Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת שמן בפיג'ו 208 דיזל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי כולם,

אני מתכנן להחליף שמן מנוע + פילטר ברכב שלי, פיגו 208 דיזל שנת 2016.

אני מכיר את התהליך הרכב בנזין, מרוקנים את השמן - מוציאים את הפילטר - סוגרים את הפקק - וממלאים שמן בפילטר ובמנוע.

אני הולך לבצע את הפרוצדורה בפעם הראשונה ברכב דיזל, אז הסתכלתי ביוטיוב מדריך רלוונטי לרכב שלי, וראיתי שאחרי ריקון השמן המכונאי מכניס למנוע חומר שנקרא "Engine Flush" והוא נותן למנוע לרוץ כמה דקות על החומר הזה בשביל "לנקות" את המנוע.

זה הסרטון שראיתי: 

רציתי לשאול האם זאת הפרוצדורה המומלצת שצריך לעשות ברכבי דיזל\ברכב שלי? אולי ההמלצה היא לא להוסיף את החומר הזה?

תודה רבה!
רועי

פורסם

במנוע הזה חשוב להחליף את הפילטר בזמן שבו בורג ריקון עדיין פתוח כדי לאפשר לשמן מבית הפילטר להתנקז דרכו.

הרכבת פילטר שמן במכסה בית הפילטר ואז סגירת המכסה במומנט 25N

כל היתר רגיל. במנוע שמטופל סידר לא צריך פלאשינג.

• אהבתי 1

פורסם

ראיתי את הווידאו.

הוא עשה שם את הטעות שהזכרתי מקודם.

סגר את בורג הריקון ורק אז החליף את הפילטר.

כשמוציאים את הפילטר, השמן שהיה בבית הפילטר (משהו כמו 300 סמ"ק) מתרוקן למנוע וילכלך את השמן החדש. לכן את הפילטר צריך להחליף בזמן שבורג הריקון עדיין פתוח, כדי לאפשר לשמן שירד מבית הפילטר, להתרוקן יחד עם כל השמן הישן.

ושנית יותר נוח את הפילטר החדש להרכיב תחילה למכסה (כמו שיוצא הישן) ואז לסגור את המכסה ולא לבית המסנן ואז את המכסה כמו בסרטון.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...