Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה שתסרב לתקן שם אם זה המוסך שהיית בין כה וכה הולך לתקן בו?

קשיים בישום בטוח יהיו, רק שזה לא צריך להיות מה שמונע את הקידמה. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא כל דבר אתה רוצה לתקן אצל המוסך הקבוע. למשל להחליף צמיגים אצל הצמיגאי שאיתו הוא עובד, עם קומיסיון למוסך. ובצמיגים זה לא Peanuts של החלפת נורה ואפילו כיוון פרונט, כבר מדובר בהפרשים של מאות שקלים בין צמיגאים, שלא לדבר על מקצועיות ומבחר צמיגים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 25 דקות, sperial כתב:

לא כל דבר אתה רוצה לתקן אצל המוסך הקבוע. למשל להחליף צמיגים אצל הצמיגאי שאיתו הוא עובד, עם קומיסיון למוסך. ובצמיגים זה לא Peanuts של החלפת נורה ואפילו כיוון פרונט, כבר מדובר בהפרשים של מאות שקלים בין צמיגאים, שלא לדבר על מקצועיות ומבחר צמיגים.

אל תחכה לטסט כדי להחליף צמיגים. מצד שני כל מיני דברים כמו משולשים והגה אתה תעדיף לעשות במקום שאתה מכיר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לבד מהכותרת ה״מפוצצת״ אין כל חדש בזאת.

כבר היום מוסך יכול לקבל אישור לביצוע מבחן תקופתי(טסט) = מוסך רישוי.

כפי ש @sperial הגיב, אני לא רואה ״קופצים״ רבים על אפשרות כזו.

עריכה: אגב, בעבר, יתכן וגם כיום, במוסכים המרכזיים של כל יבואן ניתן לבצע את המבחן, וזאת בתנאי הרכב הנו לקוח קבוע(לא זכור לי משך התקופה לקביעת „קבוע״).

קבלו מודעת פרסום של „יפנאוטו״ משנת 1980.

טסט.jpg

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

מעניין איך הם מתכננים להתגבר על ניגוד העניינים המובנה של המוסך. לדעתי זו תהיה קטסטרופה. כמו שמשחילים כיום בלמים בכל טיפול. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 59 דקות, teyal כתב:

מעניין איך הם מתכננים להתגבר על ניגוד העניינים המובנה של המוסך. לדעתי זו תהיה קטסטרופה. כמו שמשחילים כיום בלמים בכל טיפול. 

צריך לקבוע שגם אם "נכנסת" למוסך כדי להעביר טסט אתה לא מחוייב להשלים אצלו את התהליך. זו הדרך להתגבר על ניגוד הענינים [שקיים חלקית כבר היום].

• אהבתי 1
פורסם

על זה דיברתי: אם זה המוסך הקבוע שלך, אם תלך לתקן במקום אחר עלולה להיות לך בעיה בעתיד. מספיק ניגוד העניינים הקיים היום כאשר הרבה מכוני רישוי נמצאים בתוך חצר שבה יש גם כיוון פרונט, חשמלאי, צמיגיה, צבע לוחיות זיהוי ועוד בעלי מקצוע שמתפרנסים מהפסילות.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני רק מנסה לדמיין מוסך סטנדרטי שעל הבוקר יגיעו לשם 20 או 30 רכבים לטסט,הקטסרטופה תחגוג שם ולא יהיה להם שמץ של מושג איך להתמודד עם לחץ שכזה,

מכון טסטים זה שטח נדל"ן בפני עצמו,מסועי בדיקה,בוחנים....או שזה ידפוק להם את העבודה ואת הלקוחות במוסך,או שאת הלקוחות של הטסטים,פשוט לא הגיוני לאכול

את העוגה מכל הכיוונים,ובהחלט זה ניגוד עניינים,אם במכון טסטים הניגוד עניינים יכול לעלות רק בהחלפת נורה\לוחית זיהוי\תוסף דלק,במוסך הניגוד עניינים עלול לעלות

ביוקר.

• אהבתי 1
פורסם

עכשיו במקום הקנס הקבוע של לוחית רישוי נקבל תותבים למשולשים/תיבות הגה/ממירים קטליטים. איזו שרה איומה ונוראית הרגב הזו.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)

בעולם מקובל לבצע מבחני רישוי במוסכים. 

עיקר ההשקעה היא בעמדה יעודית , למשל כזו , לפני הליפט מוצב הדיינו לבדיקת בלמים. השאר לא ממש מורכב.

image.png.7ebd996e5c871355d7a291def83e9cc6.png

לא חייבים את הבור המפורסם שמן הסתם חוסך זמן כי אין צורך להעלות את הרכב על מגבה. 

אני מניח שכל מוסך מורשה יבואן ישמח להוסיף את המבחן לסל השרותים. מן הסתם יגיעו אליו לפחות פעם בשנה 😊

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 54 דקות, mazda2011 כתב:

אני רק מנסה לדמיין מוסך סטנדרטי שעל הבוקר יגיעו לשם 20 או 30 רכבים לטסט,הקטסרטופה תחגוג שם ולא יהיה להם שמץ של מושג איך להתמודד עם לחץ שכזה,

מכון טסטים זה שטח נדל"ן בפני עצמו,מסועי בדיקה,בוחנים....

רק מעיר,

הרעיון פונה לאותם מוסכים שמחזיקים שטח וקיבולת מתאימה, לא לכל אחד.

להוסיף כמה מאות מוסכים ברחבי הארץ כמכוני רישוי יכול להיות כיף, כמובן אם יתגברו על הבעיות..

אני למשל, מעביר שלושה טסטים בשנה ,הייתי בשמחה מעביר אותם אצל המכונאי המצוין והאמין שלי.

אני מטפל רק אצלו, כמו עוד רבים אחרים, וכשנמאס לי מפסילות סרק בטסט, למדתי לשלם לו כ 150 ש"ח על שירות העברת טסט. אותו לא משגעים במכון טסטים....

מבחינתי? שימשיך לקחת את העמלה הזו ויעביר את הטסט אצלו במוסך...

• אהבתי 1

הדרך עצמה היא היעד.

פורסם (נערך)

עוד דוגמא

image.thumb.png.b970807750d75bbb4149730e03c50d41.png

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, mazda2011 כתב:

אני רק מנסה לדמיין מוסך סטנדרטי שעל הבוקר יגיעו לשם 20 או 30 רכבים לטסט,הקטסרטופה תחגוג שם ולא יהיה להם שמץ של מושג איך להתמודד עם לחץ שכזה.

במדינות שהמודל הזה עובד בהן אף אחד לא מגיע סתם ככה לטסט. קובעים מראש תור, שבד"כ משולב עם טיפול תקופתי, ואז מגיעים ומקבלים את תשומת הלב הרגילה פלוס עוד רבע שעה לחלק הזה. אפשר גם לעשות 'טסט פנימי' שהוא מעין סימולציה הבודקת את הנקודות הרגישות אך ללא החותמת בסוף או התשלום בהתאם. בד"כ מוסכים קטנים לא מתעסקים בזה בעצמם, אלא סוגרים עסקה עם מוסך גדול בקרבת מקום ומביאים לשם את רכבי הלקוחות בתיאום מראש. לא שונה בהרבה מה-200 שקל שישראלים משלמים כיום למוסך שלהם על העברת טסט, רק קצת יותר מוסדר חוקית ועם פחות סיכוי להפתעות.

עריכה אחרונה על ידי Derish

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...