Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, sperial כתב:

בוא אגלה לך משהו - כל סיר "נירוסטה" באיכות סבירה ותחתית רב שכבתית ייתן פיזור חום טוב ויחזיק מעמד כל החיים. העפנו עכשיו ארגזים של סירי סולתם בני 40-50 שנה ש"ירשנו" מאמא של אשתי, מרביתם היו במצב מעולה עד חדש, והבעיה היתה שלא מתאימים לאינדוקציה.

לגבי מחבתות המדיניות הפוכה: משמתמשים במחבתות "טפלון". יש בעיה עם הציפוי הפנימי שאיך שלא תטפל בו בסופו של דבר יתגרד, אז מחליפים כל חצי שנה - שנה

אתה לא מגלה לי שום סוד...

נירוסטה, קיימת גם היום, פעם לא עשו שום דבר יותר טוב. הדבר היחיד שאתה צריך להסתכל שקונים נירוסטה, שהיה רשום מאחרה 18/10. שזה אחוז המתכות המייטבי, שמייצר את הנירוסטה.

בתור אחד שמבשל ואופה הרבה, לכל מתכת יש את השימושים שלה.

לגבי "טפלון" לא יודע מה אתה קונה שאתה זורק כל חצי שנה??, טפלון קודם כל זה שם ג'ינרי של החברה שהמציאה את החומר הנון סטיק הזה. יש המון סוגים שונים של ציפויים נון סטיק, הדבר הכי חשוב שקונים מחבת נון סטיק לראות שרשום עליה שלא מכיל PFOA, שזה כמיקל מסרטן שיצרנים זולים משתמשים בו.

אתה מוזמן לבוא אלי ולראות יצרנים של מחבתות/סירים נון סטיק, ברמה גבוה, עם ציפוי איכותי, ותראה שלא צריך כמעט שמן, ואין בעיה להשתמש בכלי מתכת, כי הציפוי לא נשרט! והפיזור חום מדהים, ואפשר להעביר מהגז ישירות לתנור, והידיות לא מתחממות בכלל...

יש לי גם כלי בישול מברזל, שהם יחיזקו מאות שנים!, רק זה כבר משקלים ותחזוקה אחרת. 

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.
  • אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תשמע, בבית שלי יש חלוקת תפקידים ברורה: אשתי מלכלכת את הסירים, אני מנקה אותם. אז היא בוחרת את כלי העבודה שלה. ובדברים מסוימים- למשל בגדים ומחבתות - יש לה נטיה להעדיף חפצים זולים עם תחלופה גבוהה על פני יקרים לאורך שנים. עניין של גישה, הרגלים, לא יודע מה. אז בבגדים ההיגיון ברור לי - מאפשר לה הרב הקומבינציות, וחוץ מלחדר הכושר היא לא תופיע פעמיים באותה תלבושת, תמיד משהו ישתנה. לגבי כלי בישול - לא יודע, אבל כיוון שהיא בשלנית חרוצה שלא מפקששת אני סומך על שיקול דעתה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אגב לגביי ענייני מדיח, כדי לקבל אצל בוש פתיחה אוטומטיות בסיום הפעלה במדיח אינטגרלי, צריך לשלם משהו כמו 4500₪ על מדיח.

ל-AEG ואלקטרולוקס יש מדיחים שעושים את זה אפילו בדגמים הרבה יותר זולים שעולים 2300-3000₪.

השאלה איך האמינות שלהם ורמת הניקיון שלהם ביחס לבוש?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

AEG ואלקטרולוקס זה אותו הדבר. בפעם האחרונה שקניתי מדבקת AEG וצבע אחר של כמה חלקי פלסטיק העלו את מחיר מכונת הכביסה בכמה מאות שקלים. חוץ מעיצוב שטחי לא ראינו הבדל מהותי בין ה-AEG לבין האלקטרולוקס שעמדה לידה. גם אם היתה איזו תוכנית נוספת היא לא היתה שימושית, בסופו של דבר משתמשים ב-3 תוכניות: כותנה (מכוונים ל-50 מעלות), עדינה (קרה קצרה) וסחיטה בלבד. אתה זקוק גם לתוכנית הרתחה עבור הדור הבא כשיגיע, אבל מבחר של 30 תוכניות מיותר לרוב משקי הבית.

לגבי המדיח - חפש קונסטרוקטה, אם המותג מביע ארצה. הדירוג הרגיל של המיתוג הוא קונסטרוקטה->בוש->סימנס, אם כי יתכנו חריגים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מכונת כביסה לא צריך כרגע, מעבירים את מה שיש.

יש קונסטרוקטה, אבל לא זוכר שראיתי אצלהם דגם אינטגרלי עם פתיחה אוטומטית בסיום הפעולה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

מהניסיון שלי עם מדיחים בסיסיים (3 מדיחים ו- 27 שנה) לא קורה שום רע אם אתה מדיח בערב ומפנה את הכלים בבוקר, גם אם הוא נותר סגור. לא נתקלתי בעובש או חלודה.

פורסם

זה יותר מטעמי נוחות ולתת לכלים להתייבש במהלך הלילה כשהמדיח מסיים לעבוד.

פורסם (נערך)

בסיום ההדחה תמיד יהיו כלים רטובים, בעיקר כלי פלסטיק. אם ממתינים מספיק זמן הם מתייבשים גם אם המדיח סגור. כשאני מפעיל מדיח לפני השינה בבוקר הכל יבש. מדובר במדיח בוש בסיסי מאמצע העשור הקודם.

החסרון היחיד של המדיח שלי - ואני חושב שזה באג - הוא שאם אני שם ג'ל הדחה בתא הסבון הוא נוזל החוצה. לכן חזרתי לטבליות (כרגע יש לי מסוג ג'ל).

פורסם

אני משאיר את המדיח סגור במשך שעות וזה לא מתייבש.

בגלל זה אני רוצה את הפיצ'ר הזה.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, לירון .ה. כתב:

לגבי "טפלון" לא יודע מה אתה קונה שאתה זורק כל חצי שנה??, טפלון קודם כל זה שם ג'ינרי של החברה שהמציאה את החומר הנון סטיק הזה. יש המון סוגים שונים של ציפויים נון סטיק, הדבר הכי חשוב שקונים מחבת נון סטיק לראות שרשום עליה שלא מכיל PFOA, שזה כמיקל מסרטן שיצרנים זולים משתמשים בו.

רגע, בוא נדייק טיפה.

טפלון הוא השם שדו-פונט רשמו עליו את הפטנט. החומר בשמו המדעי נקרא PTFE.

זה הבסיס, פלסטיק מאוד חלק ומאוד עמיד לחום וכימיקלים.

מכיוון שהוא פלסטיק, הוא לא עמיד לשחיקה של מתכות, אז מוסיפים לו תוספים שהם אבקות קרמיות או מתכתיות קשות.

על מנת לייצר את החומר בתהליך הפילמור, משתמשים במונומרים שאחד מהם הוא PFOA. גם דו פונט שהמציאה את החומר, וגם יצרניות גדולות ורציניות אחרות.

PFOA, כמו לא מעט מונומרים בתעשיית הפלסטיק, הוא רדיקלי ולכן מסרטן, ולא רק מסרטן הוא גורם למומים נוראים בעוברים. אבל בסיום הייצור של הפלסטיק, בתהליך מבוקר, לא נשאר PFOA בכמות שאינה זניחה.

דו פונט היא החברה ששפכה את עודפי ה PFOA שלה לנהר וכתוצאה מכך (הרי כל מקורות המים מקושרים...) זיהמה את כל כדור הארץ והכניסה אותו למערכת הדם של כולנו.

אגב,

כל מה שכתבתי למעלה (למעט נושא המומים שאני לא יודע אם תקף גם כאן) תקף גם על נושא הפוליקרבונט והמונומר השנוא שלו שנקרא BPA (ביספנול A) רק ששם החשש הוא מחשיפה של תינוקות ופעוטות לכמות המזערית הזו שעשויה להימצא בבקבוקי ההאכלה, מסיבות מובנות.

היום כבר אף יצרן לא משתמש בפוליקרבונט לבקבוקי האכלה של תינוקות. 

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • מעניין 2
פורסם
בתאריך 22.9.2023 בשעה 18:15, dorsht כתב:

טוב, בגדול אני מנצל את השרשור הזה לכמה דברים:

1. אני מתכנן לבצע ניקוי מזגנים, צביעה, ריסוס וניקיון יסודי. (לפי הסדר שכתבתי)

אתמול הייתי בבית והבית מטונף מאוד. יש שם הרבה עבודה בנושא ניקיון. עוד משהו שחשוב לבצע לפני כניסה?

אינסטלציה: החלפת גומיות, פירוק ונקיון יסודי של כל הצנרת, נקודות ביקורת ושאר מקומות שהגישה אליהן קשה או מסריחה.

חשמל ותקשורת: הדרישות עלו תבדוק שיש לך מספיק שקעים. תקשורת חוטית לעולם תהיה טובה יותר מאלחוטית ועכשיו זה הזמן לדאוג לה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 22 שעות, dorsht כתב:

הגיוני, את הטמפרטורה רושמים במפרט.

פיזור חום אחיד? זה לא משהו שאמור להיות די סטנדרטי בתנור נורמלי?

אני רכשתי של אלקטרולוקס פירוליטי. מה שאהבתי שהם מאוד מאובזרים בסטנדרט 3 תבניות רשת ומסיחות טלסקופיות.

עוד פיצ'ר נחמד זה פרוב לבישול מדןיק של בשר לפי טמפרטורה פנימית. (לא שביצעתי בזה שימוש...)

לטעמי הפירוליטי זה שימושי מאוד אני ממש נהנה מהפונקציה.

מה גם שהם מגיעים עם נעילה וזכוכית מאוד מבודדת ולי זה מאוד משמעותי שיש קטנטנים בבית. שאוהבים לעקוב מקרוב ממש אחרי האוכל שלהם

הדגם שלי הוא עם לחצני טאצ ללא חוגות וזה גם מיקל על ניקוי חיצוני. 

פורסם
לפני 11 שעות, dorsht כתב:

אגב לגביי ענייני מדיח, כדי לקבל אצל בוש פתיחה אוטומטיות בסיום הפעלה במדיח אינטגרלי, צריך לשלם משהו כמו 4500₪ על מדיח.

ל-AEG ואלקטרולוקס יש מדיחים שעושים את זה אפילו בדגמים הרבה יותר זולים שעולים 2300-3000₪.

השאלה איך האמינות שלהם ורמת הניקיון שלהם ביחס לבוש?

זה גם מה שאני חשבתי.שים לב שהדלת באאג אלקטרולוקס אמורה להיפתח קצת. זה לא פטנט חדש אצלם, זה ממש כל הדגמים בכמה שנים האחרונות. היה נשמע לי אחלה.

אז קניתי מדיח AEG , בקושי עבד בינתיים.

יש עניין שלם עם הדלת. הנגר לא ידע שצריך להתקין את זה בצורה שונה. הוא חיבר רגיל כמו שהוא יודע.

אני מפעיל, ובום, הדלת נופלת בסוף ההפעלה.

שמתי מצלמה לוודא שזה באמת נופל ישר והתלוננתי לשירות.

הגיע האיש שירות אמר לי שזה לא מותקן לפי הקיט.

השירות גם טען שהדלת חייבת להיות עד 8 קילו. רצה לשקול אותה. אין לי משקל בבית... עפ אתר אינטרנט כלשהוא, mdf בעובי ובמידה כזאת כמו הדלת שלי שוקל 7.8 קילו.

בדקתי ואין בשום שום מקום זכר לקשקוש הישראלי של ה8 קילו.

לא ידעתי שיש קיט, הבאתי הכל לנגר והייתי בטוח שיהיה בסדר. הנגר שלי השיג לי קיט, ראשון היה עם חוסרים. סוף סוף הביא את הקיט השלם. אני רק צריך להתקין. 

יש לי דלת ארוכה יחסית וצוקל מטבח נמוך. יש לי תחושה שגם עם התקנה נכונה זה לא ישאר פתוח אלא יפול. יש מצב שאני מחוץ למידות המקסימליות של דלת מדיח. שזה פאק מבחינתי גם של המעצבת שלא הכירה את השטויות האלה וגם שלי שלא בדקתי עד הסוף.

רבע שעה סרט איך מתקינים את הדלת הארורה הזאת, ראו הוזהרתם.

שים לב שזה שירות של אלקטרוניקס פרו. הטכמאי שהגיע היהה נראה לי בסדר, אבל עדיין, זה חברה קבלנית שנותנת שירותים ליבואן "רשמי" עאלק.

לפני כמה שנים, לbsh הפעלתי אחריות למכונת כביסה אחרי 4.10 שנים והחליפו לי בולם זעזועים בלי לספר סיפורים וגם הראו לי שהברז מים היה דפוק.

יש עכשיו לcsb bsh מבצע לדעתי של 5 שנות אחריות ב200 שח , במקום ה3 שנים הרגיל. זה לא על כיריים. אבל זה כן על תנורים, מכונות כביסה וכו

פורסם (נערך)

השירות של BSH טוב יחסית. היה לי סיפור עם אטם עליון של מכונת כביסה (פתח עליון), השירות לא מצא את החלק, בסוף אשתי מצאה משהו בחנות חלקי חילוף עם מיתוג של אחת החברות של מרלוני. החלק ״כמעט״ התאים והטכנאי התאמץ מאוד איזה 3 שעות להלביש אותו על המכונה.   בכלל, למכונה הזו קיבלתי מהטכנאים שירות מצויין באחריות. והיה צורך בהרבה שירות, המכונה הושלכה יום אחרי שתמה.

פות״ש, אחרי הרבה שנים הגעתי למסקנה שלמוצרי החשמל הביתיים אין צורך בכל השכלולים, בסופו של דבר משתמשים רק בפונקציות הבסיסיות. ואגב, אתמול הפעלתי מדיח בשעה 16, חזרתי הביתה ב-21 והכלים היו יבשים לגמרי. כאמור, מדיח בסיסי וממש לא חדש, כמובן היה סגור.

פורסם

אני אשמח לשמוע מאנשים שיש להם מדיח aeg או אלקטרולוקס עם דלת אינטגרלית ואיך העסק עם הפתיחה בסוף הייבוש עובדת.

למיטב הבנתי, אם מבטלים את האופציה הזאת, זה ממש לא ייבש את הכלים טוב.

למיטב הבנתי 2, מהתגובות שקיבלתי מהמוקד ומהטכנאי, יש עניינים סביב הדלת הזאת. אצלי היא לא היתה מותקנת נכון כלל, אבל נשמע שיש עניינים. זה לא מה הם אמרו, זה יותר איך הם הגיבו ודברים בין השורות. בנוסף, ההתקנה לא לגמרי טריוויאלית לדעתי.

המצחיק שהלכתי למדיח הזה כי ממש כתוב באתר שמתאים לצוקל נמוך. אולי נתקין את הדלת היום. אעדכן אם כן.

• תוכן חדש...