Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום הייתי בטיפול אצל מוסך מורשה,

אני מדבר רק על עלויות עבודה ללא מע"מ:

טיפול 240 ש"ח 

מסנן אוויר 60 ש"ח

מסנן מזגן 60 ש"ח

והשאלה שלי,

האם יש הצדקה לשלם גם על פירוק והרכבה של מסנני אוויר? זה לא בדיקות במסגרת הטיפול?

האם יש הגדרה לתכולת עבודה סטנדרטית לכל טיפול לפי משרד התחבורה?

פורסם

תיראה, הם פירטו לך אקסטרה עלויות. היה מנחם אותך אם היו רושמים רק עלות טיפול 360 שקל? 

המחיר כולל מע"מ? כי אם לא, מחיר של 420 שקל לטיפול כזה נשמע לי יקר אפילו למורשה. במוסך לא מורשה גובים ממני 200 שקל לטיפול כזה. 

פורסם
לפני 27 דקות, efistr70 כתב:

לא, משרד התחבורה לא יכול להגדיר את זה. ברכב אחד להחליף פילטר לוקח חצי שעה, ברכב אחר חצי דקה.

יצרן הרכב מגדיר שעתון לכל פעולה. נגיד החלפת פילטר אוויר 0.25 שעות. זאת אומרת 15 דקות. 

זה לא חלק משעתון טיפול בסיסי כיוון בטיפול בסיסי לא מחליפים פילטר אוויר.

לפי זה עובדים המוסכים המורשים.

פורסם (נערך)

לפעמים לא מפרטים בסעיף העבודה את כל מה שמעבר לטיפול בסיסי (החלפת שמן מנוע + מסנן שמן) אלא קוראים לזה טיפול בינוני/ גדול, ואז הכל באמת נכלל בשורה של "טיפול" .

אצלך לא היתה החלפת נוזל בלמים, בטויוטה למשל מכניסים את זה לתוך הטיפול 30/60/90 אלף קילומטרים , ומחיר העבודה  בהתאם.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני כשעה, efistr70 כתב:

לפני 47 דקות, efistr70 כתב:

אבל 120 ש"ח לעבודה של פחות מדקה שתיים, זה כבר גנבה.

יש פסק דין של בית המשפט המחוזי שאומר שזמן העבודה יהיה הזמן שלקח בפועל (ואני מניח שהכוונה היא גם לזמן שהיה צריך לקחת בפועל) או שעתון היצרן לפי הנמוך. אני גם מניח שזה כולל את זמן העבודה בקבלת ובמסירת הרכב (עבודה משרדית, למשל).

פורסם
לפני 7 שעות, efistr70 כתב:

מסכים איתך שמורשה יותר יקר ממוסך לא מורשה,

אבל 120 ש"ח לעבודה של פחות מדקה שתיים, זה כבר גנבה.

במורשה אתה משלם על הזמן שהרכב נמצא על הליפט , ועל כל המסביב , כשאתה מסתכל על מחיר תסתכל על כל התמונה מסביב , כמו למשל, כמה עולה להחזיק מוסך מורשה , ההוצאות הן מאוד גדולות לכן גם המחיר מאוד גבוה במוסכים מורשים. 

פורסם (נערך)

זה לא מחיר גבוה זה מחיר רגיל.

ובהתחשב בצנזורה שעשית לגבי המידע המלא על הרכב שלך. (דגם שנה) .

הקילומטרז' שהוא צבר, השנים שהוא על הכביש.

הייתי מתריס ואף אומר ש:

המחיר סביר ביותר.

(*) ולא רק סביר ביותר ביחס למוסך מורשה.

סביר ביותר למוסך כללי רציני ומיקצועי, שנמצא באיזור תעשיה תיקני, שמחזיק צוות עובדים, שמחזיק מחסן חלקים+מחסנאי, כזה שמשלם את מיסיו למדינת ישראל ומקפיד על חוקיה.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם
לפני 22 שעות, efistr70 כתב:

שלום לכולם,

היום הייתי בטיפול אצל מוסך מורשה,

אני מדבר רק על עלויות עבודה ללא מע"מ:

טיפול 240 ש"ח 

מסנן אוויר 60 ש"ח

מסנן מזגן 60 ש"ח

והשאלה שלי,

האם יש הצדקה לשלם גם על פירוק והרכבה של מסנני אוויר? זה לא בדיקות במסגרת הטיפול?

מחיר של טיפול אמור  לכלול גם החלפת פילטר אוויר. על החלפת פילטר מזגן בקבינה לוקחים תוספת של 10 דק עבודה.

• תוכן חדש...