Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

רכב שבועיים אצלי, צמיגים קונטיננטל eco 6

מידות 205/55/r17

א. מה הלחץ אוויר שצריך למלא?

זה קבוע לפי מידות הצמיג או משתנה מרכב לרכב.

ב. בדקתי מכיוון ואני תמיד מעדיף למלא ולא לסמוך על החיישן, או לפי עין ובעיטה בצמיג.

ראיתי שיש לי לחץ של 51psi בשני גלגלים.

מניח שזה לא נורמלי, בסוכנות לא אמורים לדעת כמה למלא לפני מסירת הרכב ללקוח?

נ.ב

נבדק לאחר נסיעה של 2 ק"מ בלבד לתחנת דלק. 

פורסם

זה משתנה בין רכב לרכב.

תחפש מדבקה עם הלחצים על שלדת הרכב באיזור הנהג או על מכסה מילוי דלק.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

א. כנ"ל או ספר רכב.

ב. בדיקת בעיטה נמצאה לא הכי יעילה.

נאמר כאן פעם שממלאים בסוכנות (או מי שאחראי) לחץ גבוה בהתחלה.

פורסם
לפני 3 שעות, BAD GUY כתב:

...מידות 205/55/r17

.... או לפי עין ובעיטה בצמיג.

...יש לי לחץ של 51psi בשני גלגלים.

זה לא נורמלי !

היצרן מנפח את הצמיגים מעל הנדרש לפני המסע שהרכב עובר.

לחץ של 51PSI  זה מוגזם,  קרוב  למקסימום  המותר. 

בעיטה בצמיג זה אחלה של בדיקה  😁

על קורת הנהג יש פירוט הלחץ המומלץ, במקרה של ג'יפון(ניחוש)  33-34PSI.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

1. לחץ האוויר הנדרש תלוי בדגם הרכב ומידת הצמיג. תמצא אותו בספר הרכב, או על לוחית על קורה B (האמצעית) בצד הנהג, או על מכסה פתח מילוי הדלק. שים לב שייתכן שהלחץ המומלץ שונה בין הצמיגים הקדמיים לאחוריים, ותלוי גם בהעמסת הרכב ולעתים יש הבחנה בין מצב ״חסכון״ (לחץ יותר גבוה) ומצב ״נוחות״ (לחץ יותר נמוך). כמובן שאתה יכול לבחור בתוך טווח זה.

2. אם יש לך צמיג רזרבי בגודל מלא נפח אותו לפי הלחץ היותר גבוה שתבחר או טיפה יותר. יש נטיה לשכוח אותו בתחנת הדלק, ואז במקרה הצורך, הוא עלול להיות ֶריק. אם יש לך גלגל רזרבי קטן נדרש לחץ יותר גבוה, בד״כ מסומן עליו או על הלוחית.

3. מה מקור הלחץ 51psi? להבנתי נמדד במשאבה כנראה שמה שנכתב קודם נכון ועליך להוציא קצת אויר כדי להגיע ללחץ הנדרש. אם זה הסימון על הצמיג עצמו הרי שזה הלחץ מירבי המותר לצמיג, לא הלחץ הקיים.

4. עשית נכון שבדקת אחרי נסיעה קצרה. ההמלצה בד״כ היא עד 1.5 ק״מ, אבל זה כנראה כיוון שמקובל מייל אחד. אם נסעת 2 ק״מ רגועים זה בסדר. תביא בחשבון גם סטיות של המדידים בתחנת הדלק (או המדיד הפרטי שלך). לגבי המדידה על ידי TPMS - היא יכולה להיות פחות או יותר מדוייקת. תלוי ברכב. מכל מקום, אל תגיע לשלב של התראה כזו. דאג לבדוק לחץ אוויר באופן סדיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על התשובות המפורטות. 

אכן ה51 הופיע בבדיקה בתחנת דלק, זה הראה על הצג והתחיל להוריד לערך שרני בחרתי 35.

שני הגלגלים האחרים היו על 36.

זה מה שראיתי על הרכב.

20230411_171121.jpg

פורסם

למייטב ידעתי מכונת מילוי בתחנת הדלק אינה מורידה ללחץ הרצוי, אלא רק מנפחת גלגל שחסר בו אויר (כלומר רק מעלה לחץ).

אבל אולי יש חידושים בתחנות שאני לא יודע עליהם.

כדאי בכל מקרה למדוד עם מד לחץ אויר, כדי לוודא שהמד בתחנה מדוייק.

מהמדבקה שצילמת. לגלגל במידה שלך צריך למלא 35psi  מקדימה , 38psi מאחור, בעומס מלא (5 נוסעים+תא מטען)

אגב, מי מילא לך לחץ אויר גבוה כזה? (טוב ששמת לב לכך)

האם מדובר ברכב חדש מהחנות.

באיזה רכב מדובר. (דגם, שנה).

פורסם
לפני 49 דקות, IsraCar כתב:

למייטב ידעתי מכונת מילוי בתחנת הדלק אינה מורידה ללחץ הרצוי, אלא רק מנפחת גלגל שחסר בו אויר (כלומר רק מעלה לחץ).

אבל אולי יש חידושים בתחנות שאני לא יודע עליהם.

כדאי בכל מקרה למדוד עם מד לחץ אויר, כדי לוודא שהמד בתחנה מדוייק.

כן זה מוריד אוויר. 

שמתי לכל הגלגלים 35 ונסעתי לעוד תחנת דלק במרחק פחות מקילומטר כדי לבדוק שם.

כיוונתי במכונה שם ל35 ובכל 4 הגלגלים זה הראה לי 36.

לפני 52 דקות, IsraCar כתב:

אגב, מי מילא לך לחץ אויר גבוה כזה? (טוב ששמת לב לכך)

האם מדובר ברכב חדש מהחנות.

באיזה רכב מדובר. (דגם, שנה).

הרכב יצא מהחברה ככה, חדש מהסוכנות. 

יונדאי באיון.

• מעניין 1
פורסם
לפני 15 שעות, BAD GUY כתב:

נבדק לאחר נסיעה של 2 ק"מ בלבד לתחנת דלק. 

רק עוד דבר אחד, זה לא תלוי רק בכמה נסעת למשאבה

זה תלוי גם בטמפרטורה בחוץ ובאיפה הרכב עמד(שמש או צל)

אם נכנסת לרכב שעמד בשמש ב2 בצהריים ביום של 35-40 מעלות (ונסעת 2 ק"מ), 50 זה לא לחץ כזה משוגע לדעתי

הלחץ הרצוי נמדד ב20 מעלות אם אני לא טועה

הכי טוב זה לקנות קומפרסור

הבא הכי טוב זה למלא קצת יותר ממה שאתה צריך בתחנת דלק ואז שהרכב בחנייה שלך והתקרר להשתמש במד לחץ עם פורק ולהוריד לבדיוק מה שאתה רוצה

• תוכן חדש...