Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אימצתי כלבה... טיפים בבקשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 דקות, mikyl כתב:

צוואר של כלב מוגן על ידי מסה של שרירים. אתה מסתמך על תאוריה שאין לה שום בסיס במציאות ואני על ניסיון אישי ושל עמתי במקצוע עם אלפי כלבים.

נכון שאתה לא וטרינר ואין לך שום ידע בנושא?

3 וטרינרים שונים המליצו על רתמה חכחב עם פריצת דיסק וציינו שהיא משילוב של כלב נמוך ומשיכה כנגד הקולר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 5 שעות, Be roo כתב:

הזכרון שלי קצר, לא טרחתי לעקוב אחרי מי מפרסם מה ולהצליב שרשורים.

הצעתי לעזור, כנראה שלא ינצל זאת.

תודה על ההצעה, זה אכן המלטז מהשרשור ההוא. 

פורסם
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

נכון שאתה לא וטרינר ואין לך שום ידע בנושא?

אני לא וטרינר אבל יש לי ידע בנושא.

לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

3 וטרינרים שונים המליצו על רתמה חכחב עם פריצת דיסק וציינו שהיא משילוב של כלב נמוך ומשיכה כנגד הקולר.

על איזה גזע מדובר?

פורסם

אז עכשיו בהצלחת לשים את הרעל בצד (את רובו לפחות), אפשר לנהל דיון.

לפני 28 דקות, mikyl כתב:

ת אומרת שבגלל בעלים לא אחראיים אתה ממליץ לכולם לעקר/לסרס את כלביהם בלי להתחשב בנזק בריאותי האפשרי?  

אף אחד לא אומר לתת לכלב להסתובב חופשי רק בגלל שסרסר אותה. אבל כלבים בורחים, זה עובדה. לפעמים בגלל חוסר אחריות של הבעלים, לפעמים בגלל חוסר תשומת לב רגעי, לפעמים בגלל נסיבות שלא חשבת שיקרו. וכן, אנשים טועים, גם זו עובדה.

כל אחד יכול לאבד כלב בשניה של חוסר תשומת לב.

והנזק הבריאותי, גם אם קיים, מתגמד לאור היתרונות. את הטיעונים נגד קראתי לא מעט (הלינק שאתה שלחת לא נפתח), ועדיין לדעתי, ולדעת רוב הקהילה הוטרינרית והכלבנית, זו התפיסה השכיחה כיום. חלק גדול מהטיעונים מדבר על התזמון בגיל צעיר מידי ולא פוסל לגמרי.

לפני 33 דקות, mikyl כתב:

למרות שאני לא תומך נלהב של תערוכות מסיבות שלי, ממליץ לך מכל הלב לא לדבר על הדברים שאתה  לא מבין בהם כלום. זאת סה"כ הייתה דוגמה של אנשים שמחזיקים כלבים בלי לפגוע בבריאותם שלא לצורך.

ספר את זה לגזעים שהורבעו להדגיש תכונה כזו או אחרת שנקבעה כנכונה לגזע עד שהיא הפכה לסכנת חיים. פקינזים ופאגים שלא מסוגלים לנשום, קבאלירים שהמח שלהם גדול מידי ומתים מלחץ תוך גולגתי...

לפני 35 דקות, mikyl כתב:

ובא נדבר ישירות. אני מכיר את האג'נדה לסרס כל דבר שזז שבא לידי ביטוי בהצעת חוק ההזויה "הצעת חוק  – איסור על זיווג ומכירה של כלבים וחתולים". 

זהו הסיבה האמיתית ולא דאגה לבריות הכלב.  

אין להצעת החוק הזו שום רלוונטיות לדיון. אף אחד לא קרא כן לחייב עיקור וסירוס.

שאני אבין, אתה טוען שיש לי מניע חבוי שלפגוע בבריאות של כלבתו של פות״ש?

לפני 37 דקות, mikyl כתב:

צוואר של כלב מוגן על ידי מסה של שרירים. אתה מסתמך על תאוריה שאין לה שום בסיס במציאות ואני על ניסיון אישי ושל עמתי במקצוע עם אלפי כלבים.

רק שמתחת לשרירים יש חוליות. תאוריה? זה תאורטי לטעון שחוליות עמוד השדרה מועדות לפגיעה בשל עומס לא נכון?

ויש לך לא מעט עמיתים שעבדו עם אלפי כלבים ווטרינרים שטיפלו בבעיות צוואר שממליצים הפוך.

לפני 41 דקות, mikyl כתב:

אני מבין שזה לא נוח לך

לפני 41 דקות, mikyl כתב:

עוד פעם תאוריה ממרחבי אינטרנט מול ניסיון מעשי עם אין ספור כלבים ובעליהם.

הנה מתגלץ׳ לך הרעל מידי פעם... אתה לא מכיר אותי, ואין לך מושג מה נוח לי ומה הנסיון שלי.

לפני 42 דקות, mikyl כתב:

פותרים את זה בקלות. תעבוד רק עם יבואן אמין ותזמין את השק לא ברגע אחרון. לא תורה מסיני. 

אין לי ולאדם שלא עוסק בתחום דרך לדעת מיהו יבואן אמין ומה הופך אותו לכזה. וגם לא הכל תלוי ביבואן, כמו למשל העובדה שהיצרן הפסיק לייצר את האוכל שהחתולה שלי אהבה לאכול. 

לפני 44 דקות, mikyl כתב:

כבר נתקלתי בשכמותך שלמדו ב-YouTube וחושבים שיודעים הכל. רק לא הבנתי למה הם משלמים לי. אבל כל עוד משלמים

זה בסדר, גם למאלף שראיתי ״תולה״ כלב מקולר חנק במשך שניות ארוכות שילמו, ולמיטב ידעתי לא דרשו את הכסף חזרה כשהוא המשיך לתקוף.

שילמו גם למאלפת שטענה שזה לא הוגן להגביל את הכלב ולא לתת לו לעלות על הספה.

גם לאנשי מקצוע פחות טובים מגיע להתפרנס.

פורסם
לפני שעה, Be roo כתב:

אז עכשיו בהצלחת לשים את הרעל בצד (את רובו לפחות), אפשר לנהל דיון.

לא היה שום רעל, רק ציון עובדות.

לפני שעה, Be roo כתב:

אף אחד לא אומר לתת לכלב להסתובב חופשי רק בגלל שסרסר אותה.

מי דיבר על זה בכלל?

לפני שעה, Be roo כתב:

אבל כלבים בורחים, זה עובדה. לפעמים בגלל חוסר אחריות של הבעלים, לפעמים בגלל חוסר תשומת לב רגעי, לפעמים בגלל נסיבות שלא חשבת שיקרו. וכן, אנשים טועים, גם זו עובדה.

כל אחד יכול לאבד כלב בשניה של חוסר תשומת לב.

כלבים בורחים אצל בעלים לא אחראים, זאת עובדה. כל השאר זה תירוצים. ולא משנה אם כלב מסורס או לא.

לפני שעה, Be roo כתב:

והנזק הבריאותי, גם אם קיים, מתגמד לאור היתרונות.

בטוח, במיוחד כאשר ישנה מטרה לסרס הכל מה שזז.

לפני שעה, Be roo כתב:

את הטיעונים נגד קראתי לא מעט (הלינק שאתה שלחת לא נפתח)

נתתי אותו פעמיים, כרגע בדקתי את שניהם והכל נפתח. מעניין שדווקא אצלך לא 😀

לפני שעה, Be roo כתב:

ועדיין לדעתי, ולדעת רוב הקהילה הוטרינרית והכלבנית, זו התפיסה השכיחה כיום

איך קבעת את הרוב? איזה קהילה כלבנית? זאתי של עמותות/בתי מחסה? שרשמה על דגלה להכחיד גידול כלבים בארץ? אין לי צל של ספק.

לפני שעה, Be roo כתב:

ספר את זה לגזעים שהורבעו להדגיש תכונה כזו או אחרת שנקבעה כנכונה לגזע עד שהיא הפכה לסכנת חיים. פקינזים ופאגים שלא מסוגלים לנשום, קבאלירים שהמח שלהם גדול מידי ומתים מלחץ תוך גולגתי...

עברית אתה מבין? בעיות עם הבנת הנקרא? הצלחת לקרוא מה שכתבתי בקשר לכלבנות show? איך זה קשור בכלל לנושא? או שאתה רוצה לפתוח דיון על גידול גזעי? אין לי שום בעיה, רק אל תתחיל עם cherry picking.

לפני שעה, Be roo כתב:

אין להצעת החוק הזו שום רלוונטיות לדיון. אף אחד לא קרא כן לחייב עיקור וסירוס.

יש ועוד איך. מטרתה כמו גם של עמותות שמקדמות בכל הדרכים ובכל מחיר נושא של סירוס/עיקור להכחיד את הגידול של הכלבים בארץ. הצעת החוק בא משם.  וזה לא קשור לנושא הבריאות.

לפני שעה, Be roo כתב:

שאני אבין, אתה טוען שיש לי מניע חבוי שלפגוע בבריאות של כלבתו של פות״ש?

לא, יש לך מניע גלוי לקדם את האג'נדה המוזכרת.

לפני שעה, Be roo כתב:

רק שמתחת לשרירים יש חוליות. תאוריה? זה תאורטי לטעון שחוליות עמוד השדרה מועדות לפגיעה בשל עומס לא נכון?

ויש לך לא מעט עמיתים שעבדו עם אלפי כלבים ווטרינרים שטיפלו בבעיות צוואר שממליצים הפוך.

מי הם? ה"חיובים"? אל תקלל, הם לא עמיתים שלי 😂

לפני שעה, Be roo כתב:

הנה מתגלץ׳ לך הרעל מידי פעם... אתה לא מכיר אותי, ואין לך מושג מה נוח לי ומה הנסיון שלי.

נכון, אני לא מכיר אותך. אבל קל מאוד לזהות שניסיון שלך שואף ל-0.

לפני שעה, Be roo כתב:

אין לי ולאדם שלא עוסק בתחום דרך לדעת מיהו יבואן אמין ומה הופך אותו לכזה. וגם לא הכל תלוי ביבואן, כמו למשל העובדה שהיצרן הפסיק לייצר את האוכל שהחתולה שלי אהבה לאכול. 

אמין זה אחד שאין בעיות עם הספקה. ואם יצרן מפסיק לייצר את האוכל אתה עובר למזון אחר. באותו רגע. לא חייבים שום תרגול מראש והוא גם לא יעזור.

לפני שעה, Be roo כתב:

זה בסדר, גם למאלף שראיתי ״תולה״ כלב מקולר חנק במשך שניות ארוכות שילמו, ולמיטב ידעתי לא דרשו את הכסף חזרה כשהוא המשיך לתקוף.

שילמו גם למאלפת שטענה שזה לא הוגן להגביל את הכלב ולא לתת לו לעלות על הספה.

גם לאנשי מקצוע פחות טובים מגיע להתפרנס.

מאיש מקצוע כמוך זאת ממש מחמאה 😀 

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 4 דקות, mikyl כתב:

תתי אותו פעמיים, כרגע בדקתי את שניהם והכל נפתח. מעניין שדווקא אצלך לא 😀

לפני 4 דקות, mikyl כתב:

מי הם? ה"חיובים"? אל תקלל, הם לא עמיתים שלי 😂

כצפוי חזרנו לעקיצות מגעילות. מזל שליהודונים יש מדינה משלהם שבהם מותר להיות דוחה.

לפני 5 דקות, mikyl כתב:

אמין זה אחד שאין בעיות עם הספקה

וקינחנו בהעדר לוגיקה. איך אני אדע שאין בעיות אספקה? אני אחכה לבעית אספקה ואז אבין שהוא לא אמין.

מיותר להתווכח עם אנשים כמוך.

@Ron Poh, הצלחתי למצוא קישור תקין למאמר שפורסם, הוא לא חידש לי דבר. יש חסרונות בעיקור ויש יתרונות. חלקם משמעותיים וחלקם לא, חלק תלויים בגיל ובגזע, ובחלקם עדיין אין מספיק מידע. אם תרצה גרסת אמלק מפורטת יותר פנה אלי בפרטי או שתתיעץ עם הוטרינר.

• אהבתי 1
פורסם

be roo ו -Mikyl אתם מסיטים את הדיון לכיוון התנצחות אישית מי משתין יותר רחוק...לא מכבד ולא משכיל לאף קורא..

פורסם (נערך)
לפני כשעה, mikyl כתב:

כלבים בורחים אצל בעלים לא אחראים, זאת עובדה. כל השאר זה תירוצים. ולא משנה אם כלב מסורס או לא.

בעברי גידלתי סטר אירי מעורב בגולדן. שילוב קטלני של חכם ועקשן.

כשהיתה כלבה מיוחמת בשכונה הוא הצליח ללעוס את המנעול של דלת ההזזה הכבדה לחצר, לפתוח את הדלת שהיתה כבדה מאוד ולהגיע לכלבה המיוחמת למרות החומה של ה 3 מטר (דרך החצר של השכנים) אחר כך חטפתי שטיפה מבעלת הכלבה (גזעית. היא בנתה על זיווג ומכירת גורים) שעכשיו יהיו לה ממזרים.

אז אני חסר אחריות?

עריכה אחרונה על ידי Night Driver
  • אהבתי 2
  • מצחיק 2

פורסם

בטוח וב-100%. אתה ורק אתה אחראי על הכלב שלך. זאת חובתך לדאוג שהכלב לא יצא החוצה ולא משנה מאיזה סיבה. או שאתה טוען ששכנתך הייתה חייבת לעקר את הכלבה רק בגלל שאתה לא מסוגל להשתלת על הכלב שלך? דרך אגב איחום הוא לא בהכרח גירוי הכי חזק, הכל תלוי בכלב. ישנם כלבים שבנוכחות אובייקט אפילו לא יסתכלו לכיוון הכלבה המיוחמת.  

פורסם

הכלב בתוך בית נעול!

שבר מנעול, פתח דלת, הוציא את השלבים של התריס ויצא.

החא שמנ את הכלבה בחצר ואני אשם.

תשמע, מזמן לא נתקלתי בכזה היגיון. אולי לתפיסתך צריך לנעול כלב בכלוב העיקר לא לסרס.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

הכלב בתוך בית נעול!

שבר מנעול, פתח דלת, הוציא את השלבים של התריס ויצא.

החא שמנ את הכלבה בחצר ואני אשם.

תשמע, מזמן לא נתקלתי בכזה היגיון. אולי לתפיסתך צריך לנעול כלב בכלוב העיקר לא לסרס.

אולי זה לא נראה לך הגיוני, אבל, אם הכלב שלך היה מחונך/ מאולף כראוי מלכתחילה ובעיקר מחונך בעניין איפוק מול גירויים ואיפוק מול מעבר בין חללים הוא לא היה מכרסם מנעול ודלת ובורח לכלבה המיוחמת.

אילוף נכון מגיל צעיר של כלב כולל גם אילוף לאיפוק והקשבה של הכלב לבעלים גם בפעולות יום יומיות כמו יציאה ממפתן הדלת או כניסה בדלת, אכילה רק כשהבעלים מאשר לאכול וכו' - הכלב חייב לדעת גבולות ברורים מיומו הראשון אצל הבעלים שלו - כלב לא עובר מפתן מבלי שהבעלים מאשר לו לעבור מפתן!!!

אני באותה מידה מתקשה להשלים עם ההגיון שלך, לשיטתך בעלים של כלבה חייב לעקר אותה אם יש כלבים זכרים בשכונה שלו??
או עם נעשה אנאלוגיה קצת לא פוליטיקלי קורקט - כל אשה צריכה ללבוש בורקה בדרכה למכולת כי בשכונה שלה יש גברים?

עריכה אחרונה על ידי KOOKE
פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

מה זה קשור בכלל לסירוס? כלב ברח וגרם נזק? אז מי אשם? השכנה? הכרתי בחור בארה"ב שכלב שלו העיף את החלון עם זכוכית כפולה משוריינת כדי לתפוס את השכן שהוא לא כל כך אהב. עלה לו המון כסף. שכן לא היה מיוחם. אז מי אשם, השכן? כל ההיסטריה עם סירוס/עיקור מלובנת על ידי אותם גורמים שהגישו הצעת חוק הזויה כדי להשמיד את הכלבנות בארץ. ומבוססת על בורות, פופוליזם ואינטרסים אישיים כמו הרבה דברים אחרים היום. אין לזה שום קשר לדאגה לבריאות הכלב.

לפני שעתיים, Be roo כתב:

זה לא הגיון, זה בלבול בין המושגים אחריות ורשלנות.

איפה בלבול? רשלנות כי לא דאג לבודד את הכלב בצורה המתאימה למצב. ומכאן אחריות לתוצאות.

לפני 4 שעות, Be roo כתב:

כצפוי חזרנו לעקיצות מגעילות. מזל שליהודונים יש מדינה משלהם שבהם מותר להיות דוחה.

מתי פעם אחרונה הסתכלת במראה? 

לפני 4 שעות, Be roo כתב:

וקינחנו בהעדר לוגיקה. איך אני אדע שאין בעיות אספקה? אני אחכה לבעית אספקה ואז אבין שהוא לא אמין.

לא צריך לחכות לכלום, פעם ראשונה נהנה מחמת הספק, פעם שניה מחליפים ספק. מניסיוני לא קורה הרבה. אתה מדבר על העדר לוגיקה? 🤣 אז בוא תסביר לי איפה הלוגיקה ב"לגוון" ולהחליף את המזון 100 פעמים (או 10, לא משנה) כאשר אפשר לעשות את זה פעם אחד וגם אז אך ורק במקרה אם וכאשר יהיה צורך? 

לפני 4 שעות, Be roo כתב:

מיותר להתווכח עם אנשים כמוך.

כאשר נגמרים הטיעונים ... 😂

פורסם
לפני 6 שעות, KOOKE כתב:

אולי זה לא נראה לך הגיוני, אבל, אם הכלב שלך היה מחונך/ מאולף כראוי מלכתחילה ובעיקר מחונך בעניין איפוק מול גירויים ואיפוק מול מעבר בין חללים הוא לא היה מכרסם מנעול ודלת ובורח לכלבה המיוחמת.

tילוף נכון מגיל צעיר של כלב כולל גם אילוף לאיפוק והקשבה של הכלב לבעלים גם בפעולות יום יומיות כמו יציאה ממפתן הדלת או כניסה בדלת, אכילה רק כשהבעלים מאשר לאכול וכו' - הכלב חייב לדעת גבולות ברורים מיומו הראשון אצל הבעלים שלו - כלב לא עובר מפתן מבלי שהבעלים מאשר לו לעבור מפתן!!!

אני באותה מידה מתקשה להשלים עם ההגיון שלך, לשיטתך בעלים של כלבה חייב לעקר אותה אם יש כלבים זכרים בשכונה שלו??
או עם נעשה אנאלוגיה קצת לא פוליטיקלי קורקט - כל אשה צריכה ללבוש בורקה בדרכה למכולת כי בשכונה שלה יש גברים?

קודם כל עבר 3 מאלפים. זה כלב שאספנו מהרחוב בגיל כשנה שהיה עם חרדת נטישה נוראית (הגיע אליי לבית הספר ופשוט אימץ אותי. לא הסכים אפילו לצאת מהכיתה וישב לידי כל היום. לזכותו ייאמר שלא הפריע לי לישון בשיעור).

אף אחד לא אמר שבעלי הכלבה צריכים לעקר אותה אבל כמו שאני אחראי לשמור את הכלב שלי בתוך הבית כך גם הבעלים של הכלבה. אין פה אשם אחד ואין פה אחד שלא אשם. הנקודה היא שלא תמיד ניתן למנוע הכל.

לפני 6 שעות, mikyl כתב:

מה זה קשור בכלל לסירוס? כלב ברח וגרם נזק? אז מי אשם? השכנה? הכרתי בחור בארה"ב שכלב שלו העיף את החלון עם זכוכית כפולה משוריינת כדי לתפוס את השכן שהוא לא כל כך אהב. עלה לו המון כסף. שכן לא היה מיוחם. אז מי אשם, השכן? כל ההיסטריה עם סירוס/עיקור מלובנת על ידי אותם גורמים שהגישו הצעת חוק הזויה כדי להשמיד את הכלבנות בארץ. ומבוססת על בורות, פופוליזם ואינטרסים אישיים כמו הרבה דברים אחרים היום. אין לזה שום קשר לדאגה לבריאות הכלב.

כלב מסורס לא עושה הכל כדי להגיע לכלבה מיוחמת וכלבה מעוקרת לא עושה הכל כדי להגיע לכלבים.

אתה מסתכל על זה מהמבט העיסקי ולא מטובת הכלב. מבחינתך לכלבים מותר להתרבות רק מתי, איך ועם מי שאתה קובע ואם נמשיך את האנלוגיות שלך לנשים ולזאבים אתה למעשה גואג שהכלבות ייאנסו כדי שלך תהיה פרנסה.

• תוכן חדש...