Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני שואל מכיון שמספר פעמים יצא לי לשמוע הקשר עמום בנושא ועד כה לא הצלחתי לחקור זאת

אודה לחברי הפורום הנכבדים שיסכימו להחכימני

זאת ועוד, מהו הלחץ התקני לרדיאטור - האם באמת הצינור יכול להיות קשה כאבן?

והאם אם כשאני לוחץ על הצינור יוצא קצת אדים מהחיבור בין הצינור לרדיאטור - ז"א שהלחץ לא תקין ? (החיבורים בסדר גמור) 

כותב השורות מפחד מחמת שבנסיעה שגרתית לירושלים לפני כחודש וחצי התפוצץ לו צינור רדיאטור תוך כדי נסיעה והמוסכניק ששאלתי אותו (חיים מגבעת שאול מישהו מכיר?) גמגם משהו על ראש מנוע - עד היום תרצתי את עצמי שמכיון שהאוטו ישן לא ניתן לשפוט דבר מכך שהצינור לא עמד בלחץ אבל לפני שבועיים - שוב בנסיעה שגרתית לירושלים , באותו מקום בדיוק, אני רואה שוב עשן לבן מקדימה עצרתי מיד והפעם זה היה רק בריחה קטנה מהחיבור , בקיצור משהו לא רציני...

אבל מאז התחלתי לחשוש מהלחץ הפועם ברדייאטור.... וכעת שאני רוצה לסוע מהמרכז לצפון , דבר שאני לא עושה הרבה , אני רוצה לשאול האם הדבר תקין או לפחות לא מסוכן באופן מיידי

תודה לעונים

יצויין שמלבד שתי הפעמים הללו הרכב עשה את הדרך הזו עוד עשרות פעמים ללא תקלות

עריכה אחרונה על ידי נקודה טובה
פורסם

לחץ עודף במערכת קירור שנגרם כתוצאה מחדירת גזים [ראש מנוע] גורם להצפה של מיכל האיזון [זה שאליו מחובר הצינור שיוצא מהפקק של הרדיאטור] ואפשר גם לראות היווצרות של "אבנית" על אלקטרודות הפלאגים.

• אהבתי 1
פורסם

לחץ ברדיאטור יכול לנבוע ממשאבת מים תקולה או מתרמוסטת תקול או מחדירת גזים מראש מנוע אבל לא כל צינור שמתפוצץ ברכב ישן מעיד על לחץ יתר צריך בשביל זה לבדוק את הלחץ בעזרת בודק שהמנוע חם

• רעיון טוב! 2
פורסם

תודה על התגובות וסליחה על האיחור

בתאריך 8.12.2022 בשעה 17:11, דידי zz כתב:

החלפת פקק לרדיאטור?

לא החלפתי מכסה רדיאטור ואין צורך להחליף - לא נוזל ממנו כלום

בתאריך 9.12.2022 בשעה 07:33, tribel כתב:

לראות היווצרות של "אבנית" על אלקטרודות הפלאגים

אם אני מבין נכון אם אני משתמש במים ירוקים אני לא אמור לראות את זה? כי מים ירוקים אמורים למנוע אבנית

תודה לכולכם

פורסם

זה אומר ממתי הפקק של הרדיאטור נפתח ומעביר מים למיכל בשביל לא לפוצץ צינורת למשל 

אז אני חשבתי אולי המערכת שלך בנויה ללחץ  של0.9 באר ואז הפקק היה אמור להיפתח ולפרוק לחץ מהמערכת ואם לדוגמא אתה שמת פקק של1.1 אז הפקק לא עולה ופורק לחץ. והצינורות לא עומדים בלחץ

מקווה שהבנת פחות או יותר את הרעיון

צירפתי לך סרטון קצר שמסביר איך עובדת המערכת

בהצלחה

• אהבתי 1
פורסם
לפני 15 שעות, נקודה טובה כתב:

לא תמיד חייב לראות נזילה מהפקק לפעמים הוא נוזל רק שיש לחץ גבוה בנסיעה ומתייבש מייד

לפני 15 שעות, נקודה טובה כתב:

אם אני מבין נכון אם אני משתמש במים ירוקים אני לא אמור לראות את זה? כי מים ירוקים אמורים למנוע אבנית

תודה לכולכם

שיש נזילה והם מגיעים לפלאגים בכל מים יהיה אבנית זה מונע אבנית שהמערכת עובדת רגיל לא שהמים נוגעים ממש בפלאג

• אהבתי 1
  • פיתרון
פורסם
לפני 16 שעות, דידי zz כתב:

אז אני חשבתי אולי המערכת שלך בנויה ללחץ  של0.9 באר ואז הפקק היה אמור להיפתח ולפרוק לחץ מהמערכת ואם לדוגמא אתה שמת פקק של1.1 אז הפקק לא עולה ופורק לחץ. והצינורות לא עומדים בלחץ

לא . בדקתי עכשיו וזה 0.9 

מה שכן בזכות הסרטון שהבאת בדקתי את הפקק של המיכל עודפים וראיתי שמהצד הפנימי יש גומי שכנראה היה אמור לאטום
והוא לא . הוא קרוע לגמרי הנה

image.thumb.jpeg.c1ef11bfa814917a4d1fdf6537f41b99.jpeg

בנתיים רוקנתי את המיכל עודפים ידנית לרדיאטור והצמדתי את הפקק עם סולוטייפ אולי זה בנתיים יצמצם את הדליפה

כמו שהבנתי מהסרטון  כשהמנוע מתקרר המים חוזרים לרדיאטור ואם אין אטימה אז הוא שואב אויר במקום מים

אבל לא הבנתי למה המים חוזרים חזרה לרדיאטור? לחץ אוויר - וואקום ? או סיבה אחרת?

על כל פנים תודה רבה אני אחפש אם אפשר למצוא כזה חלק (את הגומיה או את כל הפקק של המיכל עודפים) אודה למי שיעזור

תודה וכל טוב

פורסם
בתאריך 11.12.2022 בשעה 21:51, נקודה טובה כתב:

תודה על התגובות וסליחה על האיחור

תודה לכולכם

במכסה יש קפיץ  שהוא נחלש  אז בורחים מיים  למיכל עודפים או שחלוד ונתפס ואז הלחץ  גובר . לכן המליצו לך להחליף . בהחלפה אם לא מקורי  אז לאיכות טובה יפני או דומה.  

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...