Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

1200 ש״ח לבדיקת דיאגנוזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טמטום ידוע. גם אצל מוסכים פרטיים יש את זה. סתם להערים חסמים מיותרים שמבריחים לקוחות.

בעל מוסך חכם מוריד את החסמים המטופשים האלה וזוכה בלקוחות מסורים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

יצא לי כמה פעמים שחיברו את הרכב שלי לסורק. היו מוסכים שלא גבו כלום, והיו כאלה שהבהירו לי שזה עולה 200 שקל, ואם אני מטפל אצלם אז מקזזים לי את העלות. 

פעם ראשונה אני שומע על הקשקוש הזה של 500 שקל. הזוי. 

פורסם
לפני 3 דקות, Ooga כתב:

מי בכלל מטפל ברכב מחוץ לאחריות במוסך מורשה? ועוד ברכב צרפתי! זה מזוכיזם על מלא.

אמא שלי עם מאזדה 3 2010, מאז שהרכב אצלה, חמש שנים בערך כל הטיפולים רק במורשה מאזדה.

וגם קודמו הלאנטיס 2004.

• מצחיק 1
פורסם

סכומים הזויים - אין מה לומר.

יחס "אנטי לקוח", כאילו אתה סתם נודניק.

עצוב שלא איכפת להם שמאבדים לקוחות ולא נראה בכלל שאיכפת להם.

אבל מה - הרוויחו את זה ביושר ( / "יושר" - מה שתרצו).

alfa 156 2.5.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 24 דקות, davemustaine87 כתב:

יצא לי כמה פעמים שחיברו את הרכב שלי לסורק. היו מוסכים שלא גבו כלום, והיו כאלה שהבהירו לי שזה עולה 200 שקל, ואם אני מטפל אצלם אז מקזזים לי את העלות. 

פעם ראשונה אני שומע על הקשקוש הזה של 500 שקל. הזוי. 

500 זה העלות אצל מורשי יבואן.

אם אתה מחליט לתקן אצלם, הם בד"כ מורידים את זה מהמחיר הסופי.

את הסיפור על 1200 שקל למציאת תקלה עוד לא שמעתי. זה כבר עלות של טיפול...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המחיר מוגזם.

התיקון האחרון שהיה לי ב C4 פיקאסו (כתבתי עליו כאן) בוצע כרגיל במוסך מורשה יבואן (צמרת, חיפה).

את החלקים אני הבאתי.

הם בצעו אבחון בשלב ראשון - שהיה מורכב וכלל חיבור פיזי של מדי לחץ לנקודות שונות בצנרת הדלק כדי לזהות את הבעייה.  לא רק חיבור מחשב).

ולאחר מכן הרכיבו את החלקים שהבאתי.

על האבחון הבהירו לי שהם גובים שעת עבודה (לקח כמובן הרבה יותר).

בסה'כ שלמתי (אבחון והחלפת המשאבה) 661 ש'ח כולל מעמ.

טוב שאתה עוזב אותם.

פורסם
לפני 3 שעות, Ooga כתב:

מי בכלל מטפל ברכב מחוץ לאחריות במוסך מורשה? ועוד ברכב צרפתי! זה מזוכיזם על מלא.

כאמור, עד היום הטיפולים השוטפים אצלם היו כמה מאות ש״ח פעם בשנה, עשו רושם שבהחלט מבינים היטב בדגמים, ועשו עבודה טובה מאד בתיקון תאונה (ולמרות שהם לא בהסדר עם חברת הביטוח שלי דאז, הציעו מיוזמתם לספוג את ההשתתפות העצמית המוגדלת לתיקון במוסך ללא הסדר). היו קרובים ונוחים, אז נשארתי אצלם. לא היתה סיבה לא. עכשיו פעם ראשונה שעלתה סיבה כזו.

לפני שעתיים, SlowRide כתב:

500 זה העלות אצל מורשי יבואן.

אם אתה מחליט לתקן אצלם, הם בד"כ מורידים את זה מהמחיר הסופי.

את הסיפור על 1200 שקל למציאת תקלה עוד לא שמעתי. זה כבר עלות של טיפול...

זהו, כאן עצם החיבור לסורק היה עולה 500 בכל מקרה, ללא ניכוי בשום מקרה.
אם הייתי בוחר מראש בדיאגנוזה מלאה, אז את ההפרש בין 1200 ל-500,   ש״ח700, היו מנכים מעלות העבודה של התיקון (ואם התיקון פשוט, כמו למשל החלפת פלאגים, ויותר זול מ-700? עדיין הייתי משלם 700 נוספים על העבודה).

עכשיו, ברור לי שמשלמים למוסך לא רק עבור זמן עבודה, אלא עבור המומחיות והנסיון שלו (במיוחד מוסך שמתמחה במותג). לגיטימי ומובן לחלוטין.
אבל יש סביר ולא סביר. ב-2023 אני מצפה שלא תהיה שום גביה נוספת על התחברות ל-OBD במסגרת טיפול תקופתי. כמו אצל בגבע -- וזה גם ללא טיפול אצלם.
אחרי הסריקה אפשר להגיד לך ״לפי הסריקה, יש בעיה במע׳ הפליטה, אבל לזהות בדיוק איפה ולתת הצעה לתיקון דורש עוד (נניח) שעת עבודה״, ולהגיד לך אם לפי נסיונם זה צפוי להיות חמור או לא -- ואז הלקוח יכול לקבל החלטה משותפת איתם.

פורסם
לפני כשעה, dani666 כתב:

המחיר מוגזם.

התיקון האחרון שהיה לי ב C4 פיקאסו (כתבתי עליו כאן) בוצע כרגיל במוסך מורשה יבואן (צמרת, חיפה).

את החלקים אני הבאתי.

הם בצעו אבחון בשלב ראשון - שהיה מורכב וכלל חיבור פיזי של מדי לחץ לנקודות שונות בצנרת הדלק כדי לזהות את הבעייה.  לא רק חיבור מחשב).

ולאחר מכן הרכיבו את החלקים שהבאתי.

על האבחון הבהירו לי שהם גובים שעת עבודה (לקח כמובן הרבה יותר).

בסה'כ שלמתי (אבחון והחלפת המשאבה) 661 ש'ח כולל מעמ.

טוב שאתה עוזב אותם.

חיפה זה אמנם רחוק יותר, אבל אם רוצים להגיע למוסך בבוקר, לוקח אותו זמן כמו להגיע לדרום ת״א. נשקול לפעם הבאה.
אגב, אתה עושה אצלם את הטיפולים התקופתיים הרגילים? אם כן, כמה עולה אצלם טיפול כזה ״קטן״ (ללא החלקים?)

פורסם

הזוי.

במורשה מיצבושי, זה עולה 250 שמתקזז מהתיקון, אם מתקנים שם.

המון פעמים ביקשתי שיתחברו עם הסורק לבדוק דברים, בזמן שהרכב היה בטיפול שנתי, מעולם לא לקחו לי שקל על זה.

פעם סיימתי טיפול במורשה טויטה, בנסיעה חזרה נדלקה הנורה בדוק מנוע, חזרתי לשם.

יצא הטכנאי החוצה, התחבר לי לרכב, ראה מה הקוד, וגם ללא עלות.

אני גם הייתי גם מסיים את ההתקשרות, במיוחד שאני לקוח חוזר שמטפל לא במסגרת האחריות כבר.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תוכן חדש...