Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה. 

אני מוערך מאוד בעבודה שלי, עובד כבר כמה שנים. התחלתי ממשכורת נמוכה, וקיבלתי קפיצה יחסית גדולה, שהפכה את המשכורת שלי מ"בזיונית" ל-נמוכה"(כול זה לא בתיאוריה או טבלאות שכר, אלא ממקומות אחרים שהתראיינתי שם והדיבור היה על משכורות אחרות)

אבל נשארתי במקום העבודה כי היו אופציות לקידום, ואהבתי מאוד את העבודה והאנשים. הסיבה אגב לעליית משכורת הנמוכה הייתה כי "מצב כלכלי בעייתי, החברה בצרות, וככה הם משלמים לכולם". 

מאז עברה שנה, ואני במקרה גיליתי שעובדים אחרים, חדשים, ללא רבע מהנסיון והידע שלי,  מרוויחים כמוני. 

זה מן הסתם הכעיס אותי. מאוד. עד לרמה שאם לא היו מרגיעים אותי הייתי נכנס ומביא מכתב התפטרות במקום. אבל מאז שתיתי כוס מים ונרגעתי. 

אני לא הולך להחליק את זה בשום צורה. או שמעלים לי את השכר למה שצריך, או שמוצא מקום אחר. השאלה היא מהנסיון שלכם, אם זה עובד? האם מקומות עבודה כאלה באמת מעלים או שסתם ינסו לספר לי סיפורים ולמרוח אותי? 

וסתם, איך אתם הייתם נוהגים במקומי? 

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין כלל במצבים כאלו. 

אתה מהמר באחת משתי הדרכים:

או מתחיל לחפש עבודה אחרת ואז עוזב או מציג למנהלים שלך שהנה, קיבלת הצעת עבודה עם שכר יותר גבוה במקום אחר.

או מאיים בלי להתחיל לחפש.

אם יעלו לך בכל אחד מהמקרים תלוי בחברה, במקסימום שהיא יכולה לשלם, בפוזיציה שלך, בכמה איכפת להם אם תעזוב וכו' וכו' וכו'

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

תתחיל בלבקש העלאה, תוך כדי שאתה משתף את המעסיק בתחושות שלך. במה אתה אוהב ונהנה ממנו ומה העליב אותך או גרם לך להרגיש שאתה לא מוערך. 

במקביל בחצי עין הייתי מתחיל לגשש במקומות אחרים. 

מסייג את עצמיי שאין לי מושג במה אתה עובד והאם זו עצה טובה לתחום שלך. אולי באמת להגיע עם הצעה אחרת כמינוף זה יתרון ואולי המעסיק יתעצבן ויגיד "מה הוא מאיים עליי יאללה ביי". 

זה משתנה מארגון לארגון כתלות בגודלו וביחסים הארגוניים. חבל להיכנס לעוד שרשור כשהיה אחד כזה לפני כמה ימים על אולטימטומים וזה. 

שם היה בחור שרצה חופשה. 

בסוף ביקש וקיבל פשוט וסתם היה דיון של 20 עמודים. 

• אהבתי 4

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

באיזה ענף אתה?

קורה לעיתים שהשכר בענף מסויים מזנק (עקב ביקוש)  ואז לא ניתן לגייס אלא אם משלמים למגוייסים שכר תחרותי בשוק שיכול להיות גבוה ממה שמשולם לותיקים בחברה.

מה שמתבקש לעשות הוא לעדכן במהרה את השכר לותיקים ולהתאים לשוק.

אם זה לא נעשה, שרשורים כאלו נולדים.

• רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם

מן הידועות הוא שכדי להתקדם בדרגות השכר צריך להחליף מקומות עבודה. רוב המקומות לא משווים שכר של עובדים קיימים לשכר בשוק, באופן קבוע ועקבי.

כמו שכתבו, תחליט כמה שווה לך הנוחות במקום הנוכחי.

לא להתראיין וכשיהיו לך הצעות עבודה ביד, תחליט אם אתה עובר או נותן למקום הנוכחי הזדמנות להשוות את התנאים.

• רעיון טוב! 5

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

או מתחיל לחפש עבודה אחרת ואז עוזב או מציג למנהלים שלך שהנה, קיבלת הצעת עבודה עם שכר יותר גבוה במקום אחר.

או מאיים בלי להתחיל לחפש.

אם יעלו לך בכל אחד מהמקרים תלוי בחברה, במקסימום שהיא יכולה לשלם, בפוזיציה שלך, בכמה איכפת להם אם תעזוב וכו' וכו' וכו'

מציג למנהלים את ההצעה החדשה = גם ככה הם נשמעים נכלוליים. אז יחזיקו אותו לעוד חודש ואז יפטרו אותו בטענה של "הוא צבע את האיגואנה שלו בירוק בניגוד לנהלים" או שקר כלשהו, ואז הוא יישאר קירח מכאן ומכאן. 

דעתי הכנה, אמון הוא משאב מתכלה. קח מזה את מה שתחליט לקחת מזה. 

לא מכיר את כל המכלול של המצב ולכן לא נוקט בעמדה ברורה יותר.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תלוי מה האלטרנטיבות שלך, יהיה לך קל למצוא משרה אחת עם שכר טוב יותר? 

כמה קל להחליף אותך?

משכורת זה ענין של משא ומתן שמושפע מהרבה גורמים שמשתנים מאדם לאדם, מחברה לחברה, וגם כתלות בזמן.

אם אתה חיוני לחברה (כלומר קשה למצוא לך תחליף), ויש לך הצעות אחרות בשפע, אתה יכול למנף את זה וממילא אין לך מה להפסיד.

אם תוך שבוע מכשירים לך מחליף, ויקח לך חצי שנה למצוא משרה אחרת עם תנאים דומים, אתה בעמדת נחיתות.\

ועכשיו יש סקאלה שלמה בין שתי נקודות הקיצון האלה ואתה צריך להבין איפה אתה עומד לפני שאתה מחליט באיזו אסטרטגיה לפעול (קודם למצוא משרה אחרת ולתת למעסיק הזדמנות להשוות, או להציג לו את חוסר שביעות הרצון שלך ולראות מה יקרה...)

• אהבתי 5
פורסם
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

זה מן הסתם הכעיס אותי. מאוד. עד לרמה שאם לא היו מרגיעים אותי הייתי נכנס ומביא מכתב התפטרות במקום. אבל מאז שתיתי כוס מים ונרגעתי. 

אני לא הולך להחליק את זה בשום צורה. או שמעלים לי את השכר למה שצריך, או שמוצא מקום אחר. השאלה היא מהנסיון שלכם, אם זה עובד? האם מקומות עבודה כאלה באמת מעלים או שסתם ינסו לספר לי סיפורים ולמרוח אותי? 

וסתם, איך אתם הייתם נוהגים במקומי? 

בכדי לשדרג את השכר שלך אתה צריך להחליף מקום עבודה. זה לא יעבוד לך אלא במקרה של רצון טוב מצד המעסיק שיעלה לך את המשכורת ב-5-10 אחוז ולא כפי שאתה מצפה.

איזה כייף לי :)

פורסם

קרה כבר שהעלתי לעובדים שכר ב-20-30%. אבל בדרך כלל זה עמד על 10-15%. מצד שני לפעמים עובדים יצאו החוצה וקיבלו 100% עליה בשכר. לי אין איך להתמודד עם זה - אני יודע מה העובד באמת שווה וכמה הוא אמור לקבל בחוץ. אני דואג להעלות משכורות גם לוותיקים כך שיהיו תחרותיות לשוק. אבל אם איזה חברה החליטה לקחת ג׳וניור שלי עם שנתיים ניסיון ולהפוך אותו לסניור עם משכורת פי 2 יותר גבוהה משלי, זה הבעיה שלהם.

• מצחיק 1
פורסם
לפני שעתיים, Potato כתב:

תתחיל לחפש עבודה בחוץ,תגיע לחוזה תבין מה השווי שלך ואחרי זה תתקדם.

כבר התראיינתי לפני שנה , וקיבלתי הצעות. יודע מה השיווי שלי אלא אם השוק השתנה דרסטית בשנה האחרונה. (אם כבר הוא השתנה כלפי מעלה..) 

לפני 34 דקות, garicho כתב:

אבל אם איזה חברה החליטה לקחת ג׳וניור שלי עם שנתיים ניסיון ולהפוך אותו לסניור עם משכורת פי 2 יותר גבוהה משלי, זה הבעיה שלהם.

אתה יודע זה מעניין אותי. מתי בדיוק הג'וניור שלך יהפוך להיות סניור ? כי לפי חישוב של 10-15% בשנה לעומת משכורת פי 2 עבור סניור, זה אמור לקרות אחרי 7 שנים? 

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, davemustaine87 כתב:

אתה יודע זה מעניין אותי. מתי בדיוק הג'וניור שלך יהפוך להיות סניור ? כי לפי חישוב של 10-15% בשנה לעומת משכורת פי 2 עבור סניור, זה אמור לקרות אחרי 7 שנים? 

בגדול, ג׳וניור הופך למיד תוך כשנה וחצי עד שנתיים. מיד הופך למיד ״בכיר״ תוך כשנתיים. עוד שנתיים עד שלוש ואז אתה סניור. כלומר מסוף תקופת הג׳וניור ועד לסניור בערך 5-6 שנים. לגבי משכורת, במעבר ממיד לסניור העליה היא בד״כ של כ-25-30%, לפחות אצלנו.

מצד שני אצלנו מידים בכירים הם גם ראשי צוותים לעיתים, וסניורים, במיוחד הבכירים ביניהם הם מה שבחברות אחרות מקביל ללידס/דירקטור. אצלנו גם אין את כל השטויות שהפאנג המציאו כדי להעלות בדרגות ולגרום למפתחים להרגיש טוב. 

עריכה אחרונה על ידי garicho
פורסם
לפני 5 שעות, davemustaine87 כתב:

לכן חשוב שבחברה שאתה עובד יש סולם התקדמות ברור עם טווחי שכר לדרגות.

בחברות ״נורמאליות״ יש מנגנון העלאה שנתי + Refresherים שדואגים למניות / מענקים עתידיים שדואגים שתשאר בטווח שכר המתאים לניסיון שלך.

בחברות אחרות יש את המקרה הזה שמאוד נפוץ שחדשים יקבלו יותר - וזה משאיר את העובד בבעיה - ולרוב עם הצורך להחליף עבודה.

בשני המקרים אבל - הדרך הכי טובה להעלות את השכר שלך - זה לעבור עבודה. לוקחים אותך כמובן מאליו וזו האמת המרה.

במצב אחר בשוק אולי היה אפשר לעשות יותר - בפועל - תתראין. אני לא מאמין גדול בהעלאות כנגד איום עזיבה - מצד העובד. כי אתה שם פלסטר על הבעיה.

אם הם לא פתרו את הבעיה אקטיבית מראש - זאת אומרת שזה לא בDNA של החברה (וזה לא בDNA של הרוב).

מקרה יוצא דופן אחד אני אציין זה ממש אחרי קידום - שלרוב תקבל פחות מחדשים שבאים ברמה החדשה (שלרוב יש להם כבר ניסיון וותק ברמה הזו).

לפני 4 שעות, ניקו פ. כתב:

תתחיל בלבקש העלאה, תוך כדי שאתה משתף את המעסיק בתחושות שלך. במה אתה אוהב ונהנה ממנו ומה העליב אותך או גרם לך להרגיש שאתה לא מוערך. 

לבקש - תמיד צריך, אבל במקרה הזה העובד הוא לרוב הצד החלש בשיחה אם זה בקשה באוויר והרבה ארגונים שיש להם תקצוב שנעשה פעם עד פעמיים בשנה - יתקשו להכיל את זה.

מעסיק שרוצה להתנהל בצורה הוגנת - עושה benchmark פנימי ודואג שעובד לא יגיע למצב הזה. ההעלאות בסגנון הזה לרוב ימרחו או יהיו מינימאליות. (כמובן שיש מקרים יוצאי דופן כן ?)

לפני 38 דקות, davemustaine87 כתב:

אלא אם השוק השתנה דרסטית בשנה האחרונה. (אם כבר הוא השתנה כלפי מעלה..) 

בחצי שנה האחרונה בהחלט. פחות מהכיוון של גובה המשכורות אלא מההיצע והתחרות על המשרות שמשלמות יותר בגלל הגלי פיטורים האחרונים.

לפני 39 דקות, davemustaine87 כתב:

מתי בדיוק הג'וניור שלך יהפוך להיות סניור ?

זה שמשהו מחמם את הכיסא 7 שנים אפילו לא הופך אותו לסיניור באמת. כן בחברות עם אנפלציית תארים (ולרוב המשכורות בהן הם גם בהתאם - לא באמת מגיעות לסיניורים בחברות שכן מחזיקות סולם דרגות יותר מסודר). הוא יהפוך לסיניור כשיהיה לו את הscope , היכולות והאחריות של אחד. (כלומר מנטורשיפ , הובלת פרוייקטים גדולים בסקייל גדול בין צוותים , פיתוח שהוא גם eng excellence וכו. לא על סמך הזמן או המומחיות שלו אפילו בסטאק מסוים).

לפני 21 דקות, garicho כתב:

בגדול, ג׳וניור הופך למיד תוך כשנה וחצי עד שנתיים. מיד הופך למיד ״בכיר״ תוך כשנתיים. עוד שנתיים עד שלוש ואז אתה סניור. כלומר מסוף תקופת הג׳וניור ועד לסניור בערך 5-6 שנים. לגבי משכורת, במעבר ממיד לסניור העליה היא בד״כ של כ-25-30%, לפחות אצלנו.

נגיד שהחלק הראשון - לגמרי מוסכם - לרוב בן אדם מבין מה קורה סביבו אחרי שנה וחצי שנתיים ברמה אחרת לגמרי. כדי להגיע באמת להיות סיניור (ואני תכף אגע במה הלאה) - זו כבר קפיצה הרבה יותר משמעותית. חלק מהאנשים באמת מגיעים לשם תוך שנתיים שלוש , הרבה - ממש לא.

דווקא הסולם של פאנג שמתייחס לתחומי אימפקט , אחריות והובלה הרבה יותר רציני. ולכן תראה הרבה פעמים אנשים עוברים מ״סיניור״ למיד בלחץ בגאמפא ושו״ת (ועדיין מעלים את השכר שלהם ב30-40%)

לפני 24 דקות, garicho כתב:

וסניורים, במיוחד הבכירים ביניהם הם מה שבחברות אחרות מקביל ללידס/דירקטור

בא נעשה סדר קטן רק באחוזים כדי שנבין על מה מדובר: ג׳וניורים ומיד מהווים נגיד כ60 70 אחוזים מהאוכלוסית מפתחים - סיניורים עוד כ20-30 אחוז. מעל זה - אנחנו כבר מגיעים לאחוזים בודדים.

המקביל לדירקטור הוא סיניור סטאף - אלו 1 מ100 בערך וגם סטאף הם אחוזים בודדים ברוב החברות. אז הסיניורים הגבוהים אצלך הם באמת 5% מהאנשים אצלכם? להשוואה - אלו אנשים שיכולים להרוויח בחברות המדוברות (ואחרות) משכורות מחצי מליון דולר בשנה ומעלה ומובילים טכנולוגית קבוצות דיי גדולות של מפתחים תחתיהם.

עבדתי גם בפיציות וגם בעצומות ועכשיו איפשהו באמצע - דווקא הסולם המוסדר הזה שממשיך מעבר להגדרת כמה זמן אתה וזה שזה לא מסתיים בסיניור וleed ממש עוזרת למנוע מקרים כאלו וממש עוזרת בתיאום ציפיות קדימה ועזרה לעובד להמשיך להתקדם ולשאוף הלאה.

כמו כן - יש גם מה שנקרא דרגות טרמינליות - שמהן ההתקדמות היא לבחירת העובד או שאפשר להישאר בהן כל הקריירה וזה לגמרי בסדר.

כמובן - שלא יובן אחרת - אין אמת אחת או מה הכי טוב כן ? יש מה הכי טוב ברמת האינדיווידואל.

(והשיחה של כמה כסף בבנק :) אבל זה כבר דיון אחר)

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 4 שעות, Be roo כתב:

תלוי מה האלטרנטיבות שלך, יהיה לך קל למצוא משרה אחת עם שכר טוב יותר? 

כמה קל להחליף אותך?

משכורת זה ענין של משא ומתן שמושפע מהרבה גורמים שמשתנים מאדם לאדם, מחברה לחברה, וגם כתלות בזמן.

אם אתה חיוני לחברה (כלומר קשה למצוא לך תחליף), ויש לך הצעות אחרות בשפע, אתה יכול למנף את זה וממילא אין לך מה להפסיד.

אם תוך שבוע מכשירים לך מחליף, ויקח לך חצי שנה למצוא משרה אחרת עם תנאים דומים, אתה בעמדת נחיתות.\

ועכשיו יש סקאלה שלמה בין שתי נקודות הקיצון האלה ואתה צריך להבין איפה אתה עומד לפני שאתה מחליט באיזו אסטרטגיה לפעול (קודם למצוא משרה אחרת ולתת למעסיק הזדמנות להשוות, או להציג לו את חוסר שביעות הרצון שלך ולראות מה יקרה...)

תגובה מדוייקת להפליא.

ברוב המקומות, אם אתה אחד ויחיד וקשה להכשיר או למצוא לך מחליף - ברגע שתיכנס למשרד של הבוס עם המעטפה, השאלה השניה אחרי שתישאל "על מה אתה רוצה לדבר" תהיה ברוב המקרים "אם זה עניין של כסף - בוא נשב נדבר". במקרים כאלה גם אלמנט ההפתעה הוא פרמטר במשוואה.

אם תבוא רק לדבר בלי המעטפה ביד, סביר להניח שגם אם לא תסכימו על כלום - דקה אחרי שתצא כבר יחפשו מחליף כי יבינו שאתה בדרך החוצה (מיוזמתך) - וכאן אנחנו חוזרים חזרה (לתגובה שבציטוט), הכל תלוי איפה אתה נמצא על הסקאלה ומה האופציות שלך.

בהצלחה :-) 

איציק

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עצות מעולות.

הייתי מתחיל במעבר משמועות על שכר במקומות אחרים לדפי נייר רשמיים שבהם כתוב סכום אמיתי.

אפשר לעשות את זה באמצעות התראיינות למקומות אחרים. אין מה למהר ולקפוץ ולהתחיל לריב אם מגלים בדיעבד שאין אלטנרטיבה בחוץ.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...