Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תשתית VDSL + בזב"ל (עד 100 מגה), מודם-ראוטר VR600 הנפוץ של TP-LINK, גירסת חומרה 2 עם הקושחה העדכנית ביותר מאתר החברה. סנכרון מול ה MSAG בין 85-90 מביט.
מחשב נייח שמחובר קווית באמצעות CAT 5e של מטר וחצי במהירות של 1 ג'יגהביט.

כשמוריד במהירות הקרובה למקסימלית או המקסימלית (בין 9 ל 9.5 מגה-בייט לשניה) באמצעות STEAM או ORIGIN (ללא הגדרת מגבלה רוחב פס בכל אחת מהאפליקציות) בשלב כלשהו אני אחטוף ניתוק מהספקית למס' שניות ואתחבר מחדש עם כתובת IP חדשה, הסנכרון נשאר פעיל ללא הפרעה.
נוסף על כך, כשמוריד במהירות המקסימלית כל פעילות מקבילה שנעשית ברשת, בין אם זה מהמחשב הנייח או מאחד הצרכנים שמחוברים אלחוטית (גלישה לאתרים, טעינת תוכנות אחרות שעושות שימוש ברשת) מקרטעת ברמות, עד לכדי קושי מוחלט בטעינת אתר/ים והצורך לבצע ריפרש, סטייל ימי ה dial-up העליזים.

לא מוגדר QoS בנתב (ולמען האמת, גם לא חושב שצריך).

מה נשלל/בוצע -

*צוואר בקבוק חומרתי - המחשב הנייח מודרני יחסית (5600X + 32Gigz ram + 0.5tb M2 Drive), כשמתבצעת הורדה בקצבים הנ"ל המעבד לא עובר את ה 10% והכונן עצמו (M2) אליו מתבצעת ההורדה מדי פעם מציג פיקים לאיזור ה 50-60% ניצולת (הכונן הוא DRAM-Less, אבל לא נראה לי שזה אמור להשפיע במקרה הזה) וזהו פחות או יותר.
*כבל רשת בעייתי/מקצר - הוחלף Cat5e אחד באחד אחר.

*החלפת פורט בנתב.
*פינגפונג הנתב במקביל לביצוע ההורדות הנ"ל ; מחזיר באופן יציב וקבוע ערכים נמוכים מ 1 מילישניות ללא איבוד פאקטים.
*איפוס הנתב להגדרות ברירת מחדל.
*MTU תקין.

בבזב"ל לא יודעים לומר מי יוזם את הניתוקים - הם או צד לקוח, רק יודעים לומר שרואים את הניתוקים.
בלוג של הנתב בכל פעם מתבצע ניתוק מצויינת תחת קטגוריית "ERROR" ההודעה "PPP1 LCP Down".

יתכן שהנתב אכול סרטים? אני באמת שלא מצליח לחשוב על שום גורם אחר, התקלה משתחזרת לעיתים קרובות רק בהינתן התנאים שצויינו - קליינט מהמחשב הנייח ששותה את רוחב הפס עד לרמה המקסימלית המתאפשרת.

אשמח לתובנותיכם. 🙏

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)

יש עדכון תוכנה open source לtplink. רק שאני לא מבין בעניינים כאלה, אז אני רק יכול להציע משהו..

https://openwrt.org/toh/tp-link/tl-features

אולי שווה לבדוק את העניין הזה..

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מרשים, לא התעסקתי עם טומטו/WRT מאז ימי ה 54GL הפנומנלי. לא האמנתי שכאלו זמינים עבור השיט של TP-LINK אבל מודה שכבר מס' שנים אני לא ממש בלופ. אני גם לא חושב שיש לי כאן דרישות עילאיות שמצריכות בכלל התעסקות עם זה, כולה תעדוף סביר מהנתב כשצרכן אחד מתחיל לשתות כמות גדולה של תעבורה מבלי שיקרוס כל איזה ככה.

פורסם

אם הבעיה היתה בכבל סביר שהיית רואה הודעות בסגנון PADI / Discovery Fail.

בגלל שמדובר ב LCP, תבדוק אם יש עוד שגיאות קודמות בלוג.

בד"כ מלווה בשגיאת אוטנטיקציה.

בכל מקרה החיבור נופל, לדעתי עומס על המפרט הצנוע של ה VR600 שגם משמש אצלך כמודם.

אולי תשאיר אותו כמודם בלבד ותוסיף ראוטר בנפרד.

• רעיון טוב! 1
פורסם

החיבור לא נופל על המפרט של ה VR600, אני איתו בסיב אופטי 1GBIT ועובד נפלא.

• מעניין 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

למה לא, הייתי על חיבור דומה כשנתיים, עבד מעולה, הוא איתי כבר כמה שנים עוד לפני הסיבים.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם (נערך)

מה הגירסה החומרתית של הנתב שלך (יופיע בגלישה לממשק ניהול בתחתית, נדרשת כניסת אדמין) וגירסת הקושחה?

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

Firmware Version:0.2.0 0.9.1 v0074.0 Build 170504 Rel.68210n 

Hardware Version:Archer VR600 v2 00000000

• אהבתי 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם (נערך)

ניסית להפעיל QOS ?

מהתיאור שלך שכל פעולה אחרת שמתבצעת במקביל להורדה מקרטעת, נשמע שזה חונק את הקו ולא מתעדף בכלל.

ייתכן שזה מפריע ל KeepAlive כלשהוא של הקו שגורם למערכת לחשוב שאתה לא מגיב ואז מנתקת אותך.

הייתי מתחיל בשדרוג לגרסה הכי עדכנית (לא מכיר את הנתב הספציפי או את הגרסאות שלו)

אחר כך מנסה להפעיל QOS אפילו רק בדמות הגבלה על הקו (שלא ינצל יותר מ 90-95% מהקו)

עריכה אחרונה על ידי phpclub
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אתה מתברבר יותר מידי. 

מספיק שאיזה קבל מניאק התעייף בנתב, כל רגע שתעמיס אותו הוא יתחיל לגמגם ויקרוס. 

קנה נתב חדש ותתקדם משם. תוכל להתחיל ממשהו לא יקר למטרת בדיקה (ממליץ של הנתב של tenda, תמורה נהדרת לכסף, יש לי 2 כאלה בשימוש) 

https://a.aliexpress.com/_Ew1XO71

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...