Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מצליח להבין מהתיאור שלהם האם מדובר בשמנים סינתטיים או חצי-סינתטיים...

מצד אחד, נראה שמדובר ביצרן איכותי, והשמנים שלו יקרים מהממוצע, ומצד שני הקטע המוזר הזה, בעיניי לפחות.

למישהו יש מושג?

לדוגמה, השמן הזה שנראה שמתאים לרכב שלי - https://www.liqui-moly.com/en/top-tec-4300-5w-30-p000325.html#tab-label-description-title

פורסם

הרוב הגדול של שמנים "סינטטיים מלאים" עממיים מסדרות ביניים של מותגים שונים לרבות קסטרול, מוטול, ליקווימולי וכו' מיוצרים משמני בסיס רגילים מקבוצה 3 או 4. בגרמניה פשוט אסור לקרוא לזה "שמן סינטטי מלא" ולכן התויות בגרמנית תמיד יהיו "טכנולוגיה סינטטית". כך שמבחינתך סינטטי מלא == בטכנולוגיה סינטטית.

חזיר דיזל

פורסם

אל תסתבך, אתה יכול לקחת כל שמן סינטטי מהסדרות הגבוהות של יצרנים מוכרים, כגון CASTROL, MOBILE 1, LIQUI MOLY, MOTUL, SHELL… ואתה תהיה מסודר, יותר חשוב לבצע החלפה במועד או להקדים את ההחלפה שכן שמן זה דבר זול מאוד יחסית והוא הדבר החשוב ביותר לשמירה על המנוע (יחד עם פילטר שמן מקורי או תחליפי איכותי) אתה רוצה סנטטי עם בסיס ברמה גבוהה? יש את AMSOIL אבל לדעתי המחיר שלהם בארץ הזוי, כפול ומעלה מכל שמן אחר כך שכבר עדיף לך לצמצם החלפה לחצי עם שמן מיצרן אחר. הבסיס של השמן חשוב אך מה שחשוב לא פחות ואולי אף יותר זה התוספים וכאן לכל יצרן יש את הנוסחה שלו. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 שעות, קורן בן אשר כתב:

בגרמניה פשוט אסור לקרוא לזה "שמן סינטטי מלא" ולכן התויות בגרמנית תמיד יהיו "טכנולוגיה סינטטית".

ומה שמכונה במקומותינו "חצי סינטטי".

מחליפים שמן בתדירות נמוכה (10-15 פעמים לאורך חיי הרכב) וההפרש בין "חצי סינטטי" ל"סינטטי מלא" אינו גבוה במיוחד כך שאין טעם לחסוך כאן, במיוחד שחושבים על ההשלכות של שמן זול על חיי/ביצועי המנוע.

אני משתמש ב"מוטול" סינטטי מלא בעלות של 190 ש"ח לגלון בזמן ש LM חצי סינטטי עולה 150 ש"ח, ה 60-70 ש"ח נוספים האלה כל שנה מרגישים זניחים בזמן שאני נוסע ביום יום עם מנוע חזק בן 14 שנה שעבר כמעט רבע מליון קילומטר.

• רעיון טוב! 1
פורסם

סינטטי מלא (דרגה 4,5) או בשמו אחר pao יש רק ליצרנים בודדים ו amsoil , motul, castrol ביניהם. אישית עברתי לאמסויין שהוא קצת יקר באמת בארץ אבל הראש שקט לפחות . יש להם תוספים טובים נגד שחיקה ונגד lspi שדי חשוב במנועי טורבו.

• אהבתי 1

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)

לחלוטין זניח בעיניי. אני מנסה להשיג את הטוב והמתאים ביותר שניתן לתקן הדי נדיר (C2 והוא בלבד). נראה שזה או הליקווי מולי או ״מקורי״ בלמעלה מ400 שקל אצל היבואן, שזה פסיכי. אני ממש לא מעוניין בפז מצובר שאף אחד לא יודע לומר מהו, ולשלם אותו דבר או יותר מליקווי מולי. 

מצאתי התייחסות באתר של ליקווי מולי:

How can I tell what kind of synthetic oil it is?

Oliver Kuhn: That is not so easy, because there are no uniform terms here. In the USA, for example, both PAO oils and HC oils can be described as fully synthetic, but in Germany only PAO oils may be called synthetic. That is why we give our HC oils the label “Synthesis Technology”. Other oil manufacturers use terms such as “100% synthetic” or “synthetic mix”, where it is not clear what exactly is meant.

עריכה אחרונה על ידי imprezadude
פורסם
לפני 14 דקות, Haim_gds כתב:

ומה שמכונה במקומותינו "חצי סינטטי".

מחליפים שמן בתדירות נמוכה (10-15 פעמים לאורך חיי הרכב) וההפרש בין "חצי סינטטי" ל"סינטטי מלא" אינו גבוה במיוחד כך שאין טעם לחסוך כאן, במיוחד שחושבים על ההשלכות של שמן זול על חיי/ביצועי המנוע.

אני משתמש ב"מוטול" סינטטי מלא בעלות של 190 ש"ח לגלון בזמן ש LM חצי סינטטי עולה 150 ש"ח, ה 60-70 ש"ח נוספים האלה כל שנה מרגישים זניחים בזמן שאני נוסע ביום יום עם מנוע חזק בן 14 שנה שעבר כמעט רבע מליון קילומטר.

לא, אלה לא השמנים ה"חצי סינטטיים" של פעם. חצי סינטטי זו פשוט תערובת של שמן מינרלי ושמן "סינטטי".

סביר שהמוטול שלך הוא "סינטטי מלא" == בטכנולוגיה סינטטית = מסונתז על בסיס שמנים מינרליים קבוצה 3 בדיוק כמו ה-LM.

לפני 14 דקות, imprezadude כתב:

לחלוטין זניח בעיניי. אני מנסה להשיג את הטוב והמתאים ביותר שניתן לתקן הדי נדיר (C2 והוא בלבד). נראה שזה או הליקווי מולי או ״מקורי״ בלמעלה מ400 שקל אצל היבואן, שזה פסיכי. אני ממש לא מעוניין בפז מצובר שאף אחד לא יודע לומר מהו, ולשלם אותו דבר או יותר מליקווי מולי.

באיזה רכב מדובר? אם זה רכב עממי רגיל ואתה לא הולך איתו למסלול, לדעתי באמת אין לך מה להתבחבש כאן, קנה שמן מסדרה גבוהה של אחד המותגים המוכרים, ושלום על ישראל.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם

הרכב הוא אוונסיס 2017. לא ידעתי שהתקן ככ ספציפי ונדיר. וכן, אמנם אני לא לוקח אותו למסלול, אבל אני אוהב לקחת את הטוב ביותר. מוטול אין c2, עד עכשיו השתמשתי בוולווליין env c2 שהרגיש לי יותר טוב מהפז כמובן אבל אי אפשר להשיג אותו. כמו שאמרתי, אחד המוסכים של טויוטה רוצה 415 שקלים על חמישה ליטרים של השמן (מגוחך בעיניי). הבחירה כרגע היא בין יורול שמציין ספציפית את טויוטה לבין הליקווי מולי. נראה לי שאלך על הליקווי מולי עכשיו כשאני מבין שלא מדובר באמת בחצי סינתטי של פעם. 

פורסם

רק רגע. עצור סוסים. זה רכב יפני עם מנוע יפני, מה קשור תקני ACEA אירופיים? יפנים עובדים לפי תקני API או ILSAC. עוד מקרה שהיבואן כותב בספר בעברית מה שמתחשק לו? חפש הוראות טכניות **באנגלית בלבד**. אני מנחש שצריך API SN ומעלה או ILSAC GF-5.

ושוב, אתה מתבחבש שלא לצורך. האוטו הזה ייסע גם על שמן דקלים. כל שמן שיש לו את התקנים שטויוטה דורשים, מספיק טוב.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

קודם כל מדובר בדגם אירופי בלבד, ולכן כנראה תקן ACEA. בספר הרכב רשום מפורשות לא למלא מעל לליטר שמן בתקן C3. אחרי התעמקות הבנתי שהדגם דורש תקן C2, ואת זה אני מחפש. הייתי שמח אם כמו ביצרנים אירופיים פשוט היה תקן סטנדרטי כמו 946 של פורד או 50X של פולקסווגן, אבל אין, אז אני מנסה להבין בעקיפין מה צריך.

בנוגע לשמן דקלים, ברור לי שהשמן ירוץ על שמנים זולים יותר, אבל אני באמת מחפש את הטוב ביותר לרכב, ככה אני עושה בכל הרכבים שלי.

עריכה אחרונה על ידי imprezadude
פורסם (נערך)

מעניין. כנראה קשור לממיר הקטליטי ולתכולת SAPS בשמן.

בכל אופן, יורול או LM, לא חושב שתיפול פה. אני אישית עברתי לשמנים של Shell, בבדיקה זריזה יש להם 5W-30 C2, בדוק אם מתאים לדרישות.

https://www.justmotor.co.il/product/שמן-מנוע-shell-helix-ultra-5w30-ap-l--5l-550046293

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

אכן מתאים לדרישות, וחשבתי עליו, אבל יחד עם משלוח הוא כבר מתקרב למחירים שדורשים (כנראה אחרי הנחה) אצל היבואן. מה גם שכבר ביררתי עליו ואין תאריך ייצור, מה שטיפה מפריע לי. הרכב גם באחריות, אז חשוב לי שיהיה רשום במפורש טויוטה על השמן. אבל תודה, באמת נראה שמן מעולה שחשבתי עליו כבר.

• תוכן חדש...