג לצמצם את המקרים האלה.

לפני שעה, mikyl כתב:

מי שמקטין את הסיכוי הבריחה זה הבעלים. שום דבר מיוחד, בכלבנות מתועדת איפה סירוס/עיקור פוסל כלב מהשתתפות בתערוכות כל אחד עושה את זה. פעמיים בשנה, לא סיפור.

תגיד את זה לרשימת מאות הכלבים האבודים שיש לי על מחשב.

תערוכות כלבים זה הטיעון שלך? המקום שפוסל כלב כי יש לו 4 שערות בצבע הלא נכון?

לפני שעה, mikyl כתב:

לנשים מגיל 40 ממליצים כל שנה לבצע בדיקה ממוגרפיית בגלל חשד מסרטן השד. אולי נחתוך וזהו, ככה נקטין את הסיכוי. כדאי לך לקרוא

שוב השוואה לא רלוונטית, קודם לזאבים, עכשיו לבני אדם. לחזה אצל נשים יש תפקידים רבים, פזיולוגים ומנטלים.

כלב שלא מזדווג לא זקוק לאברי הרבייה שמוסרים בעיקור/סירוס. לכלבים אין דימוי גוף והם לא נפגעים מהסרת איבד כזה או אחר.

ורק אזכיר שיש נשים שעושות בדיוק את מה שכתבת, בגלל סיכון מוגבר לסרטן ונכונות לוותר על מה שהשד מייצג.

לפני שעה, mikyl כתב:

בדיחה גרועה. כמו שכתבתי בידיים שלי עברו מאות ואולי הרבה יותר כלבים, לא ספרתי. אצל קולגות ווטרינרים שאני מכיר עוד הרבה פי כמה. לא נתקלתי ולא שמעתי מאף אחד מהם את השטויות האלה. רתמות נועדו כדי לעזור לכלבים למשוך (כלבי מזחלות, אימוני תקיפה וכו'), לשאת ציוד או סימון. אם יש לכלב קצת רצון חיים וטמפרמנט קשה לשלוט עליו בלי קולר. אבל אם ברצונך שכלב 30/40 ק"ג יגרור אותך בטיול זה יופי של פטנט

אז אני פגשתי אדם שחווה בדיוק את זה, משיכה אחת של הכלבה שלו הובילה לפגיעה צווארית קשה ומוות.

אבל גם אם נשים את המקרה הספציפי הנדיר בצד, הפיזיקה ברורה, כלב שמושך כנגד קולר מפעיל לחץ על איזורים רגישים בהרבה מאשר זה שמושך נגד רתמה.

נכון שצריך להגיע למצב שהכלב לא ימשוך בכלל, לא משנה איך הולכים איתו, וניתן להגיע לזה גם עם רתמה, ומנסיוני ונסיון של אחרים, כלבים רבים שמשכו עם קולר הפסיקו לעשות זאת עם רתמה.

לפני שעה, mikyl כתב:

ישנם מלא כלבים בלי שום בעיות שדורשות התערבות מיקצועית.

ויש מלא כלבים עם בעיות שיכלו להמנע עם מעט ידע.

לפני שעה, mikyl כתב:

חוסר היכולת שלך להבין שיש אנשים שלא יודעים להחליף נורה, מוכיח את הנקודה.

לפני שעה, mikyl כתב:

שטות נוספת. אין שום צורך להאכיל כלב שאין לו בעיות  מהיד. לא עושים את זה במקומות עם כלבים הרבה יותר חזקים ולא פעם גם אגרסיביים. ואם יש בעיות זה לא הפתרון.

אין קשר לחוזק הכלב והאגרסיביות שלו, כדאי לתרגל זאת גם עם כלבים קטנים. זה לא פתרון לשום בעיה, זה מניעה. כלב שאוכל מהיד של הבעלים לא יחשוש לראות יד מתקרבת לקערת האוכל שלו.

לפני שעה, mikyl כתב:

הבעיתיות נובעת מכך שהכלב מתרגל לאכול כל הזמן את אותו מזון, ללא שום גיוון. ואז כשלא ניתן להשיג את השק כי יש מחסור, אתה בבעיה. זה נכון שהפלורה בקיבה צריכה להסתגל, לכן מומלץ לגוון בשק אבל להשאר עם אותו סוג חלבון, ולא להחליף כל שק, כדי לתת לפלורה ״להתעדכן״.

וכאמור, השיקול הנוסף, גם אם הנדיר יותר, הוא פרשת רמדיה. נדיר אומנם אבל גם במזונות כלבים זכור לי לפחות מקרה אחד של ריקול למזון שהתברר שחסר בו רכיב מסויים. ההחלפה מגנה על הכלב מחוסר לאורך זמן.

לפני שעה, mikyl כתב:

אתה מדקלם מאיזה קורס שעברת או מאינטרנט?

אתה מגעיל בכוונה או שזה יוצא לך טבעי?

בכל מקרה, אני את הדיון איתך סיימתי.

עדכון: עכשיו הבנתי שאתה מאלף.

אחד הדברים החשובים בבחירת מאלף הוא למצוא כזה שיודע גם להתנהל מול הבעלים.

הוכחת שאפילו להתנהל מול אנשים אתה לא יודע.

כבר נתקלתי בשכמותך, מזלזלים במאלפים אחרים, בגישות אחרות, לא מקשיבים לבעלים שמתאר את הקשיים שלהם ולא יודעים להתאים את עצמם למצב.

מאוד נפוץ אצל מאלפים ותיקים שלא מסוגלים להתפתח ולהתעדכן, או להבין שהעבודה שלהם היא לא רק כלבים.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 15 דקות, פינדר כתב:

כלב הוא לא חיה שנוצרה ע״י הטבע והוא גם לא חי בטבע.

לא נוצר בטבע אבל חי גם בטבע ובמרחב העירוני.

ב 91' כשעברנו עם המפעל לאשקלון היו פה להקות כלבי בר שהסתובבו בחולות. היום הכל בנוי ועדיין מגיעים לפעמים להקות כאלה.

כל השנים שגידלתי כלבים גיוונתי כל הזמן במזון (גם עם יותר משק אחד פתוח במקביל) ואף פעם הם לא סבלו מבעיות במערכת העיכול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

כלבי בר

הם לא כלבי בר אלא כלבי פרא.

כלומר חיה שבויתה ואז שוחררה או ברחה לטבע.

בניגוד לחיות בר שמעולם לא בויתו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, mikyl כתב:

לנשים מגיל 40 ממליצים כל שנה לבצע בדיקה ממוגרפיית בגלל חשד מסרטן השד. אולי נחתוך וזהו, ככה נקטין את הסיכוי. כדאי לך לקרוא:

דמגוג.

ברית מילה לבנים שלך, עשית?

לפני 58 דקות, mikyl כתב:

בטבע זאבים אוכלים פחות או יותר אותו סוג של מזון. אם אתה במשך זמן באופן קבעו תערבב מספר של מזונות גם מערכת עיכול של הכלב תתאים את עצמה אליהם. חוץ מזה לא מתים משלשול אם הוא לא נמשך הרבה זמן (התייבשות). אבל זה לא נעים ובעיקר בשביל מה? 

הקשר בין זאבים לכלבים, קלוש, גם בתזונה וגם בהתנהגות, בטח עם בני אדם.

כל מה שחשבו שידעו לפני 50 שנה על התנהגות כלבים התבסס על מחקרים על זאבים בשבי, שגם לא דומים לכלבים וגם לא דומים להתנהגות של זאבים בטבע, וזרקו אותם לפח.

לפני 8 שעות, mikyl כתב:

אם מדובר בגור אני ממליץ לחכות עד גיל 1/2 שנה בערך. אם כלב בוגר שואל אותו מה היא הבעיה או מה הוא צריך.

זאת אומרת שאתה לא מכיר את כל התחום של חיברות גורים לבני אדם ולכלבים אחרים בחודשים המוקדמים, וההשפע הקריטית של התקופה הזו על התנהגות הכלב?

באייטיז עברתי אילוף עם כלב תוקפן בשיטות שידע ליישם אז מאלף מומחה שגם עבד עם צה״ל.

רב מה שלמדתי אז, אבד עליו הקלח.

הכלב, קיסהאונד, נדפק כבר עד גיל חצי שנה ברמה כזו שהיה תוקף את ילדי המשפחה, ונמסר.

הכלב הורדם לבסוף, כי הוא לא הפסיק לתקוף רנדומלית.

לא התעללו בו, כל מה שהיה צריך זה לא להבין כלום בגידול כלבים.

מי שרוצה להמר על כלבת זאב בת 6, גזע טריטוריאלי, שיהיה לו לבריאות.

אני חושב שבזה סיימתי את הדיון.

מי שרוצה לדעת, יכול לגגל בעצמו מאמרים ומחקרים בתחום ולראות כמה חשובה השהות עם השגר בגילאים מוקדמים להתנהגות מאוחרת יותר עם כלבים וכמה צריך ואפשר לעשות עם גור לפני גיל חצי שנה. 

ומי שרוצה יכול לקחת את השיטה של ״יהיה בסדר״.

כמו הפקינז של השכנה שאיבד את מאור עיניו כי הייתה כלבה מיוחמת בבניין ולברדור לא מסורס שברח תקף אותו בלובי.

בגלל זה גם כל המכלאות מלאות באלפי כלבים מעולים ונחמדים ומתנהגים מצויין, שזרקו אותם מהבית מרב שזה מצליח...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 16 שעות, mikyl כתב:

לא אפרט יותר מדי, אבל אני בעסק הזה יותר מ-50 שנה, בתחומים שונים כמו גידול גורים, אילוף ביתי, ספורט ועבודה עם כוחות הביטחון.

כמו שכתבו, שווה להתעדכן.

לפני 7 שעות, mikyl כתב:

"אם אין בעיות ובן אדם לא מרגיש את הצורך". אבל גם כאן אתה כנראה לא מבין את ההבדל. אין גם משמעות אם זה רועה גרמני/האסקי או רוטוויילר מעורב באסייתי, אי אפשר לדעת כלום בלי לראות את הכלב. כלל מס' 1 שאמור לדעת כל מאלף. 

אוקיי, אבל איך הוא יידע אם אין בעיות בלי שמאלף ייראה את הכלב?

מה זה אומר בכלל "אין בעיות"? ואם יש בעיות שרק איש מקצוע יכול לראות? או התחלה\סימנים של בעיות אבל בעל הכלב לא יודע את הבסיס של "לקרוא את הכלב" אז מבחינתו "אין צורך", אך איש מקצוע היה טוען שיש מה לעבוד.

לפני 7 שעות, mikyl כתב:

מה הוא צריך.

מה זה אומר?

לפני 7 שעות, mikyl כתב:

זה גם עולה כסף ודורש זמן. הרבה אנשים מסתדרים יפה מאוד בלי, תלוי בכלב ובבן אדם.

מה זה אומר מסתדרים? רוב האנשים לא מודעים בכלל לבעיות שיש להם עם הכלב, או מתייחסים אליו בביטול (רובם בטלפון הנייד..). בחלק מהמקרים זה עובר מתחת לדאדר, לפעמים זה מתרפץ, כשזה מלטז קטן זה "מצחיק" כשזה אסייתי מעורב ששוקל 50 ק"ג זה פתאום "מפחיד".

לפני 7 שעות, mikyl כתב:

מצד אחד הוא לא חייב להביא ביס, מצד שני הוא יכול לעשות את זה גם אחרי אילוף. עוד פעם תלוי בכלב ובעליו.

ההבדל היחיד הוא מודעות. לפני מאלף זה אולי לא היה ברור. אחרי מאלף יהיה לו את הכלים להבין לפחות חלק מההתנהגויות ודרכי פעולה.

לפני שעה, mikyl כתב:

שווה להתעדכן גם כאן. יש מקרים רבים בהם הרופאים ממליצים על ניתוחים להסרה גם בגילאים מוקדמים יותר.

לפני שעה, mikyl כתב:

רוב האנשים לא פותחים מכסה מנוע לבדוק שמן, מים. אתה מדבר על להחליף נורה? ועוד ברקס?

בנוגע לזה:

לפני שעה, mikyl כתב:

בטבע בלהקת זאבים

לפני שעה, mikyl כתב:

לשלוט עליו

לפני 33 דקות, mikyl כתב:

בטבע זאבים

המחקר העדכני פסל את כל\רוב הדוקטורינה שמשווה כלבי בית לזאבים בטבע, משלל סיבות, בהחלט שווה להתעדכן. בנוסף, ההשלכה מכלבי עבודה ותערוכה לא מאוד רלוונטית לכלבי בית.

--

הסיבה להמלצה למאלף נכונה לרוב האנשים, כי לרוב האנשים אין כל כך מודעות וידע. זה גם מסוג הדברים שקשה להסביר\ללמוד בהתכתבות, קצת כמו שחייה. ההמלצה הופכת ליותר משמעותית כשמדובר בכלב גדול\חזק יותר משום שהזנק שהוא יכול לגרום גדול יותר. 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 55 דקות, KOOKE כתב:

האסקי פותח כגזע שנועד לגרירת מזחלות

לנו יש מלטז  מזחלות. כשהוא רואה אופנוע או את האוטו זבל, הוא גורר כאילו אין מחר 😀

• תוכן חדש...