Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אימצתי כלבה... טיפים בבקשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, teyal כתב:

כשהוא רואה אופנוע או את האוטו זבל, הוא גורר כאילו אין מחר 

זה נראה לנו חמוד כשמדובר במלטז, אבל תכלס, עדיף לעבוד איתו על זה, בשבילו.

הוא מתפרץ כלפי גירוי שגורם לו סטרס, אפשר למנוע ממנו את הסטרס.

מילא אם היה מדובר רק באוטוזבל, שעובר פעם ב... אבל על כל אופנוע?

וזה לא ממש מסובך, ולא דורש המון השקעה, רק קצת סבלנות.

זה לא המקצוע שלי, אבל אם תרצה, אשמח לנסות לעזור בפרטי.

• אהבתי 1
  • תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 דקות, Be roo כתב:

אבל אם תרצה

רק מניח את זה כאן:

:roll:

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 14 דקות, Gosser1860 כתב:

רק מניח את זה כאן:

הזכרון שלי קצר, לא טרחתי לעקוב אחרי מי מפרסם מה ולהצליב שרשורים.

הצעתי לעזור, כנראה שלא ינצל זאת.

• רעיון טוב! 1
פורסם

חסרות דוגמאות?!

כל מי שיש לו כלב ומסתובב בגינות כלבים נתקל כל שבוע באנשים שהכלב שלהם בעייתי או שהם בעיתיים, במריבות בין כלבים, בכלבים שבורחים ושלל צרות.

לאנשים אין מושג מה הם עושים והרב מסתדרים איכשהו.

לא היה לי כלב אחד מאומץ שלא היו לו issues. אחת תוקפת כלבים קטנים ורודפת אחרי חתולים, אחר חייב לצוד כל מה שרץ (כלב רוח), שלישית מתחילה לצווח כל פעם שמשחק בגינת כלבים מתחיל להיות קצת יותר מדי נמרץ וכו׳.

כשלוקחים כלב בוגר ממכלאה, סביר להניח שהוא לא נמצא שם כי כל ההתנהלות איתו בבית הקודם שלו הייתה תותים.

• רעיון טוב! 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 26 דקות, falou כתב:

חייב לצוד כל מה שרץ (כלב רוח),

זה לא מה שנקרא ''אופי'' או גנטיקה או וואטאבר?

כמו שהתחש של ההורים אוהבת לחפור או להריח את האדמה נון-סטופ?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 41 דקות, David32 כתב:

זה לא מה שנקרא ''אופי'' או גנטיקה או וואטאבר?

כן. אז מה?!

קצת עבודה וזה טופל.

זה כמו שהאוסטרלית שלי הייתה רודפת אחרי הילדה ומפילה אותה. צריך לטפל בזה.

אין מה לעשות, כשהכלב גדל מלכתחילה עם השגר והאמא ומחוברת נכון לאחר מכן עם כלבים ובני אדם, זה חוסך המון בעיות התנהגות מאוחרות יותר, נטייה לברוח, נטייה להכנס לקרבות, רכושנות בכל הקשור לאוכל... מה שתרצה.

לא לעבוד עם כלב בשלב הגורות המוקדם, כשאפשר, זו טעות קשה.

יש ערמות של מחקרים בנושא.

https://brill.com/view/journals/beh/155/2-3/article-p83_1.xml?language=en

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 2 דקות, falou כתב:

כן. אז מה?!

קצת עבודה וזה טופל.

זה כמו שהאוסטרלית שלי הייתה רודפת אחרי הילדה ומפילה אותה. צריך לטפל בזה.

לא יודע, אומרים שזה הקטע של הגזע אז מעולם גם לא חשבתי שזה משהו שצריך טיפול או פשוט לקבל את זה שלא משחררים כלבי רוח במקום לא מגודר.

שואל כי בסופו של דבר יש לי את הרעיון בראש של שלהיות בעלים של כלב רוח.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
Just now, David32 כתב:

לא יודע, אומרים שזה הקטע של הגזע אז מעולם גם לא חשבתי שזה משהו שצריך טיפול או פשוט לקבל את זה שלא משחררים כלבי רוח במקום לא מגודר.

קודם כל, יכול להיות שבאמת יש כאלו שאי אפשר, ובכלל מומלץ לא לקחת סיכון עם בריחה של כלב. אישית, הייתי משחרר אותו גם במקום לא מגודר וזה הסתדר. באותו זמן הייתה לי עוד כלבה, רועה אוסטרלית, ולפעמים כלבה שלישית, אז הדינמיקה הייתה אחרת מאשר כלב ובעלים. עקרונית, אם הוא היה מתחיל במיאוץ לכיוון אחד, היינו רצים לצד השני, והוא היה בא אלינו.

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, David32 כתב:

אם אתה יודע מראש שזה הכלב שאתה רוצה, אז כן, צריך לקחת בחשבון את הגנטיקה והאופי של הגזע.

מי שאין לו זמן לפרוק אנרגיה לכלב, עדיף שיתרחק מגזעים פעילים מאוד, ומי שלא רוצה ערימות שפרווה בבית שיסתפק בכלב עם פרווה קצרה.

זה לא שאי אפשר למצוא פתרונות ותחליפים לתיעול תכונות הגזע מהתנהגת בעייתית למקום שבו הכלב זוכה למה שהוא צריך מצד אחד, והבעלים חי עם זה בשלום מצד שני, אבל זה כליטוש של ביטוי ההתנהגות בצורה בטוחה שאפשר לחיות איתה, אי אפשר להפוך כלב אנרגטי לשטיח, אפשר ללמד אותו איפוק כאשר לא ניתן לתת לו לעשות מה שבא לו, ולפרוק לו את האנרגיה בצורה מספיקה בזמן אחר. אבל אם לא תבצע את השני, לא תצליח לישם את הראשון.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני 32 דקות, David32 כתב:

אני אספר קצת.

את כלב הרוח שלנו אמצנו בזמנו אחרי שראינו אותו עם שלט לאימו ברחוב. אני לא יודע אם הוא היה גזעי, אבל הוא  נראה 100% וויפט.

אם אתה מתכוון לקנות גזעי, אז כמובן רק עם תעודות ורק ממגדל שמגדל כמו שצריך. אני הייתי מוסיף, אחד שאיכפת לו מהכלבים שלו (למשל, את האוסטרלית שלי אסור היה לי להעביר/למכור לאף אחד. רק להחזיר למגדל).

כלב מאוד עדין, מאוד שקט, לא מורגש בבית. כמעט בלי שיער, בלי ריח בולט של כלב. כמו חתול שאוהב להתפנק.

בחוץ - מכונת ריצה.

וויפט אלו כלבים שצריכים לרוץ ולהוציא אנרגיה כל יום, אבל לא יותר מ-20 דקות עד חצי שעה. לראות אותו רץ הייתה חוויה. צריך לזכור, גינת כלבים לא מספיק גדולה בשביל שהחיה הזו תצליח למתוח רגליים, אז לא לבנות על זה.

כאמור, הייתה לי גם רועה אוסטרלית, אז הם היו מתישים זה את זו. היא לא הייתה מהירה כמוהו, אבל חכמה יותר בליירט אותו מבחינת הכושר לצפות לאן הוא הולך לרוץ.

האילוף שלו היה לי קשה כי חטיפים לא כ״כ עניינו אותו, להפעיל כוח על הצוואר שלו לא בא בחשבון (עדין) וברגע שהיית כועס עליו, הוא היה נמנע ממך ישר. עדין, אמרתי?!

השיטה שקראתי וניסיתי ועבדה הייתה מורכבת משני דברים (1) קודם כל לתת לו לשחרר את האנרגיה הראשונית איתי. משחרר אותו, וישר משחק איתו איזה עשר דקות, שייפרוק את רב המרץ. (2) הייתי הולך איתו, בהתחלה עם רצועה, אחרי זה עם רצועה ארוכה, אחרי זה בלי  - וקורא לו אליי סתם ככה, באופן תכוף. כל פעם שבא, הייתי מלטף ומשבח אותו. בשבילו זה היה מספיק. המשכתי לעשות את זה, אם כי בפחות תכיפות, כל הזמן.

בסופו של דבר, הוא היה בא אליי בקריאה ולא תופס אזימוט.

אם, במקרה, משהו הדליק אותו פתאום, הייתי מתחיל לרוץ לכיוון השני וקורא לו, והוא היה משנה כיוון ובא אליי.

שוב, אני לא ממליץ. לי זה עבד עם הכלב הזה. כלב אחר, יכול להיות שלא. 

• אהבתי 1

פורסם

לפותח השרשור - קיבלת כאן לא מעט מידע ו"טיפים" שחלקם סותרים והתעורר דיון סביב כל המלצה והמלצה- אבל להבנתי וגם לדעתי האישית ההמלצה החד משמעית היא להיעזר במאלף לפגישה אחת או שתיים שיאבחן את התנהגות הכלבה וייתן לך את הכלים הנכונים לחיות איתה עד אריכות ימיה ולמנוע מראש בעיות התנהגותיות כאלו ואחרות.

בהקשר הזה רוצה להבהיר שני דברים:
כל כלב במיוחד כלב שהיה בעמותות ואומץ בגיל מבוגר עובר תקופת הסתגלות לביתו החדש בטרם הוא מגלה מה האופי וההתנהגות הרגילה שלו באופן מלא - ייתכן שכלב יהיה בהתחלה חיישן רגוע ולא אקטיבי מדיי בסביבתו החדשה ולאחר שיעבור את תקופת ההסתגלות וייצבור ביטחון יגלה תכונות לא רצויות והתנהגות לא רצוייה - תקופת ההסתגלות שונה ואורכת זמן משתנה כתלות בכלב הספציפי ובעברו בעמותה ולפני העמותה.

בחירת מאלף - יכולה להיות בעייתית שכן תחום האילוף בארץ (לצערי) הוא תחום דיי פרוץ ולא מוסדר וכל אחד שעבר איזה קורס במכללת "הב הב" מכריז על עצמו כמאלף...אז יש חהקפיד לבחור מאלף מוכר, מנוסה ולאחר קבלת המלצות רבות ככל האפשר.
דיעה אישית שלי (בבקשה אל תגררו את זה לדיון על שיטות אילוף) עדיף לבחור מאלף שעובד בשיטת אילוף שנוהגים לכנותה "אילוף מאוזן" ולא מאלף שעובד בשיטה של "אילוף חיובי" או "אילוף קלאסי" - תרצה הבהרות לגבי השיטות השונות אשמח לייעץ לך בפרטי.

• אהבתי 3
פורסם

אני רוצה להוסיף עוד משהו, שבעיני יותר חשוב מהגישה: היכולת של המאלף ללמד את הבעלים באופן שישיג את המטרה עם הכלב.

ראיתי מאלף בעבודה לא מזמן. זה היה... מאלף. בפגישה אחת, כלב שלא מכיר אותו, הופך לרגוע וצייתן ובעיקר קשוב... זה היה, נו... מאלף לראות.

אבל זו לא החכמה. החכמה היא שהוא יהיה כזה עם הבעלים.

מהבחינה הזו המוטו של סיזר מילאן:  I train people, I rehabilitate dogs מאוד נכונה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, Be roo כתב:

אם אתה יודע מראש שזה הכלב שאתה רוצה, אז כן, צריך לקחת בחשבון את הגנטיקה והאופי של הגזע.

הזכרת לי את זה

Cartoon of the Day- Golden Retriever Support Group.jpg

• מצחיק 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

לגבי בחירת מאלף וגישת אילוף.

אתחיל בלציין שאין לי אנטי לאף אחד מהגישות, ועבדתי עם מאלפים שונים עם כל הגישות.

יש שתי גישות עיקריות (גם לי אין רצון להכנס לויכוח, אז אנסה לפרט בלי שיפוטיות):

הגישה המאוזנת (כמו שקראו לה כאן) שמתבססת על חיזוקים להתנהגות שרוצים שתשאר, ותיקונים על התנהגות שרוצים להכחיד. יש לגישה הזו טווח רחב של ישומים, ולכל מאלף ה״איזון״ שלו. לגישה הזו יצא שם רע כי התיקונים הם למעשה ענישה, יצירת חוויה לא נעימה לכלב בתגובה על התנהגות לא רצויה. יש שרואים בכל חוויה כזו התעללות, ואחרים טוענים שתיקון נכון הוא רגעי ובעוצמה נמוכה ולכן לגיטימי.

הגישה החיובית (או בשמה הנוסף  force free) עובדת עם חיזוקים בלבד והעקרון, ובמקום התנהגות שלילית מלמדים את הכלבים התנהגות אחרת. לגישה הזו יצא שם רע כאילו מדובר על שיטה ללא גבולות לכלב, שהכל ״פוצי מוצי״ ומבקשים מהכלב לציית ואם הוא ירצה סבבה. זה לא נכון, הגישה הזו בונה התנהגות נכונה בצורה הדרגתית.

לדעתי אין היום מאלף שעובד רק עם תיקונים.

ועכשיו לשני הסנט האישיים שלי. יש לי כלב ראקטיבי, גדול וחזק כבר כמה שנים, ועברנו מספר מאלפים בגישות שונות. 

בסופו של דבר, לפחות לגבי הכלב הספציפי שלי כרגע, עם הבעיות שלו (ואני בתור הבעלים שלו), הגעתי למסקנה שהגישה החיובית עובדת עבורנו הרבה יותר טוב. איתה השגנו את השיפורים הכי משמעותיים. אבל כמעט מכל מאלף שעבדתי איתו לקחתי משהו כאשר ראיתי שהוא עוזר לנו. 

מה שחשוב לא פחות מהגישה זה לבחור את האדם המתאים. קוראים לזה ״מאלף כלבים״, אבל מי שצריך ללמוד וליישם זה אנחנו. מאלף צריך להיות קשוב לצרכים ולמגבלות של הבעלים. זו לא חוכמה אם הכלב מתנהל מצויין עם המאלף אבל הבעלים לא מצליח ליישם את השיטה. כמו שאי אפשר לקחת כלב אנרגטי ולהפוך אותו לשטיח, אי אפשר לקחת בעלים מופנם ולהפוך אותו לאסרטיבי.

וכן, המלצות, כמו שהוזכר כאן, אבל לקחת בחשבון שמה שמתאים לאחד לא תמיד מתאים לאחר, לוודא שהגישה שלו מתאימה לך.

מאלף טוב גם נותן גיבוי מחוץ לשעות האילוף, עונה על שאלות, יוזם בעצמו פניה לבעלים לראות איך הולך, מציע פתרונות לבעיות ייחודיות שהבעלים מעלה...

וכמו שהוזכר, כל אחד יכול להקים בית ספר לאילוף או סתם לקום מחר בבוקר ולקורא לעצמו מאלף. אין רגולציה ולכן יש מגוון של הכשרות באורך ואיכות שונים. והמחירים מושפיעים בעיקר מהותק ואיזור בארץ. מאלף ותיק יכול לגבות פי 3 מאחד מתחיל.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, Be roo כתב:

תגיד את זה לרשימת מאות הכלבים האבודים שיש לי על מחשב.

זאת אומרת שבגלל בעלים לא אחראיים אתה ממליץ לכולם לעקר/לסרס את כלביהם בלי להתחשב בנזק בריאותי האפשרי?  

לפני 4 שעות, Be roo כתב:

תערוכות כלבים זה הטיעון שלך? המקום שפוסל כלב כי יש לו 4 שערות בצבע הלא נכון?

למרות שאני לא תומך נלהב של תערוכות מסיבות שלי, ממליץ לך מכל הלב לא לדבר על הדברים שאתה  לא מבין בהם כלום. זאת סה"כ הייתה דוגמה של אנשים שמחזיקים כלבים בלי לפגוע בבריאותם שלא לצורך.

לפני 4 שעות, Be roo כתב:

שוב השוואה לא רלוונטית, קודם לזאבים, עכשיו לבני אדם. לחזה אצל נשים יש תפקידים רבים, פזיולוגים ומנטלים.

גם אצל כלבים, מדובר בחלק ממערכת המערכת האנדוקרינית שיש לה תפקידים רבים.

לפני 4 שעות, Be roo כתב:

כלב שלא מזדווג לא זקוק לאברי הרבייה שמוסרים בעיקור/סירוס. לכלבים אין דימוי גוף והם לא נפגעים מהסרת איבד כזה או אחר.

טעות, אלה הם לא רק אברי הרבייה. יש להם השפעה על תפקוד הגוף והתנהגות. אני מבין שזה לא נוח לך, אבל עדיין ממליץ לקרוא:

Long-Term Health Risks and Benefits Associated with Spay / Neuter in Dogs

ובא נדבר ישירות. אני מכיר את האג'נדה לסרס כל דבר שזז שבא לידי ביטוי בהצעת חוק ההזויה "הצעת חוק  – איסור על זיווג ומכירה של כלבים וחתולים". אפה בין השאר:

"לא יזווג אדם כלב או חתול ולא ימכור את צאצאיו, אלא אם כן הצאצאים מיועדים לשמש ככלבי נחייה או לשירות במערכת הביטחון;   ....  זווג כלב או חתול או נמכרו צאצאיו, בניגוד להוראות סעיף זה, יורה המנהל, הממונה או רופא וטרינר עירוני על עיקורו או סירוסו, וכן על עיקור או סירוס צאצאיו" 

זהו הסיבה האמיתית ולא דאגה לבריות הכלב.  

לפני 4 שעות, Be roo כתב:

אבל גם אם נשים את המקרה הספציפי הנדיר בצד, הפיזיקה ברורה, כלב שמושך כנגד קולר מפעיל לחץ על איזורים רגישים בהרבה מאשר זה שמושך נגד רתמה.

צוואר של כלב מוגן על ידי מסה של שרירים. אתה מסתמך על תאוריה שאין לה שום בסיס במציאות ואני על ניסיון אישי ושל עמתי במקצוע עם אלפי כלבים.

לפני 4 שעות, Be roo כתב:

ויש מלא כלבים עם בעיות שיכלו להמנע עם מעט ידע.

נכון, תקרא עוד פעם מה שכתבתי.

לפני 4 שעות, Be roo כתב:

חוסר היכולת שלך להבין שיש אנשים שלא יודעים להחליף נורה, מוכיח את הנקודה.

אני מבין מצוין, לכן כתבתי שגם זה אופציה. אבל אם מישהו ישאל אותך בפורום איך מחליפים מנורה מאוד מקווה שלא תשלח אותו למוסך מורשה.

לפני 4 שעות, Be roo כתב:

אין קשר לחוזק הכלב והאגרסיביות שלו, כדאי לתרגל זאת גם עם כלבים קטנים. זה לא פתרון לשום בעיה, זה מניעה. כלב שאוכל מהיד של הבעלים לא יחשוש לראות יד מתקרבת לקערת האוכל שלו.

עוד פעם תאוריה ממרחבי אינטרנט מול ניסיון מעשי עם אין ספור כלבים ובעליהם.

לפני 4 שעות, Be roo כתב:

הבעיתיות נובעת מכך שהכלב מתרגל לאכול כל הזמן את אותו מזון, ללא שום גיוון. ואז כשלא ניתן להשיג את השק כי יש מחסור, אתה בבעיה. זה נכון שהפלורה בקיבה צריכה להסתגל, לכן מומלץ לגוון בשק אבל להשאר עם אותו סוג חלבון, ולא להחליף כל שק, כדי לתת לפלורה ״להתעדכן״.

פותרים את זה בקלות. תעבוד רק עם יבואן אמין ותזמין את השק לא ברגע אחרון. לא תורה מסיני. 

לפני 4 שעות, Be roo כתב:

כבר נתקלתי בשכמותך, מזלזלים במאלפים אחרים, בגישות אחרות, לא מקשיבים לבעלים שמתאר את הקשיים שלהם ולא יודעים להתאים את עצמם למצב.

מאוד נפוץ אצל מאלפים ותיקים שלא מסוגלים להתפתח ולהתעדכן, או להבין שהעבודה שלהם היא לא רק כלבים.

כבר נתקלתי בשכמותך שלמדו ב-YouTube וחושבים שיודעים הכל. רק לא הבנתי למה הם משלמים לי. אבל כל עוד משלמים ...😄 

לפני 4 שעות, Be roo כתב:

לפני 3 שעות, falou כתב:

דמגוג.

ברית מילה לבנים שלך, עשית?

זה רק מוכיח ידע שלך באנטומיה ופיזיולוגיה. לינק שצירפתי קראת? 🙂

לפני 3 שעות, falou כתב:

זאת אומרת שאתה לא מכיר את כל התחום של חיברות גורים לבני אדם ולכלבים אחרים בחודשים המוקדמים, וההשפע הקריטית של התקופה הזו על התנהגות הכלב?

זאת אומרת שאתה בגלל חוסר ניסיון מעשי לא מבין על מה מדובר ומה עושים בתקופות האלה.

לפני 3 שעות, falou כתב:

באייטיז עברתי אילוף עם כלב תוקפן בשיטות שידע ליישם אז מאלף מומחה שגם עבד עם צה״ל.

רב מה שלמדתי אז, אבד עליו הקלח.

אז בחרת במאלף לא כזה מומחה.

לפני 3 שעות, falou כתב:

הכלב, קיסהאונד, נדפק כבר עד גיל חצי שנה ברמה כזו שהיה תוקף את ילדי המשפחה, ונמסר.

הכלב הורדם לבסוף, כי הוא לא הפסיק לתקוף רנדומלית.

לא התעללו בו, כל מה שהיה צריך זה לא להבין כלום בגידול כלבים.

לא מכיר את המקרה שלך, אבל ישנו דבר כזה שנקרא גנטיקה.

לפני 3 שעות, falou כתב:

מי שרוצה להמר על כלבת זאב בת 6, גזע טריטוריאלי, שיהיה לו לבריאות.

יש הבדל בין כלב לגזע.

לפני 3 שעות, falou כתב:

מי שרוצה לדעת, יכול לגגל בעצמו מאמרים ומחקרים בתחום ולראות כמה חשובה השהות עם השגר בגילאים מוקדמים להתנהגות מאוחרת יותר עם כלבים וכמה צריך ואפשר לעשות עם גור לפני גיל חצי שנה. 

עשיתי את זה 15 שנים עם מאות גורים, בא תספר לי מהו תפקידו של מאלף בתהליך הזה.

לפני 3 שעות, falou כתב:

כמו הפקינז של השכנה שאיבד את מאור עיניו כי הייתה כלבה מיוחמת בבניין ולברדור לא מסורס שברח תקף אותו בלובי.

לברדור ברך כי בעלים לא סגרו את הדלת. עם בעלים כאלה יש סיכוי שהוא היה בורך גם בלי שום כלבה.

לפני 3 שעות, falou כתב:

בגלל זה גם כל המכלאות מלאות באלפי כלבים מעולים ונחמדים ומתנהגים מצויין, שזרקו אותם מהבית מרב שזה מצליח...

דמגוג 😀

לפני 3 שעות, Gosser1860 כתב:

כמו שכתבו, שווה להתעדכן.

אנחנו מכירים? יש לך הרבה ניסיון בתחום?  אולי תפרט בקשר למה "להתעדכן"? אני פעמיים בשבוע עובד עם כלב שלי ב-2 מועדוני אילוף שבאחת מהם אני גם מדריך. ישנם שם גם בעלי מקצוע וטיקים ויותר צעירים ואנחנו מחליפים בינינו דעות. כאשר מביאים לארץ מישהו עם ידע/ניסיון ותוצאות מוכחות אני רץ לא משנה כמה זה עולה. אז למה בדיוק התכוונת?

אוקיי, אבל איך הוא יידע אם אין בעיות בלי שמאלף ייראה את הכלב?

אם יהיו בעיות הוא יידע.

מה זה אומר בכלל "אין בעיות"? ואם יש בעיות שרק איש מקצוע יכול לראות? או התחלה\סימנים של בעיות אבל בעל הכלב לא יודע את הבסיס של "לקרוא את הכלב" אז מבחינתו "אין צורך", אך איש מקצוע היה טוען שיש מה לעבוד.

כבר כתבתי. אתה רוצה לשכנע אותי לקחת כסף? 😄

מה זה אומר מסתדרים? רוב האנשים לא מודעים בכלל לבעיות שיש להם עם הכלב, או מתייחסים אליו בביטול (רובם בטלפון הנייד..). בחלק מהמקרים זה עובר מתחת לדאדר, לפעמים זה מתרפץ, כשזה מלטז קטן זה "מצחיק" כשזה אסייתי מעורב ששוקל 50 ק"ג זה פתאום "מפחיד".

אם בן אדם עם אסייתי ששוקל 50 ק"ג בטלפון נייד שום מאלף לא יעזור. הוא גם לא ירצה לשלם לו או "לבזבז" את הזמן.

המחקר העדכני פסל את כל\רוב הדוקטורינה שמשווה כלבי בית לזאבים בטבע, משלל סיבות, בהחלט שווה להתעדכן.

תסביר למה אתה קורה דוקטרינה ואיזה מחקר מה פסל. במשך 15 שנות עבודתי בעוקץ המעביד שלי הייתה אוניברסיטה ת"א ולפחות פעמיים בשבוע נפגשתי עם דר' לביולוגיה שעבדה שם יותר מ-20 שנה.  

בנוסף, ההשלכה מכלבי עבודה ותערוכה לא מאוד רלוונטית לכלבי בית.

כבר כתבתי שכל 50 שנה המשכתי לעבוד עם כלבי בית, אין שום קשר בין כלבי עבודה ומה שדיברנו. ואין שום הבדל בין כלב בית ותערוכה. זה בדיוק אותו כלב.

לפני 33 דקות, falou כתב:

אני רוצה להוסיף עוד משהו, שבעיני יותר חשוב מהגישה: היכולת של המאלף ללמד את הבעלים באופן שישיג את המטרה עם הכלב.

ראיתי מאלף בעבודה לא מזמן. זה היה... מאלף. בפגישה אחת, כלב שלא מכיר אותו, הופך לרגוע וצייתן ובעיקר קשוב... זה היה, נו... מאלף לראות.

אבל זו לא החכמה. החכמה היא שהוא יהיה כזה עם הבעלים.

מהבחינה הזו המוטו של סיזר מילאן:  I train people, I rehabilitate dogs מאוד נכונה.

סוף סוף אנחנו מסכימים במשהו 😀

• תוכן חדש...