Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה נראה שמקרים של גניבת ממיר קטליטי נהיה דבר יותר ויותר נפוץ, רכיב שעלותו לא זולה בכלל ובאופן כללי לא נעימה בכלל שיכולה להיגרם כמעט בכל חניון לא מצולם ולעיתים גם באור יום.

לכן תהיתי האם יש אופציה טובה היום למיגון לממיר קטליטי שתגרום לגנב הפוטנציאלי לעבור לרכב הבא?

במידה וכן, יש המלצה למיגון של חברה ספציפית?

האם במקרה וכן מתקינים מיגון כזה, קיים סיכון לנזק משמעותי יותר לרכב במקרה של גנב עיקש?

תודה מראש לעונים😎

פורסם
  1. לקחת איתך יחד עם מפתח של רכב 😁
  2. רב-קו – ויקיפדיה

לא מאמין שברברים אכפת מהגנות, ישברו את הרכב, זה כמו פירוק גלגלים - אפשר לחנות במקומות צמודים לקיר או  רחבים אחרים, לחנות במקום ציבורי.. אבל עדיין.

• אהבתי 1
פורסם

להחזיק רכב שאין חשש על הממיר שלו

או לפחות לברר באיזה רמת סיכון הרכב שלך 

אצלי בגאמפי 2006 דיזל יש ממיר קטליטי פשוט מאוד שלא גונבים-לא שווה להם…

• אהבתי 1
פורסם

אני לא חושב שיש סבירות טכנית למגן דבר כזה אלא אם תתחיל לרתך כל מיני בזנטים לרצפת הרכב.
הם פשוט באים עם דיסק ניטען, חותכים את האגזוז לפני ואחרי הממיר בכמה שניות וסלמאת.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני חושב שאתם מפספסים.

גנב=עצלן, אם יש סיבוך הוא יעבור לרכב הבא.
השאלה היא איפה נמצא הממיר ברכב, בהתאם לזה אפשר להבין כמו הרכב יהיה מטרה ואיך ניתן למגן.
השאלה2: אם הסכנה בגניבת ממיר לעומת מחיר המיגון והזמן נלקחו בחשבון כאן.

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יש כמה פתרונות ברשת, רובם נראים כאילו הם מוסיפים עוד חצי דקה של ניסור וזהו.

יש טענות (בחו"ל) שלצבוע את הממיר בצבע עמיד בחום ולחרוט עליו את מספר השלדה ירתיע פירוקיות מלקנות אותו, אבל כנראה זה לא הולך לפירוקיה חוקית בארצנו.

אולי לשדרג את הרכב לבולמי אוויר ולהנמיך למקסימום ברמה ששום ג'ק לא יכול להיכנס

כבר חתמתי...

פורסם
בתאריך 15.6.2023 בשעה 19:47, adir10 כתב:

לאחרונה נראה שמקרים של גניבת ממיר קטליטי נהיה דבר יותר ויותר נפוץ

אתה חושב? לפני שנה וחצי בדקתי ברצינות את הנושא ונאמר לי ע"י אחד מבעלי מכוני האגזוזים הגדולים בארץ ששווי הממירים צנח דרסטית ובעקבותיו הגניבות ירדו מאוד. (אבל לא פסקו כליל)

לעצם השאלה אני חשבתי אז על להחליף מראש לממיר חלופי ולמכור את המקורי מה שהיה משאיר לי עודף גדול ביד במחירי הממירים דאז ושומר על החיישנים המקוריים (והחדשים אצלי) שתמיד נגנבים עם הממיר כי חלופי לא גונבים.

פורסם
בתאריך 15.6.2023 בשעה 12:47, adir10 כתב:

לאחרונה נראה שמקרים של גניבת ממיר קטליטי נהיה דבר יותר ויותר נפוץ

ברכב חשמלי זה לא היה קורה.

פורסם
בתאריך 16.6.2023 בשעה 13:17, shellcase כתב:

פעם אולי זה היה נכון כשנרקומנים היו שוברים חלון בשביל לגנוב את הרדיו-טייפ.

גנב רכב היום מגיע מוכן עם מודיעין, אמצעים לפריצה, צופה, דרכי מילוט וכל מה שצריך. אם הרכב שלך מסומן (כמו טויוטה פריוס) אז הגנב יגיע אליו במיוחד ויעשה מה שהוא צריך.

לפני 22 שעות, yairw כתב:

יש טענות (בחו"ל) שלצבוע את הממיר בצבע עמיד בחום ולחרוט עליו את מספר השלדה ירתיע פירוקיות מלקנות אותו, אבל כנראה זה לא הולך לפירוקיה חוקית בארצנו.

זה לא הולך לפירוקיות רגילות. גונבים את הממירים בשביל המתכות היקרות שיש בתוכן (פלדיום, פלטינה, רודיום)

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 16.6.2023 בשעה 12:30, דובצע כתב:

להחזיק רכב שאין חשש על הממיר שלו

או לפחות לברר באיזה רמת סיכון הרכב שלך 

איך אפשר לברר באיזה רמת סיכון הרכב שלי?

עריכה אחרונה על ידי -UC-
פורסם

למרב הצער, עם ריבוי התופעה (באר-שבע)

מוסכי סובארו וטויוטה כבר מציעים "מיגון ממיר" דומה למיגון שטח של רכב 4X4

כנ''ל לאספיר יש מגן ייעודי 

כמובן שכל המגינים פריקים לטובת תחזוקה במקרה של תקלה או תחזוקה 

גנבים מגיעים עם כלי חיתוך, כל דבר שיכול לעכב אותם יכול לעזור אבל גנב עקשן יכול לגרום נזק משמעותי לרכב - גם כנקמה במידה ולא יצליח ויש לו מספיק זמן

כל המיגונים - קודנית, כספות וכו מטרתם לעכב גניבה ולא למנוע אותה

כבר מזמן למדנו - אם רוצים לגנוב, יגנבו! גם במחיר שלחזור כמה פעמים עם ציוד מתאים לאותו הרכב

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 16.6.2023 בשעה 13:17, shellcase כתב:

אני חושב שאתם מפספסים.

השאלה היא איפה נמצא הממיר ברכב, בהתאם לזה אפשר להבין כמו הרכב יהיה מטרה ואיך ניתן למגן.
השאלה2: אם הסכנה בגניבת ממיר לעומת מחיר המיגון והזמן נלקחו בחשבון כאן.

אכן מדויק, גנב נחוש מספיק יפרק חצי רכב או יגנוב פשוט את הרכב בתיאוריה, בפועל יכול להיות שיחליט שזה לא שווה את הכאב ראש ועדיף לדלג לרכב הבא.

לגבי התגובה מעליי-המעניין הוא האפקטיביות של אותו המיגון וכמו שציינו קודם גם נושא העלות ביחס למחיר של ממיר במקרה ו, יש לך מושג?

• תוכן חדש...