Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לדעתי כולם זהים. כפתור לטמפרטורה, כפתור לסוג החימום (טורבו, עליון, תחתון, קומבינציות). זהו. לכל תנור יש טיימרים, אני לא זוכר מתי ב-34 השנים האחרונות נעשה בהם שימוש (ואם הטכנופובית היתה נזקקת להם היתה קוראת לי לעזרה, אז הייתי יודע). מעשית, לכל השימושים, מפעילה על אותה תוכנית של טורבו (כלומר מניפה המפזרת את האויר בחלל האפיה) וטמפרטורה של 180 מעלות +/-.

הפרט האחד שאליו הייתי שם לב הוא האחריות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 51 דקות, Night Driver כתב:

טמפרטורה מקסימלית ופיזור חום אחיד 

הגיוני, את הטמפרטורה רושמים במפרט.

פיזור חום אחיד? זה לא משהו שאמור להיות די סטנדרטי בתנור נורמלי?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

אני חושב שיש לך טעות במספרים.

אמנם כבר זמן מאז שהתעסוקתי בפנים, אבל הזיכרון עטד לא כזה דהוי....

(שוב- זה נכון ל-99 אחוז מהכיריים בעולם. תמיד יש חריגים).

razmery-varochnyh-gazovyh-panelej-13.jpg.e0a0308eb55bcbb511ed726534244ccc.jpg

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

הפרדוקס הקלאסי - אילו היית משתמש במכשיר הזה שנקרא תנור לא היית שואל את הפורום.

עצם זה שאתה שואל מצביע על כך שזה מוצר שאתה לא משתמש בו בכל מקרה.

ולכן - בכלל לא משנה. קנה מה שנכנס לך לתקציב ונעים לך בעין. 

• מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני כשעה, natco כתב:

אמנם כבר זמן מאז שהתעסוקתי בפנים, אבל הזיכרון עטד לא כזה דהוי....

(שוב- זה נכון ל-99 אחוז מהכיריים בעולם. תמיד יש חריגים).

זאת המלצה שאפילו שהיא נכונה ל 99% מהמקרים, היא סופר מסוכנת ולא מדוייקת -
לכן אני רוצה מעט לחדד את הדברים:
בכיריים גז - יכול להיות שב 99% מהמקרים המידות הן דיי קבועות.
בכיריים חשמליים (לשם זה הולך...) - זה ממש לא. למידה 60 יש חיתוך אחר ביחס ל 70 או 80 או 90.

ההמלצה הברורה והנכונה היא: בהתאם לכיריים שאתה קונה - לבצע את החיתוך לפי מידות היצרן.

איציק

• מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 10 שעות, dorsht כתב:

דרך אגב לענייני התנור - נעזוב עכשיו את הפילוריטי או לא, מה כן חשוב לשים לב? הספק? כמות תוכניות? על מה חשוב לשים דגש?

המה צילמתי לך מה יש לי לתנור, למשתמש הבייתי זה מכסה הכול.

אני מעדיף כפתורי חוגה, 

לי יש כיריים גז, יודע שכולם עוברים לאינדוקציה, אני משקיע בסירים ומחבתות ברמה הכי גבוה שיש, לפיזור חום אופטימלי, ושרידות לכל החיים אם אפשר. בעיקר של חברת WOLL, הגרמנית.

20230923_083807.jpg

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 8 שעות, hans כתב:

הפרדוקס הקלאסי - אילו היית משתמש במכשיר הזה שנקרא תנור לא היית שואל את הפורום.

עצם זה שאתה שואל מצביע על כך שזה מוצר שאתה לא משתמש בו בכל מקרה.

ולכן - בכלל לא משנה. קנה מה שנכנס לך לתקציב ונעים לך בעין. 

משתמש אבל לא יותר מדי,

אשתי משתמשת בו יותר, אני פחות.

התנור שיש לנו בדירה כרגע די בעייתי אז זה לא מדד, אי אפשר לאפות איתו כמו שצריך, כי הוא לא שומר על הטמפטורה, הוא מתחמם לטמפטורה שתבקש ואז אחת לכמה זמן הוא "מאבד" את הטמפטורה שלו ומתחמם שוב.

ניסינו לאפות איתו וזה לא יוצא הכי מוצלח.

לפני 9 שעות, Night Driver כתב:

בתנור נורמלי כן. רק שלא כולם נורמליים.

יש דרך לדעת?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 52 דקות, לירון .ה. כתב:

אני משקיע בסירים ומחבתות ברמה הכי גבוה שיש, לפיזור חום אופטימלי, ושרידות לכל החיים אם אפשר. בעיקר של חברת WOLL, הגרמנית.

בוא אגלה לך משהו - כל סיר "נירוסטה" באיכות סבירה ותחתית רב שכבתית ייתן פיזור חום טוב ויחזיק מעמד כל החיים. העפנו עכשיו ארגזים של סירי סולתם בני 40-50 שנה ש"ירשנו" מאמא של אשתי, מרביתם היו במצב מעולה עד חדש, והבעיה היתה שלא מתאימים לאינדוקציה.

לגבי מחבתות המדיניות הפוכה: משמתמשים במחבתות "טפלון". יש בעיה עם הציפוי הפנימי שאיך שלא תטפל בו בסופו של דבר יתגרד, אז מחליפים כל חצי שנה - שנה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תנסה מחבת נירוסטה. בחימום לטמפ' הנכונה המחבת הופך להיות כמעט נונ סטיק, ואין בעיה של ציפוי (מזיק לבריאות או לא, לא ברור לי) שמתקלף ומכניס מיקרו חלקיקים לאוכל - ולכן לא צריך להחליף לעולם.

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

העפנו עכשיו ארגזים של סירי סולתם בני 40-50 שנה ש"ירשנו" מאמא של אשתי, מרביתם היו במצב מעולה עד חדש, והבעיה היתה שלא מתאימים לאינדוקציה.

לאן העפתם?!

אלו סירים ברמה הכי גבוהה שיש...

לפני 5 דקות, sperial כתב:

לגבי מחבתות המדיניות הפוכה: משמתמשים במחבתות "טפלון". יש בעיה עם הציפוי הפנימי שאיך שלא תטפל בו בסופו של דבר יתגרד, אז מחליפים כל חצי שנה - שנה.

?!?!?

אז אתם לא יודעים לעבוד איתם...

פורסם

יש גם כאלה, משום מה אשתי ממעטת להשתמש בהן. לא יודע למה.

עד כמה שאני יודע אין בעית בריאות עם הציפוי, כל עוד לא מחומם בצורה קיצונית הוא אינרטי לגמרי.

פורסם (נערך)

אין שום בעייה עם הציפוי עצמו, הבעיה היא עם המונומרים המשמשים לייצור שלו ועם שאריות הייצור כמו.... כמעט כל פלסטיק (זה מה שזה בסוף, טפלון זה פלסטיק).

כל עוד הוא לא משמש לביצה מקושקשת שעושים עם מזלג מתכתי (לזה הוא לא מתאים), אני לא מצליח להבין איך הורסים כזה ציפוי בתוך חצי שנה.

יש לי מחבתות בני עשור במצב כמעט חדש, והם בשימוש.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני 3 דקות, פריג'י כתב:

לאן העפתם?!

אלו סירים ברמה הכי גבוהה שיש...

?!?!?

אז אתם לא יודעים לעבוד איתם...

לדעתי הלכו לעוזרת, שמפיצה אותם ברשת הסיוע או שוק היד השניה של העולים הותיקים. הסיכוי שאנחנו נשתמש בהם אפסי וגם הדור הבא עבר לאינדוקציה (ויש כלי בישול איכותיים מתאימים). אגב, אותו סיפור עם בגדים ישנים  ושאר חפצים שיצאו משימוש אבל עדיין שמישים. את הבגדים שאני הוצאתי משירות (ולגמרי שמישים, כי אחרת הולכים לפח) היא שולחת למשפחה באוקראינה.

לגבי המחבתות - מיעוטן יוצא משימוש בגלל גירוד הציפוי הפנימי, רובן כיוון שקשה להסיר מהן לכלוך שדבק בתחתית. קצב ההחלפה הוא בערך שתי מחבתות בשנה (אחת גדולה ואחת קטנה).

• תוכן חדש...