Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יוצא לי לנסוע הרבה בארצנו היפה, והפעם הגעתי לעיר חיפה.

עיר יקרה ללבי, אך פחות נחמדה לרכבי.  

אני רגיל לכך כי בקטעים מסוימים יש כבישים משובשים, אבל דבר לא הכין אותי לכבישיה המופלאים של חיפה, אשר מציבים סטנדרט חדש על כמה אפשר לזרוק זין על משתמשי הדרך. 

לא ייתכן כי יעברו 50 מטרים ללא בור בכביש כלשהו. 

איכות הכבישים מזעזעת, מילוי הבורות נעשה ברמה של פחות מחובבן. למשל הולכים למלא בור, שמים את האספלט ואיך שזה יוצא ככה משאירים. 

רבאק, כדי לאטום בור צריך שהאספלט יהיה ישר, ולא ברמה של במפר, בד בבד בכביש שנוסעים בו 80 קמ"ש. 

בעיר התחתית, אין מה להרחיב, רק להגדיר מחדש מהו כביש לפי הסלילה בחיפה "קטע קטן ישר בתוך באמפרים מצופים באספלט". 

האם ייתכן כי בזמן נסיעה אנשים יצפרו לי רק בגלל שאני מסרב בתוקף להיכנס לבורות עמוקים, ואשר העירייה כלל לא דואגת לתקנם כראוי ? 

ואם היא אכן פועלת לתקנם, אז כפי שנאמר למעלה, התיקון נעשה בצורה ברברית. 

אני מבין כי כבישים משובשים קיימים בכל מקום, אך לדעתי פנינה (לשעבר אולי) כמו חיפה מורגשת כמו מזבלה. 

אשמח לשמוע מה דעתכם, ולהחכים ממנה. 

בברכה, 

אדם 

• אהבתי 4
פורסם

יש גם דברים לחיוב בתחבורה של חיפה והסביבה.

כביש נחל גיבורים, מנהרות הכרמל ומחלפי נוה שאנן, חוצה קריות, הכביש המשודרג מנשר לאוניברסיטה.

גם חלקים מדרך אבא חושי הותיקה (הכביש הראשי על רכס הכרמל לאוניברסיטה).

בקיצור:

בנוסף לאספלט עירוני ישן משובש, יש גם הרבה אספלט חדש.

בעיקר נתיבים מרכזיים מסוג דרך עירונית מהירה / בינעירונית חיפה קריות וצפונה .

פורסם (נערך)

ISRACAR

הוא דיבר על דרכים בתוך השכונות עצמם, ואתה משיב לו על כבישי אגרה, וכבישים שמקיפים את העיר.

אני אילתי כבר 20 שנה, חיפאי לשעבר, ושיטת העבודה בכבישים שם, לא השתנתה.

פעם זה היה טלאי, על טלאי, על טלאי....

והיום הטלאי הפך להיות במפר על במפר, על במפר.

נשאר לי רק לרחם על נהגים שנכנסים לשלוליות, ובתוכם יש בורות.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
  • אהבתי 1
פורסם

אני חיפאי במקור. חיפה זו עיר הבורות הלאומית! גם באיזורים שלמעלה בהם משלמים ארנונה גבוהה, איכות האספלט נמוכה בהרבה ממה שמוצאים באיזורי תעשייה בערי מרכז. 

ישנם בעיר קטעים משובשים להחריד שקיימים עוד מאז היותי ילד וכנראה יישארו לנצח. אף פעם לא הייתה ברורה לי הזריקת ז** הזו כלפי התושבים. ממליץ בחום לא לרכוש רכב חיפאי ולבעלי רכבים ספורטיבים קשיחים ואולי גם נמוכים שרוצים להגיע לעיר, שיהיה בהצלחה. 

אגב, קטע מכביש החוף שבין עתלית לחיפה, הוא סוג של קדימון לבאים לעיר כדי שיבינו מה מחכה להם כאשר נכנסים לעיר.

• מצחיק 1
פורסם

@IsraCar 

מנהרות הכרמל איכות טובה.

חוצה קריות, לא הייתי קורא לו כביש ראוי לנסיעה, בטח במהירות הגבוהה שבה מותר לנסוע בו. 

לפני היציאה למחלף בכיוון נצרת, כל הנתיב הימני משובש (ואני מתכוון לכמה מאות מטרים). 

הכביש רכס הכרמל (מכיוון עספיא לאוניברסיטה), הכביש סבבה מלבד 200 מטר לפני הכיכר של האוניברסיטה, שם מתחיל הבלגן. 

בקטע כביש מהאוניברסיטה והלאה,  אין מה לדבר, בורות, בורות ובורות. אין תיקונים. 

ובנוסף לבורות, גם יש גם מכסי ביוב שלא ביצעו להם התאמה כראוי, ובזמן נסיעה זה כמו מדרכה קטנה, והנזק בהתאם. 

@mh53 לא ננעלתי רק על חיפה, אלא נהפוך הוא הביקורת שלי תקפה לכל הערים. אבל כואב לי במיוחד על חיפה, כי היא תמיד הייתה עיר מיוחדת בעיניי, לא יודע איך להסביר את זה. 

עיר שיש בה הכל מהכל, אבל רמסו את הפוטנציאל הטמון בה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

מבין אותך לגמרי! חיפה חיפה... כואב הלב. ימי הזוהר שלה חלפו מזמן, והעיר בהתדרדרות מתמדת כבר שנים. כל כך חבל, כי זו האחת הערים היותר נורמליות בישראל, ועם פוטנציאל עצום שלא ממומש.

• רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם

מעניין, נסעתי לאחרונה בחיפה והנסיעה היתה חלקה ונוחה ולא הרגשתי אפילו באמפר או בור אחד.

במקרה לא נהגתי אלא הייתי נוסע (ברכבת), אולי זה מסביר את ההבדל.

• מצחיק 3

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

בוא לעפולה,מאז החלו את הכביש העוקף כל הכביש מכפר תבור (65) שחוצה את העיר עד ליציאה ממנה לכביש הסרגל - בור אחרי בור.

איטום כפי שכתבו,מילוי והביתה,מה שיהיה יהיה.

מיותר לציין בגשם אחד רציני של כמה דקות (שבר ענן מה קורים אותו) הכביש נהיה ונציה הקטנה עד שהכל נספח לצדדים לביוב.

כנראה בחיפה רוצים שיהיו בעיקר ג'יפים אמיתיים שהרי הם פחות סובלים מהבורות :)

ישראל 2023 - כיף!

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
בתאריך 1.3.2023 בשעה 15:07, חולה רכב#1 כתב:

יוצא לי לנסוע הרבה בארצנו היפה, והפעם הגעתי לעיר חיפה.

עיר יקרה ללבי, אך פחות נחמדה לרכבי.  

אני רגיל לכך כי בקטעים מסוימים יש כבישים משובשים, אבל דבר לא הכין אותי לכבישיה המופלאים של חיפה, אשר מציבים סטנדרט חדש על כמה אפשר לזרוק זין על משתמשי הדרך. 

לא ייתכן כי יעברו 50 מטרים ללא בור בכביש כלשהו. 

איכות הכבישים מזעזעת, מילוי הבורות נעשה ברמה של פחות מחובבן. למשל הולכים למלא בור, שמים את האספלט ואיך שזה יוצא ככה משאירים. 

רבאק, כדי לאטום בור צריך שהאספלט יהיה ישר, ולא ברמה של במפר, בד בבד בכביש שנוסעים בו 80 קמ"ש. 

בעיר התחתית, אין מה להרחיב, רק להגדיר מחדש מהו כביש לפי הסלילה בחיפה "קטע קטן ישר בתוך באמפרים מצופים באספלט". 

האם ייתכן כי בזמן נסיעה אנשים יצפרו לי רק בגלל שאני מסרב בתוקף להיכנס לבורות עמוקים, ואשר העירייה כלל לא דואגת לתקנם כראוי ? 

ואם היא אכן פועלת לתקנם, אז כפי שנאמר למעלה, התיקון נעשה בצורה ברברית. 

אני מבין כי כבישים משובשים קיימים בכל מקום, אך לדעתי פנינה (לשעבר אולי) כמו חיפה מורגשת כמו מזבלה. 

אשמח לשמוע מה דעתכם, ולהחכים ממנה. 

בברכה, 

אדם 

בתי הזיקוק, המפעלים הפטרוכימיים ושאר התעשיה והעסקים משלמים הון תועפות. שקים של כסף במיסי ארנונה לעיריית חיפה והכבישים נראים כמו הפרצוף שלהם. אחת הסיבות שחיפה היא עיר חלשה מבחינה סוציו אקונומית. הרבה מאוד מתושביה מקבלים פטור מארנונה. אלמלא כל התעשיה והעסקים באזור היה מדובר בעיר מסכנה ואומללה. למרות זאת מדובר בקקה של כבישים. מסכים ביותר. עצוב. זאת הרמה של המדינה שלנו. מרוב פיצוץ אוכלוסין אין כסף לכלום.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מדוייק, חלשה מאוד מבחינה סוציו-אקונומית עם הרבה אוכלוסיה מבוגרת ונתמכת, ומצד שני, עקב הטופוגרפיה, תשתיות מורכבות יותר ויקרות יותר לאחזקה.

אגב בתי הזיקוק, הכביש מהצ'קפוסט צפונה באזור זה זכור לי ככביש שבור במיוחד גם במונחים חיפאיים, ברמה שהייתי מכווץ את הישבן כל כך חזק כשהייתי עובר שם עד שהיו נתפסים לי השרירים 😁.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, קורן בן אשר כתב:

מדוייק, חלשה מאוד מבחינה סוציו-אקונומית עם הרבה אוכלוסיה מבוגרת ונתמכת, ומצד שני, עקב הטופוגרפיה, תשתיות מורכבות יותר ויקרות יותר לאחזקה.

אגב בתי הזיקוק, הכביש מהצ'קפוסט צפונה באזור זה זכור לי ככביש שבור במיוחד גם במונחים חיפאיים, ברמה שהייתי מכווץ את הישבן כל כך חזק כשהייתי עובר שם עד שהיו נתפסים לי השרירים 😁.

אני יכול לפתח איתך דיון ארוך שבסופו נגיע למסקנה העצובה הסופית. אי אפשר להעיף את בתי הזיקוק. נכון להיום אין למדינה שום פיתרון להזזתם. בתי הזיקוק מייצרים אנרגיה. מדינת ישראל סובלת מפיצוץ אוכלוסין והאוכלוסיה בישראל חסרת רחמים לגבי ניצול משאבים וצריכת אנרגיה. בתי הזיקוק מייצרים מזוט, דלק, גזים למינהם ומוצרים פטרוכימיים שונים. כל מי שאומר לך שאפשר להבעיר את בתי הזיקוק לא יודע על מה הוא מדבר או משקר. למדינת ישראל אין את הכסף והיכולת לתת אלטרנטיבה 
אולי אני אפתח פוסט נפרד בעניין.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex
  • אהבתי 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, Cerebral Cortex כתב:

אני יכול לפתח איתך דיון ארוך שבסופו נגיע למסקנה העצובה הסופית. אי אפשר להעיף את בתי הזיקוק

לא אמרתי מילה על כך... בכל אופן, בהחלט כדאי שתפתח על כך פוסט נפרד בעוף. או אולי בכ"ז ברכב כללי - כי זה גם נושא שנוגע ישירות לרכב.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
לפני 4 דקות, קורן בן אשר כתב:

לא אמרתי מילה על כך... בכל אופן, בהחלט כדאי שתפתח על כך פוסט נפרד בעוף. או אולי בכ"ז ברכב כללי - כי זה גם נושא שנוגע ישירות לרכב.

המצב העגום של הכבישים בחיפה הוא המיקרו של בעיית הכבישים בישראל בכללית. רמת החיים הולכת ויורדת והכל מתייקר. ישראל מגיעה לאוכלוסיית שיא וכל המערכות והתשתיות לא מסוגלות להדביק את קצב הריבוי המטורף. זאת אחת הסיבות לכבישים דפוקים. אין מספיק כסף. זאת בעיה כלל ארצית וזה רק יילך ויחמיר.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...