Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח ואתם מוכרים/מתקינים/מספקים מוצר.

המוצר מגיע עם התקנה ואחריות מצידכם להתקנה. האחריות לתקלה למוצר מגיע מצד היבואן של המוצר אבל בסופו של יום אתם הטלפון הראשון של הלקוח.

הלקוח מתעקש על מערכת שאמרתם במפורש שאתם לא ממליצים עליה בגלל ניסיון לא אחיד בעבר: היא לא גרועה, פשוט היו לכם יותר בעיות איתה מאשר עם מוצרים דומים.

הוא טוען שהוא מבין ורוצה שאתם תבצעו את ההתקנה ולכן מעוניין בכל זאת לרכוש את המערכת דרכם ואם לא תסכימו אז ייפנה למשווק אחר.

לקוח ותיק שאתם רוצים לשמר וגם מעוניינים בעבודה.

תוותרו או תמשיכו?

פורסם (נערך)

אני הייתי נותן לו לחתום על גילוי נאות אודות המוצר ומצהיר שהאחריות שלי עליה מוגבלת מפאת המבנה/תצורה/הפעלה וכדומה לעומת אחרות שאני מספק או מכיר שהינן יותר טובות ומבלי לחתום על גילוי נאות.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אישית, הייתי מוכר/מתקין אחרי שווידאתי שהוא הבין היטב את הסיכון/השלכות ומעוניין בכל זאת.

ארוויח את העסקה הזו ויש סיכוי טוב שהוא יישאר לקוח שלי (אולי המוצר ישרוד או שהוא יבין לאחר מעשה שאני אכן יודע על מה אני מדבר).

אם הוא יפנה למישהו אחר - הפסדתי את העסקה הזו וסבירות גבוהה שאפסיד את הלקוח.

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

בנוסף לתשובות קודמות, אל תשכח את צורת המחשבה הישראלית : אם אתה מציע לו מוצר אחר, אז כנראה שזה מוצר שיותר רווחי עבורך (ולא בהכרח משהו שיותר טוב עבורו).

הלקוח רוצה מוצר ספציפי ? אין בעיה. יקבל מה שביקש. לדעתי, ההחתמה על גילוי נאות וכו' זה סתם מיותר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 דקות, guya72 כתב:

לדעתי, ההחתמה על גילוי נאות וכו' זה סתם מיותר.

מסכים.

כלקוח הייתי מאוד לא שמח אם היו מחתימים אותי על דבר כזה כשאני מוציא את מיטב כספי על מוצר חדש.

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

אם אינך מאמין במוצר אל תציע אותו מלכתחילה.  אם הלקוח ישאל הסבר לו מדוע אינך מציע את המוצר, ואם עדיין רוצה אותו - שיפנה לספק אחר.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם

מוצר/תכנון/ח"ג בעייתי יורד אצלי מההיצע.

לקוח מבקש - נענה למה לא ולא יקבל גם אם יתעקש שהוא לוקח אחריות.

דברים כאלה מייצרים רק בעיות והוצאות נוספות ובסוף יש לקוח עם טעם רע.

יותר מפעם אחת קיבלתי פידבק חיובי על ההתעקשות שעזרה בניסוי או מול משקיעים, על אי בזבוז הכסף והזמן.

• אהבתי 2

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא משנה כמה תסביר שאתה לא ממליץ, בסוף יראו בך אחראי אם יהיו בעיות כי מי זוכר דברים כאלה שנה אחרי?

אז לא כדאי, תפסיד על המכירה קצת עכשיו ותרוויח שקט בעתיד.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא מבצע את העסקה.

אם המוצר בכללי בסדר אבל לא מתאים לאפליקציה הספציפית לא אקח את העסקה כי זה אומר כאב ראש עבורי בריצות וטלפונים ובשורה התחתונה אני זה שאצא לא בסדר שמכר מוצר לא מתפקד (ואת אף אחד לא יעניין איפה האשמה האמיתית. מהיצרן דרך הספק ועד למתקין כולנו נצא אשמים).

אם מדובר במוצר שאני לא מאמין בו הוא פשוט לא יהיה בהיצע שלי.

בכלל אני מאמין בגישה של להפסיד עיסקה אבל לא להפסיד לקוח. מעדיף שיקנה במקום אחר, יבין שטעה ובפעם הבאה יבוא אליי כי הוא מאמין וסומך עליי ולא בגלל שאני שקל יותר זול מהשכן.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

אם אתה לא מאמין במוצר ולא בא לך להתעסק איתו אבל הוא נמצא אצלך במלאי אתה הבעיה לא הוא.

יכול להיות לי מוצר (לצורך הדיון שולחן פלסטיק) מעולה אם אתה שם אותו בחדר אבל הוא רגיש לשמש וידהה מהר אם תשים אותו בחצר.

אם תרצה אותו כריהוט חוץ לא אמכור לך אותו כי הוא לא מתאים. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש שני היבטים לעניין: 

1. אתה מסרב --> אתה שומר על המוניטין שלך. 

* הלקוח יכול להיכנס לבאסה אבל זה לא מעניין. 

2. אתה מסכים --> אתה עושה רווח מהיר ואלי קטן (לא יודע מה היקף הרווח שלך ולא מעניין אותי) 

* המוצר יכול להיות דפקט, המוניטין שלך יכול להיפגם. 

אז השאלה האמיתית היא:

מה יותר חשוב, המוניטין או רווח קטן ? 

מוניטין לוקח שנים לבנות ושניות להרוס 

פורסם
לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

יכול להיות לי מוצר (לצורך הדיון שולחן פלסטיק) מעולה אם אתה שם אותו בחדר אבל הוא רגיש לשמש וידהה מהר אם תשים אותו בחצר.

אם תרצה אותו כריהוט חוץ לא אמכור לך אותו כי הוא לא מתאים. 

זה לא משתמע מהשאלה של פות"ש.

יש הבדל בין להגיד "מוצר X מתאים לשימוש Y אבל לא ל-Z" לבין "מוצר X הוא בעייתי בהשוואה לכל המוצרים המתחרים":

לפני 15 שעות, Nakamichi כתב:

הלקוח מתעקש על מערכת שאמרתם במפורש שאתם לא ממליצים עליה בגלל ניסיון לא אחיד בעבר: היא לא גרועה, פשוט היו לכם יותר בעיות איתה מאשר עם מוצרים דומים.

פורסם

אני לא הייתי מחזיק מוצר בעייתי בהיצע שלי.

אבל זה אני.

אם אתה יודע שהמוצר לא להיט, תחתים את הלקוח על משהו שמבהיר לו את החסרונות של המוצר מול מוצרים דומים שאתה כן מחזיק ומכיר אותם כטובים יותר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני כלקוח מעריך יושרה. אם בעל מקצוע אומר לי את זה אני קונה במקום אחר וחוזר אליו לשאר הצרכים שלי.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• תוכן חדש...