Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יום עצמאות שמח,

נכנס בי לפני כמה דקות רכב. האדם לא הביט ימינה בזמן כניסה לצומת תוך פניה שמאלה. פגיעה קלה יחסית, אבל יש נזק לדלת.

לנהג יש ביטוח רכב צד ג' של מנורה שפג תוקף ב-30/04/2023 בחצות (עוד 4 ימים).

האם עלי לדווח על כך לפני תום פקיעת תוקף הביטוח או שמועד קרות התאונה הוא הקובע לעניין הפגיעה - אני מניח שכך, אבל קצת לחוץ למקרה שבכל אופן יכולה להיות בעיה או שקשה יותר אם מגישים לאחר הפקיעה.

אשמח לעזרתכם.

עריכה אחרונה על ידי LaCoco
פורסם

מה שקובע הוא תאריך התאונה ותאריך (ושעת) פקיעת הביטוח. אתה יכול לתבוע במשך מספר שנים.

עם זאת - ממליץ לך מאוד לפנות לסוכן הביטוח שלך כבר מחר, על מנת שהוא יתחיל את התהליך מול הפוגע והמבטח שלו. הדבר חשוב עוד יותר אם הנזק גרם איזה פגיעה שמצריכה תיקון מהיר, כגון דלת שאינה נפתחת או נסגרת כראוי או פגיעה באטימה (הסופ"ש הקרוב צפוי להיות גשום).

אני מקווה שיש לך איזה תיעוד שמוכיח את אשמת הנהג האחר, כי אחרת יתכן שהתהליך יהיה קצת יותר מורכב (טענות ל"אשם תורם" וכו'). אבל זה לא צריך להשפיע על הפעולה שלך.

כמובן לתעד הכל, כולל תאריך (ושעת) כל שיחה והתכתבות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תודה רבה!

לשמחתי יש לי וידאו מצלמות דרך קדימה ואחורה, כמו גם צילום וידאו מטלפון מיד לאחר קרות התאונה בה הפוגע אומר (תמלול מדוייק): "וואי לא ראיתי אותך... יא-אללה, סליחה..." ואז בסוף לפני שעזבנו את המקום גם הציע ללכת למוסך שלו על מנת לבחון תיקון כדי "שלא תעלה לי הפרמיה" - נראה לי שזה די מעיד על לקיחת אחריות, בנוסף כמובן לשאר הנסיבות, כמו גם מיקום הפגיעה בין הרכבים - פגוש שלו אל תוך הדלת שלי.

החצי בו הוא אומר "פשוט שלא תעלה לי הפרמיה" גם הקלטתי (שתי לחיצות על הווליום מיד כשהוא התחיל לדבר שוב, אבל החלק הראשון במשפט לא הוקלט).

עזרתי לחבר שעשה תאונה קלילה לא מזמן, ומשם למדתי לתעד כל מה שאפשר גם אם לכאורה מדובר במלאך - כשזה מגיע לכסף או ביטוח לאחר שהאדרנלין יורד, גם החשק לשתף פעולה ולדבר אמת יורד יחד עם זאת.

עריכה: הדלת באמת לא נפתחת עד הסוף (פוגעת בפאנל) ויש שם רווח פתוח. תודה רבה על שציינת את הגשם, אדאג לכסות עד כמה שאפשר.

חג שמח!

פורסם

התנהלות יפה שלך.

אם יש לביטוח מוקד 24/7 דבר איתם היום, אם לא - מחר על הבוקר. ובחר לך מוסך המקובל עליך. תוכל להתייעץ גם בפורום הטכני.

אם תזקק לייעוץ לגבי אשמה העלה לכאן תמונות רלוונטיות, כמובן בטשטוש פרטים מזהים.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@sperial אין לי סוכן ביטוח לצערי, אני מבוטח ישירות על ידי הפניקס - לפנות אליהם ישירות, או שעדיף לי לטפל בזה בעצמי מול הביטוח של הרכב הפוגע?

אני מתלבט, בגלל שיש לי ביטוח צד ג' בלבד ואני תוהה, א. אם זה יעזור לי, ב. אם זה יכול בכלל לפגוע בי.

פורסם

דבר עם הפניקס. אני מקווה מאוד שיטפלו בך. אם מסיבה כלשהי הם לא עושים זאת שלפחות ידריכו אותך. אבל זה לא צריך לקרות.

לגבי השמאי - עדיף שמאי מטעמך. הבעיה היא שנדיר שמאי שאינו עובד עם לפחות חלק מחברות הביטוח, צריך אחד שלא עובד מטעם המבטח של הרכב הפוגע.

פורסם

אדבר עם הפניקס.

לפני חודשים בודדים כשעזרתי לחבר עם התאונה הקלה שציינת מעלה (לו יש סוכן ביטוח) הייתי בקשר עם שמאי ראוי לשבח שאליו נשלחנו מטעם הסוכנות - אני אנסה אותו ואראה מה הוא אומר.

פורסם (נערך)

מישהו יודע מהיכן אני מוציא מסמך שמוכיח העדר תביעות לאורך בעלות הרכב (אני בעלים של הרכב מאז סוף 2020, הייתי מבוטח שנתיים במנורה, ובסוף 2022 עברתי להפניקס שם אני עדיין מבוטח)?

עריכה: הר הביטוח - אני לא מתחבר לשם כי אני לא משתמש (וגם לא אשתמש) במערכת ההזדהות הממשלתית.

שלחתי מייל למנורה לקבלת המסמך, אבל אם יש דרך מהירה שבה אני יכול להנפיק בעצמי, אשמח אם תודיעו לי.

פורסם

אתה מקבל מסמך כזה לקראת כל חידוש ביטוח. נסה להכנס לדף האישי בחברות בהן היית מבוטח.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 19 שעות, LaCoco כתב:

עריכה: הר הביטוח - אני לא מתחבר לשם כי אני לא משתמש (וגם לא אשתמש) במערכת ההזדהות הממשלתית.

אם אפשר לשאול, למה ?

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

היה לי מקרה דומה לפני מספר חודשים
נזק לא גדול לדלת וPDR שהעלים הכל
הפוגע שלח דוח נזק בו צויין במפורש שנסע רוורס ופגע ברכבי (בנוסף כמובן היה תיעוד של מצלמה)
גם אני מבוטח בפניקס ואפילו לא עדכנתי אותם.
המוסך מטפל ותובע את הביטוח של הנהג הפוגע ורק אם בשלב מאוחר יותר יש התנגדות אז מערבים את הביטוח שלי.
ככה הסבירו לי במוסך.
ככה שאני לא יודע עד כמה חשוב או משמעותי לעדכן את הביטוח שלך כרגע. בכל מקרה אני לא עדכנתי והמוסך טיפל בהכל.

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
בתאריך 1.5.2023 בשעה 13:33, M H כתב:

אם אפשר לשאול, למה ?

בגדול, כי אני רואה באוטומציה של שירותים ממשלתיים ירידת מדרגה באיכות ובמהירות השירות, עד כמה שזה אירוני.

אני מתנגד לזה עקרונית כי זה נותן להם דרך לחסום אותך ולשלוט בך, כמו איך שכל השירותים מרחוק הכאילו מתקדמים יותר שהתחילו בזמן הקורונה פשוט הפכו הכל לבלתי-נסבל, ואין אפילו דרך לבצע אסקלציה או לדבר עם מישהו ולהסביר עד כמה שזה זבל (ראה את האפליקציה של הזמנת תורים למשרד הפנים).

את השירות הגרוע גם כך שהממשלה נותנת, שלפחות לא תעבור דרך מכונה.

קוף עם מחשב לא יכול לעשות יותר משהוא יכול עם בננה.

אני עובד בתור מנהל פרוייקטים בחברת מסחר מקוון בינלאומית, ואנחנו מ-א-ו-ד בקטע של אוטומציה, כולל של מערך השירות. אנחנו לא חברה גדולה במיוחד ובנוסף על צוות מפתחים פנימי, יש לנו מנהל אוטומציה במיוחד ורק בשביל זה, אבל אנחנו לפחות מנסים עד כמה שאפשר לעשות את זה כמו שצריך, אנחנו חוסכים הרבה כסף - כמובן, אבל לא על חשבון איכות וזמינות השירות.

אני חושב שאפשר לסכם שאני חובב ומאמץ טכנולוגיה מוקדם, אבל מאוד סקפטי כשזה בידיים הלא נכונות - לא כל דבר חדש או אוטומטי בהכרח "טוב" יותר.

עם כל זאת, כיוון שלא נרשמתי והתנסיתי במערכת*, אפשר לומר בצורה אובייקטיבית שזה נופל תחת דעה קדומה.

*מלבד הוצאת תו-נכה למישהו אחר, ובזה אכן היתה בעיה עם הסטטוס שלא התעדכן.

פורסם

אנחנו עוברים לאוף טופיק, אבל עניין חשוב ומעניין. 

ההמנעות שלך משימוש באתר האישי לא תזיז שום דבר בשירות לאזרח - אבל אתה תפסיד גישה למידע ושירותים. גם אין לך עניין של פרטיות, כל המידע נמצא בידי השירות מכל וכול, אין לך מה להסתיר.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...