Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 11.2.2023 בשעה 15:16, mcaspi כתב:

כנראה לא שמעו על שילוח מהיר. זה צריך להיות 7 ימי עבודה. הייתי מנסה להיעזר במשרד התחבורה.

לפי חוק שירותי ענף הרכב 2016, סעיף 48:
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/501_433.htm#Seif48
היבואן צריך לספק עד 7 ימים (ל-7 שנים מיום קניית הרכב); מותר 7 ימים נוספים לדגם רכב שהיבואן כבר איננו מייבא. ומותר עד 45 יום בתנאי ״שהוכיח כי עשה כל שביכולתו לספק ללקוח מוצר תעבורה בתוך התקופה כאמור באותו סעיף קטן ונקט את כל האמצעים הדרושים להזמנת מוצר התעבורה מכל מקור סביר שממנו ניתן להשיגו באותה העת, וכי לא היתה לו שליטה על העיכוב בהספקה.״

אבל הכל חרטא, כי אין שום אכיפה.
הבעיה חמורה במיוחד בענף האופנועים, שם אף יבואן שנתקלתי בו איננו מחזיק מלאי מסודר, גם לא של חלקים נפוצים וזולים או בטיחותיים. וזמן האספקה לא נדיר הוא 3-4 חודשים. כבר היה לי יותר ממקרה שטענו במחסן היבואן ״יש מחסור עולמי, גם ביפן אין״. הפלא ופלא, במקרה הייתי צריך לנסוע בסמוך לאירופה (זה לפני האינטרנט), וסוכנות אקראית שלא מכירה אותי הזמינה את החלק אליה תוך יומיים ממחסן באירופה, ע״ס שיחה טלפונית, ללא תשלום מקדמה.
הגעתי פעם אחרי מאמצים לבכיר במחלקה המשפטית של משרד התחבורה:
אני: ״למה אתם לא אוכפים את החוק?״
הוא: ״אין לנו כוח אדם מוקצה לזה, אפילו לא רבע בן אדם. למעשה, גם בכלל לא תקציב, אפילו לא שקל בשנה.״
אני: ״אז למה לא תחלטו את הערבויות של מליונים שהיבואנים מפקידים? כל מה שצריך זה צבר של תלונות עם תאריכי הזמנה והקלטות עם התירוצים. היה לוקח שעתיים עבודה למשפטן, ואחרי שהיו עושים את זה לשני יבואנים, האחרים היו מתיישרים.״
הוא: ״אין לנו מישהו מוקצה גם לזה.״
אני: מתאפק מלשאול למה הוא חושב שמגיעה לו משכורת.
הוא: ״אבל אתה יכול להגיש תביעה בבית משפט אזרחי. אני בטוח שתזכה ע״ס החוק״
(הערה: עו״ד שאיתו התייעצתי אמר שלא ניתן להגיש בתביעות קטנות, כי הנזק הוא לא סכום מוגדר וברור, ויש נזקים נלווים מהשבתת אופנוע שהוא כלי תחבורה יחיד לחודשים, שעל כולם יהיה צורך להתדיין. להגיש תביעה בבי״ד רגיל זה כבר סיפור יקר בפני עצמו, כמובן).

פורסם

״אין לנו כוח אדם מוקצה לזה, אפילו לא רבע בן אדם. למעשה, גם בכלל לא תקציב, אפילו לא שקל בשנה.״

כמו פקחי בניה, בריאות וכדומה. אבל פקחי כשרות לא נראה שחסרים משום מה. כנראה שכשרות קודמת במדינה לבריאות, לחיי אדם ועוד.

תשקול לרכוש בחו"ל ולשלוח לארץ. רק תכיר את נושא השילוח (חברות שעושות זאת) והייבוא. גם כשאתה רוכש מוצר בארץ, אתה משלם ליבואן על השילוח. אז במקום לשלם ליבואן על זה, תשלם לדואר ישראל או ל-DHL, למשל.

על הנושא המשפטי באמת נראה שצריך לחשוב קצת.

פורסם
לפני שעתיים, mcaspi כתב:

״אין לנו כוח אדם מוקצה לזה, אפילו לא רבע בן אדם. למעשה, גם בכלל לא תקציב, אפילו לא שקל בשנה.״

כמו פקחי בניה, בריאות וכדומה. אבל פקחי כשרות לא נראה שחסרים משום מה. כנראה שכשרות קודמת במדינה לבריאות, לחיי אדם ועוד.

תשקול לרכוש בחו"ל ולשלוח לארץ. רק תכיר את נושא השילוח (חברות שעושות זאת) והייבוא. גם כשאתה רוכש מוצר בארץ, אתה משלם ליבואן על השילוח. אז במקום לשלם ליבואן על זה, תשלם לדואר ישראל או ל-DHL, למשל.

על הנושא המשפטי באמת נראה שצריך לחשוב קצת.

כאמור, זה היה לפני עידן החנויות המקוונות.
מן הסתם, אני כבר שנים מזמין חלקים קטנים מתחת לרף המיסוי של $75 מחו״ל -- אבל זה לא תמיד אפשרי.
מעל לרף הזה יש על הרבה סוגים של חלקים מיסוי גבוה, לא רק מע״מ. רוב החנויות המקוונות באירופה וארה״ב לא שולחות לארץ, ורוב אלה שכן, עושות את זה רק בחברות שילוח, ואז אם זה מעבר לרף המיסוי, יש עמלות שיחרור ודמי איחסון ושאר ירקות שמגיעים למאות שקלים מעבר למע״מ ולמס הקניה. בנוסף, יש עדיין לא מעט סוגי חלקים שצריכים אישור משרד תחבורה (כל דבר שקשור לתאורה, למשל).

• תוכן חדש...